|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Perfumy BEZALKOHOLOWE.
Witam Was
![]() Kochane powiedzcie mi czym się różnią się wody toaletowe - perfumowane bezalkoholowe, od wszystkich innych. Czy takie wody zapachy są słabsze, mniej trwałe?? Tańsze, gorsze? A może wszystkie perfumy są bez alkoholu, tylko jedni o tym wspominają, a drudzy nawet nie myślą...?? ![]() Pytam o to, bo znalazłam taką inf. w jakiejś perf. internetowej i więcej nic nie było wyjasnione, poza tym, że perfumy są bezalkoholowe! Strasznie mnie to zaciekawiło... ![]() Z góry bardzo dziękuję za oświecenie mnie ! ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Re: Perfumy BEZALKOHOLOWE ! ! O co chodzi?
wydaje mi sie, ze bezalkoholowe sa przeznaczone na lato - a normalne wersje perfum zwykle w bardzo duzej czesci skladaja sie z alkoholu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Killing me softly
|
joannea ma rację
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
No ale po co bezalkoholowe na lato? Alkohol ma jakoś wpływac negatywnie na skóre...?
![]() Nijak mi to nie pasuje... ![]() Przecież cała masa innych perfum wypełniona jest po brzegi alko i jakoś nic nie słyszałam, żeby działało to źle albo ujemnie! Matko kto to znowu wymyslił ???? ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
A co w takim razie z intensywnością, trwałością zapachu ??
Jest słabszy?
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Majka napisał(a):
> No ale po co bezalkoholowe na lato? Alkohol ma jakoś wpływac negatywnie na skóre...? ![]() Podobno alkohol na skórze + słońce = przebarwienia.
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
prbowalam to napisac juz w pierwszym poscie
![]() ![]() Sarenka juz slicznie wyjasnila problem. Na lato, szczegolnie na plaze, zaleca sie uzywanie wersji bezalkoholowych, ktore, jak slusznie przypuszcza Majka, sa tez mniej trwale i intensywne, ale za to mozna sie nimi kropic do woli. Latem to wcale nie jest takie zle, zapach potu moze kolidowac z ciezszymi zapachami, a te wersje bezalkoholowe sa zwykle lzejsze (poza skladem chemicznym, tez w samej gamie zapachu) Z autopsji nie jestem w stanie powiedziec, jak sie takie zapachy zachowuja na skorze, bo plazy unikam jak ognia, wiec i nie kupuje lekkich letnich perfum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
A ja gdzieś czytałam, że to nie tylko chodzi o alkohol w składzie. Perfumy mogą być bez alkoholu, a mogą przebarwić skórę. Odpowiedzialne za to są niektóre olejki zapachowe, np. bergamotka, świeży, cytrusowy zapach. Ja na plażę bym nic nie używała. Dla bezpieczeństwa.
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja w ogóle nie wiem jak na plaże do opalania można używac perfum
![]() SZkoda, że są nietrwałe no i co za tym idzie mało popularne. MOże te bezalkoholowe wody są również dla alergików ???
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Mi się wydaje, że tu nie chodzi o stosowanie "na plażę" [nie tylko w każdym razie] - są kobiety, które chcą ładnie pachnieć a spędzają dużo czasu "w terenie/ na słońcu" [np. pilotki wycieczek] - wydaje mi się, że tego typu perfumy adresowane są takich kobiet [bo nie chce mi się wierzyć, że ktoś idzie leżeć na słońcu w bikini i mgle perfum - choć może wyobraźnia mi szwankuje
![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
oj sarenko żebyś ty wiedzila co kobiet potrafia zrobi aby byc piekne na plazy
![]() znam oosby któe przed wyjsciem na plaze układaja włosy loki, tapiry,lakiery ,makijaz opcja full no i perfumy a to ze ma przebarwienie na szyji to złe geny. ale a nuż spotka pieknego ratownika ![]() pzdr paula |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
hej laseczki
![]() ja nigdy sie nie perfumuje jak ide na plaze. Ale tez nigdy nie moge trafic na perfumy ktore by mi odpowiadaly,bo jak nie za slodkie,to zas duszace albo jakies z pieprzem. Wczoraj wachalam bruno banani czy jakos tak ale dusily mnie. Nawet podobaja mi sie devotion G. Sabatini ale nie sa trwale ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Swoją drogą to trzeba mieć fantazje żeby kręcić loki i robić tapira na głowie idąc na plażę
![]() "POdziwiam" takie dziewczyny ...Ale czego nie robi się dla ratownika na plaży ![]() Anulka obawiam się, że w tej sytuacji nie dopasujesz żadncyh perfum, skoro wszystkie wpływają na Ciebie ujemnie! MOże spróbuj Isabelli Rossellini? WG. mnie ma przystępne zapachy, w przyzwoitych cenach. Ja osobiście lubie bardzo słodkawe nutki, zapachy ciężkie i zdecydowane. Jednak nie wszystkie są moimi faworytami. ![]() Dużo zapachów mi się podoba chwilowo, po czym kończąc już flakonik, uznaję, że ich kariera minęła ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
hej MAJA
![]() a moze znasz jakies swiezo-kwiatowe i nie drogie? :buzka:
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Hej Aniu
![]() Myślę, że w każdej lepszej drogerii, perfumeri dostaniesz Isabell Rossellini. To raczej są popularne perfumy. Jakbys chciała to ja mam na zbyciu nowiutkie, w folii, w pudełeczku zapakowane 30 ml woda toaletowa Isabell Rosselini ![]() Jakby co to pisz na maila lub tutaj dogadamy się ![]() Zresztą posyłam ci maila ze zdjęciem ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
ok Maju czekam na twoje zdjecie!!!
A jakie jeszcze znasz fajne lekkie i trwale? A co sadzisz o perf. o zapachu kwiatow-sa zbyt banalne?
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Wiesz Aniu ze mną to jest tak, że ja lubie mocne wyraziste zapachy, takie jak np. Kenzo Jungle, Organza lub Flower by Kenzo. TO wszystko są zapachy o magicznej wręcz trwałości, poza tym są naprawdę mocne no i drogie.
Trzeba je lubić, być fanką ![]() Może spodobałyby Ci się SunFlower E.Arden? Kiedyś miałam takie śliczne delikatne prefumy Rochas - Fleur d'Eau. Jednak nie ma ich już w PL sklpeach. A tak na prawde polecam Ci wybrać sie po sklepach i wywąchać zapachy. Może wtedy wpadniesz na jakiś swój ideał perfumeryjny ![]() Apropo posłałam ci maila z fotką ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
![]()
Witam
![]() Przeszukałam forum, ale jako, że nie jestem tu obyta trudno mi było znaleźć w wątkach interesujące mnie rzeczy. Otóż chciałam się zapytać czy znacie jakieś perfumy na lato (bezalkoholowe) godne polecenia ? Wiem, że jest ich niewiele i co rusz pojawiają się na półkach nowe perfumy w tej kategorii. Byłabym wdzięczna za odzew w tej sprawie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Perfumy na lato (bezalkoholowe)
Flower by Kenzo - wersja bezalkoholowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Issey Miyake ma letnią edycję limitowaną zapachu L'eau de issey - wersję d'ete, jest bezalkoholowa, nieco lżejsza niż ta zwykła.. zwykłej nie lubię, a wersję d'ete uwielbiam
![]()
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Tegoroczna wersja jest już alkoholowa... Tak wyczytałam na stronie Sephory...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Według mnie Dune i Classique (zapachy, które uwielbiam w postaci alkoholowej) mają bardzo udane wersje bezalkoholowe: letnie, odświeżające, ale jednak w zgodzie z duchem oryginału - Classique d'Ete i Dune Sun. Obie dostępne sa w perfumeriach, na Allegro raczej rzadko bywają. I obie zaskakująco trwałe jak na zapachy bez alkoholu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi
![]() ![]() Zobaczę Issey Miyake ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
i co w końcu nabyłaś ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Perfumy BEZALKOHOLOWE.
podbijam watek
![]() poszukuje czegos bezalkoholowego na lato |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Wspomniane już Dune Sun, Classique d'Ete, poza tym jeszcze Petits et Mammans, Ambre Sultan L'Eau Fraiche, jest chyba tez bezalkoholowa wersja Feminite du Bois - w formie mgiełki do ciała. Widziałam kiedyś na allegro.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
w naturze widzialam perfumy bezalkoholowe dla dzieci za nie cale 8 zl (nie pamietam nazwy)
jest cos kolo 5 zapachow ale jak dla mnie za bardzo slodkie, landrynkowe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Wiedźma
|
Cytat:
Perfumy bezalkoholowe występują w dwóch podstawowych formach: - perfum w olejkach - roztworów wodnych (water perfume). Cenowo wygląda to tak, że oleje sa droższe (ale i bardziej skoncentrowane) niż perfumy zawierające alkohol, roztwory wodne zaś "chodzą" w cenach porównywalnych, ewentualnie nieznacznie niższych. Użytkowanie olejków chyba kazda z nas ma za sobą, ale ze względu na niewielka popularność water perfume kilka słów pozwolę sobie napisać. - Po pierwsze perfumy wodne pienią się przy psikaniu. ![]() - Po drugie dłużej taki "psik" wysycha na skórze". - Po trzecie pachną od razu tak, jak powinny, bez początkowej nuty spirolu, którą normalne trzeba przeczekać. - Po czwarte zapach raczej nie jest delikatniejszy - są one tak samo zróżnicowane, jak roztwory spirytusowe. Jedne delikatne, inne ciężkie. - Po piąte są rzeczywiście nieco mniej trwałe. Też w różnym stopniu oczywiście, ale częstsze dopsiki są pożądane. - Po szóste wreszcie są to zapachy względnie statyczne. To znaczy ich poszczególne nuty, fazy rozwoju nie są tak efektownie odmienne od siebie wzajemnie, jak w przypadku niektórych perfum spirytusowych. Napisałam niektórych, bo i wśród Edp czy edt są przecież zapachy brzmiące względnie jednolicie od początku do końca (i niekoniecznie jest to wada). * Moje spostrzeżenia głównie na bazie kilku wodnych zapachów I Hate Perfume, które mem w kolekcji.
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
No ok Sabath,a co z perfumami Arabskimi one przeciez tez nie zawieraja alkoholu a patrz jak sie trzymaja i co najwazniejsze rozwijaja czyli nie sa statyczne jak to pani powiedziala
![]() No ale to chyba inna liga
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
a moze jakies przyklady perfum bezalkoholowych dostepnych w polskich sklepach, w umiarkowanych cenach oczywiscie?
![]() przecie nie bede czytac skladu na kazdym pudelku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.