|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Lepienie z modeliny
Witam, chciała bym zacząć lepić z modeliny. Chcę się dowiedzieć jaka modelina jest najlepsza.
![]() Najbardziej interesuje mnie, czy gdzieś w internecie znajdują się porady po polsku jak zrobić taki cudeńka?? A jeśli nie ma w interenecie to czy są jakieś specjalne książki z poradami. Proszę o pomoc. ![]() Edytowane przez Floorimel Czas edycji: 2009-08-26 o 12:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Lepienie z modeliny
ten motylek to chyba z fimo jest zrobiony
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
a jak np, zrobić takiego kwiatka z fimo ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Trzeba poszukać. Jest cały wątek o modelinie, w dodatku przyklejony na górze strony.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
z tego co wiem to musisz go sobie podzielić na części i z tego co widze to składa się z 3 rodzajów płatków potem sklejasz do kupy i dookoła doklejasz białe fimo.Płatek zrobiony jest z 3 kolorów
2 połączonych (ciemny fiolet który przechodzi w jaśniejszy) i naklejona na to warstwa białego. Później to "rolujesz" lub "wyciągasz" żeby mieć taki wałeczek odkrajasz plaster i masz takie cudo ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- albo jest jeden rodzaj płatków ale są ułożone w kształty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
witam serdecznie
![]() ta różyczka jest zrobiona wbrew pozorom w bardzo łatwy sposób ![]() Oczywiście w internecie jest bardzo duzo stron w jaki sposób zrobić Millefiori bo tak tosie nazywa ![]() wystarczy tylko poszukać Powodzenia :"))) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Na forum jest kilka wątków o tej tematyce, w tym jeden z samymi tutorialami. Nie chcę powtarzać formułki "wyszukiwarka nie gryzie" ale w takich syt. ręce opadają, wątek z tutkami jest przypięty na górze strony a inny podobne do niego czesto znajdują sie na pierwszej lub drugiej strony, a odnalezienie ich nie wymaga ŻADNEJ pracy, tylko odrobiny dobrej woli. (!!!)
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
BAN stały
|
na deviantarcie są instrukcje jak coś ulepić. niby nie po polsku ale krok po kroku wszystko jest na zdjęciach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.