Dieta 13 dniowa - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-22, 18:22   #1
21dziubasek21
Przyczajenie

Dieta 13 dniowa

Witam wszystkich ) Czy ktos jest na diecie 13 dniowej?? Jak wam idzie ja dzis pokonalam 3 dzien , czuje sie dobrze a wy??Jak dajecie sobie rade ZAPRASZAM DO WSPOLNEGO ODCHIUDZANIA )
21dziubasek21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 19:23   #2
martynazagadka
Raczkowanie

Dot.: Dieta 13 dniowa

Czyżby dieta Kopenhaska??
Stary 2009-07-22, 20:34   #3
21dziubasek21
Przyczajenie

tak wlasnie o taka diete mi chodzi ))Ciekawa jestem jak to jest z tym chudnieciem czy naprawde mozna az tyle schudnac hmmmm
Stary 2009-07-22, 20:46   #4
martynazagadka
Raczkowanie

Wytrzymałam 10 dni, w 7 dniu dostałam @ i później było mi bardzo słabo. Wbrew temu co niektórzy piszą o jojo i wogóle, schudłam 8 kg z czego 2 wróciły. Przyznaje po diecie rzuciłam się na chlebek
Stary 2009-07-22, 21:05   #5
21dziubasek21
Przyczajenie

Wlasnie sie tam zastawnawiam jak to jest z tymi porcjami ile np salaty i piersi z kurczaka (zamaist bebsztyku ) wydaje mi sie ze jem male poracje hmmm sama nie wiem chce bardzo schudnac bo jestem po 1 ciazy moj maluszek ma jzu 5 miesiecy nie karmie piersia juz ale za to am 10kg wiecej niz przed ciaza mam nadzieje ze uda mi sie wytwac 13 dni i ze napewno cos schudne bo jak nic to na marne moje odchudzanie((
Stary 2009-07-22, 21:21   #6
martynazagadka
Raczkowanie

Mnie po ciąży zostało AŻ 19 kg, czyli tyle ile przytyłam w ciąży. Dieta jest fajna. Sałaty jadłam 6 liści, jeden cienki plasterek cytrynki do tego, troszkę soli i łyżeczkę oleju która miałam polać sałatę wykorzystałam do upieczenia befsztyku i wszystko dałam na sałatę i była taka sałatka smacznie było. Jadłam mało, żeby zmieścić się w limicie 500 kalorii
Stary 2009-07-23, 07:32   #7
renata2r
Raczkowanie

Uwaga!!! pewnie zaraz wątek przeniosą do krzywego zwierciadełka, ale ja też coś naskrobie o tej dietce.
Wbrew temu co mówią wszyscy jej przeciwnicy (a jest ich więcej niż zwolenników) ja uważam, że nie jest taka najgorsza. Fakt jak się po niej rzucisz na jedzenie to jojo gwarantowane, ale nawet jeśli zaczniesz się zdrowo odchudzać, schudniesz, a potem wrócisz do dawnych nawyków to też kilogramy wrócą. Ale jeśli po 13 dniach będziesz się pilnować zapomnisz raz na zawsze o chlebku, makaroniku, ziemniaczkach i innych nie zdrowych węglowodanach, zaczniesz jeść mniej tłusto, a więcej białka to nie tylko utrzymasz wagę, ale nawet jeszcze schudniesz.

Czytałam też, że trzeba się trzymać dokładnego jadłospisu, to znaczy jak befsztyk to nie pierś z kurczaka, jak szpinak to nie kalafior itp. co do porcji to tez nie wolno przesadzać. Ja kiedyś stosowałam tą dietę ze zmianami tak jak wyżej (czyli pierś z kurczaka itd) i też chudłam. Ale jak będziesz się stosowała dokładnie do jadłospisu to schudniesz więcej. w Pierwszym prypadku chudłam 4-5 kg po 13 dniach a w drugim to samo po pierszym tygodniu.

Obiecałam sobie, ze nigdy nie polecę tej diety nikomu, ale prawda jest tak, że nie słyszałam jeszcze żeby ktokolwiek kto jej spróbował nie zrzucił paru kilogramów. Nie ma bata na tej diecie napewno schudniesz, strasznie cię wykończy, będziesz odliczała dni i godziny do końca, a później zjesz wszystko co będziesz miała w lodówce. To tyle moich spostrzeżeń.

Dodam na koniec, że
NIE POLECAM I NIE ODRADZAM!!!!!
renata2r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-23, 08:06   #8
LeonorVarela
Raczkowanie

ja nie próbowałam tej diety bo tyle się naczytałam, że efekt jojo gwarantowany, że ta dieta strasznie osłabia organizm. Nie chcę się meczyć na daremnie tak żeby potem kg wróciły ze zdwojoną siłą.
LeonorVarela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-23, 08:20   #9
21dziubasek21
Przyczajenie

Dzis moj 4 dzien diety wlasnie pije kawke heh Wazylam sie dzisiaj poczatkowa waga byla 71 kg przy wzroscie 177 teraz na wadze wskazowka wskazuje 67,7 kg mam nadzieje ze jeszcze zrzuce pare kg ))Narazie dietka dziala ...Co do po diecie mam zamiar jest z umiarem i sprawadzac wage zeby sie pilnowac w razie efektow ubocznych ...
Stary 2009-07-23, 12:41   #10
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez martynazagadka Pokaż wiadomość
Mnie po ciąży zostało AŻ 19 kg, czyli tyle ile przytyłam w ciąży. Dieta jest fajna. Sałaty jadłam 6 liści, jeden cienki plasterek cytrynki do tego, troszkę soli i łyżeczkę oleju która miałam polać sałatę wykorzystałam do upieczenia befsztyku i wszystko dałam na sałatę i była taka sałatka smacznie było. Jadłam mało, żeby zmieścić się w limicie 500 kalorii

po spozyciu takiej ilosci kalorii masz siły zajmowac sie dzieckiem
przeciez to wyniszczenie dla organizmu i spowolnienie metabolizmu

Skuteczna dieta to takka która zmienia nawyki żywieniowe na stałe
osobiscie polecam Diete Plaż Południowych+spora dawka aktywnosci fizycznej

mam nadzieje ze watek zostanie zaraz wrzucony na krzywe zwierciadło
Stary 2009-07-23, 15:38   #11
21dziubasek21
Przyczajenie

No wlasnie mam sile zajmowac sie dzieckiem nie jestem padnieta zmeczona czuje sie rewelacyjnie pelna energi)a czy zamiast jogurtu naturalnego moze byc aktimel albo wogole nie jesc tego jogurtu??i o co chodzi z tym krzywym zwierciadlem bo nie bardzo jeszcze wiem dopiero mam konto 2 dzien)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-23, 23:27   #12
Iwcia87
Przyczajenie

Dziewczyny ja też przechodzę dietę kopenhaską Myślałam,że będzie fatalnie (nasłuchałam się tyle o zawrotach głowy, ogólnie o złym samopoczuciu, osłabieniu i w ogóle) ale hmm... no właśnie to jest dziwne, bo mnie też rozpiera energia Ehhh jestem już praktycznie na 10 dniu, i w 8 i 9 dniu miałam kryzys, bo właśnie rozpiera mnie energia jak nigdy :/ Nawet spać w nocy nie mogę, a zazwyczaj byłam osobą, która potrzebuje duuużo snu Wczoraj się złamałam, i dodałam do kapusty pekińskiej (jem zamiast sałaty ;p ) ćwiartkę jabłka i 4 plastry cebuli :/ No trudno, mam nadzieję,że nic złego się nie stanie i ze nie zaważy to na jej efektach )
Ale teraz mam problem... co po kopenhaskiej? ;/ Myślicie,że dieta rozdzielna jest dobrym rozwiązaniem?
Pozdrawiam
Iwcia87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-24, 06:56   #13
martynazagadka
Raczkowanie

Po Kopenhaskiej polecam dietę 1000 kalorii i tak Twój żołądek będzie tak skurczony, że nawet tyle zjeść nie będziesz w stanie.
Stary 2009-07-24, 11:04   #14
21dziubasek21
Przyczajenie

dziewczyny dzis moj 5 dzien i ta ryba moze byc makrela???
Stary 2009-07-24, 11:53   #15
zuzzanna
Raczkowanie

Witam,

Tak się składa, że przeszłam tą dietę pomyślnie , stosowałam ją jakieś 2 miesiące temu... jest rzeczywiście skuteczna, ale trzeba podejśc do niej poważnie.

Nie jadłam bewsztyków, tylko mięso z piersi kurczaka, czasem rezygnowałam z marchewki lub szpinaku (jak nie było świeżego w sklepie - mrożony odpada), a do salaty rozrabiała z oliwą taki sos sałatkowy ziołowo-koperkowy (1 łyżeczkę ).

Proecje robiłam takie, żeby się najeść, rano kawa, o 12:00 śniadanie, a lunch jadłam przed 18:00. Dzień 7 faktycznie był ciężki do przezycia, ale piłam dużo wody i jakoś szybko minął . Moja determinacja się opłaciła, schudłam z 77 do 72, a potem dalej chudłam. Teraz nie stosuję żadnej diety, tyle że unikam więcej niż 3 posiłków dziennie i zawsze staram się jeść o stałych porach. Dziś warzę 67 kg, jem to na co mam ochotę, choć w rozsądnych ilościach i jestem szczęśliwa z tego powodu

Życzę wam równie zadowalających wyników i trzymam za was kciuki
Stary 2009-07-24, 17:57   #16
Iwcia87
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez 21dziubasek21 Pokaż wiadomość
dziewczyny dzis moj 5 dzien i ta ryba moze byc makrela???

Najlepszy jest filet z pangi
Iwcia87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-26, 13:19   #17
Marzeniatko
Zakorzenienie

Przesuwam na krzywe zwierciadło.

B L O G

Marzeniatko wystarczy Marzena
Marzeniatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-31, 05:37   #18
klauudus
Przyczajenie

GG do klauudus

Zdecydowałam się w końcu na tą dietę i mam pytanie:
czy można wyrzucić szpinak i brokuły z jadłospisu, bądź zastosować jakiś zamiennik? Pytam o to, ponieważ do miasta mam kawałek drogi, więc nie będę w stanie pojechać po świeże warzywa. Czekam na szybką odpowiedź, ponieważ jutro chcę zacząć, pozdrawiam
klauudus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-31, 15:17   #19
shockwaves
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iwcia87 Pokaż wiadomość
Najlepszy jest filet z pangi
W czym Twoim zdaniem panga jest lepsza od makreli?
Stary 2009-08-03, 10:04   #20
renata2r
Raczkowanie

Panga jest zdecydowanie chudsza od makreli. A w tej diecie polecana jest chuda ryba. Może być też dorsz.
renata2r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-03, 10:13   #21
shockwaves
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez renata2r Pokaż wiadomość
Panga jest zdecydowanie chudsza od makreli. A w tej diecie polecana jest chuda ryba. Może być też dorsz.
A zdajesz sobie sprawę z tego, że makrela jest o wiele zdrowsza od pangi, bo zawiera mnóstwo NNKT, które ułatwiają chudnięcie, obniżają poziom złego cholesterolu, obniżają podwyższone ciśnienie, regulują gospodarkę tłuszczową w organizmie? Panga to ryba hodowana nierzadko w osyfionej wodzie, oprócz pewnej ilości białka nie ma żadnych innych wartości.

Ale oczywiście nie możesz tego wiedzieć, bo masz widoczne braki w edukacji dietetycznej, jeśli sądzisz, ze 13-dniowa dieta Kopenhaska "nie jest taka zła"
Stary 2009-08-05, 09:29   #22
zuzzanna
Raczkowanie

panga -fuj!!!
to jakieś badziewie, hodowane w przedziwny sposób, śmierdzi i nie nadaje się do jedzenia!! nie polecam!!
ja jadłam dorsza lub coś z rodziny dorszowatych
Stary 2009-08-05, 20:09   #23
m a d e l i n e
Raczkowanie

GG do m a d e l i n e

Witam Wszystkie Panie! ;**
Od bardzo dawna planuję przejśc na dietę .. A przychodzi mi to z wielkim trudem,
lecz od razu informuję, że w końcu się przemogłam! Koniec z moimi kompleksami! Zaczynam od najbliższego piątku .. Obecnie ważę 72 kg , przy wzroście 162 cm czyli nadwaga . No i muszę zaznaczyć, że mam tylko 19 lat. Ogólnie mam tylko brzuch dosyć duży .. Chcę w końcu się go pozbyć .. Boję się że będzie mi ciężko, gdyż pracuję jako telemarketerka i u mnie w pracy są 3 przerwy .. Na każdej z nich, każda z pań objada się jakimiś smakołykami .. Ale jestem gotowa na wszytskie wyrzeczenia . Mam kilka pytań do pań, które zaczęły już dietę . Czy właśnie befsztyk mogę zastąpić piersią z kurczaka ? Jak mam ją przyrządzać ..? Ogólnie ryb nie znoszę .. no ale w końcu się przemogę Tylko czy mogę jeść np jakieś filety zamiast normalnej ryby? Jeśli tak to jakie .. No i ostatnie pytanie .. Najważniejsze .. Czy wesprzecie mnie duchowo w moim celu, czyli diecie ? Byłabym bardzo wdzięczna, bo napewno łatwiej mi będzie trzymać się diety, wiedząc, że są osoby które mnie wspierają .. Pozdrawiam serdecznie i 3mam mocno kciuki za osoby wzmagające się już z tym wyzwaniem ;*

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-06, 15:53   #24
klauudus
Przyczajenie

GG do klauudus

Ja zaczęłam 1 sierpnia i dziś skończyłam. Cięężko jest się trzymać kurczowo tej diety, a poza tym jak się zważyłam, to stwierdziłam, że nie jest źle, bo 50 kg przy 160 cm, a czułam się na 53=55 kg, także miłe zaskoczenie. Ta dieta pomogła mi uświadomić sobie, że wcale aż tak źle nie wyglądam i że przez cały czas myślałam, że jestem grubsza niż w rzeczywistości. Postaram się tylko ograniczyć słodycze , zaprzestać jedzenia ziemniaków , a ostatni posiłek jeść do 18.
Ja befsztyk zastępowałam kurczakiem, bo nie lubię, a poza tym kurczak i tak ma mniej kalorii, także z tym nie ma problemu. Co do przyrządzenia to smażyłam na 2-3 łyżkach oleju bez panierki.

I będę trzymać kciuki za Ciebie, bo nie jest łatwo, zwłaszcza jak mama ciasteczka kupuje i piecze ciasto
klauudus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-06, 22:13   #25
kati16
Raczkowanie

ja zamierzam iść od poniedziałku na tę dietę ale możliwe że szybciej,

na razie odchudzam się prostym planem, bez słodyczy, tłuszczy, fast foodów, cukru, soli

pije herbatki odchudzające ćwicze najmniej po 2h dziennie na rowerku stacjonarnym

już 4 dzień ;-)
kati16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości