![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Darmowe konto bankowe
Chciałabym założyć bezpłatne konto bankowe przez internet. Nie mam stałych przychodów. Potrzebuje go, by odkładać tam pieniądze z obrazów, pobierać stypendium, jak i dokonywać zakupów na allegro.
Możecie mi polecić bank, i poinstruować, jak i co wypełnić? Nie chcę paść ofiara małych druczków, których nikt nie czyta, bo nie rozumie... Będę wdzięczna za pomoc. ![]()
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Darmowe konto bankowe
Cytat:
W mBanku chyba mozesz załozyc przez internet, ale i tak musisz sie umowic na podpisanie umowy. Nie da rady inaczej. edit: jednak w WBK tez mozna przez internet założyć wniosek.
Edytowane przez Asienka187 Czas edycji: 2009-07-30 o 20:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Już koncentruję moja uwagę na WBK.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Moja siostra ma bezpłatne w ING banku, nazywa się bodajże Direct. Jest zadowolona, płaci tylko 2 zł miesięcznie za kartę Visa, a jeśli płaci kartą powyżej 100zł miesięcznie to nawet tych 2 zł nie płaci. Tylko ona w banku zakładała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Chciałabym konto, gdzie nie płaci się za nic (ani kartkę, ani prowadzenie rachunku).
Ponoć studenci korzystają z usług MBanku. Co ja mam teraz wybrać?
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
ja właśnie mam w BZ WBK konto <30 i naprawdę polecam.
można założyć przez internet, potem tylko umawiasz się na podpisanie umowy, dosłownie formalność, bodajże 9 dni po złożeniu wniosku, żeby papiery dotarły do oddziału. http://indywidualni.bzwbk.pl/konta/d.../konto-30.html tu masz linka, gdzie możesz założyć konto. powodzenia ![]() http://indywidualni.bzwbk.pl/konta/d...-prowizje.html a tu opłaty wszelkiego rodzaju, których tak naprawdę w sumie nie ma, za kartę też, jeśli zapłacisz nią 3 razy w ciągu roku bodajże przepraszam, wprowadziłam w błąd, to się tyczy kont założonych przed 30 czerwca, a teraz się coś zmieniło, szczegóły: http://indywidualni.bzwbk.pl/karty/d...-prowizje.html
Niektóre przyzwyczajenia trwają dłużej, niż wszystkie namiętności. Edytowane przez caroline666 Czas edycji: 2009-07-30 o 20:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
ja polecam mBank.
wszystko jest za darmo. wszystko będzie w porządku dopóki nie weźmiesz kredytu, kart kredytowych i innych zadłużeń. ja sama mam konto w mBanku i ING, jestem byłym pracownikiem mBanku. ING nie polecam, strasznie ciężki w współpracy jest ten bank. zawsze się za coś płaci, zawsze ktoś mądrzejszy coś źle powie. niestety składałam tam tyle reklamacji i rozmawiałam z tyloma niekompetentnymi osobami, że odradzam ten bank. w mBanku musisz pamiętać o jednym: trzymać krótko pracowników, mówić jasno i zwięźle. jak kurier nie przyjedzie, to dzwonić, składać reklamacje. dobrze się wszędzie podpisywać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Ja polecam WBK, mam tam 2 konta :
- jedno na bieżące wydatki, przelewy itp, nazywa się <30, czyli do 30. roku życia jest zupełnie darmowe. W ramach konta internetowego robisz 5 przelewów miesięcznie gratis, każdy kolejny kosztuje bodajże 20gr. - drugie oszczędnościowe, naliczane jest 5% miesięcznie zysku, potrącają złotówkę podatku od tego. Z konta można pobrać raz w miesiącu pieniądze za darmo, za każdy kolejny raz płaci się 5zł. Wpłat można dokonywać ile się chce - za darmo.
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mój TŻ orientował się o konto takie młodzieżowe w PKO i nie ma nic ciekawego.
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tu jest napisane, że do 5% w skali roku, a ile faktycznie mi spływa to nie mam pojęcia, nie zagłębiałam się w to.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
to samo jest w mBanku. mozna posiadać jeden rachunek taki zwykły, do którego jest karta, drugi rachunek, polegający na tym samym co pierwszy, ale ma wyższe oprocentowanie- karta jest płatna i 4 rachunki oszczędnościowe o oprocentowaniu większym niż 5%. wszytko za free |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
od 0,01 (włącznie) do 49.999,99 zł 4,00% od 50.000,00 zł (włącznie) do 99.999,99 zł 4,50% od 100.000,00 zł (włącznie) i powyżej 5,00% o, tyle. :P ja mam konto oszczędnościowe, zwykłe. za to moja mama ma właśnie takie samo jak Ty i przyszlo jej pismo, ze sie zmienia oprocentowanie, na niższe.
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ja polecam mBank. Mam darmowe eKonto i za nic w sumie nie płacę. Karta za darmo, przelewy do wszystkich banków za darmo, nie ma opłat za prowadzenie rachunków. Poza tym jest sporo bankomatów, gdzie kasę można wypłacać.
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ja też polecam mBank, wcześniej miałam konto BZ WBK, ale jak okazało się, że co 2 lata pobierają 25 zł za karte to im podziękowałam. W mbanku naprawdę się za nic nie płaci, najwyżej 1,7 zł za ubezpieczenie karty co miesiąc, ale nie jest to obwiązkowe.
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
A wiecie coś o Lukas banku?
Mam jedno konto w WBK, ale przydałby się drugie. Słyszałam, że tam jest też zero opłat, ale nikt na razie o tym nie pisał ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
ja polecam Nordea
![]() ![]() teraz tez darmowe konto ma Deutsche Bank (konto dbNet), o tyle fajne, ze sa darmowe sa wyplaty ze wszystkich bankomatow rowniez za granica (dlatego je otworzylismy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja z kolei korzystam z Inteligo i też mi nic nie wadzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Copyraptor
|
I ja też polecam mBank, mam i sobie baaardzo chwalę. Wcześniej miałam ING, ale fatalnie mi się z nimi współpracowało, często były jakieś problemy, i w Krakowie jest bardzo mało ich bankomatów (a się przeprowadzałam). W mBanku żadnych opłat, konto łatwe w obsłudze, możesz sobie wybrać potwierdzenia przelewów z karty albo przychodzą Ci hasła smsami..wszystko gra.
Mój mężczyzna miał Intelligo i też sobie chwalił. A teraz też założył w mbanku, bo mają też ciekawą ofertę dla małych firm. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
A ja mam w ING i rowniez polecam.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Polecacie mBank. A jak jest z wpłatami na konto? Czytałam gdzieś chyba tu na forum, że nie można iść do oddziału banku i tam wpłacić pieniądze na swoje konto? CZy mi sie coś pokręciło?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz specjalne "wpłatomaty" coś jak bankomat tylko wplacasz w nim pieniadze na konto.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Wybrałam mBank...
Zaczynam składać wniosek - jest tam możliwość wybrania rachunku eMax / eMax plus itp. Zaznaczyć wszytko?
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Ja tez polecam Mbank
![]() ![]() Wybierz te emaxy ![]() Po zalogowaniu do seriwsu bedziesz miec dostep do 3 kont ![]() Na emax plus najlepiej trzymac kase jest oprocentowane (nie wiem na ile ale cos chyba ok 4% w skali roku) z tego konta mozesz wykonac jeden darmowy przelew za nastepne 5zl.... ale mozesz sobie przelac ta kase na Ekonto i dopiero pozniej robic inne przelewy. Ekonto to rachunek biezacy... czyli do przelewania kasy, zakupow etc- do tego konta rowniez masz karte platnicza ![]()
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
DOMator
|
Cytat:
Mbank jest całkowicie darmowy, nie ma opłat za konto, nie ma wymogu stałych wpłat, nie ma opłaty za kartę ani za przelewy. Mam konto w mBanku i WBK i zdecydowanie bardziej polecam mBank. W WBK wiele spraw trzeba załatwić osobiście w banku, za pierwszą kartę nie płacimy, za drugą już tak, za przelewy są opłaty. Do tego konto w WBK nie jest oprocentowane, a w mBanku jest. Do tego można założyc drugie konto oszczędnościowe i do wszystkiego mieć dostęp po zalogowaniu. Z WBK dłużej idą przelewy niż z mBanku. Co ważne mBank ma bardzo dużo bezpłatnych bankomatów, czyli wszystkie sieci BZ WBK, Euronet, eCard i Cash4You. U mnie na niemal każdym rogu ulicy jest jakiś bankomat. Gdziekowiek nie idę to mijam po drodze bezpłatne bankomaty, w każdym supermarkecie i dyskoncie, na dworcu itd. To bardzo wygodne, bo nie muszę biegać po mieście szukając bankomatu, tak jak wielu znajomych, którzyt mają nie 20, a 2 bankomaty w całym mieście. Edytowane przez Elfia4 Czas edycji: 2009-07-31 o 09:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
równiez jak dziewczyny - polecam mBank. własnie pare dni temu załozyłam tam konto [ ekonto, e maxy dwa i konto walutowe] teraz czekam aż mi kartę przyślą. z kurierem miałam smieszną sytuacje, bo sie nie zapowiedział, ale akurat byłam w domu ;p mailem dostaniesz wszystkie wiadomości. dzien po tym jak dostałam maila, ze kurier sie bedzie kontaktowal to on juz był.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Umowe musisz podpisać własnoręcznie na papierze w każdym banku.
Edytowane przez Asienka187 Czas edycji: 2009-07-31 o 10:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za pomoc.
Po powrocie od dermatologa wezmę się za założenie konta...
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
mBank nie ma swoich oddziałów. ma jedynie centra finansowe i mKioski- punkty informacyjne.
co najwyżej, czasami uda Ci eis podpisać tam umowę- co nie oznacza, że konto działa od razu! pieniądze można wpłacić tylko we wpłatomacie lub na konto kogoś innego i on ci przelewa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.