|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dieta 13 dniowa
Witam wszystkich
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dieta 13 dniowa
Czyżby dieta Kopenhaska??
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
tak wlasnie o taka diete mi chodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Wytrzymałam 10 dni, w 7 dniu dostałam @ i później było mi bardzo słabo. Wbrew temu co niektórzy piszą o jojo i wogóle, schudłam 8 kg z czego 2 wróciły. Przyznaje po diecie rzuciłam się na chlebek
![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Wlasnie sie tam zastawnawiam jak to jest z tymi porcjami ile np salaty i piersi z kurczaka (zamaist bebsztyku ) wydaje mi sie ze jem male poracje hmmm sama nie wiem chce bardzo schudnac bo jestem po 1 ciazy moj maluszek ma jzu 5 miesiecy nie karmie piersia juz ale za to am 10kg wiecej niz przed ciaza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Mnie po ciąży zostało AŻ 19 kg, czyli tyle ile przytyłam w ciąży. Dieta jest fajna. Sałaty jadłam 6 liści, jeden cienki plasterek cytrynki do tego, troszkę soli i łyżeczkę oleju która miałam polać sałatę wykorzystałam do upieczenia befsztyku i wszystko dałam na sałatę i była taka sałatka
![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Uwaga!!! pewnie zaraz wątek przeniosą do krzywego zwierciadełka, ale ja też coś naskrobie o tej dietce.
Wbrew temu co mówią wszyscy jej przeciwnicy (a jest ich więcej niż zwolenników) ja uważam, że nie jest taka najgorsza. Fakt jak się po niej rzucisz na jedzenie to jojo gwarantowane, ale nawet jeśli zaczniesz się zdrowo odchudzać, schudniesz, a potem wrócisz do dawnych nawyków to też kilogramy wrócą. Ale jeśli po 13 dniach będziesz się pilnować zapomnisz raz na zawsze o chlebku, makaroniku, ziemniaczkach i innych nie zdrowych węglowodanach, zaczniesz jeść mniej tłusto, a więcej białka to nie tylko utrzymasz wagę, ale nawet jeszcze schudniesz. Czytałam też, że trzeba się trzymać dokładnego jadłospisu, to znaczy jak befsztyk to nie pierś z kurczaka, jak szpinak to nie kalafior itp. co do porcji to tez nie wolno przesadzać. Ja kiedyś stosowałam tą dietę ze zmianami tak jak wyżej (czyli pierś z kurczaka itd) i też chudłam. Ale jak będziesz się stosowała dokładnie do jadłospisu to schudniesz więcej. w Pierwszym prypadku chudłam 4-5 kg po 13 dniach a w drugim to samo po pierszym tygodniu. Obiecałam sobie, ze nigdy nie polecę tej diety nikomu, ale prawda jest tak, że nie słyszałam jeszcze żeby ktokolwiek kto jej spróbował nie zrzucił paru kilogramów. Nie ma bata na tej diecie napewno schudniesz, strasznie cię wykończy, będziesz odliczała dni i godziny do końca, a później zjesz wszystko co będziesz miała w lodówce. To tyle moich spostrzeżeń. Dodam na koniec, że NIE POLECAM I NIE ODRADZAM!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
ja nie próbowałam tej diety bo tyle się naczytałam, że efekt jojo gwarantowany, że ta dieta strasznie osłabia organizm. Nie chcę się meczyć na daremnie tak żeby potem kg wróciły ze zdwojoną siłą.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Dzis moj 4 dzien diety wlasnie pije kawke heh
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() po spozyciu takiej ilosci kalorii masz siły zajmowac sie dzieckiem przeciez to wyniszczenie dla organizmu i spowolnienie metabolizmu Skuteczna dieta to takka która zmienia nawyki żywieniowe na stałe osobiscie polecam Diete Plaż Południowych+spora dawka aktywnosci fizycznej mam nadzieje ze watek zostanie zaraz wrzucony na krzywe zwierciadło ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
No wlasnie mam sile zajmowac sie dzieckiem nie jestem padnieta zmeczona czuje sie rewelacyjnie pelna energi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny ja też przechodzę dietę kopenhaską
![]() ![]() ![]() ![]() Ale teraz mam problem... co po kopenhaskiej? ;/ Myślicie,że dieta rozdzielna jest dobrym rozwiązaniem? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Po Kopenhaskiej polecam dietę 1000 kalorii i tak Twój żołądek będzie tak skurczony, że nawet tyle zjeść nie będziesz w stanie.
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
dziewczyny dzis moj 5 dzien i ta ryba moze byc makrela???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Witam,
Tak się składa, że przeszłam tą dietę pomyślnie ![]() Nie jadłam bewsztyków, tylko mięso z piersi kurczaka, czasem rezygnowałam z marchewki lub szpinaku (jak nie było świeżego w sklepie - mrożony odpada), a do salaty rozrabiała z oliwą taki sos sałatkowy ziołowo-koperkowy (1 łyżeczkę ). Proecje robiłam takie, żeby się najeść, rano kawa, o 12:00 śniadanie, a lunch jadłam przed 18:00. Dzień 7 faktycznie był ciężki do przezycia, ale piłam dużo wody i jakoś szybko minął ![]() ![]() Życzę wam równie zadowalających wyników i trzymam za was kciuki ![]()
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Przesuwam na krzywe zwierciadło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Zdecydowałam się w końcu na tą dietę i mam pytanie:
czy można wyrzucić szpinak i brokuły z jadłospisu, bądź zastosować jakiś zamiennik? Pytam o to, ponieważ do miasta mam kawałek drogi, więc nie będę w stanie pojechać po świeże warzywa. Czekam na szybką odpowiedź, ponieważ jutro chcę zacząć, pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
W czym Twoim zdaniem panga jest lepsza od makreli?
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Panga jest zdecydowanie chudsza od makreli. A w tej diecie polecana jest chuda ryba. Może być też dorsz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale oczywiście nie możesz tego wiedzieć, bo masz widoczne braki w edukacji dietetycznej, jeśli sądzisz, ze 13-dniowa dieta Kopenhaska "nie jest taka zła" ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
panga -fuj!!!
to jakieś badziewie, hodowane w przedziwny sposób, śmierdzi i nie nadaje się do jedzenia!! nie polecam!! ja jadłam dorsza lub coś z rodziny dorszowatych ![]()
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Witam Wszystkie Panie! ;**
Od bardzo dawna planuję przejśc na dietę .. A przychodzi mi to z wielkim trudem, lecz od razu informuję, że w końcu się przemogłam! Koniec z moimi kompleksami! Zaczynam od najbliższego piątku .. Obecnie ważę 72 kg , przy wzroście 162 cm ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Ja zaczęłam 1 sierpnia i dziś skończyłam. Cięężko jest się trzymać kurczowo tej diety, a poza tym jak się zważyłam, to stwierdziłam, że nie jest źle, bo 50 kg przy 160 cm, a czułam się na 53=55 kg, także miłe zaskoczenie. Ta dieta pomogła mi uświadomić sobie, że wcale aż tak źle nie wyglądam i że przez cały czas myślałam, że jestem grubsza niż w rzeczywistości. Postaram się tylko ograniczyć słodycze , zaprzestać jedzenia ziemniaków , a ostatni posiłek jeść do 18.
Ja befsztyk zastępowałam kurczakiem, bo nie lubię, a poza tym kurczak i tak ma mniej kalorii, także z tym nie ma problemu. Co do przyrządzenia to smażyłam na 2-3 łyżkach oleju bez panierki. I będę trzymać kciuki za Ciebie, bo nie jest łatwo, zwłaszcza jak mama ciasteczka kupuje i piecze ciasto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
ja zamierzam iść od poniedziałku na tę dietę ale możliwe że szybciej,
na razie odchudzam się prostym planem, bez słodyczy, tłuszczy, fast foodów, cukru, soli pije herbatki odchudzające ćwicze najmniej po 2h dziennie na rowerku stacjonarnym już 4 dzień ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:12.