|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Co mam w takiej sytuacji zrobić?Ok. dwóch tygodni temu poznałam chłopaka na urodzinach koleżanki. Siedzielismy niedaleko siebie, jednak za dużo nie gadaliśmy. spodobał mi się ale jakoś nie miałam odwagi się umówić. Po paru dnicha postanowiłam, że napiszę na nk jak tam po urodzinach. Później napisałam, że jak będzie miał ochote to możemy pójśc na piwo. Napisał, że bardzo chętnie pójdzie. Zaczęły się sms-y. Dwa razy mu zaproponowałam, jednak on był zajęty. Raz mu nie odpisałam to przyczepił się, że tylko jemu zależy na spotkaniu. wczoraj zaproponowałam trzeci raz, ale nie odpisał. Miałam zły humor i napisałam mu, że dam sobie spokój. On wieczorem wytłumaczył się, dlaczego nie odpisał i napisał, że trzeba się wcześniej umawiać, ale napisał to z wyrzutami. Pytanie moje jest takie: Dać sobie na wstrzymanie ( może uważa, że jestem natrętna) czy napisać dziś np. jak mu minął dzień i spytać kiedy ma czas ( chodzi o najbliższe dni). Wydaje mi się, że wyszłam na kretynke i zdesperowaną dziewuchę. Przepraszam, że tak długo i prosze o jakiekolwiek rady. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co mam w takiej sytuacji zrobić?
Ja kiedyś zaproponowałam 2 razy spotkanie facetowi - 2 razy się wykręcił, tak z 2 tygodnie nic nie wspominałam o tym, po czym to on zaczął proponować.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Wstrzymaj się, zobaczysz co zrobi. A jak będziesz za często pisać, to możesz wyjść na natrętną.
Faceci mają dusze zdobywcy, niech się postara. Lepiej za dużo nie dawać "na talerzu" ot tak, bez wysiłku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Tak też myslałam, tylko, że on pare razy powtarzał, że jak dziewczyna nie chce to nie ma co się narzucać, a jak ostatnio pisaliśmy to koniec rozmowy nie był za miły. Myślę sobie, że pewnie pomyśli, że zrezygnowałam i, że nie będzie się narzucać:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
to może po prostu porozmawiaj z nim o czymkolwiek, co tam u niego i w ogóle, jak gdyby nigdy nic, jak wybadasz grunt to wtedy możesz coś napomknąć o spotkaniu ewentualnie
![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Nie wiem może mam jakąś manię przęsladowczą, ale on mi wyglada na manipulanta... Jednego z tych co to niby im zależy ale to Ty powinnaś za nimi biegac i wychwalac pod niebiosa
1) dwa razy proponowałaś mu spotkanie ale był zajęty. Gdyby mu zależało, prawdopodobnie zaproponowałby Ci inny termin 2) Cytat:
![]() 3) On nie ma prawa wymagac od Ciebie natychmiastowego odpisywania, tym bardziej, że sam nie jest w porządku. Oczywiście, olewanie kogoś nie jest zbyt grzeczne, ale nie masz obowiązku czatowania przy telefonie 'bo może łaskawie napisze smsa' ![]() W odpowiedzi na Twoje pytanie: ja bym sobie dała spokój. Sądzę, że jemu poprostu jest na rękę, że jakaś dziewczyna się nim interesuje, ale nie ma ochoty na bliższe kontakty. Podbudowujesz jego ego i on będzie chciał to utrzyma na takim poziomie jak najdłużej a później tylko bye bye. Oczywiście mogę się myli ale ze sposobu w jaki opisałaś sytuację wnioskuję, że tak własnie jest. Wstrzymaj się kilka dni. Odpisuj na wiadomości, ale nie szalej z propozycjami itd. Jeżeli w tym czasie nie wyjdzie z żadną inicjatywą (a nie wygląda mi na nieśmiałego) to moje obawy się potwierdzą. Choc wolałabym się mylic ![]() ![]() Ps. Aha i nie wyszłaś na żadną desperatkę, wszystko wydaje się proste dopóki nie dotyczy nas samych ![]() EDIT:napisałaś, że nie byl zbyt miły. Przecież na początku znajomości zawsze JEST się miłym, żeby zrobic dobre wrażenie na nowo poznanej osobie. Coraz bardziej jestem przekonana o swojej racji ![]() Edytowane przez ania2510 Czas edycji: 2009-07-16 o 17:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ile macie lat, tzn Ty i on?
Bo coś mi sie zdaje, że około 15-16 :P ale moge się mylić :P ja Ci radzę póki co nie nawiązywac tematu spotkania, jelsi rozmawiacie to o czymś innym, niech chłopak się sam postara o Ciebie... i nie pisz do niego za często, bo go zniechęcisz. Już i tak na pewno się domyśla, że ma u Ciebie szanse skoro sama mu zaproponowałaś spotkanie, więc teraz po prostu czas na jego ruch ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
odpuść sobie, jeśli będzie chciał to sam zaproponuje kolejne spotkanie, jeśli nie chcesz całkiem siedzieć z założonymi rękoma, to może ustaw jakiś intrygujący opis na gg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
ja bym sobie dała spokój na twoim miejscu lub (jeśli to to jakies bóstwo
![]()
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Do Ania2510: w smsie napisał, że z dzisiejszego spotkania nic nie wyjdzie, bo wróci poźno do domu. Pomyślałam, że skoro nie to na dziś koniec pisania, bo jeszcze so bie cos pomyśli. A co do nieśmiałości to masz racje
![]() Do visonAm: mamy po 18 lat ( nie wiem skąd przekonanie, że 16) Wczoraj coś napisałam, on odpisał wieczorem ale chyba troche wkurzony i pisze do mnie, że termin trzeba troche wcześniej ustalić ( akurat wczoraj zaproponowałam mu piwo). Napisał to w taki sposób, że z miejsca odpisałam "przepraszam, że ci głowe zawracam" |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Kurcze normalnie już mam jego obraz przed oczami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Chyba daj sobie spokój. Z tego co napisałaś, to po tych urodzinach się nie spotkaliście, więc odpuść sobie. Dziwny jakiś.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Realistka
|
j bym sobie dala spokoj
![]() ![]() daj sobie na wstrzymanie i poczekaj na jego prozpozycje a jak nie zadziala przez 2 czy 3 dni to daj sobie spokoj ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
on ma coś nie tak z głową
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Tak i ja zrobie. dziękuję wszystkim za rady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:27.