davercin - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-22, 10:29   #1
gemmini29
Raczkowanie

Exclamation

davercin

Witam,
od niedawna mam problemy ze skórą...mianowicie wyskakują mi pod skórą bolące gulki i nic z nich nie da się wycisnąć, a rosną one do na prawdę wielkich rozmarów, co jest bolesne ;/ Poszłam więc do dermatologa i dał mi żel davercin i...chodzi o to,że ten antybiotyk ''wyciąga'' mi całą ropę z tej gulki ale kiedy tą ropę wycisnę (wiem,że się nie powinno ale czasem jest tego bardzo dużo,a pracuję w miejscu gdzie mam styczność z klientem i musze wyglądac jakos schludnie) no więc kiedy wycisnę to pod tą ropką jest rana ;// poprostu robią mi się rany, które potem zachodzą strupkami i wyglądam jakbym miała ospe i moje pytanie brzmi czy ten lek ma tak działać?Czy może ja coś robię źle?
co prawda potem davercin ładnie zasusza strupki, które po paru dniach odpadają i zostają tylko niewielkie przebarwienia.

Dziekuje za odpowiedzi, jutro ide znow na wizyte u dermatologa wiec moze poprosze o zaporonowanie czegos nowego, słyszalam ze clendacne i skinnorin dzialaja bardzo dobrze.
No i czekam na wyniki od endokrynologa.

Trzymajcie się dziewczyny i nie poddawajcie z walką!
gemmini29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 20:35   #2
Patryka
Wtajemniczenie

Dot.: davercin

Nie wiem czy ja jestem jakaś dziwna, ale dla mnie to nic dziwnego, że w miejscu po wyciśnięciu pryszcza zostaje rana, tak właśnie działa wyciskanie

Patryka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 21:54   #3
visionAM
Zakorzenienie

Lek działa prawidłowo. Tak własnie bedzie Ci się robiło, a z czasem te przebarwienia też zejdą - powoli, ale zejdą
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 22:12   #4
gemmini29
Raczkowanie

jeju, ale mnie te ranki bolą i denerwują...chce miec znow ladna cere no nic, musze uzbroic sie w cierpliwosc i zdac na fachowosc lekarzy...
gemmini29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-15, 19:45   #5
maj_aa
Raczkowanie

davercin, a kosmetyki do pielęgnacji

Witam, nie wiem czy wątek umieszczam w odpowiednim miejscu, jeżeli nie, z góry przepraszam.
Mam dylemat, od kilku lat leczę się u dermatologa, na okres wakacji mam przepisany davercin i skinoren, niedawno zamówiłam z biochemi urody tonik z kwasem pha 6% (Hydrolat z kwiatu pomarańczy, Glukonolakton, Mleczan sodu, Mocznik, Kwas glicyryzynowy ) oraz serum antyoksydacyjne flavo+C15EF (Hydrolat z czarnej porzeczki, żel hialuronowy 1.5%; kwas L - askorbinowy; Kwas ferulowy w płynie; Kwas glicyryzynowy, Glikol BUTYLENOWY) i moje pytanie jest takie czy nie ma przeciwskazań do łączenia tych leków z tymi kosmetykami, czy nie wystąpi żadna reakcja między nimi?
Z góry dziękuje za odpowiedzi

Doskonały w swej prostocie.
Wspaniały w roztargnieniu.
Cudowny w swych słabościach
maj_aa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-20, 20:18   #6
Kreciola
Raczkowanie

Dot.: davercin, a kosmetyki do pielęgnacji

Davercin to jest maść ze spirytusem i czymś tam jeszcze - o ile się nie mylę. Jest bardzo mocny i skuteczny, ale wysusza skórę. Bardzo go lubię. Ja jednak na Twoim miejscu już bym nie kombinowała z innymi kosmetykami. Nie wiem co to są te hydrolaty czy coś tam, ale co za dużo, to niezdrowo.
Uważaj na okolice ust i nosa - maść może je wysuszyć - u mnie tak było, ale wystarczy dobry krem nawilżający, choćby Nivea czy Bambino i to przejdzie.
Kreciola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości