|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
czajnik w hotelu
Za parę dni jadę na wycieczkę do Paryża, noclegi w hotelu ***. To moja pierwsza taka podróż, więc jestem trochę zacofana
![]()
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: czajnik w hotelu
Wprawdzie we Francji nie byłam, ale we wszytskich krajach południowych które zwiedziłam wodę gotowało sie na zwyczajnej kuchence na gaz, podpalanej zapałkami
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Niewiem jak we Francji
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Może wyślij maila i zapytaj się, jak to wygląda.
Powinni mieć na swojej stronie jakąś adnotację odnośnie aneksów kuchennych. Chociaż jeśli mają bufet to nie muszą ich mieć. A masz wykupione u nich posiłki?
Money is the anthem of success Edytowane przez see Czas edycji: 2009-07-23 o 17:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Aneksu kuchennego nie ma w pokoju, jest tylko barek z alkoholem, tv, telefon, suszarka.
Mam wykupione tam śniadania, więc pewnie mają bufet. Znajoma mówiła, że mogę mieć nieprzyjemności jak obsługa zobaczy czajnik w pokoju ![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Ja zamiast czajnika wzięłabym małą grzałkę i kubek do gotowania wody. Możesz to zawsze schować np. za ciuchy w szafce i nie rzuca się w oczy obsłudze. Poza tym jest to małe i lekkie !!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja też radziłabym grzałkę. Byłam w pensjonacie, gdzie też był "zakaz" sporządzania posiłków i napoi w pokojach ( prosili o schodzenie do stołówki, jak ktoś przygotowywał jedzenie na własną rękę), lecz miałam grzałkę i jak tylko miałam ochotę na herbatę to robiłam, a potem chowałam do torby.
![]()
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najprościej skontaktować się z hotelem i spytać, czy są tam czajniki (hotel hotelowi nierówny).
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
We wszystkich hotelach, w jakich byłam do tej pory (Londyn, Rzym, Berlin, Hamburg i parę polskich miast) były czajniki. We wschodniej Europie to już rzadkość (5 i 4 gwiazdkowe hotele w Rydze i Wilnie ich nie miały
![]() Strona internetowa hotelu powinna informować o wyposażeniu pokoju więc może sprawdź...A jeżeli zabierzesz ze sobą własny to na pewno nie powinno być problemu, chyba że we Francji mają inne gniazdka... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedzi. Kupiłam grzałkę, więc dam radę nawet jak nie będzie czajnika.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Nie spotkalam sie z czajnikiem w pokoju
![]() ja zawsze mam taki kubek, mniejwięcej na 2,3 kubki na prąd ze sobą ![]() życze udanego pobytu. ahh wiesz o tej ' legendzie' ze każdego kto 1 raz przjezdza do Paryża , wita go deszcz? : > mi sie sprawdziło . niestety ;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
chyba najbezpieczniej będzie wziąć grzałkę [chociaż sprawdź jeszcze czy we Francji nie ma innych gniazdek niż u nas], bo z tego co się orientuję to faktycznie w pokojach czajników nie ma
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
W przewodniku wyczytałam, że gniazdka są takie jak u nas.
O powiedzeniu z deszczem nie słyszałam, mam nadzieję, że się nie sprawdzi, chociaż w prognozach jest trochę deszczu. Słyszałam, że jak raz tam się pojedzie, to chce się wracać. No to się pakuję ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:45.