![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
biedroneczkowe wrapki i inne biżutki
Buenos dias moje drogie!
Jestem początkującą wrappowiczką i chciałam Wam pokazać moje małe wypociny i przy okazji poprosić Was o szczere opinie i ewentualne rady, co należy zmienić. Jestem w pełni świadoma, że nie są to dzieła sztuki i że jeszcze długa droga przede mną, ale myślę też, że trafiłam w dobre miejsce, by swoją pasję rozwijać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: biedroneczkowe wrapki i inne biżutki
Witaj
![]() Bardzo podoba mi sie pierwsza bransoletka (drugiej prawie nie widać bo zdjęcie maleńkie niestety-a szkoda) i pierwsze kolczyki. Widać troche niedociągnięć ale pomysły masz ciekawe wiec czekam na kolejne prace. Co do rad- gdy zostawiasz gołe druciki jak w tych kolczykach postaraj się albo równo na płasko obcinac drucik albo go opiłowac by nie było ostrych krawędzi. Bardzo jestem ciekawa Twoich kolejnych prac.
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Witaj
![]() 1. Bardzo fajny pomysł na bransoletkę, widać, że włożyłaś w nią dużo pracy, tylko jakoś to zapięcie mi do niej nie pasuje, ale nie przychodzi mi do głowy inny pomysł jak tylko brak zapięcia (tak żeby tylko lekko zaciskać ją na nadgarstku). 2. Zdjęcie malutkie, niestety prawie nic nie widać. Ale podobają mi się Twoje projekty szerokich bransoletek ![]() 3. Ładne, podoba mi się to, co dzieje się w tym "latawcu". 4. Tu też ciekawy pomysł. 5. Dla mnie za dużo tu chaosu w tych oplotach, ale taki zapewne był Twój zamysł. Mi podobałyby się nawet same owinięte trójkąty z kryształkami już bez tego "bluszczu" ![]() 6. Oj, a te chyba najładniejsze ze wszystkich. Interesujący początek, ja też czekam na więcej ![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
1. Świetna, bardzo ciekawy pomysł
2. Nie bardzo ją widać, wiec trudno coś powiedzieć. Ale moim zdaniem nieco zbyt prosta 3. Prześliczne, przydałyby się tylko kuleczki na końcach ![]() 4. i 5. Najsłabsze z wrzutu. 4. są proste i eleganckie, ale 5. są jakieś takie łyse 6. Wspaniałe ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Ostatnie kolczyki najlepsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
1. Bardzo ładna, ale to zapięcie
![]() 2. Nic nie widać. 3. Brakuje kuleczek na wywiniętych drucikach. 4. Dokładnie owinięte, ale jakoś mi nie leżą. 5. Ten chaotyczny drucik zupełnie tu nie pasuje, a na dodatek nie ma odbicia lustrzanego. Tak bez ładu i składu ![]() 6. Najlepsze, ale loopy do poprawy. Ogólnie ujmując, to ładny początek (pomimo powyższych krytyk ![]() Edytowane przez viktorej Czas edycji: 2009-08-10 o 20:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo ładna 1 bransoleta i ostatnie kolczyki
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Musze przyznać,że jak na osobę początkującą bardzo dobrze idzie Ci z owijaniem, a i same pomysły ciekawe są
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Mam mieszane uczucia.Widać,że masz potencjał,więc jestem na tak,kibicuję Ci,żebyś się rozwijała.Ale są też prace,które mi się nie podobają.
Ta pierwsza bransoletka jest ciekawa.Podoba mi się i jej kompozycja i to,jak wygląda koral jako akcent kolorystyczny ![]() Te kolczyki kojarzą mi się z latawcami^^.Miłe takie,przyjemne,lekkie-w sam raz na lato;p. Z kolei te przedstawiają się bardzo elegancko. Te uważam za najmniej ciekawe z całego wrzutu.Są po prostu takie zwykłe i...puste pod względem kompozycji. Zostały mi ostatnie do omówienia.I niestety też mi się nie podobają.Mogły wyjść całkiem ciekawie,bo forma trójkąta nie byłaby nudna.Nie są niby najgorsze,coś tam się dzieje,ale...Te pętelko-zawijaski z drutu powyżej kryształków psują całe kolczyki,powodując,że wyglądają one jak przypadkowo owijane ![]() Mimo wszystko uważam,że potrafisz sprawić,że Twoje prace przyciągają uwagę.Więcej takich prac zatem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam kochane za te opinie. Oczywiście wezmę sobie to, co pisałyście do serca i będę pracować nad swoim warsztatem. Tamte prace robiłam już jakiś czas temu i sama widzę w nich wiele błędów, zwłaszcza po wczytaniu się w wizażowe forum dotyczące biżutków. Jutro, jeśli nie zapomnę i jeśli będzie ładna pogoda, to sfotografuję biżuterię, którą zrobiłam na swój własny ślub (jeszcze 4,5 tygodnia zostało- AŁA). Jednak ona nic wspólnego z wrappowaniem nie ma...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Tak jak obiecałam, wrzucam zdjęcia biżuterii, którą zrobiłam na swój ślub. Jak do tej pory to jest praca, z której jestem najbardziej dumna. A Wam jak się podoba?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo ładny, delikatniutki komplecik.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
A ja muszę przyznać, że spodziewałam się po Tobie czegoś trochę bardziej wyszukanego
![]() Komplet ładny, ale stać Cię na więcej ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A tymczasem... zostało 31 dni... ehhh |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
iHola chica! ;]
Biżuteria piękna, z resztą jestem pod wrażeniem wszystkich wrapów. pięknie, pięknie, pięknie ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ładne te Twoje prace
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Tym razem technicznie nie miałam Ci nic do zarzucenia, a trzeba się do czegoś przyczepić
![]() A serio, to po prostu po Twoich poprzednich pracach, zwłaszcza bransoletach, spodziewałam się kolejnych rzeczy w tym stylu. Ale komplecik bardzo ładny i rzeczywiście najważniejsze, żeby pasował do sukienki ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Jakie wypociny toż to dzieła sztuki!!!!!!!!Te wyroby są po prostu piękne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za Wasze opinie.
Sol89- czepiaj się czepiaj. Na takich opiniach mi najbardziej zależy. Ja cały czas poszukuję swojej techniki, więc będę tu wrzucać zdjęcia nie tylko wrapków, ale i innych wypocin. Mam zrobiony już jakiś czas temu naszyjnik w zupełnie innym stylu, ale nie zrobię dzisiaj fotki, bo szaro buro i ponuro strasznie ![]() Mam jeszcze takie pytanko do tych z Was, które się trochę już na robieniu biżuterii znają. Jestem w trakcie robienia wisiora i zrobiłam kulki na końcach drutu, sczerniał mi niemiłosiernie, ale pomijając to- złamał mi się w miejscu, gdzie zaczynała się ta czarna część. Co zrobić, żeby uniknąć takich sytuacji?? Teraz ten kawałek drutu jest niedokończony bo zrobiło mi się to już po wmontowaniu go w bazę. Powiem, że jest to drut 0,7mm próby 925. Nie używałam żadnych preparatów i topiłam drut nad palnikiem kuchenki gazowej. Czy zastosowanie lutówki pomoże uniknąć takich niespodzianek? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj wrzucam zdjęcia moich pierwszych oksydowanych prac:
naszyjnik z howlitu wisior z agatami, przy którym miałam niemało zachodu, bo ukruszył mi się drut, jak już wcześniej pisałam. Czekam na opinie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
a propo's wisiora- wiem- brakuje jeszcze jakiejś krawatki- ale chwilowo nie posiadam takowej. Jak nabędę to zoksyduję i doczepię
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Wisior jest piękny! Nie wiedziałam, do czego się przyczepić i miałam pisać o krawatce
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Naszyjnik też jest ładny, ale oksyda chyba za ciemna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Moim niewprawnym okiem wisior baardzo precyzyjnie zrobiony (i przy okazji oczywiście naprawdę ładny
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za Takie miłe opinie.
Viktorej- też mi się wydawało, że ta oksyda trochę za ciemna może być, a Ty mnie tylko w tym przekonaniu zapewniłaś, więc jak znajdę chwilkę, to to jeszcze spoleruję. A tak w ogóle to była to moja pierwsza oksydowana praca. Wisior natomiast- pierwszy z topionymi kuleczkami (choć nie wszędzie) Sol89- ja i tak widze jeszcze trochę niedociągnięć w paru miejscach, ale precyzję staram się wyrobić. W końcu ładnych parę godzin robiłam ten wisior!!!
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Wisior śliczny wyszedł.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Tak bardzo ładny ten wisior. Ładne prace.
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Bardzo podoba mi się kształt naszyjnika choc gure może delikatnie bym zmieniła -nawet jak przyjdzie krawatka zostanie pod nią dość długi pusty odcinek. Ale poza tym jednym drobiazgiem (i to właściwie tylko kwestia mojego gustu) wykonanie naprawde super.
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
bardzo fajne początki
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Jestem zabita Twoim wisiorem! Jest absolutnie przecudny!!! Pierwsza rzecz jaką zobaczyłam na tym forum, która zrobiła na mnie takie wrażenie.Powodzenia w dalszej pracy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Mi też bardzo podoba się Twój wisior, ładny kształt no i widać, że owijanie idzie Ci cooraz lepiej
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.