Darmowe konto bankowe - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-30, 20:07   #1
biala
Wtajemniczenie

Darmowe konto bankowe

Chciałabym założyć bezpłatne konto bankowe przez internet. Nie mam stałych przychodów. Potrzebuje go, by odkładać tam pieniądze z obrazów, pobierać stypendium, jak i dokonywać zakupów na allegro.

Możecie mi polecić bank, i poinstruować, jak i co wypełnić? Nie chcę paść ofiara małych druczków, których nikt nie czyta, bo nie rozumie...

Będę wdzięczna za pomoc.
Stary 2009-07-30, 20:15   #2
Asienka187
Zakorzenienie

Dot.: Darmowe konto bankowe

Cytat:
Napisane przez biala Pokaż wiadomość
Chciałabym założyć bezpłatne konto bankowe przez internet. Nie mam stałych przychodów. Potrzebuje go, by odkładać tam pieniądze z obrazów, pobierać stypendium, jak i dokonywać zakupów na allegro.

Możecie mi polecić bank, i poinstruować, jak i co wypełnić? Nie chcę paść ofiara małych druczków, których nikt nie czyta, bo nie rozumie...

Będę wdzięczna za pomoc.
Ja polecam >30 WBK. No, ale musisz jechac do banku je założyć.

W mBanku chyba mozesz załozyc przez internet, ale i tak musisz sie umowic na podpisanie umowy. Nie da rady inaczej.

edit: jednak w WBK tez mozna przez internet założyć wniosek.

Edytowane przez Asienka187
Czas edycji: 2009-07-30 o 20:17
Asienka187 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-30, 20:22   #3
biala
Wtajemniczenie

Już koncentruję moja uwagę na WBK.
Stary 2009-07-30, 20:24   #4
diamentowa
Zakorzenienie

Moja siostra ma bezpłatne w ING banku, nazywa się bodajże Direct. Jest zadowolona, płaci tylko 2 zł miesięcznie za kartę Visa, a jeśli płaci kartą powyżej 100zł miesięcznie to nawet tych 2 zł nie płaci. Tylko ona w banku zakładała.
diamentowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-30, 20:27   #5
biala
Wtajemniczenie

Chciałabym konto, gdzie nie płaci się za nic (ani kartkę, ani prowadzenie rachunku).

Ponoć studenci korzystają z usług MBanku.

Co ja mam teraz wybrać?
Stary 2009-07-30, 20:27   #6
caroline666
Raczkowanie

ja właśnie mam w BZ WBK konto <30 i naprawdę polecam.
można założyć przez internet, potem tylko umawiasz się na podpisanie umowy, dosłownie formalność, bodajże 9 dni po złożeniu wniosku, żeby papiery dotarły do oddziału.
http://indywidualni.bzwbk.pl/konta/d.../konto-30.html
tu masz linka, gdzie możesz założyć konto. powodzenia

http://indywidualni.bzwbk.pl/konta/d...-prowizje.html a tu opłaty wszelkiego rodzaju, których tak naprawdę w sumie nie ma, za kartę też, jeśli zapłacisz nią 3 razy w ciągu roku bodajże

przepraszam, wprowadziłam w błąd, to się tyczy kont założonych przed 30 czerwca, a teraz się coś zmieniło, szczegóły:

http://indywidualni.bzwbk.pl/karty/d...-prowizje.html

Niektóre przyzwyczajenia trwają dłużej, niż wszystkie namiętności.

Edytowane przez caroline666
Czas edycji: 2009-07-30 o 20:31
caroline666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-30, 20:46   #7
Trah
Rozeznanie

ja polecam mBank.
wszystko jest za darmo.

wszystko będzie w porządku dopóki nie weźmiesz kredytu, kart kredytowych i innych zadłużeń.

ja sama mam konto w mBanku i ING, jestem byłym pracownikiem mBanku.
ING nie polecam, strasznie ciężki w współpracy jest ten bank. zawsze się za coś płaci, zawsze ktoś mądrzejszy coś źle powie.
niestety składałam tam tyle reklamacji i rozmawiałam z tyloma niekompetentnymi osobami, że odradzam ten bank.

w mBanku musisz pamiętać o jednym: trzymać krótko pracowników, mówić jasno i zwięźle. jak kurier nie przyjedzie, to dzwonić, składać reklamacje. dobrze się wszędzie podpisywać
Trah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-30, 20:47   #8
shockwaves
Wtajemniczenie

Ja polecam WBK, mam tam 2 konta :

- jedno na bieżące wydatki, przelewy itp, nazywa się <30, czyli do 30. roku życia jest zupełnie darmowe. W ramach konta internetowego robisz 5 przelewów miesięcznie gratis, każdy kolejny kosztuje bodajże 20gr.

- drugie oszczędnościowe, naliczane jest 5% miesięcznie zysku, potrącają złotówkę podatku od tego. Z konta można pobrać raz w miesiącu pieniądze za darmo, za każdy kolejny raz płaci się 5zł. Wpłat można dokonywać ile się chce - za darmo.
Stary 2009-07-30, 20:55   #9
caroline666
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez shockwaves Pokaż wiadomość

- jedno na bieżące wydatki, przelewy itp, nazywa się <30, czyli do 30. roku życia jest zupełnie darmowe. W ramach konta internetowego robisz 5 przelewów miesięcznie gratis, każdy kolejny kosztuje bodajże 20gr.

- drugie oszczędnościowe, naliczane jest 5% miesięcznie zysku, potrącają złotówkę podatku od tego. Z konta można pobrać raz w miesiącu pieniądze za darmo, za każdy kolejny raz płaci się 5zł. Wpłat można dokonywać ile się chce - za darmo.
mam taką samą sytuację, ale u mnie oprocentowanie to 3,75 % w skali roku, nie wiem skąd masz taki procent? a co do <30, to płaci się za kartę - haczyk. jak już mówiłam ja zakładałam wcześniej, więc placę na innych warunkach, ale teraz już coś zmienili, linki wyżej.

mój TŻ orientował się o konto takie młodzieżowe w PKO i nie ma nic ciekawego.

Stary 2009-07-30, 21:07   #10
shockwaves
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caroline666 Pokaż wiadomość
mam taką samą sytuację, ale u mnie oprocentowanie to 3,75 % w skali roku, nie wiem skąd masz taki procent? a co do <30, to płaci się za kartę - haczyk. jak już mówiłam ja zakładałam wcześniej, więc placę na innych warunkach, ale teraz już coś zmienili, linki wyżej.

mój TŻ orientował się o konto takie młodzieżowe w PKO i nie ma nic ciekawego.
http://indywidualni.bzwbk.pl/oszczed...la-lokata.html

tu jest napisane, że do 5% w skali roku, a ile faktycznie mi spływa to nie mam pojęcia, nie zagłębiałam się w to.
Stary 2009-07-30, 21:39   #11
Trah
Rozeznanie

Cytat:

to samo jest w mBanku. mozna posiadać jeden rachunek taki zwykły, do którego jest karta, drugi rachunek, polegający na tym samym co pierwszy, ale ma wyższe oprocentowanie- karta jest płatna i 4 rachunki oszczędnościowe o oprocentowaniu większym niż 5%.
wszytko za free
Stary 2009-07-30, 21:56   #12
caroline666
Raczkowanie

Cytat:
http://indywidualni.bzwbk.pl/oszczed...la-lokata.html

tu jest napisane, że do 5% w skali roku, a ile faktycznie mi spływa to nie mam pojęcia, nie zagłębiałam się w to.
w PLN Oprocentowanie zmienne
od 0,01 (włącznie) do 49.999,99 zł 4,00%
od 50.000,00 zł (włącznie) do 99.999,99 zł 4,50%
od 100.000,00 zł (włącznie) i powyżej 5,00%

o, tyle. :P ja mam konto oszczędnościowe, zwykłe.
za to moja mama ma właśnie takie samo jak Ty i przyszlo jej pismo, ze sie zmienia oprocentowanie, na niższe.

Stary 2009-07-30, 22:02   #13
asia_z
Zakorzenienie

ja polecam mBank. Mam darmowe eKonto i za nic w sumie nie płacę. Karta za darmo, przelewy do wszystkich banków za darmo, nie ma opłat za prowadzenie rachunków. Poza tym jest sporo bankomatów, gdzie kasę można wypłacać.
Stary 2009-07-30, 22:08   #14
aniamik
Raczkowanie

Ja też polecam mBank, wcześniej miałam konto BZ WBK, ale jak okazało się, że co 2 lata pobierają 25 zł za karte to im podziękowałam. W mbanku naprawdę się za nic nie płaci, najwyżej 1,7 zł za ubezpieczenie karty co miesiąc, ale nie jest to obwiązkowe.
aniamik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-30, 22:42   #15
krowa_bez_mleka
Zakorzenienie

A wiecie coś o Lukas banku?
Mam jedno konto w WBK, ale przydałby się drugie. Słyszałam, że tam jest też zero opłat, ale nikt na razie o tym nie pisał (mają ładną kartę bankomatową)
kiedy chcę grzeszyć to grzeszę
krowa_bez_mleka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-30, 22:46   #16
lain
Zakorzenienie

ja polecam Nordea do 26 roku zycia wszystko za darmo

teraz tez darmowe konto ma Deutsche Bank (konto dbNet), o tyle fajne, ze sa darmowe sa wyplaty ze wszystkich bankomatow rowniez za granica (dlatego je otworzylismy). ale juz cos czujemy, ze po powrocie z wakacji jak juz nam darmowe wyplaty nie beda potrzebne zamkniemy to konto, bo wkurzajace jest, ze transakcja odnotowywana jest przez system pare dni po zainstnieniu... przez to wlasciwie nigdy nie wiadomo ile rzeczywiscie ma sie na koncie... a przeciez nie bede zbierac paragonow i podliczac na kalkulatorze
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-30, 22:55   #17
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Ja z kolei korzystam z Inteligo i też mi nic nie wadzi Bank internetowy, wypłata kasy bez problemu, przelewy również.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-30, 23:00   #18
cholernarejestracja
Copyraptor

I ja też polecam mBank, mam i sobie baaardzo chwalę. Wcześniej miałam ING, ale fatalnie mi się z nimi współpracowało, często były jakieś problemy, i w Krakowie jest bardzo mało ich bankomatów (a się przeprowadzałam). W mBanku żadnych opłat, konto łatwe w obsłudze, możesz sobie wybrać potwierdzenia przelewów z karty albo przychodzą Ci hasła smsami..wszystko gra.

Mój mężczyzna miał Intelligo i też sobie chwalił. A teraz też założył w mbanku, bo mają też ciekawą ofertę dla małych firm.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-30, 23:20   #19
ulinkaaa
Zakorzenienie

A ja mam w ING i rowniez polecam.
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-31, 08:15   #20
sosik
Rozeznanie

Polecacie mBank. A jak jest z wpłatami na konto? Czytałam gdzieś chyba tu na forum, że nie można iść do oddziału banku i tam wpłacić pieniądze na swoje konto? CZy mi sie coś pokręciło? Jak mi się pokręciło to wyprowadzcie mnie z błędu
sosik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-31, 08:23   #21
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sosik Pokaż wiadomość
Polecacie mBank. A jak jest z wpłatami na konto? Czytałam gdzieś chyba tu na forum, że nie można iść do oddziału banku i tam wpłacić pieniądze na swoje konto? CZy mi sie coś pokręciło? Jak mi się pokręciło to wyprowadzcie mnie z błędu
mBank ma bardzo mało oddziałow, bo jest internetowym bankiem.
Masz specjalne "wpłatomaty" coś jak bankomat tylko wplacasz w nim pieniadze na konto.
Stary 2009-07-31, 08:52   #22
biala
Wtajemniczenie

Wybrałam mBank...
Zaczynam składać wniosek - jest tam możliwość wybrania rachunku eMax / eMax plus itp. Zaznaczyć wszytko?
Stary 2009-07-31, 09:19   #23
Malinn
Zakorzenienie

Ja tez polecam Mbank Dobry wybor

Wybierz te emaxy
Po zalogowaniu do seriwsu bedziesz miec dostep do 3 kont
Na emax plus najlepiej trzymac kase jest oprocentowane (nie wiem na ile ale cos chyba ok 4% w skali roku) z tego konta mozesz wykonac jeden darmowy przelew za nastepne 5zl.... ale mozesz sobie przelac ta kase na Ekonto i dopiero pozniej robic inne przelewy.
Ekonto to rachunek biezacy... czyli do przelewania kasy, zakupow etc- do tego konta rowniez masz karte platnicza
Stary 2009-07-31, 09:37   #24
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asienka187 Pokaż wiadomość
mBank ma bardzo mało oddziałow, bo jest internetowym bankiem.
Masz specjalne "wpłatomaty" coś jak bankomat tylko wplacasz w nim pieniadze na konto.
minus jest taki, ze te wplatomaty czesto ulegaja awariom
Stary 2009-07-31, 09:45   #25
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez Asienka187 Pokaż wiadomość
Ja polecam >30 WBK. No, ale musisz jechac do banku je założyć.

W mBanku chyba mozesz załozyc przez internet, ale i tak musisz sie umowic na podpisanie umowy. Nie da rady inaczej.

edit: jednak w WBK tez mozna przez internet założyć wniosek.
W mBanku nie musisz nigdzie jechać. Wszystko załątwia się przez internet i telefon. To bank wirtualny, więc nie ma mowy o jakichkolwiek wizytach w banku, bo ten bank nie ma typowych oddziałów, jedynie punkty z wpłatomatem, telefonem i komputerem.
Mbank jest całkowicie darmowy, nie ma opłat za konto, nie ma wymogu stałych wpłat, nie ma opłaty za kartę ani za przelewy.
Mam konto w mBanku i WBK i zdecydowanie bardziej polecam mBank. W WBK wiele spraw trzeba załatwić osobiście w banku, za pierwszą kartę nie płacimy, za drugą już tak, za przelewy są opłaty. Do tego konto w WBK nie jest oprocentowane, a w mBanku jest. Do tego można założyc drugie konto oszczędnościowe i do wszystkiego mieć dostęp po zalogowaniu.
Z WBK dłużej idą przelewy niż z mBanku.

Co ważne mBank ma bardzo dużo bezpłatnych bankomatów, czyli wszystkie sieci BZ WBK, Euronet, eCard i Cash4You. U mnie na niemal każdym rogu ulicy jest jakiś bankomat. Gdziekowiek nie idę to mijam po drodze bezpłatne bankomaty, w każdym supermarkecie i dyskoncie, na dworcu itd. To bardzo wygodne, bo nie muszę biegać po mieście szukając bankomatu, tak jak wielu znajomych, którzyt mają nie 20, a 2 bankomaty w całym mieście.

Edytowane przez Elfia4
Czas edycji: 2009-07-31 o 09:50
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-31, 09:58   #26
xMisery
Raczkowanie

równiez jak dziewczyny - polecam mBank. własnie pare dni temu załozyłam tam konto [ ekonto, e maxy dwa i konto walutowe] teraz czekam aż mi kartę przyślą. z kurierem miałam smieszną sytuacje, bo sie nie zapowiedział, ale akurat byłam w domu ;p mailem dostaniesz wszystkie wiadomości. dzien po tym jak dostałam maila, ze kurier sie bedzie kontaktowal to on juz był.
xMisery jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-31, 10:20   #27
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfia4 Pokaż wiadomość
Do tego można założyc drugie konto oszczędnościowe i do wszystkiego mieć dostęp po zalogowaniu.
a to w wiekszosci bankow tak mozna taki standard

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-31, 10:22   #28
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfia4 Pokaż wiadomość
W mBanku nie musisz nigdzie jechać. Wszystko załątwia się przez internet i telefon. To bank wirtualny, więc nie ma mowy o jakichkolwiek wizytach w banku, bo ten bank nie ma typowych oddziałów, jedynie punkty z wpłatomatem, telefonem i komputerem.
Nieprawda. mBank ma oddziały i możesz się umówić albo w oddziale (np. w Poznaniu jest w Starym Browarze wyglada tak samo jak oddziały innych banków) albo ktoś z banku przyjezdza do Ciebie do domu lub umówić się w jakimś innym dowolnym miejscu.
Umowe musisz podpisać własnoręcznie na papierze w każdym banku.

Edytowane przez Asienka187
Czas edycji: 2009-07-31 o 10:24
Asienka187 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-31, 10:24   #29
biala
Wtajemniczenie

Dziękuję za pomoc.
Po powrocie od dermatologa wezmę się za założenie konta...
Stary 2009-07-31, 12:27   #30
Trah
Rozeznanie

mBank nie ma swoich oddziałów. ma jedynie centra finansowe i mKioski- punkty informacyjne.
co najwyżej, czasami uda Ci eis podpisać tam umowę- co nie oznacza, że konto działa od razu!

pieniądze można wpłacić tylko we wpłatomacie lub na konto kogoś innego i on ci przelewa.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości