|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jaki makijaż? Ratujcie
Witam,
Mam nieziemski problem. Idę w sobotę na wesele i nie wiem jaki makijaż mam zrobić. Problem leży w wyborze koloru makijażu. Na imprezę wybieram się w różowej tunice i białych spodniach. Fotki tuniki załączam. Nie mam pojęcia jaki kolor cieni powinnam wybrać. Zwykle noszę czarne ciuchy lub jakieś fiolety i w związku z tym mam tylko odcienie szarości, fiolety i zielone cienie i to mi w zupełności wystarcza. Problem w tym, że żadne z nich nie pasują do ubrania weselnego ![]() Dodam jeszcze, że używam cieni Inglota bo jak dla mnie są naprawdę dobre i nie mam z nimi żadnych problemów. Dodam jeszcze że biżuteria będzie czarna bo tylko takia pasuje do całości. Proszę ratujcie ![]() Nie wiem czy te informacje będą do czegoś potrzebne, ale na wszelki wypadek dodam, że mam niebieskie oczy, oliwkową cerę i w tej chwili czarne włosy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki makijaż? Ratujcie
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
foty nie są wyraźne :/ i te mazaje na tunice nie są zielone a raczej prawie czarne. Może w takim razie może grafitowy makijaż?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Zakorzenienie
|
Szare, fiolety i zielone moim zdaniem wystarcza Ci w zupełnosci. Tunika jest rózowa i tam chyba sa jakies zielone liscie, bizu czarna- w zwiazku z tym z posiadanych cieni masz pełna dowolnosc.
Ja na Twoim miejscu zdecydowałabym sie na szary smokey, ewentualnie przetarty fioletem. Bo nie sztuka jest wymyslic cos skomplikowanego i wykonac to na pół gwizdka, tylko własnie prosty, efektowny i doprowadzony do perfekcji makijaz. Dodatkowo odcienie szarosci na oczach dodadza Ci troche pazura, bo stroj bedzie z tych słodkich. do tego ladny błyszczyk, moze byc lekko rozowy lub bezbarwny, róz na policzki i klasa.
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
tak, ta druga fotka to zbliżenie. Niestety robiłam ją późnym wieczorem i nie są szczególnie wyraźne :/.
Więc może ją opisze: taki troszke pudrowy róż z elementami czarnymi/grafitowymi i odrobiną bieli. Myślisz, że grafitowy makijaż będzie pasował. Będą czarne dodatki do tego na szyi i w uszach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
no to odwołuję ten zielony. Wygląda, że mam dziwnie monitor ustawiony. Popieram dziewczyny, że szarości, grafit, albo smoke jakiś podrasowany fioletem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
W takim razie zabieram się za ćwiczenie "ekstra oka". Zobacze jak wyjdzie z tymi cieniami, które posiadam. Jak coś nie będzie pasowało jutro wybiorę się po nowe cienie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Na twoim miejscu zrobilabym szarym cieniem kreske na gornej powiece i potem lekko ja roztarla do gory,wyciagajac rowniez bardziej do gory .Skoro nie masz jasnego cienia,pokryj powieke odrobina podkladu i przypudruj-to zastapi bezowy,naturlany odcien jednoczesnie stanowiac baze pod dalsze wyczyny
![]() Poprobuj z tym co masz,moze wpadniesz na cos innego.Przyloz tunike zeby zobaczyc jak wyglada calosc.Powodzenia i udanej zabawy.
aangel Edytowane przez angel1980 Czas edycji: 2009-08-04 o 09:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.