|
Notka |
|
Masaż Miejsce dla osób, które interesują się masażem wyszczuplającym i zdrowotnym. Dołącz do nas, podziel się swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Stłuczenie czy złamanie?
nie wiedziałam gdzie umieścić ten wątek. Tak więc wczoraj idąc po prostej ulicy, zawinęło się noga ale nie bolała mnie, tylko zdarłam sobie skore na zewnętrznej stopie. Wróciłam do domu na własnych nogach, a w nocy obudziłam się ze starszliwym bólem, noga mi trochę spuchła i nie mogę na nią stanąc. Smaruję ja altacetem i już nie boli gdy nią poruszam ale jak stanąc dalej się nie da. Czy wystarczy odczekac i jej nie frosowac czy isc do lekarza ?
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Stłuczenie czy złamanie?
Do lekarza, na pewno warto prześwietlić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Stłuczenie czy złamanie?
Najprawdopodobniej nadciągnięte więzadło. Ale warto zrobić rtg
![]() Poza tym, cokolwiek by to nie było bez odpowiedniej pielęgnacji/rehabilitacji uraz może się odnawiać co jakiś czas, pobolewać "na zmianę pogody" jak to mówimy itp. Dużo ludzi z takimi drobnostkami nie idzie do lekarza a potem cierpią przez cale życie bo im się źle stanie na kamieniu, bo buty niewygodne, bo cały dzień na nogach i inne takie dolegliwości, ktore trzymają sie od tego jednego zaniedbanego przypadku.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.