|
Notka |
|
Papierowy zawrót głowy Forum dla ludzi, którzy lubią tworzyć z papieru. Tutaj dowiesz się jak zrobić ciekawą kartkę lub scrap. Zaprezentujesz swoje dzieło. Zapraszamy. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Coś prostego, ale mojego ;)
Witam Was Wizażanki.
![]() 1. Zdjęcie: Kartki urodzinowe- najpierw robiłam je jako prezenty moim znajomym, bo uważam, że nie ma to jak prezent zrobiony własnoręcznie, z poświęconym czasem i przelanymi uczuciami (bo co to za frajda skoczyć do pierwszego lepszego sklepu i kupić jakiś suvenir?) a później miałam zamówienia nawet od znajomych znajomych (poczta pantoflowa) te egzemplarze są wielkości A2, czyli, największe jakie mogły być (po rozłożeniu A1) przyznam się, że czasem pomagałam sobie elektronikąXXI wieku. ![]() 2. Zdjęcię to radosna twórczość podczas nudy na wsi podczas burzy- wystarczyła tylko kartka papieru, kosmetyczny pędzel i troche kawy rozpuszczalnej ![]() ![]() Zamierzam dodać coś jeszcze i szkolić się troche w rysunku..... Mam nadzieję, że moje początki tutaj nie są złe?? Proszę nie krytykujcie mnie............ zbyt mocno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Coś prostego, ale mojego ;)
mnie się podobają, jakby z pomysłu dziecka ale "dorosłą ręką" ;D
przyjemne, przyjemne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
dziekuję bardzo. Oglądajać inne kartki tutaj, pomyślałam, że nie ma co ich wrzucać bo przy nich moje są prostackie, ale inspiracji naczerpałam, więc może zrobię coś powazniejszego.
A jedne robione z pieć lat temu, inne- po prostu ci, ktorzy zamawiali, wybierali postać. No i każdą kartkę robiłam jeden, góra dwa wieczory ![]() Edytowane przez kaja1718 Czas edycji: 2009-08-04 o 22:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
całkiem interesujące te twoje karteczki.. przyznam szczerze ze zawsze chciałam taka wielka kartke dostac, ale taka łasnoręczna dużo śliczniejsza niż gotowie z papierniczego... Pracuj dalej bo świetnie to robisz...
![]()
Zapraszam Serdecznie ![]() Origami wędrowniczek: Monika_75>honka'>JaneB>hejasz>Pagata>ewel ika>dagus_gd>poppy>Alexan draM>joanwi>nir>agniesia1 25>Damurek>kaariokaa>JA ![]() Już praawie w domku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Sama robiłam. Trudno by było cos tak wielkiego wydrukować albo znaleźć. Rysowałam na brystolu dużego formatu, po czym malowałam farbami, pastelami i markerami, wycinałam i naklejałam. Resztę uzupełniałam również odręcznie. Ręczne przerysowywanie zajmuje mi strasznie dużo czasu, bo na małym biurku jest to bardzo ciężkie, no i proporcje nie wychodzą, więc gdy miałam mało czasu chodziłam do ksero - w szkole miałam do obsługi własnej, na studiach wykorzystywałam znajomości z samorządem i ich ksero
![]() ![]() A jędną z nich (z misiem) zrobiłam w 15 minut, bo okazało się że mamy mało czasu do ostatniego autobusu za miasto na imprezę koleżanki. Ale mimo to była zachwycona. Rzeczywiście własnoręcznie zrobione kartki to jest coś. Ja dostałam taką wielkią, ale kupczą na osiemnastkę od moich nauczycielek z gimnazjum. Do niedawna wisiała na ścianie jak plakat. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
a tu z kolei kartki świąteczne. Akurat te mi zostały.
Robiłam je dla Samorządu studenckiego, z którym urządzaliśmy kweste dla dzieci z domu dziecka. Nie chodziło mi o nie wiem jaką jakość, ale o ilość. Dziewczyny, ktore dostały na to kupe kasy, które się tym zajmują (liceum plastyczne, wydział artystyczny) miały na to 4 miesiące i zrobiły tylko 10 (choć przyznam- piękne) ale chodzilo o jak najwiecej pieniędzy dla dzieci- więc zrobiłam ich blisko 400 w przeszło cztery dni. Efekt- moich sprzedało się 350, ich tylko 5 (moje dwa razy tańsze) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Śliczne te karteczki, szczególnie podobają mi się te świąteczne
![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Bardzo podoba mi się ta kartka z bombeczką
![]()
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Karteczki śliczne a ta z bombką i gwiazdą powalające!!!
Jak je robiłaś? Jaką techniką? Gratuluje talentu plastycznego, śliczne rysunki tych 18-nastkowych kartek. Ja też uwielbiam ręcznie wykonane prezenty.Wkładane jest w nie serce. Na ur. moje przyjaciółki zrobiły mi kartkę, nie opisane uczucie... Czekam na kolejne dzieła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
przede wszystkim, muszę stwierdzić, że masz talent do rysowania, te motywy z karteczek są świetne, a przecież nie każdy potrafi wyczarować z kredek czy ołówka coś takiego
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Witaj Kaja.
Uważam, że Twoje karteczki są ciekawe i artystyczne. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Wszystkie karteczki sa superowe. A te rysowane obrazki to jest najpiekniejsze w tym wszytskim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Prace bardzo ciekawe i podziwiam talent rysowania ja zupełnie nie umiem rysowac dlatego podpieram sie drukarka i komputerem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Ja też raczej nie rysuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
te świąteczne to po prostu kolorowy papier, złote i srebrne markery, i nożyk do papieru.
Dziękuję bardzo za miłe komentarze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Podobają mi się Twoje karteczki. Mają w sobie pewną tajemniczość i artyzm.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
w tym roku przed wyjazdem z holandii podarowalam kazdemu wspolpracownikowi kartke swiateczna czasu mialam malo wiec kartki nie sa moze zbyt ambitne, ale kazdy mial wielka radoche ze swojej kartki. przedstawiam kartki ktore dostali moi dwaj kochani szefowie- jakos zdjec bardzo slaba bo robione telefonem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Życia zabawnego
W jaja bogatego I w ogóle kurczę- Wszystkiego najlepszego! ______§§____________§§ _____§__§__________§__§ ___§§____§_________§___§ __§___§___§_______§____§ _§____§____§_____§____§ _§___§_§____§___§____§ _§§§§___§___§§§§§___§ _________§_________§___§§ _§§ ________§___§§_§§___§_§§§ c§§§ _______§_____________§_§d §§§ _______§______§______§__§ §§ _______§____§___§____§___ § ________§____§§§____§___§ _______§§§§§_____§§§§§_§ _§§§__§_____§§§§§_____§__ §§§ §_§_§§____§_______§__§_§§ _§_§ §____§_____§_____§__§__§_ ___§ _§____§____§_____§_§__§__ __§ __§____§§§§_______§§§§___ _§ ___§____§___________§____ § ____§____§§§_____§§§____§ _____§§§§___§§§§§___§§§§ ............((_,»*—*« »*—*«,_)) ((_,»*—**—*«,_)) ((_,»*—**—*«,_)) *~*~*~*~*WESOŁYCH ŚWIĄT*~*~*~*~*
Zapraszam Serdecznie ![]() Origami wędrowniczek: Monika_75>honka'>JaneB>hejasz>Pagata>ewel ika>dagus_gd>poppy>Alexan draM>joanwi>nir>agniesia1 25>Damurek>kaariokaa>JA ![]() Już praawie w domku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:22.