|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
SECOND HAND - Olsztyn
witam
zamierzam się wybrac na łowy do olsztyńskich second handów - a prościej mówiąc lumpeksów ![]() może wiecie gdzie na terenie Olsztyna ( Warmia i Mazury ) mogę znaleźc sh, w których są fajne i tanie rzeczy ? wiem, że w niektórych można znaleźc coś nawet za 3, 4 zł ucieszyłabym się, gdyby były gdzieś w centrum miasta, chociaż nie pogardzę też tymi dalszymi. liczę na was i gorąco pozdrawiam !
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: SECOND HAND - Olsztyn
No to ja zacznę. SH jest sporo ale ja w niewielu byłam szczerze.
1.Fajny jest naprzeciwko Manhattanu taki malutki-super ciuchy tam mają, wyselekcjonowane i codziennie dostawa. Wiadomo że za 3-4 zł nic nie znajdziesz ale już za 12 możesz mieć sukienkę RI (jak to mi się zdarzyło ).2.Niezły jest też na Dąbrowszczaków-tam właśnie kiedyś było taniej. 3.Na zatorzu tuż za mostem kolejowym koło ronda Bema jest całkiem całkiem nazywa się Retro i zawsze ma najlepsze rzeczy na wystawach. 4.Koło Manhattanu jest jeszcze jeden naprawdę duży ale ja tam nic nie znalazłam- może to wina dnia tuż przed dostawą-wszystko przebrane. Ale tam można się naprzeglądać ![]() 5.A i jeszcze pomiędzy Manhattanem a Dąbrowszczaków jest ulica i tam też jest lumpek całkiem niezłe sukienki tam mieli. Jak coś sobie przypomnę to dopiszę A i jak chcesz dokładne adresy to nawet Ci mogę mapkę zrobić To wszystko jest w centrum a przynajmniej w jego bliskim położeniu.
Wymiana książkowa, czyli porządki styczniowe https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post44413363 Edytowane przez SOCKI Czas edycji: 2009-08-19 o 23:00 |
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
SOCKI- naprzeciwko Manhatanu, to w tym pasażu z Da Grasso, itd?
![]() słyszałam, ze fajny SH jest na Grunwaldzkiej, gdzieś przy słynnym kebabie. |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Nie. Naprzeciwko Manhattanu z drugiej strony
Koło tego kwadratowego ronda. Tam takie schodki w dół są.
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
a, ok, dzięki.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze tylko ze tam z dwóch stron manhattanu są schodki w dół i w obu są SH
![]() Tak tłumaczyć to tylko ja sobie mogę ![]() Proszę bardzo mapka lepsza :Czerowne kółeczko-manhattan Żółte kółeczko- Nr 1 z mojej listy (ten od sukienki RI) Niebieskie kółeczko - nr 2 Zielone kółeczko- nr. 4 z listy (duży) Różowe- ostatni lumpek z listy. ![]()
Wymiana książkowa, czyli porządki styczniowe https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post44413363 Edytowane przez SOCKI Czas edycji: 2009-08-19 o 22:59 |
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
fajna mapka, na pewno się przyda, dzięki.
ja właśnie o tym żółtym kółeczku myślałam.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
SOCKI, świetna mapka, wielkie dzięki, na pewno niedługo się przyda
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() A wy znacie jakieś fajne lumpki w Olsztynie?
|
|
#10 |
|
BAN stały
|
ja właśnie dziś idę na obchód
tylko nie wiem gdzie jest ten pierwszy lumpeks z mapki, proszę o pomoc
Edytowane przez dobra_wróżka Czas edycji: 2009-08-20 o 10:35 |
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Naprzeciwko wejścia do Manhattanu jest taka jakby kamienica i tam są takie schodki w dół i w takiej jakby piwnicy jest lumpeks. Na pewno znajdziesz bo jest oznaczony.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
łooo, SOCKI, wielkie dzięki !
podejrzewam, że obejdę wszystkie przez Ciebie wymienione całkiem niezły jest też w tej uliczce obok Inki. nazywa się Wieszak, z tego co pamiętam. dokładniej mam na myśli tę uliczkę między Inką a sklepem India. tam jest ten sh całkiem niedawno mieli tam fajne rzeczy Lacoste i Dorothy Perkins. nie wiem, jak teraz, bo dośc dawno tam nie zawitałam
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Wahey do usług
![]() Wieszak wiem gdzie jest ale nigdy nie byłam. Trza się wybrać ![]() Kiedyś taki wielki, piętrowy lump był na placu Konsulatu Polskiego (obok Mickiewicza)... Ale nie wiem czy go zlikwidowali na stałe czy przenieśli tam koło manhattanu w podziemie.
|
|
#14 |
|
Konto usunięte
|
a ja jeszcze zadam pytanie początkującej.
w jakie dni najlepiej wybierać się na łowy?
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazwyczaj w poniedziałki są dostawy wtedy można trafić na fajne rzeczy, bo wiadomo z dnia na dzień towar jest przebrany- trzeba się wówczas liczyć, że i cena jest wyższa za towar w dniu dostawy, w niektórych SH w soboty są wyprzedaże towaru bo w poniedziałek znowu nowa dostawa
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dziewczynki wiecie może czy ten lumpek koło tesco za Komfortem jeszcze jest? Pamiętam zawsze tam jeździłam w soboty bo mieli połowę taniej i takie cuda wygrzebywałam za złotówkę czy dwa. Orientuje się któraś?
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Polecam SH na Jarotach, ul. Kanta tuż za Lidlem
Super wybór i rzeczy ułożone kolorami, co ułatwia szperanie
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Trochę to w sumie daleko od centrum, bo na Redykajnach (Stokrotki 1), ale autobus dojeżdża prawie pod sam sklep. 1 albo 27 i wysiada się przy Biedronce (to jest przystanek Seminarium Hosianum, jeśli się nie mylę). Sklepik jest tak jakby na tyłach Biedronki. Mnie się spodobał, bo lubię dobre gatunkowo rzeczy, no a że nie jest w centrum, to jest tańszy.
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Np. na ul. Kanta (jak minie się Rast, a później skręci w lewo) nowa dostawa jest w środy, na Krasickiego przy skrzyżowaniu z Wilczyńskiego jest we wtorki. W dukacie w poniedziałki, itd.
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Przyczajenie
|
Na Jarotach w Olsztynie na Kanta 17 otwiera sie nowy lumpek
Ciuchateria wyceniona odzież angielska na wieszakach poniedziałek nowa dostawa wt, śr, czw dorzutka nowego towaru piatek -30% sobota -50% czynne od 9-18 sobota9-14 |
|
|
|
|
#23 |
|
Rozeznanie
|
Fajne ciuchy można dostać na Żołnierskiej, na przeciwko szpitala, jedna taka mała budka schowana za cukiernią a drugi taki większy na skrzyżowaniu Żołnierskiej i Dworcowej.
"Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie. Popełniam błędy, tracę kontrolę i jestem czasami ciężka do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ” - Marilyn Monroe |
|
|
|
|
#24 |
|
BAN stały
|
Podbijam temat. Są jeszcze jakieś fajne second handy w Olsztynie? Ten koło Manhattanu rzeczywiście rewelacja
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Przyczajenie
|
Polecam second hand na Grunwaldzkiej. Nazywa się "ciuchosfera" czy jakoś tak. Lokal po dawnej wypożyczalni kaset. Super ubrania!
|
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
Odswiezam watek. Ktos podpowie, gdzie sa fajne lumpexy w Olsztynie?Raczej nie chodzi mi tutaj o ciuchy w koszach, tylko na wieszakach. W normalnych cenach
nie musza byc koniecznie po 1 zl :P
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
Nikt nie podpowie??
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:09.

zamierzam się wybrac na łowy do olsztyńskich second handów - a prościej mówiąc lumpeksów 

w jakie dni najlepiej wybierać się na łowy?