|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Problem... :(
Jako młoda dziewczyna (wstyd sie przyznac) ale mialam problemy z paznokciami... Non stop obgryzalam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
![]()
mam taki sam problem
![]() ![]() ale moja siostra ( jest odemnie starsza o 5lat ) też taki problem mniała ![]() przestała obgryzać paznokcie i już po 2 tygodniach mniałą długie (ok 2cm) ide w jej ślady i mam nadizeje że mi odrosnął ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Problem... :(
jak znajdziesz dobrą stylistkę to nawet na takich założy ci tipsy, bo niektóre dziewczyny potrafią cudza robić z paznokciami, a co do odrastania pazurków to różnie bywa bo mojej koleżance odrastały do góry a mi bo też od niedawna zerwałam z tym nie fajnym zwyczajem jakim jest obgryzanie ładnie rosną i nie wyginają się w żadną stronę taż że po prostu musisz poczekać i zobaczyć jak będą rosły.powodzenia w zapuszczaniu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
dobra stylistka nawet na najwiekszych ogryzkach założy mase żelową badż akrylową. byleby zamiast tipsa stosowała szablon i przy obopólnej współpracy bedziesz miec sliczne pazurki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Kurcze w takim razie musze sie przemoc i przestac je obgryzac;p ale pamietam jak kiedys nakleilam sobie sztuczne to nie umialam nawet lozka poscielic bo mi przeszkadzaly ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
nie martw się, znajdź dziewczynę która potrafi robić rekonstrukcję płytki naturalnej - wtedy nie ma problemu.. tylko, że zabieg trzeba powtarzać co dwa tygodnie i niestety jest kosztowny.
ale po miesiącu dobra stylistka naklei Ci tipsa, czy też bez rekonstrukcji zrobi pazury na tzw. formie ![]() znam ten problem, ale staram się go już wymazać z pamięci. może tips nie jest zbyt ładny, ale lepsze to niż ogryzki ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
poproś stylistkę aby zrobiła ci króciutkie pazurki wtedy nie będzie tak źle a z czasem jak będą rosły przyzwyczaisz się do tego że są coraz dłuższe ja też jak pierwszy raz miałam przedłużane paznokcie myślałam że oszaleję bo były mi za długie i ciągle o coś "zadzierałam" pazurka bo zrobiłam błąd i chciałam od razu długie mieć , ale najlepiej będzie jak spróbujesz, a co do obgryzania to ja osobiście czuje się lepiej po tym jak doprowadziłam łapki do lepszego wyglądu bo teraz nie mam oporu ich pokazać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Chyba jak narazie skorzystam z mniej kosztownej metody i zapuszcze je troszke ;p mam nadzieje ze w krotkim czasie mi urosna bo wiem ze jesli juz troszke beda dluzsze to nie bede miala serca ich skrocic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Muszę cię wyprowadzić z błędu, ponieważ da się zrobić tipsy nawet na najgorszych ogryzkach
![]() Co do twojego pytania. Wiesz ja w podstawowce strasznie obgryzałam paznokcie i miałam je troszke dłuższe niż ty,ale były też sporo przed opuszkiem...po prawie 4 latach(!) męczenia się i intensywnej pielęgnacji odrosły. łożysko się pięknie wydłużyło. Teraz po moich paznokciach nie widać,że kiedyś były obgryzane. Więc i w twoim przyadku istnieje szansa,żeby i tak się stało.ale musisz wziąść pod uwagę,że będzie to wymagało czasu i wysiłku, systematyczności.
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
biorąc pod uwagę problem koleżanki z krótkimi obgryzionymi pazurkami nasuwa mi się pytanie czy tipsy nie pogorszą jeszcze sytuacji? wiele się nasłuchałam, że jednak osłabiają one paznokcie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Tipsy na pewno trochę osłabią paznokcia, ale przy regularnej pielęgnacji wszystko powinno być ok a potem piękne długie pazurki. ;D
Co do pytania. Sama obgryzałam i wstydziłam się je pokazać. Kupiłam w aptece lakier taki do paznokci pod nazwą PALUSZEK. Jest on strasznie gorzki i nie pozwala obgryzać. Ale co mnie tam powstrzyma. A ten lakier szybko się zmywa to już w ogóle. Jakoś sama przestałam je obgryzać, jakieś 2 tygodnie temu, a teraz mam śliczne różowe i co ważne: długie paznokcie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli już nie potrafisz powstrzymać się od obgryzania, ale chyba każdy miewa z tym problemy, to najlepszym sposobem byłoby, na tydzień lub dwa, założenie ładnych tipsów. W tipsach paznokcie rosną. Po 2 tygodniach, gdy zdejmiesz będziesz mieć ładne i długie paznokcie. Ale radzę nie używać często tipsów, ponieważ strasznie niszczą płytke paznokcia, po częstych użyciach. Ja naszczęście nie mam problemu z małymi paznokciami. Ale trudno nawet mi się oprzeć obgryzaniu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Witam serdecznie. Ja co prawda nigdy nie miałam większych problemów z obgryzaniem pazurków. Gdy byłam młodsza obgryzałam bo wydaje mi sie,że każdy miał taki okres w swoim życiu,ale jakoś szybciutko mi to przeszło. Może dlatego,że uwielbiam mieć ładne paznokcie
![]() Jednak moja przyjaciółka miała z obgryzanie dość duże problemy i jej pomógł specjalny lakier do tego typu paznokci. Był on bardzo gorzki co ją powstrzymywało od gryzienia. ![]() Polecam również tipsy. Dobra kosmetyczka naprawdę zdziała cuda ![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
witam ;d ja miałam wesele siotrzyczki 8 sierpnia ;d uparłam sie, zeby także zrobić sobie pazurki . ;d
kosmetyczka miała mi tipsy zrobic ;d jak zobaczyła moje obgryzione paznokcie to powiedziała, ze nie wie jak tipsy beda mi sie trzymały na mojej płytce. ;d ale powiedziała też,że moje paznokcie to jeszcze nic takiego ;d bo przychodzą do niej panny które płytki juz prawie nie mają i chcą tipsy, akryle albo żele ;d
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Jedyne co napiszę to witaj w klubie, moje paznokcie nie wystaja poza opuszek. Ale dzielnie walczę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:09.