|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
BAN stały
|
dziwne krostki...
Hej! To moj pierwszy post na tym forum. Mam nadzieje ze nie zdubluje tematu. Otoz mam taki problem. Od jakiegos czasu na narzadach plciowych wyskakuja mi krostki. Niektore to spore podskorne gule a inne wygladaja jak pryszcze z bialym czubkiem. Zazwyczaj wyskakiwala jedna na jakis czas gdy podraznilam te narzady. Teraz sa one chyba ze 3. Nie wiem co mam zrobic by sie ich pozbyc. Uzywam plynu do higieny intymnej, ktory ma lagodzic podraznienia. Nie wiem czy moge smarowac je sudocremem w takim miejscu? Czy moze jakas inna mascia? Prosze pomozcie, bo wizyta u ginekologa poki co odpada....
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: dziwne krostki...
Cytat:
|
|
|
#3 |
|
BAN stały
|
Ooo bardzo mozliwe. Dosc czesto gole te miejsca maszynka.... Inne sposoby raczej odpadaja.... Mozna cos na to poradzic?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
a dlaczego wizyta u lekarza odpada? boli Cię to jakość? swędzi? piecze? to moze być błahostka, ale moze tez być coś poważnego, np. opryszczka narządów płciowych
|
|
|
|
|
#5 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
No bo po pierwsze, taka wizyta kosztuje a ja nie zarabiam, po drugie to krepuje sie z tym isc do ginekologa, w ogole nigdy nie bylam jeszcze i caly czas dorastam do tej decyzji... Woalabym ten problem rozwiazac sama, ale jak nie bedzie wyjscia... Piecze nie, swedzi czasem i czasem boli, ale boli tak jak krostka... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
ja od prawie 10 lat chodze do gina i jeszcze nigdy nie płaciłam, nie trzeba chodzić prywatnie...
a przypomniało mi się, że w radiu jest jakas reklama płynu do higieny intymnej, łagodzącego podrażnienia po depilacji, nie pamiętam nazwy, ale jeannette kalyta reklamuje, mozna sprawdzić... jeśli to nie pomoze to może się okazać, że to coś poważniejszego |
|
|
|
|
#7 |
|
BAN stały
|
ja również chodzę do gina na fundusz i uważam że jeśli jest problem to nie można zwlekać. nie zawsze trzeba płacić za wizytę. Mycha ma rację, moze to jest naprawdę podrażnienie po depilacji ale jeśli okaże sie to coś poważniejszego... nie życzę tego ale jeśli to opryszczka genitalna to musisz wiedzieć że to jest mocno zaraźliwe.
nie miałaś kontaktu z kimś chorym? sory że się pytam.. |
|
|
|
|
#8 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#9 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Alez nie szkodzi. Nie, nie mialam. Mam stalego partnera od ponad 4 lat i w dodatku sama nie wiem czy nie jestem już dziewicą, bo od jakiegoś czasu narazie "próbujemy" to robic, a mnie ciągle boli i przerywamy.... Więc to raczej odpada. Ja zauwazylam ze jak mialam zel go higieny intymnej z kora debu juz nie pamietam jakiej firmy to jakos problem byl mniejszy... Sprobuje ten lactacyd narazie i zobaczymy. Jakbyscie mialy jakies uwagi czy porady to piszccie a tymczasem dziekuje za pomoc i odzew |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mozesz iść do ginekologa na kase chorych,mnie też nie stać na prywatne wizyty. Ginekolog jest od tego żeby nam pomagać, kiedyś musisz się przełamac i iść do niego. Sama sobie nie dasz rady. Lekarz nie gryzie
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
a może to zapalenie mieszka włosowego [czy jakoś tak] od depilacji?
kiedyś zrobiło mi się coś takiego w miejscu intymnym, bo też depiluję się maszynką - po przejrzeniu Wizażu [wtedy nie byłam jeszcze użytkownikiem] pomaszerowałam do apteki po Tormentiol [do 5 zł] i przeszlo po tygodniu stosowania! co do wizyty u ginekologa - to naprawde nie masz się czego bać i nie zwlekaj! ja sama wybrałam się pierwszy raz mając juz 22 lata na karku a gdybym wiedziala, że będę mieć taką cudowną panią ginekolog zdecydowałabym się na pewno wcześniej! zrób rozeznanie w terenie, gdzie trafić na porządnego ginekologa w Twoim miescie [nawet na nfz tacy się zdarzają] i maszeruj!
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Hm, no wiesz, ja bym tego tak raczej jeszcze nie nazwala.... No ale niech bedzie. Mam ogromne obawy bo mieszkam w malym miescie i nasluchalam sie o tych ginekologach ktorzy tutaj sa i nie chcialabym miec z nimi stycznosci. Do innych do pazdziernika nie mam dostepu... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
|
nie ma się czego obawiać, ja też jestem z małej miejscowości i nasłuchałam sie od koleżanek o tych naszych ginekologach różnych historyjek, ale kiedy w końcu poszłam, to nie było tak źle
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.