Co mam w takiej sytuacji zrobić? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-16, 16:15   #1
owocufka
Przyczajenie

Question

Co mam w takiej sytuacji zrobić?

Ok. dwóch tygodni temu poznałam chłopaka na urodzinach koleżanki. Siedzielismy niedaleko siebie, jednak za dużo nie gadaliśmy. spodobał mi się ale jakoś nie miałam odwagi się umówić. Po paru dnicha postanowiłam, że napiszę na nk jak tam po urodzinach. Później napisałam, że jak będzie miał ochote to możemy pójśc na piwo. Napisał, że bardzo chętnie pójdzie. Zaczęły się sms-y. Dwa razy mu zaproponowałam, jednak on był zajęty. Raz mu nie odpisałam to przyczepił się, że tylko jemu zależy na spotkaniu. wczoraj zaproponowałam trzeci raz, ale nie odpisał. Miałam zły humor i napisałam mu, że dam sobie spokój. On wieczorem wytłumaczył się, dlaczego nie odpisał i napisał, że trzeba się wcześniej umawiać, ale napisał to z wyrzutami. Pytanie moje jest takie: Dać sobie na wstrzymanie ( może uważa, że jestem natrętna) czy napisać dziś np. jak mu minął dzień i spytać kiedy ma czas ( chodzi o najbliższe dni). Wydaje mi się, że wyszłam na kretynke i zdesperowaną dziewuchę. Przepraszam, że tak długo i prosze o jakiekolwiek rady. Pozdrawiam
owocufka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-16, 16:19   #2
Marzeniatko
Zakorzenienie

Dot.: Co mam w takiej sytuacji zrobić?

Ja kiedyś zaproponowałam 2 razy spotkanie facetowi - 2 razy się wykręcił, tak z 2 tygodnie nic nie wspominałam o tym, po czym to on zaczął proponować. I taka jest moja rada. Rozmawiaj z nim, nie olewaj go, ale nie proponuj spotkania - niech wyjdzie to z jego strony.

B L O G

Marzeniatko wystarczy Marzena
Marzeniatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-16, 16:20   #3
Marta_88
Zadomowienie

Wstrzymaj się, zobaczysz co zrobi. A jak będziesz za często pisać, to możesz wyjść na natrętną.

Faceci mają dusze zdobywcy, niech się postara. Lepiej za dużo nie dawać "na talerzu" ot tak, bez wysiłku.
Marta_88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-16, 16:27   #4
owocufka
Przyczajenie

Tak też myslałam, tylko, że on pare razy powtarzał, że jak dziewczyna nie chce to nie ma co się narzucać, a jak ostatnio pisaliśmy to koniec rozmowy nie był za miły. Myślę sobie, że pewnie pomyśli, że zrezygnowałam i, że nie będzie się narzucać:/
Stary 2009-07-16, 16:51   #5
liquefy
Wtajemniczenie

to może po prostu porozmawiaj z nim o czymkolwiek, co tam u niego i w ogóle, jak gdyby nigdy nic, jak wybadasz grunt to wtedy możesz coś napomknąć o spotkaniu ewentualnie ja bym tak zrobiła...
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-16, 17:02   #6
ania2510
Raczkowanie

GG do ania2510

Nie wiem może mam jakąś manię przęsladowczą, ale on mi wyglada na manipulanta... Jednego z tych co to niby im zależy ale to Ty powinnaś za nimi biegac i wychwalac pod niebiosa

1) dwa razy proponowałaś mu spotkanie ale był zajęty. Gdyby mu zależało, prawdopodobnie zaproponowałby Ci inny termin

2)
Cytat:
Raz mu nie odpisałam to przyczepił się, że tylko jemu zależy na spotkaniu
Jemu tylko zalezy? Phi, dobre sobie! Tak naprawdę to pewnie on Cię zaprosił na piwo, tylko Ty źle zrozumiałaś a jeszcze spytam: w tym smsie na który nie odpisałaś była jakaś wzmianka o spotkaniu?

3) On nie ma prawa wymagac od Ciebie natychmiastowego odpisywania, tym bardziej, że sam nie jest w porządku. Oczywiście, olewanie kogoś nie jest zbyt grzeczne, ale nie masz obowiązku czatowania przy telefonie 'bo może łaskawie napisze smsa' Nie jesteście parą, masz przecież swoje zajęcia...

W odpowiedzi na Twoje pytanie: ja bym sobie dała spokój. Sądzę, że jemu poprostu jest na rękę, że jakaś dziewczyna się nim interesuje, ale nie ma ochoty na bliższe kontakty. Podbudowujesz jego ego i on będzie chciał to utrzyma na takim poziomie jak najdłużej a później tylko bye bye. Oczywiście mogę się myli ale ze sposobu w jaki opisałaś sytuację wnioskuję, że tak własnie jest. Wstrzymaj się kilka dni. Odpisuj na wiadomości, ale nie szalej z propozycjami itd. Jeżeli w tym czasie nie wyjdzie z żadną inicjatywą (a nie wygląda mi na nieśmiałego) to moje obawy się potwierdzą.

Choc wolałabym się mylic Głowa do góry- co nas nie zabije... Pozdrawiam

Ps. Aha i nie wyszłaś na żadną desperatkę, wszystko wydaje się proste dopóki nie dotyczy nas samych

EDIT:napisałaś, że nie byl zbyt miły. Przecież na początku znajomości zawsze JEST się miłym, żeby zrobic dobre wrażenie na nowo poznanej osobie. Coraz bardziej jestem przekonana o swojej racji

Edytowane przez ania2510
Czas edycji: 2009-07-16 o 17:04
ania2510 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-16, 17:08   #7
visionAM
Zakorzenienie

Ile macie lat, tzn Ty i on?
Bo coś mi sie zdaje, że około 15-16 :P ale moge się mylić :P
ja Ci radzę póki co nie nawiązywac tematu spotkania, jelsi rozmawiacie to o czymś innym, niech chłopak się sam postara o Ciebie... i nie pisz do niego za często, bo go zniechęcisz. Już i tak na pewno się domyśla, że ma u Ciebie szanse skoro sama mu zaproponowałaś spotkanie, więc teraz po prostu czas na jego ruch
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-16, 17:11   #8
monaa01
Rozeznanie

odpuść sobie, jeśli będzie chciał to sam zaproponuje kolejne spotkanie, jeśli nie chcesz całkiem siedzieć z założonymi rękoma, to może ustaw jakiś intrygujący opis na gg
monaa01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-16, 17:17   #9
studi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Ile macie lat, tzn Ty i on?
Bo coś mi sie zdaje, że około 15-16 :P ale moge się mylić :P
ja Ci radzę póki co nie nawiązywac tematu spotkania, jelsi rozmawiacie to o czymś innym, niech chłopak się sam postara o Ciebie... i nie pisz do niego za często, bo go zniechęcisz. Już i tak na pewno się domyśla, że ma u Ciebie szanse skoro sama mu zaproponowałaś spotkanie, więc teraz po prostu czas na jego ruch
A co ma piernik do wiatraka-co ma do rzeczy wiek?facet się wykręca i nie chce się spotkać-to się zdarza nawet 30 latkomDaj na wstrzymanie jak nie podziała-facet nie jest wart zachodu
Stary 2009-07-16, 17:19   #10
kasiagora23
Zadomowienie

ja bym sobie dała spokój na twoim miejscu lub (jeśli to to jakies bóstwo ) to czekała na jego propozycje
Stary 2009-07-16, 17:21   #11
owocufka
Przyczajenie

Do Ania2510: w smsie napisał, że z dzisiejszego spotkania nic nie wyjdzie, bo wróci poźno do domu. Pomyślałam, że skoro nie to na dziś koniec pisania, bo jeszcze so bie cos pomyśli. A co do nieśmiałości to masz racje
Do visonAm: mamy po 18 lat ( nie wiem skąd przekonanie, że 16)
Wczoraj coś napisałam, on odpisał wieczorem ale chyba troche wkurzony i pisze do mnie, że termin trzeba troche wcześniej ustalić ( akurat wczoraj zaproponowałam mu piwo). Napisał to w taki sposób, że z miejsca odpisałam "przepraszam, że ci głowe zawracam"
Stary 2009-07-16, 17:25   #12
ania2510
Raczkowanie

GG do ania2510

Kurcze normalnie już mam jego obraz przed oczami taki fafarafa z przymrużonymi powiekami... W takim razie podtrzymuję swoje stanowisko
ania2510 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-16, 17:37   #13
Marta_88
Zadomowienie

Chyba daj sobie spokój. Z tego co napisałaś, to po tych urodzinach się nie spotkaliście, więc odpuść sobie. Dziwny jakiś.
Marta_88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-16, 18:11   #14
FALLinLOVE
Realistka

j bym sobie dala spokoj jakby chcial to by zaproponowal wyszedl z inicjatywa i wogole a latac za nim to bez sensu i mu caly czas proponowac
daj sobie na wstrzymanie i poczekaj na jego prozpozycje a jak nie zadziala przez 2 czy 3 dni to daj sobie spokoj
Stary 2009-07-16, 18:27   #15
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owocufka Pokaż wiadomość
Do visonAm: mamy po 18 lat ( nie wiem skąd przekonanie, że 16)
Ja też nie, ja mam 15 i się tak nie zachowuję ^^

A co do pierwszego postu Autorko - daj sobie na wstrzymanie
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-16, 18:33   #16
stasiek
Wtajemniczenie

on ma coś nie tak z głową
Stary 2009-07-16, 18:34   #17
owocufka
Przyczajenie

Tak i ja zrobie. dziękuję wszystkim za rady
Stary 2009-07-16, 19:55   #18
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Ja też nie, ja mam 15 i się tak nie zachowuję ^^

A co do pierwszego postu Autorko - daj sobie na wstrzymanie
przepraszam, pomylilam sie, ale post autorki nasunal mi mysl o takich gimnazjalnych podrywach
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-16, 20:38   #19
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
przepraszam, pomylilam sie, ale post autorki nasunal mi mysl o takich gimnazjalnych podrywach
To często spotykane, dobrze że ja się do tego typu gimnazjalistek nie zaliczam

owocufka, informuj ^^
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości