|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Picie drożdży i maseczka naraz???
Czesc Wszystkim!
Mam takiem male pytanie do zorientowanych osob. Czy wiecie czy mozna stosowac maseczke z drozdzy i pic je naraz?? Czy to nie zaszkodzi jak tak wszystko odrazu, chociaz wydaje mi sie ze nie powinno...?? Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Picie drożdży i maseczka naraz???
nie zaszkodzi napewno. ;]
ale jak moge to powiem swoje zdanie na temat drozdzy, sa do niczego.. na co chcesz je stosowac? jesli na wypryski itp, to naprawde malo pomaga. moja cera byla po tem tlusta. ale mozna sprobowac nie kazdy ma taka sama cere ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
No chodzi mi wlasnie o wyeliminowanie wypryskow! Hmmm mowisz, ze daja slabe efekty, ale mimo to sprobuje moze akurat, a zaszkodzic w kazdym razie nie powinny
![]() Pzdr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
![]()
najlepiej isc do dermatologa
![]() ale z domowych sposobow ktore ja probowalam to cebula, ugotowac cebule, zetrzec i na cala twarz nalozyc, nie pisze w oczy bo jets ugotowana, i tak z 20min dzinnie, troszke smierdzi ale ta sie wytrzymac, mi to wysuszylo. ;] a jesli masz blizny potradzikowe to polecam NO SCAR perla inkow. szybko blizny znikaja. i zaczerwienienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
![]()
Drożdże bardzo dobrze pielęgnują skórę trądzikowe ale zaawansowanego trądzika nie leczo. Pić drożdże możesz codziennie ale maseczke rób z przerwami. Mogą rozwinąć się bakterie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Pytalam kolezanki mamy, jest kosmetyczka, i powiedziala ze drozdze to nie jest zadne wyjscie z trądziku. ze zostaja po tym slady, i cera robi sie przetluszczona. takjak juz mowilam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
hmmm czyli z tego co mowisz to raczej to nie pomaga a nawet moze zaszkodzic. Sam juz nie wiem, bo niektorzy zachwalaja a inni z kolei tak jak Ty mowia, ze to nic dobrego...
Uzywam juz tych drozdzy tydzien( w sumie to pije 2 razy dziennie a maseczke zrobilem raz i chyba narazie juz jej robil nie bede) i wydaje mi sie jakby cos bylo lepiej, ale nie wiem czy to ma zwiazek wlasnie z drozdzami czy moze tak akurat sie stalo, bo uzywam teraz tez acne derm. Chyba sprobuje jeszcze popic to z miesiac i zobacze co z tego wyjdzie... kurde tylko jak mowisz ze kosmetyczka uwaza, ze to nic ciekawego to juz sam nie wiem co o tym myslec. W kazdym razie dzieki za odpowiedz ![]() Edytowane przez normalny85 Czas edycji: 2009-07-21 o 17:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Hmmm ariva pewnie masz racje! Przejde sie do dermatologa i zobacze co mi poradzi. Pare lat temu uzywalem roznych lekow ktore przepisal mi lekarz i nawet antybiotykow i cos tam to niby pomoglo, ale jak widac nie do konca...
Moze akurat tym razem uda sie zwalczyc ten shit raz na zawsze ![]() Pozdro 4all ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Moje zdanie jest takie.. Nie pij tego.. Watpie ze to pomaga i nie smakuje, nie potrzebnie sie trudzisz z tym. Idz do dermatologa i niech Ci cos przepisze najlepiej z kwasem ktory wysusza, i dobry krem na blizny po wypryskach.
![]() Moj brat chodizl keidys do dermatologa i dostal jakis srodek z antybiotykiem, ale bez kwasow.. I to co mial wczesniej to bylo nic co mial po uzyciu tego srodka.. Sprawdz najpierw dermatologa zanim sie do niego wybierzesz. ;] powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:06.