|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Co polecacie ...Tunezja czy Maroko?
Witam,
Wybieram się z mamą i dobrą kumplą na krótki wyjazd.. problem w naszym destination..Wachamy się między Tunezją a Maroko. Prosiłabym Was o jakieś wskazówki i opinie odnośnie tych krajów. Zalezałoby nam raczej na leżakowaniu, odpoczynku i fajnych imprezach w okolicy - aby nie co zregenerowac siły przed studiami i się wyszaleć. Doadam, że planujemy wyjazd we wrześniu - a wiec kolejne pytanie się nasuwa - jakiej pogody(temp.) możemy oczekiwać. Przy podawaniu kraju, zależałoby mi również na rejonie w nim. Jeśli macie jakieś inne, fajne pomysły an wakacje z mamą i kumpelą to chętnie wysłucham. Pozdrawiam, awdotia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Co polecacie ...Tunezja czy Maroko?
W Tuneyji bzam w tzm roku. Wrocilam 23.07. W Maroku natomiast nie, ale yawsye chcialam pojechac.
Bylam w Hotelu Ruspina (www.hotel-ruspina.com) miedzy Monastirem i Souss. Jak wiekszosc pisze jest to hotel bardziej dla rodzin z dziecmi jednak ja sobie tam dobrze odpoczelam a na imprezy pozostawiam druga czesc wakacji. I jednego i drugiego niestety nie daloby sie przez tydzien zalatwic. Pobawic mozna sie tam tak delikatnie, tak bym to nazwala. W dzien animatorzy organizuja siatkowke, aerobic, gimnastyki wszelkiego rodzaju. Na plazy skuter (30dinarow) spadochron (30-45 dinarow) sofa (15 dinarow) i banan. ![]() All inclusive bardzo dobry, napoje jedzenie, moze troszke monotonne na dwa tygodnie, ale na tydzien milo ![]() Tunezyjczycy bardzo nastawieni na kontakt z innymi. Jedi byli w tym sympatyczni, inni nachalni 'czesc kochanie, jak sie masz, siemano, co slychac, dobra dobra zupa z bobra' itd... Biala kobieta naslucha sie naprawde wielu komplementow i to szczerych. Nie mam tam zlosliwego zaczepiania jak niejeden dresik w Polsce. Milo sympatycznie. Bylam z rodzicami z Four seasons w sumie za 4877 na tydzien. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Byłam w Tunezji - Yasmin Hammamet (hotel ALMAZ) - miasteczko typowo turystyczne, dobrze strzeżone przez zandarmerię, plaża ładna ale dopiero dlaej od portu - blisko portu brudna.
Trzeba uważać na panów, którzy jask się zaprzyjaźnicie i razem gdzieś wyjdziecei to was oskupią i za taksówkę, i za wejście na dyskotekę i za drinki (moze nie odnosi się to do wszaystkich, ale niestety kilka naszych współwczasowiczek zostało w ten sposób oszukane - potem nie miały na wycieczki fakultatywne. Temperatura ok. 30 stopni (II połowa sierpnia - wiec podobnie jak wrzesień), ale przyjemny wiaterek, wiec sie nie odczuwało ciepła. Z jedzenia nie byłam zbytnio zadowolona (all inclusiv, hotel (podobno) 4+) - niby róznorodne, ale jak dla mnie 3/4 niezjadliwe - dzieci jadły tylko naleśniki i spagetti, ja głównie arbuzy, trochę ziemniaków itp. W Maroco nie byłam i nie planuję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
W Maroko byłam- przepiękny kraj. Ale ja byłam na wycieczce objazdowej a Ty wolisz poleniuchować.
Natomiast w Tunezji nie byłam ale bardzo chciałabym tam pojechać.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Maroko !!! bylam tam dwa tygodnie, tydzien objazdu i tydzien pobytu
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
nie byłam, ale wolałabym Tunezję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Tunezja jest świetna jeśli chodzi o leniuchowanie, szerokie plaże, słońce, super hotele. W Maroko prócz tego jest także mnóstwo rzeczy do zwiedzania, zarówno na północy jak i na południu oraz w centrum.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ja bym postawila na TUNEZJE
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Byłam w tunezji w Sousse hotel jinene Resort.
Niby 4 **** alke nie wiem kto je im dał... Plaże czyste tylko przy hotelach bo sa rano sprzątane. jedzenie takie sobie- jadłam nalesniki, spagetti i ryż. ogólnie brudne miasto, typowo turystyczne. policjant dosłownie co 200-300 metrów. temperatura w połowie lipca - uffff! raz było w słońcu 46 stopni! w Maroko nie byłam....
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
bez zastanowienia wybrałabym Maroko. Ale ja w przeciwieństwie do autorki wątku lubię zwiedzać
![]() ![]() Jak interesuje Cię ten hotel to mogę podpytać koleżankę ![]() Edytowane przez ewultra Czas edycji: 2009-08-12 o 12:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Osobiście nie byłam w Maroko ale mam znajomego który pochodzi z tego kraju i wiele opowieści słyszałam
![]() Jak najbardziej polecam wycieczkę właśnie tam ! ![]() PS. Jedną z opowieści , która utknęła mi w pamięci jest taka , że do dnia ślubu kawaler nie może dotknąć panny.. Nawet nie mogą chodzić za rękę ![]() Taka kultura i religia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Wybrałabym Tunezje ;D
kOcham Tunezje <333 Jezeli chodzi o Maroko to ja osobiscie bałabym sie tam wyjsc na ulice chociazby tylko do sklepu. Nasłuchałam sie za duzoo histori na temat mentalnosci marokanczykó ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:25.