|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() davercin
Witam,
od niedawna mam problemy ze skórą...mianowicie wyskakują mi pod skórą bolące gulki i nic z nich nie da się wycisnąć, a rosną one do na prawdę wielkich rozmarów, co jest bolesne ;/ Poszłam więc do dermatologa i dał mi żel davercin i...chodzi o to,że ten antybiotyk ''wyciąga'' mi całą ropę z tej gulki ale kiedy tą ropę wycisnę (wiem,że się nie powinno ale czasem jest tego bardzo dużo,a pracuję w miejscu gdzie mam styczność z klientem i musze wyglądac jakos schludnie) no więc kiedy wycisnę to pod tą ropką jest rana ;// poprostu robią mi się rany, które potem zachodzą strupkami i wyglądam jakbym miała ospe i moje pytanie brzmi czy ten lek ma tak działać?Czy może ja coś robię źle? co prawda potem davercin ładnie zasusza strupki, które po paru dniach odpadają i zostają tylko niewielkie przebarwienia. Dziekuje za odpowiedzi, jutro ide znow na wizyte u dermatologa wiec moze poprosze o zaporonowanie czegos nowego, słyszalam ze clendacne i skinnorin dzialaja bardzo dobrze. No i czekam na wyniki od endokrynologa. Trzymajcie się dziewczyny i nie poddawajcie z walką! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: davercin
Nie wiem czy ja jestem jakaś dziwna, ale dla mnie to nic dziwnego, że w miejscu po wyciśnięciu pryszcza zostaje rana, tak właśnie działa wyciskanie
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Lek działa prawidłowo. Tak własnie bedzie Ci się robiło, a z czasem te przebarwienia też zejdą - powoli, ale zejdą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
jeju, ale mnie te ranki bolą i denerwują...chce miec znow ladna cere
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
davercin, a kosmetyki do pielęgnacji
Witam, nie wiem czy wątek umieszczam w odpowiednim miejscu, jeżeli nie, z góry przepraszam.
Mam dylemat, od kilku lat leczę się u dermatologa, na okres wakacji mam przepisany davercin i skinoren, niedawno zamówiłam z biochemi urody tonik z kwasem pha 6% (Hydrolat z kwiatu pomarańczy, Glukonolakton, Mleczan sodu, Mocznik, Kwas glicyryzynowy ) oraz serum antyoksydacyjne flavo+C15EF (Hydrolat z czarnej porzeczki, żel hialuronowy 1.5%; kwas L - askorbinowy; Kwas ferulowy w płynie; Kwas glicyryzynowy, Glikol BUTYLENOWY) i moje pytanie jest takie czy nie ma przeciwskazań do łączenia tych leków z tymi kosmetykami, czy nie wystąpi żadna reakcja między nimi? Z góry dziękuje za odpowiedzi ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dot.: davercin, a kosmetyki do pielęgnacji
Davercin to jest maść ze spirytusem i czymś tam jeszcze - o ile się nie mylę. Jest bardzo mocny i skuteczny, ale wysusza skórę. Bardzo go lubię. Ja jednak na Twoim miejscu już bym nie kombinowała z innymi kosmetykami. Nie wiem co to są te hydrolaty czy coś tam, ale co za dużo, to niezdrowo.
Uważaj na okolice ust i nosa - maść może je wysuszyć - u mnie tak było, ale wystarczy dobry krem nawilżający, choćby Nivea czy Bambino i to przejdzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:38.