Co polecacie ...Tunezja czy Maroko? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-27, 17:09   #1
awdotia
Przyczajenie

Co polecacie ...Tunezja czy Maroko?

Witam,

Wybieram się z mamą i dobrą kumplą na krótki wyjazd.. problem w naszym destination..Wachamy się między Tunezją a Maroko. Prosiłabym Was o jakieś wskazówki i opinie odnośnie tych krajów. Zalezałoby nam raczej na leżakowaniu, odpoczynku i fajnych imprezach w okolicy - aby nie co zregenerowac siły przed studiami i się wyszaleć. Doadam, że planujemy wyjazd we wrześniu - a wiec kolejne pytanie się nasuwa - jakiej pogody(temp.) możemy oczekiwać. Przy podawaniu kraju, zależałoby mi również na rejonie w nim. Jeśli macie jakieś inne, fajne pomysły an wakacje z mamą i kumpelą to chętnie wysłucham.

Pozdrawiam,
awdotia
awdotia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-27, 21:17   #2
alex1990nb
Przyczajenie

Dot.: Co polecacie ...Tunezja czy Maroko?

W Tuneyji bzam w tzm roku. Wrocilam 23.07. W Maroku natomiast nie, ale yawsye chcialam pojechac.
Bylam w Hotelu Ruspina (www.hotel-ruspina.com) miedzy Monastirem i Souss. Jak wiekszosc pisze jest to hotel bardziej dla rodzin z dziecmi jednak ja sobie tam dobrze odpoczelam a na imprezy pozostawiam druga czesc wakacji. I jednego i drugiego niestety nie daloby sie przez tydzien zalatwic. Pobawic mozna sie tam tak delikatnie, tak bym to nazwala. W dzien animatorzy organizuja siatkowke, aerobic, gimnastyki wszelkiego rodzaju. Na plazy skuter (30dinarow) spadochron (30-45 dinarow) sofa (15 dinarow) i banan. niesamowite widoki ze spadochronu (nie ja lecialam bo sie balam :P ale moj tata) a na sofie strasznie rece bolą :P A wieczorem kabarety, mini imprezki.
All inclusive bardzo dobry, napoje jedzenie, moze troszke monotonne na dwa tygodnie, ale na tydzien milo pyszne nalesniczki na sniadanie i w ciagu dnia z czekjolada :P:P
Tunezyjczycy bardzo nastawieni na kontakt z innymi. Jedi byli w tym sympatyczni, inni nachalni 'czesc kochanie, jak sie masz, siemano, co slychac, dobra dobra zupa z bobra' itd... Biala kobieta naslucha sie naprawde wielu komplementow i to szczerych. Nie mam tam zlosliwego zaczepiania jak niejeden dresik w Polsce.
Milo sympatycznie. Bylam z rodzicami z Four seasons w sumie za 4877 na tydzien.
alex1990nb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 09:50   #3
mmk
Raczkowanie

Byłam w Tunezji - Yasmin Hammamet (hotel ALMAZ) - miasteczko typowo turystyczne, dobrze strzeżone przez zandarmerię, plaża ładna ale dopiero dlaej od portu - blisko portu brudna.
Trzeba uważać na panów, którzy jask się zaprzyjaźnicie i razem gdzieś wyjdziecei to was oskupią i za taksówkę, i za wejście na dyskotekę i za drinki (moze nie odnosi się to do wszaystkich, ale niestety kilka naszych współwczasowiczek zostało w ten sposób oszukane - potem nie miały na wycieczki fakultatywne.
Temperatura ok. 30 stopni (II połowa sierpnia - wiec podobnie jak wrzesień), ale przyjemny wiaterek, wiec sie nie odczuwało ciepła.
Z jedzenia nie byłam zbytnio zadowolona (all inclusiv, hotel (podobno) 4+) - niby róznorodne, ale jak dla mnie 3/4 niezjadliwe - dzieci jadły tylko naleśniki i spagetti, ja głównie arbuzy, trochę ziemniaków itp.

W Maroco nie byłam i nie planuję.
mmk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 16:46   #4
Ywanka
Zadomowienie

W Maroko byłam- przepiękny kraj. Ale ja byłam na wycieczce objazdowej a Ty wolisz poleniuchować.
Natomiast w Tunezji nie byłam ale bardzo chciałabym tam pojechać.
Stary 2009-07-29, 18:16   #5
kyo18
Raczkowanie

Maroko !!! bylam tam dwa tygodnie, tydzien objazdu i tydzien pobytu zakochalam sie w tym kraju jest to kraj bardzo specyficzny i różni sie od wszytskich innych krajow arabskich Maroko jest poprostu bajeczne polecam w 100%
kyo18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-31, 21:36   #6
Blk
BAN stały

nie byłam, ale wolałabym Tunezję
Blk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-31, 22:18   #7
semnom
Przyczajenie

Tunezja jest świetna jeśli chodzi o leniuchowanie, szerokie plaże, słońce, super hotele. W Maroko prócz tego jest także mnóstwo rzeczy do zwiedzania, zarówno na północy jak i na południu oraz w centrum.
semnom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-31, 22:23   #8
ewelline
Zadomowienie

Ja bym postawila na TUNEZJE
ewelline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-31, 22:40   #9
Pinklady
Raczkowanie

Byłam w tunezji w Sousse hotel jinene Resort.
Niby 4 **** alke nie wiem kto je im dał...
Plaże czyste tylko przy hotelach bo sa rano sprzątane.
jedzenie takie sobie- jadłam nalesniki, spagetti i ryż.
ogólnie brudne miasto, typowo turystyczne.
policjant dosłownie co 200-300 metrów.
temperatura w połowie lipca - uffff! raz było w słońcu 46 stopni!
w Maroko nie byłam....
Stary 2009-08-12, 12:24   #10
ewultra
Raczkowanie

bez zastanowienia wybrałabym Maroko. Ale ja w przeciwieństwie do autorki wątku lubię zwiedzać Jeśli nastawiasz się na plażowanie jedź do Tunezji. W Afryce jesienią jest bardzo przyjemnie i nadal w miarę wysokie temperatury, Maroko jest bardziej wietrzne. Jeśli masz zamiar wypoczywać w hotelu polecam wybrać obiekt z animacjami. Moja koleżanka niedawno wróciła z Tunezji, ofertę last minute znalazła na stronie Itaki. Wakacje były udane (cały czas o nich trąbi miała w hotelu Paradise Palace polskie animacje SPA i dyskotekę.

Jak interesuje Cię ten hotel to mogę podpytać koleżankę

Edytowane przez ewultra
Czas edycji: 2009-08-12 o 12:27
ewultra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-18, 11:50   #11
Chocoooooo
Przyczajenie

Osobiście nie byłam w Maroko ale mam znajomego który pochodzi z tego kraju i wiele opowieści słyszałam
Jak najbardziej polecam wycieczkę właśnie tam !

PS. Jedną z opowieści , która utknęła mi w pamięci jest taka , że do dnia ślubu kawaler nie może dotknąć panny.. Nawet nie mogą chodzić za rękę
Taka kultura i religia.
Chocoooooo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-06, 20:04   #12
xxx3anahi3xxx
Zadomowienie

GG do xxx3anahi3xxx

Wybrałabym Tunezje ;D
kOcham Tunezje <333

Jezeli chodzi o Maroko to ja osobiscie bałabym sie tam wyjsc na ulice chociazby tylko do sklepu. Nasłuchałam sie za duzoo histori na temat mentalnosci marokanczykó
2015- Tunezja
2016 - Tunezja
2017 - Tunezja maj i październik! czekaaaaaam
xxx3anahi3xxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości