|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Olu Deniz- Turcja- kto byl, jakie wrazenia, co warto zobaczyc i gdzie sie wybrac??
Pytanie takie jak w tytule, a dla sprecyzowania:
1. W jakim hotelu sie zatrzymalas/ es? 2. O jakiej porze roku/ czy pogoda Ci dopisala? 3. Co Cie najbardziej oczarowalo? 4. Bary, puby, restauracje itp, ktore polecacie ![]() ![]() 5. Dodatkowe info, ktorym masz ochote sie podzielic ![]() Z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Olu Deniz- Turcja- kto byl, jakie wrazenia, co warto zobaczyc i gdzie sie wybra
Witaj
Ja byłam w Ölüdeniz naprawde piekne miejsce i cudowna laguna. Sama zobaczysz kolor wody. Bylam dwa razy raz w istopadzie i byo bardzoooo ciepło pamietam ze woda byla cieplutka i raz byłam w marcu woda zimna ale kazdy sie kapał ![]() Co pamietam same miasteczko nie jest duze jest glowna ulica co od razu jest centrum pełno sklepów, dyskoteki, cluby koło promenady koło morza. Nad sama zatoka można wynajac łodki, rowerki wodne pamietam ze to koszt 20TL(około 40zł) za godzine dla 4osob warto. Niedaleko jest kolejne turystyczne miasto fethiye i czesto jada dolmuse(małe busy)a tam tez wiele klubów wszystko czego pragna turysci ![]() ![]() Jak jeszcze mi sie cos przypomni to napisze ale serio super miejsce uwazam nawet ze lepsze od Alanyi. Dołacze kilka fotek ale jusze poszukac bo wiem ze mam lepsze hehe a potem tez cos napisze o fethiye |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: Olu Deniz- Turcja- kto byl, jakie wrazenia, co warto zobaczyc i gdzie sie wybra
kabira, wybacz opoznienie, ale bardzo dziekuje
![]() wybieram sie juz za tydzien, wiec zbieram wszel;kie info na temat miejscowosci i ogolem Turcji. Jesli cos Ci sie jeszcze przypomni, prosze, napisz ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja też byłam - laguna jest cudowna, jeśli będziesz chciała możesz sobie zafundować nawet lot na paralotni z pobliskiej góry i podziwiać to piękne miejsce z góry.
Ja byłam pod koniec sierpnia więc było upalnie. Mieszkałam w hotelu Pink Palace, nie w samym Oludeniz, lecz nieco wyżej w Hisaronu. Z tego co pamiętam dość drogo w kanjpach, ale jak masz all inc. to raczej nie odczujesz. jeśli będziesz chciała pojechać na jakieś wycieczki polecam wyprawę dżipami do wąwozu Saklikent z wizytą na niesamowitej plaży Patara. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
dzieki
![]() My mamy wykupione B&B, ale byl to swiadomy wybor ze wzgledu na to,ze nie chcemy byc uwiezieni w hotelu na czas kazdego posilku ![]() Mam tylko jeszcze jedno pytanie- to tylko dla 100% pewnosci- wize kupuje po ladowaniu w Turcji?? Lece z Anglii i wiem, ze Anglicy placa wlasnie po wyladowaniu, mam nadzieje, ze to samo tyczy sie Polakow ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Tak tak, wize kupujesz na lotnisku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
hej kochane!
Wczoraj worcilam z Oludeniz- bylo przecudownie!! Nigdy nie widzialam tak czystoblekitnej wody i pieknej plazy!! Zatrzymalismy sie we wspanialym niewielkim hotelu (Mavi Belce), ale jakze czysciutkim, z mila obsluga, pieknym basenem i ogolnie osrodkiem. Miasteczko piekne, bardzo zywe, pyszne jedzenie, sprobowalismy kilku roznych restauracji ![]() ![]() Zachecam do odwiedzenia restauracji 'Anfora'- wspaniala obsluga, cudowny, zawsze usmiechniety wlasciciel- Hussein i swietna atmosfera. Nie mozna tez wybrac sie do Turcji i nie sprobowac piwa EFES ![]() Wybralismy sie tez na rejs statkiem '12 Islands'- fajna przygoda, choc nieco nudna. Fajnym atutem byla mozliwosc poplywania w krystaicznoczystej wodzie nieopodal owych 12 wysp (takich przystankow bylo 4), acz jesli wybierzemy sie tam nastepnym razem, sprobujemy innego rejsu, bo roi sie tam od biur zachecajacych do takich wypraw ![]() Polecam sprobowac fajke wodna- my skosztowalismy tej o smaku malinowo-truskawkowym i bylismy zachwyceni. Jablkowy jest ponoc najlepszy i najpopularniejszy, ale dla nas go niestety zabraklo ![]() Najlepsza kawe podaja zdecydowanie w 'Cloud 9' przy samej plazy. Osobiscie polecam mrozona 'Macadamia & coconut'- pyszota! W Turcji nikt nie utrzymuje w sekrecie, ze sprzedaja podrobki, wiec wszedzie mozna zakupic 'fake originals' (haha ![]() Jako pamiatki kupilam sobie, siostrze, babci, mamie i przyjaciolce piekne tureckie paszminy. Mimo, ze sa one sprzedawane niemal wszedzie, za cenami warto sie przejsc po roznych miejscach, bo czesto tak samo wykonane chusty sa sprzedawane w kilkakrtonie wyzszych cenach. Oczywiscie warto sie tez targowac, choc Turcy czesto upieraja sie przy swoich cenach i zauwazylam, ze w Oludeniz nie sa do targowania zbyt skorzy ![]() Do morza warto miec specjalne buty, bo plaza jest kamienista i wchodzenia, jak i wychodzenie z morza to prawdziwa meka ![]() Laguna jest piekna, jednak baaardzo zaludniona, przez co traci na swoim uroku- no ale w sezonie nalezy sie tego wlasnie spodziewac. Wielbicielom sportow polecam lot paralotnia, choc podczas naszego pobytu zdarzylo sie kilka wypadkow- te jednak przytrafily sie profesjonalisotm, natomiast loty dla amatorow odbywaja sie w tandemach, w ktorych do wypadkow raczej nie dochodzi. Srebro i zloto nie jest az tak tanie, jak sie tego moznaby spodziewac acz o nie nie probowalam sie targowac, bo tak naprawde nic ciekawego dla siebie nie znalazlam. Kupilam za to zakladki do ksiazek- pieknie zdobione na wzor tureckich dywanow- naprawde polecam, bo to pamiatka, z ktorej kazdy amator czytania bedzie chetnie korzystal ![]() Ogolnie jestem zauroczona tym miejscem i juz sie zastanawiam nad przyszlorocznymi wakacjami. Polecam wszystkim te miejscowosc i zycze udanych wakacji ![]()
28/02/2015 Ola ![]() Edytowane przez anyolek Czas edycji: 2009-10-04 o 10:58 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Zapraszam na video relację z Oludeniz:
http://www.youtube.com/watch?v=cqlw8...1P-JMkhsS9QxGx Mam także spisane ceny większości wycieczek, już po negocjacjach. Chętnie się podzielę gdyby ktoś potrzebował. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Chętnie poznam ceny. Planuje wyjazd ale wlasnie cenowo na miejscu jak jest to ciezko znaleźc informacje na internecie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:45.