skrajnie różni znajomi... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-15, 10:11   #1
myiabi
Raczkowanie

skrajnie różni znajomi...

Heja

Chciałam zaproponować wątek, w którym podzielimy się trochę refleksją na temat znajomych. Czy u Was jest też tak, że są oni tak totalnie różni, iż macie świadomość, że różnice w poglądach te zbyt się te Ci zbyt wyluzowani) nie pozwoliłyby na połączenie ich razem np. na współnym spotkaniu. Ja mam tak, że w jednej cenie żar, a w drugiej to, że możemy i się pośmiać i naprawdę głęboko pofilozofować - taka moja natura. JAk zaczne wykladać swoje teorie to sama dochodze do wniosku, że jestem nienormalna no, ale mam zasady i jakis tam swój twardy kręgosłup moralny. Jak to jest u Was, znajomi gryzą się. są tak skrajni, że az się zastanwiacei jak ktros z tak totalnie innego swiata niz Wy może się z Wami tak fajnie czuc, a np, nie wyobrazacie sobie kolegi ktory jest np DOn Juanem lecacym na wszytko co sie rusza... jako mena, mimo to swietnie sie Wam droczy lub zartuje? Napiszcie od razu taki maly detal w jakim jestescie wieku ja mam 22 lata pozdrawiam.

'Niech każda chwila uświadamia↵Ci jak wspaniałą Istotą jesteś.
'

myiabi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-15, 10:32   #2
czarna1982
Raczkowanie

GG do czarna1982
Dot.: skrajnie różni znajomi...

Ja mam różnych znajomych tzn. w pracy osoby starsze, poważne z którymi wyjście na dyskotekę czy imprezę nie miałoby większego sensu, za to znajomi ze studiów czy jeszcze odległych czasów szkoły średniej to osoby skrajnie różniące się od tych z pracy, wyluzowane i zabawne.Nie mogę napisac z którymi lubię spędzac więcej czasu, lubię obie grupy niemniej jednak nie zapraszam na imprezę tych grup razem, poprostu robię dwa spotkania.Jestem osoba która łatwo dogaduje się z ludźmi więc nie mam problemu z dogadywaniem się z tymi osobami. Mam 26 lat
czarna1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-15, 12:22   #3
sandrina
Zadomowienie

również moi znajomi są różni...nawet ci najbliżsi....i szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie zaprosić ich razem na jakąś imprezę czy spotkanie bo albo nie mieli by wspólnych tematów, albo wybuchła by ogromna awantura (wskutek innych poglądów, innego postrzegania rzeczywistości), ale....wszystkich cenie tak samo, dzięki nim mogę spojrzeć na pewne sprawy z różnych perspektyw...

a tak na marginesie...co ma wiek do tematu

sandrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-15, 12:36   #4
myiabi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sandrina Pokaż wiadomość
również moi znajomi są różni...nawet ci najbliżsi....i szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie zaprosić ich razem na jakąś imprezę czy spotkanie bo albo nie mieli by wspólnych tematów, albo wybuchła by ogromna awantura (wskutek innych poglądów, innego postrzegania rzeczywistości), ale....wszystkich cenie tak samo, dzięki nim mogę spojrzeć na pewne sprawy z różnych perspektyw...

a tak na marginesie...co ma wiek do tematu

to mamy podobnie

o wiek pytam z tego względu, ze jednak w roznym wieku te ralacje i postrzeganei pewnych spraw mogą troche odmiennie wyglądać

'Niech każda chwila uświadamia↵Ci jak wspaniałą Istotą jesteś.
'

myiabi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-15, 12:55   #5
angela0033
Zadomowienie

moi znajomi też są różni i nie wiem czy jeśliby się razem spotkali to czy nie wybuchłaby wielka kłótnia ale pozatym są ok
Stary 2009-08-15, 13:04   #6
rapifen
Zakorzenienie

Też mam skrajnie różnych znajomych, nie dopuszczam byśmy się spotkali wszyscy razem bo zapewne wyjdą jakieś niesnaski :P

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-15, 14:09   #7
ciasteczko0
Raczkowanie

hejka U mnie jest podobnie. Mają inne, poglądy inne spojrzenie na świat. Kiedyś dopuściłam do sytuacji w której moje trzy najbliższe przyjaciółki się spotkały, wszystkie wyszły obrażone i nawet sama nie wiem kiedy i dlaczego. Znowu ja z każdą z osobna dogaduje się na swój sposób świetnie. a więc ne rozumiem dlaczego i one nie mogłyby się zaprzyjaźnić . Tak było by prościej i przyjemniej.

Rozumiem jeśli chodzi o szersze grono znajomych wtedy nie da sie wszystkich ze wszytskim zbratać. Ale dlaczego te najbliźsze mi osoby są do siebie tak wrogo nastawione i nie umią znaleźć wspólnych tematów??
ciasteczko0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-15, 16:04   #8
Hyysteria
Raczkowanie

Ja mam taką "stałą" grupę znajomych. Spotykamy się zazwyczaj w stałym składzie. Każde z nas jest całkowicie do siebie nie podobne. Łączy nas jedynie poczucie humoru. No może nie jest to aż taki mały szczegół, ale te różnice są naprawdę duże. Zaczynając od poglądów, upodobaniach muzycznych, ubiorowych poprzez charakter, sposób bycia, priorytety kończąc na środowiskach. Każdy jest takim indywidualistą i to jest fajne Nikt nie ma problemu, żeby się ze sobą dogadać.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości