|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Obóż młodzieżowy - Włochy Valverde Di Cesenatico
witajcie! jest tutuaj na tym forum ktoś, kto wybiera się 2 sierpnia na obóz do WŁOCH, konkretnie miasteczko Valverde Di Cesenatico do hotelu Majestic ?
a może jest ktoś, kto tam był? jak się podobało? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Obóż młodzieżowy - Włochy Valverde Di Cesenatico
ja byłam! pojechałaś akurat na turnus tuż po moim.. ale tak na przyszłość, info dla przyszłych obozowiczów
![]() pokoje.. hm.. jak na obóz, były całkiem przyzwoite.. nie było klimy i nie dało się wytrzymać czasami.. w ostatni dzień pobytu zainstalowali nam wiatrak, żeby nie było zadymy.. pokój dla 4 osób - łożko piętrowe + małżeńskie.. prysznice bez brodzika - zalewały pokoje i korytarz.. część obozowiczów zakwaterowali w h. Markus, znajdującym się vis-a-vis h. Majestic.. jedzenie - może być, śniadanie na słodko (dżemy, nutella, ciasta i ciasteczka), dwa razy dziennie makaron jako 1. danie (na obiedzie i kolacji)- "dzień bez makaronu to dzień stracony", jak już ktoś wcześniej napisał na forum ;d okolica - fajna, jest kilka spożywczaków w okolicy, do Cesenatico daleko, więc czas wolny był zwykle w Valverde- zwykle tylko 1 GODZINA. radzę uważać na młodych Włochów z lunaparku (!) PLAŻA- codziennie awantura z Czechami o leżaki- w efekcie wszyscy będziecie leżeć w rządku na ręcznikach, bo nie ma wystarczającej ilości miejsc dla obozu Obóz wspominam miło, bo miałam fajne towarzystwo.. chociaż pani kierownik nie była zbyt fajna i nie za bardzo orientowała się, co ciekawego dzieje się w okolicy.. np. w weekend była dyskoteka na świeżym powietrzu, nikt o niej nie wiedział, trafiłyśmy tam z koleżankami przypadkiem i było super! ![]() ![]() najbardziej idiotycznym pomysłem p. kierownik była siesta - codziennie po obiedzie o 12.30 mieliśmy siestę do 16, niekiedy 16.30 w nieklimatyzowanych pokojach, w tym czasie zamiast siedzieć na plaży musieliśmy poruszać się jedynie po terenie hotelu. wycieczki- kłóćcie się o dwudniową Mirabilandię! przez brak organizacji naszej kadry nie pojechaliśmy tam drugiego dnia-pomimo, że był gratis!!! - bo nie potrafili zorganizować nam transportu.. organizacja była ogólnie słabym punktem obozu.. w czasie naszego pobytu odbyły się wszystkie wycieczki fakultatywne, za wyjątkiem delfinarium, bo nikt nie chciał tam jechać. podróż autokarem to męczarnia, Wenecja to śmierdzący i przereklamowany kanał, po 9h chodzenia w upale wszyscy będziecie spać jak zabici w autokarze ![]() podsumowując, mój wyjazd w skali 1-10 oceniam na 5,5. Edytowane przez agnesmadeleine Czas edycji: 2009-08-09 o 17:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.