Wywoływanie duchów... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-19, 20:23   #1
Gloire
Zadomowienie

GG do Gloire

Wywoływanie duchów...

Witam!
Bardzo ciekawi mnie jedna rzecz, a mianowicie czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia z wywoływaniem duchów? Oczywiście nie mam zamiaru tego robić, zakładam wątek z czystej ciekawości. W młodości się często słyszało, że to faktycznie 'działa', a ja jakoś nie mogę w to uwierzyć, w ogóle ciężko mi wierzyć w historie o duchach, ale może miałyście tego typu 'przygody' i sprawicie, że to się zmieni...

Pozdrawiam!
Stary 2009-08-19, 20:37   #2
anielec
Raczkowanie

Dot.: Wywoływanie duchów...

witam,ja w dziecinstwie mialam pewnie doswoadczenia wtej dziedzinie
mielismy sasiadke w bloku,ktora zmarla,jej miszkanie dluugo stalo pyste,wiec nasza banda zaczela tam przesiadywac i wpadlismy na pomysl aby wywolac ducha tej Pani.
dodam ze oprocz mnie byla jeszce tam jedna dziewczyna z tego samego bloku,reszta dzieci mieszkala gdzie indziej.
no wiec ducha nie nie wywolalismy,ale zdarzylo sie cos dziwnego:
zmarla sasiadka tej samej nocy przysnila sie mojej mamie i mamie tej drugiej dziwczyny co mieszkala w tym domu
mysle ze bylo to zwiazane z tym naszym wywolywaniem duchow.....
anielec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 20:47   #3
Avv
Wtajemniczenie

Ja nie wywoływałam - same przyszły. ;>
Avv jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 21:01   #4
Schoko
Wtajemniczenie

Jeszcze w czasach podstawówki postanowiłyśmy z dziewczynami wywoływać duchy. Zebrałyśmy się u pewnej koleżanki, usiadłyśmy w kółku, złapałyśmy się za dłonie, zapaliłyśmy dużo świeczek i nastał mroczny nastrój. Nic nie wywołałyśmy, niby ktoś tam widział, że ściana stała się nagle zielona [ha-ha], a ja prawie spaliłam sobie jeansy przez nieuwagę. xD
Ale właścicielka mieszkania tzn ta Magda bała się potem spać w tym pokoju.

Schoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 21:11   #5
illuvies
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Schoko Pokaż wiadomość
Jeszcze w czasach podstawówki postanowiłyśmy z dziewczynami wywoływać duchy. Zebrałyśmy się u pewnej koleżanki, usiadłyśmy w kółku, złapałyśmy się za dłonie, zapaliłyśmy dużo świeczek i nastał mroczny nastrój. Nic nie wywołałyśmy, niby ktoś tam widział, że ściana stała się nagle zielona [ha-ha], a ja prawie spaliłam sobie jeansy przez nieuwagę. xD
Ale właścicielka mieszkania tzn ta Magda bała się potem spać w tym pokoju.
Pewnie schiz.
Jak byłam mała, to się mnie nie trzymały takie rzeczy. Chociaż pewnie gdybym miała internet, to bym dorwała tabliczkę ouija. I cieszę się w sumie, że go jednak nie miałam - bo konsekwencje mogą być paskudne.

Autorko - poczytaj sobie "Straszny Wątek" na Wizażu, tam jest sporo takich historii. I nie wywołuj. Bo na ogół nie przychodzą duchy "docelowe", tylko jakieś świństwa które się kręciły w okolicy, i które potem trudno odesłać. Dobrze, jeśli się skończy na stukaniu w domu; co bardziej wrażliwi mogą mieć poważne kłopoty z psychiką; cienie, szepty, sny..
illuvies jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 21:41   #6
fiolusiek
Zakorzenienie

nie praktykowalam i nie zamierzam, jestem przeciwniczka
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 21:43   #7
Schoko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez illuvies Pokaż wiadomość
Pewnie schiz.
z pewnością, a poza tym dzieci mają bujną wyobraźnię.

Schoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 21:43   #8
Gloire
Zadomowienie

GG do Gloire

Cytat:

Autorko - poczytaj sobie "Straszny Wątek" na Wizażu, tam jest sporo takich historii. I nie wywołuj. Bo na ogół nie przychodzą duchy "docelowe", tylko jakieś świństwa które się kręciły w okolicy, i które potem trudno odesłać. Dobrze, jeśli się skończy na stukaniu w domu; co bardziej wrażliwi mogą mieć poważne kłopoty z psychiką; cienie, szepty, sny..
Dzięki za informacje, na pewno poczytam ten wątek, ale już nie dziś, bo ciemność nastała Ogólnie w duchy chyba nie wierzę (dlatego, że nigdy nie spotkałam takiego zjawiska - dzięki Bogu), ale strachliwa jestem mimo wszytko Zapewniam, że wywoływać nigdy nie będę, bo najpierw dostałabym zawału, więc tak czy siak to niemożliwe Ciekawią mnie takie 'przygody' i chętnie czytam/słucham o takich przypadkach (jak jest widno)
Stary 2009-08-19, 21:47   #9
illuvies
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gloire Pokaż wiadomość
Dzięki za informacje, na pewno poczytam ten wątek, ale już nie dziś, bo ciemność nastała Ogólnie w duchy chyba nie wierzę (dlatego, że nigdy nie spotkałam takiego zjawiska - dzięki Bogu), ale strachliwa jestem mimo wszytko Zapewniam, że wywoływać nigdy nie będę, bo najpierw dostałabym zawału, więc tak czy siak to niemożliwe Ciekawią mnie takie 'przygody' i chętnie czytam/słucham o takich przypadkach (jak jest widno)
Ale one wierzą w Ciebie...

Ja nie mam wątpliwości, że istnieją.
Stary 2009-08-19, 21:52   #10
Gloire
Zadomowienie

GG do Gloire

Cytat:
Ale one wierzą w Ciebie...

Ja nie mam wątpliwości, że istnieją.
Może jesteś tego nieświadoma, ale..... straszysz mnie a ja sama śpię
Stary 2009-08-19, 22:06   #11
larva
Wtajemniczenie

Ogólnie nie radzę, bo można popaść w takie bagno, że hej.
larva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 22:08   #12
Gloire
Zadomowienie

GG do Gloire

Cytat:
Napisane przez larva Pokaż wiadomość
Ogólnie nie radzę, bo można popaść w takie bagno, że hej.
A możesz podać jakiś przykład?

ps: nie zamierzam tego robić
Stary 2009-08-19, 22:10   #13
hula_hula
Zakorzenienie

GG do hula_hula

Moja mama, mając 12-15 lat, namówiła swoje rodzeństwo na taki rytuał. Kiedy dziadkowie wyjechali na całą noc, dzieciaki - z mamą na czele - po zmroku ustawili okrągły stół w pokoju, nakryli go białym obrusem, zapalili świecie i zebrali się w koło, trzymając za ręce. Mama wypowiedziała jakąś formułkę, która miała przywołać ich zmarłego dziadka. No i cóż, przyplątało się jakieś cholerstwo, co nie chciało odejść i na pewno nie był to mój pradziadek. Firany z okien się zerwały, drzwi od kuchni zaczęły łomotać, świece zgasły. Jedna z moich ciotek wleciała do sypialni dziadków, dała nura pod kołdrę i trzęsąc się cała nie wynurzyła nosa, póki wszystko nie ucichło. A że nabroiła głównie mama , to ona najdłużej męczyła się z tym czymś. Nie wiem nawet jak to zrobiła, bo historię tę opowiadali mi dobrych kilka lat temu, muszę dopytać o szczegóły. Oczywiście dziadkowie o niczym nie wiedzą do tej pory. A to był chyba taki przedsmak u mojej mamy, bo potem zaczęła się interesować ezoteryką i miała parę przygód, choć duchów już wywoływać nie chciała
hula_hula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 22:10   #14
blueania
Zakorzenienie

rowniez odradzam-mam zle wspomnienia,ze tak powiem.
blueania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 22:11   #15
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
nie praktykowalam i nie zamierzam, jestem przeciwniczka
Ja tak samo.
Wychodzę z założenia, że potrzebna jest do tego silna psychika, niepodatna na wszelkie urojenia itp.... W związku z czym, nie mam zamiaru testować mojej.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
srebrnykot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 22:13   #16
larva
Wtajemniczenie

Cytat:
A możesz podać jakiś przykład?

ps: nie zamierzam tego robić
Napiszę z dwóch punktów widzenia:

jako wierząca - znam osoby, które po wywołaniu duchów i długiej zabawie z tymi sprawami miały ogromne problemy. Bo to nie jest tak, że Ty wywołujesz ducha dziadka/babci/śmieciarza. Krótko mówiąc - skończyło się u egzorcysty.

Nie mieszając do tego kwestii wiary i religii - największym wrogiem jest umysł ludzki. Jeśli nie uda się niczego wywołać, to i tak niektórzy mają nerwicę, że "coś tam sie rusza/skrzypi". Zdarzają się głosy, sny... Włącz Discovery World, tam wieczorami, zwłaszcza w okolicach weekendu, znajdziesz różne historie
larva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 22:15   #17
Ashaai
Zakorzenienie

Ja szczerze odradzam. W to że istnieją wierze w 100%. Swoją drogą jeśli ktoś wierzy w jakieś życie pozagrobowe to w duchy też powinien. Wywoływanie duchów może skończyć się bardzo źle. Często nie można ich później odesłać a potrafią się one bardzo mścić i dokuczać. Historii z wywoływaniem ich w mojej rodzinie nie ma , ale za to jest historia która wydarzyła się jakieś 4 lata temu kiedy to duchy przyszły same , bez proszenia i trochę trzeba było się natrudzić by je odesłać.
Ashaai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 22:33   #18
XxXGirLXxX
Raczkowanie

moja mama kiedyś z paroma osobami z mojej rodzinki wywoływali duchy
było coś z kluczykiem mówil tak lub nie a potem nie chcial odejść jakieś 4 h się męczyli i w końvcu odszedł czasem jak rozmawiamy o tym z babcią gto się śmiejemy choć wcześniej potwornie się bali
XxXGirLXxX jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 22:36   #19
Avv
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ashaai Pokaż wiadomość
Ja szczerze odradzam. W to że istnieją wierze w 100%. Swoją drogą jeśli ktoś wierzy w jakieś życie pozagrobowe to w duchy też powinien. Wywoływanie duchów może skończyć się bardzo źle. Często nie można ich później odesłać a potrafią się one bardzo mścić i dokuczać. Historii z wywoływaniem ich w mojej rodzinie nie ma , ale za to jest historia która wydarzyła się jakieś 4 lata temu kiedy to duchy przyszły same , bez proszenia i trochę trzeba było się natrudzić by je odesłać.
Dokładnie tak jak u mnie.
Jakiś czas temu mój dom był często odwiedzany przez różnych nieproszonych gości. ;>

Razu pewnego leżałam sobie w łóżku, zwrócona twarzą do ściany i jednocześnie odwrócona od okna. Nagle usłyszałam przeraźliwe zgrzytanie żabek u karnisza. Dodam, że pogoda była absolutnie bezwietrzna, więc nie było mowy o wichurze. To coś trzęsło firanką dość długą chwilę, a ja w tym czasie darłam się wniebogłosy, żeby ktoś pędem przyleciał do pokoju. Kiedy matka weszła, powiedziała, że nic nie słyszała.
Zaraz po jej wejściu szarpanina ustała.

A drugi przypadek, już dużo bardziej hardkorowy zdarzył się, gdy brałam wieczorną kąpiel.
Leżałam sobie w wannie i rozmyślałam. Nagle, nie wiedzieć czemu mój wzrok zahaczył o ręcznik, który był zawieszony na haczyku przy ścianie.
Wtedy wydarzyło się coś, po czym przez 10 minut siedziałam i nie mogłam wymówić słowa.
Mianowicie zawieszka od ręcznika odhaczyła się, a tym samym ręcznik bez niczyjej pomocy zawisł w powietrzu.
Po dwóch sekundach ręcznik samoistnie zawiesił się z powrotem.

Ktoś wyraźnie chciał mnie bardzo wystraszyć i muszę stwierdzić, że udał mu się ten numer niesamowicie...

edit:
Raz tylko rodzicielka opowiadała mi, jak w czasach liceum poszli ze znajomymi do domu koleżanki w wiadomym celu wywoływania duchów.
Owszem, wywołali jakiegoś jegomościa, ale nie wydarzyło się nic szczególnego. Przyjazny duszek po prostu odpowiadał twierdząco bądź przecząco na zadawane pytania. Dobrze, że ten był cierpliwy i nie wkurzył się, bo ktoś akurat miał ochotę się pobawić...

Edytowane przez Avv
Czas edycji: 2009-08-19 o 22:40
Stary 2009-08-19, 22:50   #20
Jamajka007
Zakorzenienie

Za mojej "młodości" [], czyli czasy 2-4 kl. podstawówki była to jedna z najpopularniejszych "zabaw"..... Duchy wywoływaliśmy nawet w szkole na przerwach! I to nie było tylko gadanie w stylu "duchu przyjdź", ale różne formułki itd...

Jak dobrze, że nic się nie stało i z naszego "wywoływania duchów" nic nie wyszło.....

"Każdy popełnia głupstwa, kiedy jest nieszczęśliwy.."

Jamajka007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 22:55   #21
rapifen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jamajka007 Pokaż wiadomość
Za mojej "młodości" [], czyli czasy 2-4 kl. podstawówki była to jedna z najpopularniejszych "zabaw"..... Duchy wywoływaliśmy nawet w szkole na przerwach! I to nie było tylko gadanie w stylu "duchu przyjdź", ale różne formułki itd...

Jak dobrze, że nic się nie stało i z naszego "wywoływania duchów" nic nie wyszło.....

U mnie to samo. Nigdy nic nie przyszło, koleżanka jedna stwierdziła że coś widzi to cała reszta potwierdziła żeby nie wyjść na nieczułych ślepców nie nadających się do zabawy

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 22:58   #22
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Moje kuzynki, polkrwi Cyganki tez mnie wciagnely do zabawy. U mojej babci na mieszkaniu.
Z tego co pamietam to sie nam nie powiodlo.
Na szczescie

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 23:09   #23
Ashaai
Zakorzenienie

Avv , tak z ciekawości - ustały już te wizyty? jeśli nie to proponuje coś z tym zrobić... Moja ciocia kupiła kiedyś duży stary dom, jeszcze sprzed czasów wojny. Po jakiś kilku latach od zamieszkania tam zaczęły się dziać różne dziwne rzeczy. Cała rodzina nie mogła spać po nocach przez te hałasy , trzaski itd. Ksiądz nie pomógł. Pomógł dopiero jakiś egzorcysta czy jakiś inny gość od spirytyzmu . Zaczął rozmowę z tymi duchami. Okazało się ze to 2 kobiety, które zginęły w czasie wojny, mieszkały w tym domu i są pochowane gdzieś na tym podwórku i potrzebują modlitwy. Gość zalecił całej rodzinie jakieś tam palenie świeczek, modlitwy co dzień i co noc po jakiś tammi czas na zmiane. Wkońcu ustało i do dziś jest spokój. Kobiety chyba poprostu potrzebowały modlitwy...
Ashaai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 23:32   #24
Avv
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ashaai Pokaż wiadomość
Avv , tak z ciekawości - ustały już te wizyty? jeśli nie to proponuje coś z tym zrobić... Moja ciocia kupiła kiedyś duży stary dom, jeszcze sprzed czasów wojny. Po jakiś kilku latach od zamieszkania tam zaczęły się dziać różne dziwne rzeczy. Cała rodzina nie mogła spać po nocach przez te hałasy , trzaski itd. Ksiądz nie pomógł. Pomógł dopiero jakiś egzorcysta czy jakiś inny gość od spirytyzmu . Zaczął rozmowę z tymi duchami. Okazało się ze to 2 kobiety, które zginęły w czasie wojny, mieszkały w tym domu i są pochowane gdzieś na tym podwórku i potrzebują modlitwy. Gość zalecił całej rodzinie jakieś tam palenie świeczek, modlitwy co dzień i co noc po jakiś tammi czas na zmiane. Wkońcu ustało i do dziś jest spokój. Kobiety chyba poprostu potrzebowały modlitwy...
Te złośliwe na szczęście przestały się udzielać (i dobrze, bo ja i tak strachliwa jestem), ale ostatnio miałam inną dziwną sytuację.
Pewnego dnia chciałam sobie uprasować bluzkę, żeby włączyć żelazko pochyliłam się nad przedłużaczem i w momencie kiedy wetknęłam wtyczkę do kontaktu `coś` strąciło wazon z suszonymi różami z szafki, (które nie miały prawa spaść, bo specjalnie je tak ustawiłam, żeby nie miały takiej możliwości) a w tej samej chwili z wtyczki buchnął żywy ogień, kabel zaczął się palić. Gdybym nie spojrzała na strącone róże, to nie wiem, co by było z moją twarzą. ;p
Także takich duszyczek wcale nie mam zamiaru odganiać, niech zostanie tak, jak jest. ;>
Stary 2009-08-20, 06:33   #25
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hula_hula Pokaż wiadomość
Moja mama, mając 12-15 lat, namówiła swoje rodzeństwo na taki rytuał. Kiedy dziadkowie wyjechali na całą noc, dzieciaki - z mamą na czele - po zmroku ustawili okrągły stół w pokoju, nakryli go białym obrusem, zapalili świecie i zebrali się w koło, trzymając za ręce. Mama wypowiedziała jakąś formułkę, która miała przywołać ich zmarłego dziadka. No i cóż, przyplątało się jakieś cholerstwo, co nie chciało odejść i na pewno nie był to mój pradziadek. Firany z okien się zerwały, drzwi od kuchni zaczęły łomotać, świece zgasły. Jedna z moich ciotek wleciała do sypialni dziadków, dała nura pod kołdrę i trzęsąc się cała nie wynurzyła nosa, póki wszystko nie ucichło. A że nabroiła głównie mama , to ona najdłużej męczyła się z tym czymś. Nie wiem nawet jak to zrobiła, bo historię tę opowiadali mi dobrych kilka lat temu, muszę dopytać o szczegóły. Oczywiście dziadkowie o niczym nie wiedzą do tej pory. A to był chyba taki przedsmak u mojej mamy, bo potem zaczęła się interesować ezoteryką i miała parę przygód, choć duchów już wywoływać nie chciała
takie zabawy przynosza wiecej zlego niz dobrego.

pamietajcie choc chcecie wywolac ducha zmarlego NIGDY wam sie to nie uda pod postacia zmarlych przychodza demony choc moga nam w czyms pomoc czy cos ale to i tak bedzie zle. paprzac sie w blocie zawsze sie pobrudzi choc skutki nie zawsze sa widoczne
Stary 2009-08-20, 07:33   #26
eloi
Rozeznanie

Wydarzenie miało miejsce 25 lat temu. Wraz z bratem spędzałam wakacjie u mojej cioci w S----------- . W tym samym czasie dość głośna była sprawa domu , w którym straszyło ( poltergaist ), a który znajdował się w sąsiedztwie.
Oprócz naszej dwójki , było jeszcze nasze starsze o parę lat cioteczne rodzeństwo. I pewnego pięknego dnia ktoś wysunął propozycję , by o północy wywołać duchy ( metoda talerzyka).
Mieliśmy całe piętro domu do dyspozycji , wujek po wypadku cały w gipsie leżał na parterze , ciocia pojechała do babci - no jasne chyba ,że pomysł się spodobał
Trochę byliśmy niecierpliwi , wywoływanie zaczęliśmy o jedenastej wieczorem . Jedynym oświetleniem była świeczka . Poza naszymi śmieszkami, panowała kompletna cisza , wiatru żadnego nie było , nawet psy żadne nie szczekały .
Moja cioteczna siostra przejęła na siebie obowiązki "medium" . Każdy z nas mało wytrzeszczu nie dostał , próbując ocenić , czy ktoś popycha talerzyk . I nagle... okna we wszystkich pokojach na górze się otworzyły . Całą naszą czwórkę poderwało , z wielkim wrzaskiem pognaliśmy na złamanie karku na dół do wujka i , rzecz jasna , żadne nie chciało się przyznać, co tam robiliśmy. Ale wujek kazał chłopcom pozamykać na górze okna - w życiu nie załatwiał chyba nikt w takim pośpiechu polecenia , jak wtedy oni . Resztę nocy przespaliśmy na podłodze w pokoju na dole - takie z nas "odważniaki" były na ten moment Wywoływanie duchów od tamtego razu już mnie nie interesuje.
eloi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-20, 08:41   #27
illuvies
Wtajemniczenie

Avv - widzisz, jakiegoś opiekuna masz w domu.

eloi - nic się więcej nie działo po tym Waszym wywoływaniu? nawet po kilku latach jest spokój?
Stary 2009-08-20, 09:05   #28
Gloire
Zadomowienie

GG do Gloire

Samo czytanie Waszych historii mrozi mi krew w żyłach, więc nie wiem co bym zrobiła, gdybym spotkała jakiegoś ducha Wywoływać na pewno nie będę PRZENIGDY, ale mam też nadzieję, że same nie przyjdą, jestem bardzo szczęśliwa, że nigdy żadnego nie spotkałam...
Jedynie mój Anioł Stróż może mi się tu ujawniać Nie wiem jak inni, ale wiem, że ja i mój TŻ to na pewno mamy takich opiekunów....

Mam jeszcze pytanie czy u Was te duchy 'pokazywały' się tylko w noc wywoływania czy później także dawały o sobie znać?

Czy komuś się zdarzyło, że jak nawiedził Was duch to zrobił jakąś krzywdę? Ciekawi mnie czy duch może tak jakby dotknąć człowieka...
Stary 2009-08-20, 09:13   #29
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Ja osobiście nigdy tego nie próbowałam, ze strachu. Moja mama raz w dzieciństwie spróbowała-później żałowała. Po tym co od niej usłyszałam, nigdy nie odważe się by to zrobić, nie chce narażać siebie i innych. Mojej mamy koleżanka bardzo ucierpiała po tym wywoływaniu duchów. Dostała czymś ostrym w głowę, była w pokoju z moją mamą i no właśnie-kim jeszcze? Czuły obecność kogoś jeszcze, momentalnie zrobiło się ciemno i tamta dostała. Czyli nic przyjemnego, nie będe kusić losu, nie ma mowy

Edytowane przez Paati89
Czas edycji: 2009-08-20 o 09:15
Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-20, 11:36   #30
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Samo czytanie Waszych historii mrozi mi krew w żyłach, więc nie wiem co bym zrobiła, gdybym spotkała jakiegoś ducha Wywoływać na pewno nie będę PRZENIGDY, ale mam też nadzieję, że same nie przyjdą, jestem bardzo szczęśliwa, że nigdy żadnego nie spotkałam...
Jedynie mój Anioł Stróż może mi się tu ujawniać Nie wiem jak inni, ale wiem, że ja i mój TŻ to na pewno mamy takich opiekunów....

Mam jeszcze pytanie czy u Was te duchy 'pokazywały' się tylko w noc wywoływania czy później także dawały o sobie znać?

Czy komuś się zdarzyło, że jak nawiedził Was duch to zrobił jakąś krzywdę? Ciekawi mnie czy duch może tak jakby dotknąć człowieka...
duchy pojawiaja sie tylko wtedy gdy odtorzymy sie na ich dzialanosc chocby przez wywolywanie czytanie sennikow horoskopow. jezeli ktos raz sprobuje wywolac to duch tak latwo nie odejdzie od niego
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości