czy to odpowiednia sukienka na wesele dla druhen? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-09, 20:32   #1
sylwenia43
Raczkowanie

Question

czy to odpowiednia sukienka na wesele dla druhen?

Czesc Kobitki i mężczyzni
Założyłam ten wątek gdyż mam wielki dylemat,otoż 1 sierpnia wybieram sie na weselicho mojej bardzo bliskiej kuzynki,a żeby było mało bede jej pierwsza dróżkaMoj problem tkwi w tym iż razem z drugą drużka kupiłyśmy sobie takie same sukienki ,buty,i torebeczki ale okazało sie ze sukieneczki sa za krodkie (gdy stoisz i sie nie ruszasz jest ok,ale gdy troszke potanczysz lub przejdziesz pare krokow sukienki troszke sie podnosza) sukieneczki sa granatowe bez ramiaczek przed kolana marszczone z boku pod piersiami maja pasek sa słodkie ,ale boje sie ze nie bardzo nadaja sie na wesele prosze o rade czy wypada isc w nich na wesele? i czy srebrne dodatki pasuja ?mamy srebrne buty,łańcuszki i torebeczki...dodam ze Pannie młodej bardzo podoba sie pomysł takich samych sukieneczek jest w prost zachwycona (wyslalismy jej zdjecie) ale reszta gośći i ksiadz?hmmm pomozcie( w razie czego opisze bardziej te sukieneczki)Serdecznie pozdrawiam i czekam na szybkie odpowiedzi
sylwenia43 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-09, 21:29   #2
Elsi81
Zakorzenienie

Dot.: czy to odpowiednia sukienka na wesele dla dróchen?

Ja już bym je zdyskwalifikowała tylko za kolor, granatowy jest za ciemny na ubiór druhen na weselu.

...Po każdym dniu postaw kropkę, odwróć kartkę i zacznij na nowo...
Elsi81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-09, 21:48   #3
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwenia43 Pokaż wiadomość
Założyłam ten wątek gdyż mam wielki dylemat,otoż 1 sierpnia wybieram sie na weselicho mojej bardzo bliskiej kuzynki,a żeby było mało bede jej pierwsza dróżkaMoj problem tkwi w tym iż razem z drugą drużka kupiłyśmy sobie takie same sukienki ,buty,i torebeczki ale okazało sie ze sukieneczki sa za krodkie (gdy stoisz i sie nie ruszasz jest ok,ale gdy troszke potanczysz lub przejdziesz pare krokow sukienki troszke sie podnosza) sukieneczki sa granatowe bez ramiaczek przed kolana marszczone z boku pod piersiami maja pasek sa słodkie ,ale boje sie ze nie bardzo nadaja sie na wesele prosze o rade czy wypada isc w nich na wesele? i czy srebrne dodatki pasuja ?mamy srebrne buty,łańcuszki i torebeczki...dodam ze Pannie młodej bardzo podoba sie pomysł takich samych sukieneczek jest w prost zachwycona (wyslalismy jej zdjecie) ale reszta gośći i ksiadz?hmmm pomozcie( w razie czego opisze bardziej te sukieneczki)Serdecznie pozdrawiam i czekam na szybkie odpowiedzi
jesli chodzi o moje zdanie to jesli nie sa bardzo krotkie to jak najbardziej moga byc (jesli mozesz to wstaw zdjecia).
sama bede miec 4 druhny, ktore beda miec takie same sukienki, tylko ze rozowe i tez krotkie - dlugosc przed kolano, bez ramiaczek i sie nie przejmuja tym, ze niby za krotkie. sa mloda, maja ladne nogi, wiec czemu tego nie pokazac. zreszta w kosciele beda stac za mloda para, wiec ksiadz nie bedzie ich widzial ... chyba....
a na sali wsrod gosci - coz kazdy ubiera sie jak mu pasuje i ja bym sie nie przejmowala, ze mam dlugosc do kolana (na wlasne poprawiny sama bede miec taka dlugosc sukienki).

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-09, 22:53   #4
sylwenia43
Raczkowanie

Dziekuje za odpowiedz
Rzeczywiście najlepiej jak dołącze zdjęcia
Zdjecie niestety nie oddaje uroku tej sukienki.Serdecznie pozdrawiam
Stary 2009-07-09, 23:05   #5
sylwenia43
Raczkowanie

oto zdjecia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01386.jpg (160,9 KB, 299 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01387.jpg (164,6 KB, 268 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01388.jpg (160,9 KB, 151 załadowań)
Stary 2009-07-10, 08:00   #6
Strobiluska
Zadomowienie

no jak już kupiłyście, to teraz szkoda wydawac znowu pieniądze... faktycznie dość krótko wyglądają, ale może tak to tylko wygląda? zrób zdjęcie na sobie chociaz szczerze powiedziawszy, to myślę, że jak już macie wszystko, łącznie z dodatkami, to chyba i tak będzie musialo tak zostać

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-10, 14:23   #7
zlotko855
Rozeznanie

sukienki bardzo mi sie podobaja i dodatki tez super
hmm ale troszke inaczej wyobrazalam sobie ich dlugosc do kolana jak ja zalozysz to jest do koloana doslownie czy bardziej do polowy ud?
zreszta tak czy tak: ja bym sie zdecydowala na ich ubranie, tym bardziej jak juz strobiluska napisala, sa kupione i szkoda kupowac inne.

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-10, 15:02   #8
kinia1309
Przyczajenie

jak dla mnie to sukienka jest bardzo ładna i dodatki też, tylko ja bym coś wzięła do kościoła na ramiona. Długośc jak najbardziej taka może być, ale w kościele nie wypada mieć pleców odkrytych. Ja jestem bynajmniej takiego zdania że nie można iśc w każdym stroju wszędzie, ale to już Twój wybór
kinia1309 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-10, 15:12   #9
sylwenia43
Raczkowanie

Dziekuje za wasze odpowiedzi
Na gore mamy czarne bolerka i nawet ładnie to wszystko razem wyglada rzeczywiscie nie wypada do kosciola isc z plecami odkrytymia co do pytania o dlugosc to jak zaloze i stoje to mam moze z 5 cm przed kolano tak mniej wiecej ,niestety pozniej nieco sie podciaga do gory,no ale zobaczymy co powiedza nasze rodziny jak za krotka kupimy nowe trudno jeszcze raz dziekujepozdrawiam i zycze milego dniaa tak mysle sobie ze jak bedziemy razem tak ubrane to chyba tragedia sie nie stanie hmm no nie wiem nie jestem do niej przekonana...pewnie wyjde w niej ale na inna uroczystosc<domowke>hahah ha
Stary 2009-07-10, 19:52   #10
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dot.: czy to odpowiednia sukienka na wesele dla druhen?

Poprawiłam w tytule błędy ortograficznie
Stary 2009-07-10, 20:19   #11
sylwenia43
Raczkowanie

Dziekuje
Stary 2009-07-13, 07:30   #12
diya1983
Zadomowienie

bardzo podobają mi się dodatki oraz kolor sukienki, na pewno ślicznie będzie wyglądać. jak dla mnie są za krótkie, ale skoro są już zakupione bez sensu zwracać. jednak w Kościele i to prawie w centrum uwagi - ja bym postawiła na cosik w kolanko bo i tak się podniesie a np. przed oczepinami możecie kiecki przebrać :p
Ta sukienka jest cudna ale średnio sobie wyobrażam jak idziecie do ołtarza i obie obciągacie co krok bo się podniosła...a mam podobną i wiem jak funkcjonuje w ruchu
-i mądrość, abym ukryła ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

Edytowane przez diya1983
Czas edycji: 2009-07-13 o 07:35
diya1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-13, 13:32   #13
sylwenia43
Raczkowanie

dziekuje za odpowiedz ja tez nie wyobraam sobie isc przed oltarz i ciagle je ciagnac w dol, druga druhna ma krawcowa w domku moze ona cos wymysli z tymi podszewkami z przodu bo to one ja ciagna w gore sukienka sie nie zmarnuje ba sa jeszcze poprawiny i mozna ja w tedy założyć w niedziele lecimy do polski na pewno cos znajde nowego A moze ktos wie gdzie kupic piękne sukieneczki w Rzeszowie lub łańcucie? ja pochodze ze ślaskai nie bardzo orientuje sie gdzie mozna je tam kupic z gory dziekuje za odp.pozdrawiam milego dnia
Stary 2009-07-14, 11:27   #14
gosi5
Raczkowanie

Cytat:
Kazdy ma swój gust.Nie obraż sie ale po obejrzeniu sukienek, mogę powiedzieć jedno jako przyszla PM, zabiłabym moja druhne za taka sukienkę - a jak ich ma być jeszcze kilka, uff.
Uroczytsość slubna wymaga powagi i elegancji, nie tylko w zachowaniu ale i w ubiorze. Po pierwsze wypada mieć przykryte ramiona w czasie ceremonii koscielnej - Kościół nie plaza, wciaz sie dziwie będać na mszy ze nie wszyscy to rozumieja - jakby nie patrzec wypadałoby miec szal do odkrytej sukienki. Po drugie - troche ciemny kolor, wedle tradycji na ślubie dominuja jasne kreacje, nawet jak ktos ma akurat zalobe nie wypada ubrac sie na czarno, bo slub ma tzw dyspense od żałoby, co prawda granat to nie czerń i w sumie mógłby być, tyle ze jest to tak wyrazisty kolor ze nie wszystkie kwiaty beda Wam pasowac, a tez wypadąłoby, zeby wasze stroje i bukiety nie gryzły sie kolorystycznie z bukietem PM. Ja bym proponowała troche jaśneijszy odcień. Po trzecie- srebrne dodatki pasuja do granatu, ale zdecydowanie te Wasze sa przesadzone - sukienka jest błyszczaca, torebka i buty tez - uff przesada z tymi świecidełkami, starsznie to nieeleganckie - na sylwestra moze i dobre ale nie na druhne ślubną - jak swiecace dodatki to matowa sukienka, albo odwrotnie, ale pierwsza wersja lepsza. Po czwarte rzeczywiscie sukienka dosć krótka, jak na druhne za krótka - jeszcze raz - ślub to nie dyskoteka.
Samo w sobie to te Wasze ubranka nei są brzydkie, ale nie wszytko razem i nie na taką okazje.
gosi5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-14, 15:45   #15
Saber
Przyczajenie

Druhny są osobami które są na widelcu od razu po państwu młodym. Wiec jeśli nie chcesz słyszeć na rodzinnych zjazdach ze to hańba dla rodziny itp. a od innych gości ze ci było majtki widac i wogole ze za krotko (ze latawica) lepiej zrezygnuj z tej sukni. jsko druchna powinnas miec jakas suknie elegancka a za razem zwiewna i najlepiej o jakims intensywniejszym kolorku. dowiedz sie moze jaki jest motyw przewodni lub kolorystyka. ja przynajmniej tak uwazam.
z powazamniem i zycze udanej zabawy
Saber jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-17, 22:33   #16
aga24zuzia
Rozeznanie

hmnn sukienka bardzo ladna..ale druhna powinna wygladac bardzo elegancko tak mi sie wydaje..
w tej sukience napewno bedziesz ladnie wygladala...ale czy ona pasuje druhnie?..mysle ze nie bardzo..
ale na poprawiny pasuje jak najbardziej
pomóż mi.

Edytowane przez aga24zuzia
Czas edycji: 2009-07-17 o 22:36
aga24zuzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-18, 13:04   #17
madziulka_
Zakorzenienie

Cytat:
oto zdjecia
Jako przyszła PM uważam że te sukienki są krótkie co widać na zdjęciu, a material bedzie powodował ze będą się podnosić przy każdym kroku..
Co do dodatków są zbyt świecące-całośc jak dla mnie za mało elegancka.

Dziewczyny a czy Wy płacicie za suknie swoich druhen same czy jak się dogadujecie??

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-18, 13:16   #18
Ellisa
Raczkowanie

Sukienki ładne ale..nie dla druhen chyba ze na poprawiny.Kościół to kościól.Zawsze elegancko wygląda długa suknia a i w tańcu potem na weselu wygodniej w długiej niż w krótkiej którą ciagle trzeba poprawiać.Kolor tez dyskusyjny.Młoda w jasnej sukni i pewnie ze stosowną wiązanką w z tyłu dwie druhny w garnatach.Za błyszcząco.suknie strojne to dodatki gładkie i matowe lub odwrotnie.Nadmiar błyszczących rzeczy kłuje w oczka.
Ellisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-18, 23:35   #19
Linka25
Zakorzenienie

A ja niestety Ci je odradzę. Zbyt krótkie, zbyt błyszczące, zbyt jaskrawe to wszystko... Ja nie chciałabym mieć tak ubranych druhen, no ale ponoć o gustach się nie dyskutuje. Poza tym, czy będziesz się czuła komfortowo?
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-19, 16:44   #20
agulack
Raczkowanie

Sukienka owszem bardzo ładna ale jak już wcześniej dziewczyny pisały raczej na poprawiny. Nie ma w niej nic co by pasowało na druhnę. Ani ten kolor ani ta długość.
Wolała bym wydać pieniądze na nową niż całe wesele myśleć jak odbiorą to inni.

agulack jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-20, 10:47   #21
Dagunia
Komplikatorka

Nie chciałabym żeby moja druhna była w takiej sukience - dlaczego? Otóż wydaje mi się,że jest za krótka, kolor za ciemny, za bardzo błyszcząca, nie jest ani troche elegancka. Jako gość-owszem, ale nie jako druhna.
Moim skromnym zdaniem kolor powinien być stonowany i elagancki: łososiowy, blady-brudny róż, kremowy, stalowy,delikatny pistacjowy i wiele wiele innych. Kolorów jest wiele do wyboru. A długość do kolan, przed kolano ale nie za pupe... Po prostu nie wypada...
Stary 2009-07-28, 17:10   #22
Grzesiowa
Raczkowanie

GG do Grzesiowa

3 października sama będę pełnić honory druhenki na zakupach po sukienkę byłam z moją przyszłą bratową i miałam okazję zobaczyć co mi doradzi a na co się wykrzywi - nie chcę Cie martwić, ale gdyby moja przyszła PM zobaczyła mnie w Twojej sukience to dostałabym baty - potrzebna jest skromność skromność i jeszcze raz skromność. Na ślubie cała uwaga ma być skupiona na Pannie Młodej... I jeszcze kolor - najlepiej coś jaśniejszego - z powodów, które przytoczyły już moje przedmówczynie aaa moja suknia jest długa, błękitna z lejącego się materiału, typowa "ciążówka" ^^ bo spięta kokardą pod biustem
Grzesiowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-28, 22:07   #23
judith8
Rozeznanie

moja siostra jest swiadkiem moim i kupila taka sukienke, krotsza o ile to mozliwe wogole, w kolorze czarnym i mega wysokie szpilki z tysiacem krysztalkow umarlam poprostu, dobrze ze mama zrobila afere bo jak nie to sama bym ja zabila
sorry dziewczyny ale dla mnie to przesada

i w tej sukience do kosciola oczywiscie chciala isc a raczej chce bo cos tam przebakuje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 985f4865b58c416d.jpg (61,9 KB, 82 załadowań)

Edytowane przez judith8
Czas edycji: 2009-07-28 o 22:15
judith8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 13:23   #24
Denise
Raczkowanie

Ja również bym nie chciała , aby moja druhna wyglądała jak podskubana gęś
Denise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-10, 08:20   #25
sylwenia43
Raczkowanie

dziekuje za wasze komentarze,nie poszlam w niej kupilam 2 inne przepiekne do kolan bylo wygodnie i uroczo.pozdrawiam
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości