![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Totalna załamka..:(
gadałam dzisiaj z mamą, ktora mi powiedziała mój Tz jest brzydki, i nie spodziewała się że ja jako jedyna corka trafie na takiego kogoś(wg niej stać mnie na lepszego)
![]() czy ona nie widzi że ja naprawde jestem szczęśliwa? że się kochamy? musi mnie dobijać tymi swoimi slowami.... mam dość... ![]() przepraszam drogie wizażanki jesli był taki wątek... ![]()
Zapraszam na swojego bloga --> http://zapachmiety.blog.pl Dziś: ciasto 3 bit ![]() _________________________ ________ "Większość ludzi ma tyle szczęścia, na ile sobie pozwoli" - Abraham Lincoln ![]() Edytowane przez guess17 Czas edycji: 2009-06-23 o 22:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Totalna załamka..:(
Cytat:
Twoja mama ma dziwne egoistyczne podejście. Zachowuje się tak jakby najważniejsze było pochwalenie się super przystojnym chłopakiem córki sąsiadce niż to czy owa córka jest z nim szczęśliwa. Poza tym ty i mama możecie mieć rożny gust... Bez przesady. Twoja mama zachowała się jak pusta laleczka... No sorry... Normalnie ręce opadają, gdzie takich rodziców tworzą to ja nie wiem.
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
masakra..
w ogóle nie wiem jaki sens mialo mówić ze masz brzydkiego chlopaka :| To chyba nie ładnie świadczy o twojej mamie... bez obrazy. Są gusta i guściki,ważne ze Ci się podoba i jesteś z nim szczęśliwa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Jasne, matki zazwyczaj wyobrażają sobie, że ich córeczki będą z księciem na białym koniu, czyt. piękny, mądry i bogaty. Rzeczywistość jest jednak troszkę inna. To, że Twój TŻ nie jest modelem, o niczym nie świadczy. Piękniejsze jest wnętrze..
Btw. Poważny związek? Jesteście dopiero pół roku razem ,teraz jest okres wzajemnego poznawania się, docierania.. Na termin "poważny" zaczekałabym jeszcze trochę.
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
no własnie sama nie rozumiem podejścia mojej mamy.... jesli ma odmienne zdanie to powinna zachowac je dla siebie... ale stwierdziła że skoro jest moja matka to może mi powiedzieć, nie zważając w ogóle czy mnie rani swoja wypowiedzią...
Zapraszam na swojego bloga --> http://zapachmiety.blog.pl Dziś: ciasto 3 bit ![]() _________________________ ________ "Większość ludzi ma tyle szczęścia, na ile sobie pozwoli" - Abraham Lincoln ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Moja mama czasem ma humorki, co lubi komuś dać tzw. pstryk w nos.
Wypominając o moich błędach życiowych, ułomnośćiach, to co oni potrafią, ja nie potrafie itp. Może to ludzka natura taka wredna u niektórych ludzi ale, na miłosc boską rodzina powinna wspierać, a nie torturować ![]() Może też twoja matka niebyła świadoma tego, ze cie może tym zranić, mówiąc ze on nie jest ładny. Są tez takie przypadki gdy matka zna, (przeżyła swoje, mówi się). I stara sie ustrzec przed błednym życiowym wyborem swojej córki. Np. zna charakter tego osobnika, ze lubi wszczynać awantury, bić, i ma wredny charakter. Może się boi ze będzie sie mscił pewnego dnia na tobie, tak jak z moją znajomą było. Ale jeśli mówisz o samym wyglądzie... i jeśli okazałaś jej to w jakiś sposób ze cie to zabolało, może następnym razem przemyśli to co ma zamiar powiedzieć nt. twojego chłopaka. I nie zrobi drugi raz tego samego błędu, a jesli nie... Niebęde tu ukrywać, ze twoja matka jest nieczuła... Czasem i doświadczonych życiowo trzeba wychowywać.... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Nie to ładne, co ładne, a co się komu podoba, pamiętaj
![]() Czasem dla jednej osoby ktoś może być super piękny, a dla drugiej wręcz brzydki. Kwestia gustu. Poza tym: to nie mamie ma się Twój TŻ podobać z wyglądu (i od wewnątrz ![]() To, że się spodziewała kogoś lepszego, to nic nowego, często jedynaczki, bądz jedyne córeczki/jedyni synkowie są obarczeni tą presją posiadania kogoś cudownego. Tylko, że to nie rodzice będą z nim żyli,a Ty. Wiem, że łatwo się mówi, ale.. nie przejmuj się. Powiedz mamie, że nie powinna mówić takich rzeczy i żeby więcej tego tematu nie poruszała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
właśnie nic z tych rzeczy... Tż jest spokojnym, ułozonym facetem.... rozchodzi sie jej tylko o to że nie takiego faceta sobie wymarzyla... że on nie jest dla mnie...
Zapraszam na swojego bloga --> http://zapachmiety.blog.pl Dziś: ciasto 3 bit ![]() _________________________ ________ "Większość ludzi ma tyle szczęścia, na ile sobie pozwoli" - Abraham Lincoln ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z tym na szczescie zyc nie musi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
siedzę i myślę
|
Nie dziwię Ci się ,że się popłakałaś biedactwo
![]() Mój Tż również może do najpiękniejszych nie należy,moja mama jednak go akceptuje i powtarza,że najważniejsze jest to żeby był dla mnie dobry,bo liczy się wnętrze ![]() Mój brat czasami chcąc mi dociąć mówi jakieś niemiłe rzeczy na jego temat i to mnie boli... Jednakże to NASZA osobista sprawa z kim chcemy być i takie nieeleganckie komentarze reszta społeczeństwa powinna zachować dla siebie,bo chociaż (jak dla mnie) to takie małe ukłucie - ale jednak ukłucie i boli.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ajjj nie powinna tego mówić, bo dla Ciebie On jest idealny (pasuje pod względem wyglądu) , a jej nie musi! Ba , to Ty masz być szczęśliwa w związku
![]() Znam podobną sytuację, tylko że ojciec dziewczyny nie akceptuje jej TŻ , bo skończył "normalne" studia (administrację) , a nie WSOSP ;| |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
A co za przeproszeniem Twojej mamie do tego czy jest ładny czy nieładny?
Rozumiem gdyby był nieinteligentny, niekulturalny, chamski ipt.. Powinnas grzecznie powiedzieć mamie, że jeśli ma takie zdanie, to niech zachowa je dla siebie, bo dla Ciebie Twój Tz jest "największym przystojniakiem pod słońcem" ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
hm może miała zły dzień, zły humor? Bo nie wyobrażam sobie, żeby kobieta mogła coś takiego powiedzieć tak normalnie. To się raczej nie zdarza.
Mój ukochany też do najpiękniejszych nie należy, ale dla mnie jest to korzystne - nie ma jakiegoś szalonego powodzenia, a ja go w pełni akceptuje ![]()
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Aż tak się przejęłaś tymi słowami? Moja mama ciągle mi gada, że mój facet jest dla mnie za niski (jest niewiele wyższy ode mnie), ale jakoś nie robi to na mnie wrażenia. Osobiście uważam, że mój mężczyzna jest ciachem i to się liczy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Może też mysli,że jej córce należy się wszystko co najlepsze-z tym,że nie najlepsza miłość a najładniejszy chłopak. Najważniejsze jest uczucie,może jak twoja mama dostrzeże,że między twoim chłopakiem a Tobą jest prawdziwa miłość to sama bedzie załować tego,co powiedziała |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Buc
|
rozumiem, że może Ci być przykro. ale nie rozumiem, jak można się aż tak tym przejmować.
jeśli jesteś szczęśliwa to o to chodzi, i należy mieć gdzieś, nawet własnej rodzicielki ewentualne uwagi na temat, wyglądu, zachowania ( chyba, że by było patologiczne..) czy sposobu chodzenia Twojego chłopaka.
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to nie jest miłe, ale skoro tak isę kochacie no to juz, trudno. Moją mamę też nie zawsze zachwycali moi faceci, ale byli moi i juz ![]() ![]()
Moher to siła.Moher to władza. Moherowych kapeluszy.Nigdy się nie zdradza. Moher daje młodość.Niesie wielkich przemian wiatr Moherowy beret opanuje świat. "Wielkie historie miłosne mogą nie mieć końca. Ale co muszą mieć nieodzownie – to początek." ~Kłamczucha ![]() Edytowane przez HollyG Czas edycji: 2009-06-24 o 07:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
a co uroda ma do jakości związku i miłości
co za matka.. nie przejmuj sie lepiej zeby był ładny ale pił i bił? to tak dla przykładu..
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Przerost ambicji robi z człowieka szczura-nie powinna sie Twoja mama wtrącac w nie swoje zycie-to Ty spedzisz reszte zycia z TŻ, wiec nic jej do tego jaki jest, zreszta nie jej ma sie podobać-zachowanie mamy jest jakby zwywcem wyjęte z 18 wieku-pewnie chłopak przychodzi jeszcze w konkury, a kobieta musi wnieśc wiano-no wybacz ale chyba nie ma prawa Ci wybierac chłopaka?
![]()
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Nie dziwi mnie, że matka tak pomyślała. Ludzie niestety oceniają po wyglądzie i to z kim jesteśmy niejako świadczy o tym kim jesteśmy i na co nas stać. Pewnie wielu rodziców tak myśli, ale zachowują to dla siebie.
![]() |
#22 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
łatwo powiedzieć że po co sie przejmować... bo własnie takie slowa najbardziej bolą od osoby od której tego najmniej oczzekujesz.... no ale cóż matki sobie nie zmienie... ma swoje jakieś zasady i wedle nich żyje... powiedziała mi że myślała że ja tez je mam(po niej) ale widzi że chyba jednak nie i jest jej przykro... tyle że dla mnie są to chore zasady...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
A mamusia to rozumiem istna modelka no i idąc jej tokiem myślenia księcia ma u boku?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Moher to siła.Moher to władza. Moherowych kapeluszy.Nigdy się nie zdradza. Moher daje młodość.Niesie wielkich przemian wiatr Moherowy beret opanuje świat. "Wielkie historie miłosne mogą nie mieć końca. Ale co muszą mieć nieodzownie – to początek." ~Kłamczucha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
ja mam 19 a mój Tż 26....
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
To może o to chodzi, że jest dla Ciebie 'za stary'.
![]() |
#27 |
BAN stały
|
No cóż to nie twojej mamie ma się podobać,twój tż a tylko tobie.A mamie nic do tego jak wygląda.Ciekawe czy twoja mama wyszła za pięknego modela.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moje ulubione powiedzenie- "Twój problem co o mnie myślisz" w domyśle również- co myślisz o całym moim życiu. Czasem ludzie nieświadomie dążą do tego by zranić słowami bliskie osoby, a tak naprawdę sami mają uchowane głęboko frustracje. Przebacz Mamie i nie przejmuj się jej słowami.
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
na początku owszem miala problem że jest dla mnie "za stary" jak to napisała jedna z wizażanek, że bedzie chciał mnie wykorzystać i takie tam brednie ale myslałam że juz jej przeszło... a teraz to sama nie wiem...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:42.