|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Mój były...
Sprawa wygląda tak: z moim byłym rozstałam się prawie 4 miesiące temu w niezbyt przyjaznej atmosferze. Rozstaliśmy się, bo "coś" się wypaliło. Mimo tego i tak przeżywałam to rozstanie. On nie chciał utrzymywać ze mną kontaktu. Chciał, żebym zapomniała, że istnieje. Po jakimś czasie poznałam innego faceta i zauroczyłam się w nim, ale nic z tego nie wyszło.
Jakieś półtora miesiąca temu napisałam do byłego smsa z pytaniem co tam u niego. Odpisał mi i od tego czasu kontakt był coraz częstszy. Podczas jednej z rozmów na gg zapytał mnie czy uprawiałam z kimś seks. Powiedziałam, że tak a on na to"nie wiem czemu, ale jestem zazdrosny..." W zeszłym tygodniu byłam u niego na filmie. Ciągle mnie zaczepiał: gilgotał, szczypał itp. Tego samego wieczoru napisał mi na gg, że podczas filmu zastanawiał się jakbym się zachowała gdyby mnie pocałował... Na naszym następnym spotkaniu doszło do pocałunków i czegoś więcej. Wczoraj zapytał mnie czy myślałam o powrocie. Zaskoczył mnie tym pytaniem... Odpowiedziałam, że nie ( a to nieprawda). Zadałam mu to samo pytanie i on też odpowiedział, że nie. Potem zaczął pytać o tego kolesia, w którym się zauroczyłam. Coś mu tam powiedziałam, a on na to "daleko mi do niego". Wczoraj poszłam do niego o 11, a rozstaliśmy się dopiero dzisiaj o 11. Spędziliśmy razem 24h. Spał u mnie, ale pościeliłam mu na innym łóżku. Heh, ale jak można się domyślać i tak do czegoś między nami doszło... Ech, ja naprawdę nie wiem co o tym myśleć... Czasami zachwujemy się jak para chociaż wiem, że nie powinniśmy. Czy któraś z was była kiedyś w podobnej sytuacji?? |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mój były...
No ja tak właśnie miałam w tamtym roku. Nie byliśmy już razem ale dalej się spotykaliśmy, całowaliśmy itd. Pózniej się zeszliśmy i po równo roku znowu nie jesteśmy razem a ja znowu to przeżywam i płacze. Więc zastanów się dwa razy czy warto
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanow sie porzadnie czego chcesz i jesli go kochasz to pogadajcie i do siebie wroccie (jesli on oczywiscie tez tego chce), a jesli nie, to dajcie sobie na luz ... A tak w ogole, to nadal jestes z tym kolesiem, ktory Cie zauroczyl? Ciagniesz na dwa fronty? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
Pamiętam twój poprzedni watek na intymnym. Rozumiem, że tamten chłopak, od tamtej jednorazowej przygody to nie ten z tego wątku
![]() Myślę, że popełniasz ten sam błąd co wtedy. Oj żeby ta historia nie skończyła się tak jak ostatnia. Sama nie wiesz czy chcesz z nim być ponownie, po co pozwalasz mu na pocałunki i coś więcej? |
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Kilka pytań na które powinnaś sobie odpowiedzieć:
1. Czy nie szukam kontaktu z jakimkolwiek facetem bo nie lubię być sama? 2. Dlaczego rozstałam się z byłym? Czy to był toksyczny czy szczęśliwy związek czy jest w ogóle jakiś sens do tego wracać? 3. Czy kocham byłego, czy to tylko kwestia tego, że nie chce być sama? 4. Dlaczego chodzę z nim do łóżka? Dlaczego on u mnie nocuje? Jak będę się czuć jeśli będziemy uprawiać seks i on potem powie do widzenia? 5. Czy chce związku bez zobowiązań nastawionego na seks (bo mam takie wrażenie, że Twój ex do tego dąży). 6. Co zamierzam zrobić z tą sytuacją? (bo taki stan zawieszenia wiecznie chyba trwał nie będzie). Rada: Zrobić tak by nie pokomplikować sobie życia, nie stracić do siebie szacunku i się nie unieszczęśliwić.
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Ja byłam w takiej sytuacji. Były ze mną zerwał, ale tak na prawdę nasze relacje nie uległy zmianie. Przede wszystkim godziłam się na coś takiego, żebym nie była sama. Ale ogólnie nie myślałam o powrocie, traktowałam to jako sytuacje przejściową do kolejnego związku.
Też bym radziła Ci się zdecydować czego oczekujesz i jeśli Twoje wymagania są większe niż to co jest tera to radzę coś zrobić. Albo w jedną albo w 2 stronę, bo jak będziesz oczekiwała związku, a on nie będzie chciał to na pewno dojdzie do sytuacji, które będą Cię ranić. |
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
...................dzieci aków
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
tez byłam w takiej sytuacji i z perspektywy czasu żałuję tego bardzo...no,ale czasu nie cofnę a z byłym żyję obecnie w przyjaźni rzekłabym nawet,ale to zasługa nas obojga że potrafimy ze sobą rozmawiać.Drugi raz nie dopuściłabym do tego co wtedy było
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
Jak to było w tej piosence...
"Miłość nie mija, lecz wiecznie trwa..."
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
a cóż to za piosenka??Nie znam.piosenka to tylko piosenka-słowa wymyslone by pasowały do muzyki i żeby dało się sprzedać
można też zacytować-"Miłość jeśli już była,nigdy nie kończy się na dobre...."M.P-J więc może trzeba się zastanowić czy to na pewno była miłość założycielka wątku sama musi podjąć decyzję co zrobi...
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2009-07-19 o 15:47 |
|
|
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Z zycia wiem, ze bardzo czesto faceci po prostu 'wykorzystuja' swoje byle, z ktorymi bylo im dobrze w lozku. Bo skoro nie laczy go juz z Toba zadna odpowiedzialnosc ani 'formalnosc', to moze sie z Toba seksic i nie masz mu nic do zarzucenia. A to ze Ty pomyslisz ze moze bedziecie znow razem...
![]() Jak odpowiada ci zwiazek bez zwiazku na zasadzie znamy sie dobrze i jeszcze ze soba sypiamy, to ok. Ale ja bym z tego jakiejs 'Dynastii' nie snula...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.

"Miłość nie mija, lecz wiecznie trwa..."