|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Marudziara
|
Wartośći ...
Często w obecnym świecie dużo słyszy się o wartościach . Czy wg, Was w tak zmaterializowanym świecie istnieją jeszcze prawdziwe wartości . Jakie wartości sami wyznajecie? Czy jesteście im wierni? Jaką macie hierarchię wartości ?
Świat, w którym żyjemy, jest światem wartości. Można w nim wyróżnić wartości ekonomiczne, estetyczne, moralne, prawne, poznawcze i religijne. Wszystkie te wartości tworzą system określany mianem sieci wartości. Jeśli niektóre z nich są przez człowieka preferowane i szczególnie wysoko cenione, tworzy się wówczas hierarchia wartości.
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wartośći ...
dla mnie jedyna i najprawdziwsza wartoscia jest milosc i nic tego nie zmieni
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
zdrowie i miłość - gdyby teraz moje uczucie było odwzajemnione, byłabym najszczęśliwsza na świecie ;]
zdecydowanie te dwie wartości są dla mnie najważniejsze.
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
przyjaźń, zdrowie i miłośc.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Marudziara
|
"Priorytet życia"
A myślałam,
Że tu chodzi o nuakę. A myślałam, Że bez tego nie da żyć. Tak myślałam, Tak starałam Się być idealna, Mieć swój perfekcyjny Świat. Ale wtedy przyszło doświadczenie. Wywróciło wspak Ten cały idealny ład. I już nie wiem, Która droga była dobra. Poszłam inną. I już nie wiem, Jak zawrócić. Mogą mnie oceniać, Mogą nawet źle. Wystarczy, że ja już wiem, Co jest priorytetem życia. Tu nie chodzi o to, czy jestem na 5 czy 6. Miłość, przyjaźń..., lojalność - To się liczy, To w sercu miej. Bo jedyne droga, To ta, którą wybrałeś sam. Nie możesz się cofnąć I zacząć iść jeszcze raz. Sercem, nie umysłem się kieruj, Bo stawka jest wysoka - To twoje życie.
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Ważną dla mnie wartością jest sprawiedliwość. Zwracam na to ogromną uwagę, choć zdaję sobie sprawę, że już starożytni mieli problem z określeniem, czym ona jest.
Fundamentem mej hierarchii wartości jest wiara. W moim przypadku to źródło całej reszty - wspomnianej wcześniej sprawiedliwości, ale i miłości, szacunku, etc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
a moim zdaniem wszystkie wartości łączą się ze sobą. oczywiście każdy z nas powie, że miłość jest na miejscu nr 1, ale co za szczescie jesli ktos jest zakochany a cierpi na powaną chorobę.. albo co komuś z miłości jak klepie całe zycie biede i co dzien modli się by starczylo jutro na chleb.. mozna tez inaczej.. co komu dadzą pieniądze skoro mamy doczynienia z choroba nie uleczalną. wiele ludzi dało by wiele pieniędzy by tylko być zdrowym..
Zatem ja nie mam żadnej hierarchi wartości gdyż wszystko jest w zyciu wazne. kazda wartosc.. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
dla mnie najważniejsze jest zdrowie i tyle. Jak jest zdrowie to można wszystko ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
rodzina i zdrowie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
zdrowie, miłości i najbliżsi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
rodzina, zdrowie, szczescie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.