|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Alicante, czy ktoraś z Was była?
Wybieram sie w tym roku na tydzien do Alicante, nie słyszałam za wiele o tym miescie, wiec moze dziewczyny, ktore juz tam byly wypowiedza się
![]() przeszukałam forum, ale nic nie znalazlam.. chyba, ze pominęłam, za co z gory przepraszam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Alicante, czy ktoraś z Was była?
ja byłam pare razy w Alicante,ładne duże miasto,długa plaża i dużo sklepów. Ale nie zachwyciło mnie,wole Benidorm albo El Campello
![]() Pozdrawiam i miłej podróży ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
a czy to jest raczej spokojna miejscowość czy jest gdzie wyjść do klubu czy cos ? ; )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
To jest duuuże miasto,a nie miejscowość
![]() ![]() Edit: udało mi się znaleść 3 zdjęcia, na których mnie nie ma ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez tereska155 Czas edycji: 2009-07-12 o 13:42 Powód: dodanie zdjęć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
dziękuję Ci bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Nie ma za co
![]() Pozdrawiam
![]() |
#7 | ||
Lady of Harley-Davidson
|
http://www.wizaz.pl/forum/search.php?searchid=17625415
opinie, m.in. Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
mam pytanko. jak z pogodą w lutym? planuje wyjazd do alicante na ferie, i nie ukrywam, że chciałabym załapać troche słońca
![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Mozecie polecic jakies fajne hotele blisko plazy i rozywek? W jakiej dzielnicy czy czesci miasta najlepiej sie zatrzymac?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Właśnie, znacie jakieś niedrogie miejscówki w Alicante? Mam na myśli nocleg.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Podnajmujemy pokoje poza sezonem wakacyjnym tj (lipiec, sierpień). Na razie mamy komplet na wrzesień, mamy jednak miejsca na październik (wciąż jest bardzo ciepło). Poza tym prowadzimy cafe-bar na Playa San Juan, wiec jeśli ktoś z Was wybiera się do Alicante to zapraszamy na małe co nieco (namiary na bar i wycią z menu są tutaj:
www.millagos.zafriko.pl Służymy poza tym pomocą jako informacja turystyczna. Kończymy właśnie opracowywać informator turystyczny o Alicante po polsku, który powinien być wydrukowany najdalej do połowy sierpnia. Każdy nas polski klient otrzyma przydatną broszurkę zawierającą mapy, listę potrzebnych telefonów, atrakcje, imprezy, etc. Pozdrawiamy i zapraszamy Załoga Baru Medusa - Krysia, Magda, Radek i Tomek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
podbijam temat, jaka może być pogoda w maju? co warto zobaczyć?Walencja czy Murcia?
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Byłam rok temu w Alicante na początku maja. Leciałam do Porto, trafiłam do Alicante z uwagi na chmurę dymu. Z początku to był dramat. Aczkolwiek przez 4 dni zmieniłam zdanie o tym miejscu. Było bardzo ciepło, ale morze jeszcze nie zdążyło się nagrzać. Temperatura jak Bałtyk w czerwcu
![]() Co do tego co warto zobaczyć to zależy co kto lubi - Murcia jest zdecydowanie bardziej historycznym miastem. Walencja - dużo nowoczesnej architektury. Osobiście, zabytki już dawno mi się przejadły więc rzadko odwiedzam takie miejsca. To co najbardziej zapamiętałam z tej wizyty to ogromne puste bloki tuż przy plaży i niemal na każdym piętrze kartki w oknach o sprzedaży pokoi hotelowych. Tam kryzys widać bardzo wyraźnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:51.