|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Pytanie do wizazystki - makijaż oczu
Często spotykam porady jak malować oczy skośne , proste, szeroko rozstawione, wąsko rozstawione, przy różnych typach twarzy, przy okularach, przy opadających powiekach. Jednak często rady te się wzajemnie wykluczają. Mam twarz okrągłą, oczy wąsko rozstawione, powieki opadające i noszę okulary minusy. Mam oczy zielone i nie mogę używać fioletowych cieni, bo jestem na nie uczulona. Twarz mam ciągle czerwoną z powodu rozszerzonych naczynek. Cerę suchą i wrażliwą, skłonna do podrażnień i uczuleń. Włosy - ciemny blond, krótkie. Jak powinnam się malować? Próbuję różnych rzeczy ale ciągle nie jestem zadowolona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pytanie do wizazystki - makijaż oczu
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Możesz to jaśniej wytłumaczyć? Co do okrągłej buzi to powinnaś przyciemniać boki twarzy, tak aby optycznie ją zwężać, wydobyć kości policzkowe - do tego służą róże, bronzery ![]() Oczy wąsko rozstawione należy malować techniką od jaśniejszego odcienia w wew kąciku do ciemnego na zewnątrz - wtedy optycznie je oddalasz od siebie. Jeśli nosisz okulary i jesteś krótkowidzem to makijaż oka powinien być wyraźny i przede wszystkim rzęsy powinny być wytuszowane(to otwiera oko, które i tak przez szkła jest pomniejszane) Co do cery -czerwona z naczynkami - spróbuj zainwestować w dobry podkład, który dobrze matowi i wygładza skórę(jaki nie powiem, bo sama wciąż szukam ideału ![]() A możesz napisać w jaki sposób Ty się malujesz?
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Pytanie do wizazystki - makijaż oczu
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:54.