Do Szefa: W sprawie bycia moderatorem. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne forum

Notka

Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne…

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-09-06, 20:39   #1
qwerty67
BAN stały

W sprawie bycia moderatorem.

Witam. Czy nie uważacie, że na perfumach (forum główne) przydałby się trzeci moderator. Tulipanka i Dzika Truskwa nie zawsze dają sobie radę, a ja bardzo chętnie bym im pomógł. Ludzie mnie znają- mam jeden z najdłuższych staży na wizażu ze wszystkich osób z perfum (zaczynałem na początku 2006 roku).

No i dziewczyny mnie ogólnie lubią, choć parę mniej.
qwerty67 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-06, 20:56   #2
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Dot.: W sprawie bycia moderatorem.

Twister, na pewno wiesz, że to się leczy...
I zgłoszenie samego siebie ZP... pfff.
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-06, 21:04   #3
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec Pokaż wiadomość
Twister, na pewno wiesz, że to się leczy...
I zgłoszenie samego siebie ZP... pfff.

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-06, 21:36   #4
Kota
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez qwerty67 Pokaż wiadomość
Witam. Czy nie uważacie, że na perfumach (forum główne) przydałby się trzeci moderator. Tulipanka i Dzika Truskwa nie zawsze dają sobie radę, a ja bardzo chętnie bym im pomógł. Ludzie mnie znają- mam jeden z najdłuższych staży na wizażu ze wszystkich osób z perfum (zaczynałem na początku 2006 roku).

No i dziewczyny mnie ogólnie lubią, choć parę mniej.
Oj, ludzie Cię znają, Twisterku...

Edytowane przez Kota
Czas edycji: 2009-09-06 o 21:39
Kota jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-06, 21:44   #5
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Ja rozumiem, że to żart jest

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-07, 06:21   #6
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Ja rozumiem, że to żart jest
no ale jaki żart!
ma chłopak klasę
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-07, 10:49   #7
kropka75
Zakorzenienie

Gość sobie jaja robi. Przecież wie, że dostanie bana. I wie, że i tak obczaimy zaraz kim on jest.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-10, 21:35   #8
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
no ale jaki żart!
ma chłopak klasę
Eeee tam klasę. Desperat-kamikadze

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-14, 01:54   #9
Rena
Zakorzenienie

ooo niezly pomysl chyba pojde do mojego ulubionego sklepu spozywczego, powiem im ze jestem ich stalym klientem, ciekawe czy pojda na to, bym mogla teraz nie placic w kasie.

Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-13, 20:43   #10
Hultaj
BAN stały

witam serdecznie.
Może byłaby taka mozliwość powołania do zycia stanowiska w stylu ''OrtoModa''.
Mowa o błędach ortograficznych, gdyby ktoś jeszcze miał wątpliwości.

Chodziłoby o osobę, lub kilka osób (kogoś, komu by się chciało pelnic tą misję, ale mam nadzieję, że ktoś by się znalazł ), ktore miałyby mozliwosci otwierania postów, i poprawianie wylącznie błędów ortograficznych, szczególnie tych bardzo rażacych. I też nie musiałby wszystkich, poprawiałby te naprawdę paskudne. Nie musiałoby byc widać, co było poprawione (no wiadomo, byłoby tylko w stopce widać nazwę moderatora), żadnych punktów oczywiście, ani nic.
Zwykli modzi mogliby to robić, ale sa wystarczająco zawaleni robotą.

Przyznam szczerze, że jak czasem widzę jakiś nagłówek albo treśc, ktora niezmordowanie krzyczy, to tylko sobie cicho westchnę. Może warto by było pomyslec o zmianach i w tym kierunku, w koncu forum się rozwija, a czystość języka, chociaż gloskowa... Nie zaszkodziłaby.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2009-12-13 o 20:45
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-14, 20:40   #11
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
witam serdecznie.

Chodziłoby o osobę, lub kilka osób (kogoś, komu by się chciało pelnic tą misję, ale mam nadzieję, że ktoś by się znalazł ), ktore miałyby mozliwosci otwierania postów, i poprawianie wylącznie błędów ortograficznych, szczególnie tych bardzo rażacych. I też nie musiałby wszystkich, poprawiałby te naprawdę paskudne. Nie musiałoby byc widać, co było poprawione (no wiadomo, byłoby tylko w stopce widać nazwę moderatora), żadnych punktów oczywiście, ani nic.

Przyznam szczerze, że jak czasem widzę jakiś nagłówek albo treśc, ktora niezmordowanie krzyczy, to tylko sobie cicho westchnę. Może warto by było pomyslec o zmianach i w tym kierunku, w koncu forum się rozwija, a czystość języka, chociaż gloskowa... Nie zaszkodziłaby.

Pozdrawiam.
Jako zwykły mod muszę przyznać, że zawsze poprawiam literówki, błędy ortograficzne czy inne cuda w tytule wątku z prostego powodu. Przez takie byki trudniej będzie innym ludkom dany wątek odnaleźć, po drugie razi mnie to (i nie tylko mnie, bo dostawałam PW z prośbą o poprawę czyjegoś tytułu).

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-14, 22:22   #12
aniolek-tasmanski
Administrator

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Jako zwykły mod muszę przyznać, że zawsze poprawiam literówki, błędy ortograficzne czy inne cuda w tytule wątku z prostego powodu....
Ja poprawiam glownie tematy watkow z mysla o "wyszukiwarkach"

aniolek
aniolek-tasmanski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-14, 22:58   #13
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
witam serdecznie.

Pozdrawiam.
Orto-Amazonka?

Pomysł znany nie od dziś... BTW: mnie też telepie jak widzę błędy popełniane z lenistwa, ale dzisiaj ma się na to kwitek i leń może dalej rypać w głupie gierki, zamiast się uczyć.
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-15, 00:08   #14
Bellatrix
gamma Orionis

O tak, marzenie również moje.

Już kiedyś pewnie pisałam; bardzo podobało mi się rozwiązanie ze starej wersji forum szczurzego: błędy ortograficzne [te najbardziej popularne, a więc i najbardziej rażące] były z miejsca barwione przez system na czerwono, i podkreślane... Owszem, byki wisiały i były jeszcze bardziej widoczne, ale istniała jednocześnie większa szansa że ktoś się puknie w głowę i je poprawi

Może oduczyliby się pisania "świerzy", "puki" i "wziąść", bo kiedyś sobie zęby zetrę od zgrzytania, na dobre.

Bellatrix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-15, 08:32   #15
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bellatrix Pokaż wiadomość
O tak, marzenie również moje.

Już kiedyś pewnie pisałam; bardzo podobało mi się rozwiązanie ze starej wersji forum szczurzego: błędy ortograficzne [te najbardziej popularne, a więc i najbardziej rażące] były z miejsca barwione przez system na czerwono, i podkreślane... Owszem, byki wisiały i były jeszcze bardziej widoczne, ale istniała jednocześnie większa szansa że ktoś się puknie w głowę i je poprawi

Może oduczyliby się pisania "świerzy", "puki" i "wziąść", bo kiedyś sobie zęby zetrę od zgrzytania, na dobre.
pomysł rewelka
Soso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-15, 11:23   #16
madie
Zakorzenienie

Mnie też się zdarzy walnąć byka a za tłuka się nie uważam Jak zauważę błąd to poprawiam. Nie chciałabym by ktoś grzebał mi w poście i poprawiał moje błędy (to odnośnie moda, który miałby to robić )

Edytowane przez madie
Czas edycji: 2009-12-15 o 11:27
madie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-15, 16:56   #17
alkaxy
biegam dla Zabawy

Też jestem na nie.
Po pierwsze to co wyżej u madie.

Po drugie zaczniemy od ortów, a poźniej przejdziemy do poprawności językowej i wywiąże się dyskusja na temat "pisze, a jest napisane"

Po trzecie jak ktoś robi masę błędów to z jakiej paki mu je poprawiać - świadczy tylko o nim źle. Przynajmniej człowiek wie z kim rozmawia.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-15, 18:40   #18
Hultaj
BAN stały

a wierzyłam, że jestem taaka wyjątkowa.

no akurat grzebanie w poście, zanim się pojawiło automatyczne łączenie postów, modzi łączyli i to też była pewnego rodzaju ingerencja.
Zresztą, mniejsza. Modzi, owszem, poprawiają, ale nie raz i nie dwa widzę, że nie poprawiają. I się nie czepiam, nie są od tego, by uczyć zasad ortografii. Stąd widziałabym na takim miejscu, hm, pasjonata... Zaznaczę, że siebie np. niekoniecznie. :-D :P
Juz chyba kij z postami, ale niektóre różne tatułazowe nagłowki (no dobra, to akurat jest smieszne ) aż swędzą. ;P
Podkreślanie też nic nie da, bo bedzie mehiko aż miło, system wyśmyknie kazdą literówkę. :P I, nie wiem czemu tłuka, chyba tylko Fresiak nie robi żadnych błedów i jej posty mozna by drukować na zaproszeniach ślubnych. ^^
Coś chyba częsciej rzucę sobie wrednie nieco byka. :P Ach ten perfum, żadko - bynajmniej się zgadzam. ;-)
Stary 2009-12-15, 19:31   #19
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Fresiak nie robi żadnych błedów i jej posty mozna by drukować na zaproszeniach ślubnych. ^^
Miło mi strasznie, że Ktoś zauważył, że staram się pisać bez kwiatków, ale palmę pierwszeństwa w kategorii mistrz ortografii oddaję właśnie Tobie (bądźmy szczerzy, gdzie mi tam do Ciebie).

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-15, 20:00   #20
madie
Zakorzenienie

Cytat:
a wierzyłam, że jestem taaka wyjątkowa.

no akurat grzebanie w poście, zanim się pojawiło automatyczne łączenie postów, modzi łączyli i to też była pewnego rodzaju ingerencja.
Zresztą, mniejsza. Modzi, owszem, poprawiają, ale nie raz i nie dwa widzę, że nie poprawiają. I się nie czepiam, nie są od tego, by uczyć zasad ortografii. Stąd widziałabym na takim miejscu, hm, pasjonata... Zaznaczę, że siebie np. niekoniecznie. :-D :P
Juz chyba kij z postami, ale niektóre różne tatułazowe nagłowki (no dobra, to akurat jest smieszne ) aż swędzą. ;P
Podkreślanie też nic nie da, bo bedzie mehiko aż miło, system wyśmyknie kazdą literówkę. :P I, nie wiem czemu tłuka, chyba tylko Fresiak nie robi żadnych błedów i jej posty mozna by drukować na zaproszeniach ślubnych. ^^
Coś chyba częsciej rzucę sobie wrednie nieco byka. :P Ach ten perfum, żadko - bynajmniej się zgadzam. ;-)
łączenie postów odbywa się bez edytowania postów, natomiast mod musiałby wejść w tekst żeby go poprawiać.
Stary 2009-12-15, 20:29   #21
Hultaj
BAN stały

dobrze, Madie, że mówisz.
dla mnie edycja techniczna to techniczna, tak, jakby mieć do dentysty czy gina pretensje, że dotyka cię ''w intymny'' sposób.

A my już sobie Fresiaku tak nie cukrujmy , bo mnie to akurat literówki dosyć kochają, nie zawsze mi się chce pisac polskimi fontami, orty też mnie, bywa, co nie, podłapią, czasem gdzieś coś wyjdzie mi niegramotnie (nawet w poście otwierającym;-) powinno byc poprawiania a nie poprawianie i powinnam dac tu choc apostrofy a mi się nie chce :P), poza tym piszę dość chaotycznie, wlaściwie to chyba dosyć zawile, kompletnie mając gdzieś, ile osób będzie w stanie chciec sie przebić przez moją radosną twórczość, używam zdań wielokrotnie złozonych do bólu i olewam, bywa, przecinki, co nie jest bez wpływu, że tak powiem, na elegancję, (dobrze, że mi sie w ogóle chce uzywać przecinków :P) + dosyć cechuje mnie brzydkie umilowanie do brzydkawych wyrazów i wyrazania się w sposób uważany za niespecjalnie kulturny. I tak bezczelnie stwierdzam, że jest lepiej^^, bo gdy patrzę na swoje stare posty to się zastanawiam;-), jak ja mogłam^^ kiedyś 3 x zapodawać w jednym wpisie to samo, nie wiem, jak ktoś w ogóle mógł to czytać ;-) i jeszcze mi np. karmę dac;-), ale jak widac, niektórzy są wytrwali, i nudzą;-) mnie niewasko moje stare tresci. :P I te olerne ;-) edycje też. :P

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

A jak tak bardzo nie chcecie, żeby na forum było ładnie, to nie to nie, łaski bez. Foch. :P ;-)

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2009-12-15 o 20:28
Stary 2009-12-15, 20:30   #22
Fresa
Zakorzenienie

Odrobina cukru od czasu do czasu nikomu nie zaszkodzi, więc słodzenia ciąg dalszy
Aete, nie bądź taka skromna piszesz genialnie i z przyjemnością się czyta Twoje posty. A literówki i tym podobne wpadki zdarzają się każdemu, więc tym nie ma się co aż tak martwić jeśli nie jest to normą a przypadkiem

Stary 2009-12-15, 20:31   #23
madie
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze, Madie, że mówisz.
dla mnie edycja techniczna to techniczna, tak, jakby mieć do dentysty czy gina pretensje, że dotyka cię ''w intymny'' sposób.

A my już sobie Fresiaku tak nie cukrujmy , bo mnie to akurat literówki dosyć kochają, nie zawsze mi się chce pisac polskimi fontami, orty też mnie, bywa, co nie, podłapią, czasem gdzieś coś wyjdzie mi niegramotnie (nawet w poście otwierającym;-) powinno byc poprawiania a nie poprawianie i powinnam dac tu choc apostrofy a mi się nie chce :P), poza tym piszę dość chaotycznie, wlaściwie to chyba dosyć zawile, kompletnie mając gdzieś, ile osób będzie w stanie chciec sie przebić przez moją radosną twórczość, używam zdań wielokrotnie złozonych do bólu i olewam, bywa, przecinki, co nie jest bez wpływu, że tak powiem, na elegancję, (dobrze, że mi sie w ogóle chce uzywać przecinków :P) + dosyć cechuje mnie brzydkie umilowanie do brzydkawych wyrazów i wyrazania się w sposób uważany za niespecjalnie kulturny. I tak bezczelnie stwierdzam, że jest lepiej^^, bo gdy patrzę na swoje stare posty to się zastanawiam;-), jak ja mogłam^^ kiedyś 3 x zapodawać w jednym wpisie to samo, nie wiem, jak ktoś w ogóle mógł to czytać ;-) i jeszcze mi np. karmę dac;-), ale jak widac, niektórzy są wytrwali, i nudzą;-) mnie niewasko moje stare tresci. :P I te olerne ;-) edycje też. :P

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

A jak tak bardzo nie chcecie, żeby na forum było ładnie, to nie to nie, łaski bez. Foch. :P ;-)
No więc piszesz chaotycznie,robisz literówki, nie używasz przecinków... chcesz, żeby ktoś Ci to poprawiał??
Stary 2009-12-15, 21:30   #24
coff3ina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madie Pokaż wiadomość
No więc piszesz chaotycznie,robisz literówki, nie używasz przecinków... chcesz, żeby ktoś Ci to poprawiał??
Celnie pytanie.

Pomysł dobry ale mimo wszystko nie chciałabym żeby ktoś zmieniał moje posty. Nawet jeśli miałyby to być tylko błędy ortograficzne.

https://www.facebook.com/thefeelgoodplace1
coff3ina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-16, 00:08   #25
Hultaj
BAN stały

celne? w którym miejscu.
Skoro funkcją orto-amazonki miałoby być poprawianie błędów, to chyba oczywiste, że moje posty również musiałyby podlegać owej specyficznej możliwości wprowadzania poprawek.

przecinki.
olewam te, ktore są mało istotne ze względu na szyk, typu: ''Bardzo to, moim zdaniem, dziwne jest''. Nie olewam tych, które odpowiadają za interpretację tekstu. Jesli kogoś miałby razić brak owych drobiazgów, i chciałby je uzupelnić, jak najbardziej nie mogłabym miec nic przeciwko. Wprawdzie tak się składa, że chodziło mi bardziej o wyeliminowanie koszmaru językowego, a nie o wprowadzanie kącika literackiego, Wersalu lingwistyki;-), i trzymania moderatorów przy komputerach po 40 godzin/dobę, ale cóz, kazdemu nie dogodzisz.

Chaotycznośc wypowiedzi nie ma nic wspólnego z robieniem blędów jako takim. Teoretycznie nie muszę przepraszać kogoś za to, że nie jest w stanie zrozumieć (sensu) treści mojego posta, bo oprócz drobnych blędów (zazwyczaj chodzi o odmiany, częsciej deklinację) moje wypowiedzi zazwyczaj są stylistycznie dość logiczne. Nie widze najmniejszego powodu dla ingerencji w tekst i dokonywania (w) nim manipulacji.

literówki. nie wynikają z jakiejś niewiedzy, ani nawet ze szczególnego zaniedbywania, co raczej, tu: moim zdaniem, ze specyfiki narzędzia, jakim się posługujemy. Badania zresztą wskazują, że tak naprawdę nie jest istotny szyk, gdy litery na początku i koncu zostają takie same, te ze środka mogą sobie być w cały swiat. Nie można tego samego powiedzieć o zaniedbywaniu ortografii, ale zawsze można powiedzieć, że zaniedbywanie ortografii również przyczynia się do ''rozwoju'' języka. ;-) Ale jak najbardziej patrz punkt pierwszy (2gi własciwie ;-)).

A Ty Fresiaku jesteś bardzo miły, ale to już tylko rzecz gustu, co kto lubi sobie przeczytać.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2009-12-16 o 00:15
Stary 2009-12-16, 08:54   #26
madie
Zakorzenienie

Ja nie pytałam jaki błąd jest bardziej ważny , chciałabym byś przekonała mnie co do słuszności powołania funkcji grzebologa grzebiącego w napisanych przeze mnie postach.

Natomiast co do błędów, moim zdaniem bardziej na rozumienie tekstu wpływa właśnie brak przecinków itp, niż napisanie "u" zamiast "ó". Kwestia gustu.
Stary 2009-12-16, 12:52   #27
Hultaj
BAN stały

jednak widzę różnicę jeśli chodzi o skalę rażenia między brakiem przecinka w zdaniu ''wampir, ktory jest sliczniusi '' (robi komuś ten przecinek róznicę jesli chodzi o interpretację? ;-)), a: ''tz karze mi rzucić pracę, czy to normalne?'' )
ale uparcie ;-) udajesz, że nie rozumiesz, co mam na myśli.

Przekonywać kogokolwiek natomiast nie widziałabym i nie widzialam powodu, raczej wskutek lekkiego zniechęcenia do kolejnego kwiatka, zadałam pytanie. Ja uważam, że nie zaszkodzilby ktoś, kto niekoniecznie z umiłowania rozbijałby to, jak mu tam;-), na atomy, ale widząc kolejny temat z cyklu czy ten perfum nie jest fejkiem zająłby się choćby owym okrutnym nagłówkiem. Skoro moderatorzy i bez tego mają wystarczająco dużo roboty. I tyle, swiat mi się przez brak owego na pewno nie zawali. ;-)

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2009-12-16 o 12:54
Stary 2009-12-16, 14:56   #28
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coff3ina Pokaż wiadomość
Pomysł dobry ale mimo wszystko nie chciałabym żeby ktoś zmieniał moje posty. Nawet jeśli miałyby to być tylko błędy ortograficzne.
Cytat:
Ja nie pytałam jaki błąd jest bardziej ważny , chciałabym byś przekonała mnie co do słuszności powołania funkcji grzebologa grzebiącego w napisanych przeze mnie postach.
Skoro przeszkadzałoby Wam, żeby ktoś poprawiał błędy w (być może, także) Waszych postach, to ja mam lepszy pomysł
OrtoMod nie poprawiałby błędów ale za każdy post z bykami dawałby punkty czy coś w ten deseń, bo naprawdę w dzisiejszych czasach nie jest wielką sztuką pisać w miarę możliwości bezbłędnie, a przynajmniej nie szpikować postów bykami, bo jakaś wpadka każdemu może się zdarzyć
Dbajmy trochę o ten nasz język ojczysty, bo widzę, że co pokolenie to coraz gorzej językiem polskim włada. Obecnie internet wyparł w bardzo dużym stopniu czytanie książek, a widząc na forum błędną pisownię młodzi ludzie automatycznie ją przyswajają, jak za moich czasów tę poprawną - z książek

Stary 2009-12-16, 15:45   #29
madie
Zakorzenienie

Freso, absolutnie zgadzam się z Tobą, że trzeba dbać o język, nie protestuję po to, by sobie ponarzekać.
Co do funkcji orto-moda, to na każdym forum musiałby być chociaż jeden, bo wyobrażasz sobie ile byłoby zgłoszeń???
Co do punktów...czy to na pewno właściwa droga??

Wierzysz, że praca takiego moderatora przyniesie jakieś korzyści w postaci polepszenia jakości pisanego j.polskiego ?
Może lepiej zachęcić ludzi do czytania albo stworzyć na wizażu jakieś ciekawe miejsce gdzie będzie można się uczyć poprawnej polszczyzny i wzbogacać język.

Powinniśmy skreślić w takim razie punkt w regulaminie mówiący, że

"9. W bardzo złym tonie jest zwracanie dyskutantom uwagi na literówki, błędy ortograficzne i gramatyczne, i robienie tego na forum publicznym. Jeśli zrobisz to w sposób prześmiewczy, licz się na punktem karnym. O stopniu kary - „upomnienie lub punkt karny”, decyduje moderator."

To wtedy,gdy wprowadzimy karanie za błędy.Pewna jestem też, że wzrośnie liczba uwag kierowanych do osób piszących posty z błędami, może zrobić się nieprzyjemnie.
Stary 2009-12-16, 20:45   #30
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
wyobrażasz sobie ile byłoby zgłoszeń???
Madie. Myślę, że Twoje założenie jest bardzo optymistyczne. Szczerze mówiąc to wątpię, że PW OrtoModa rozgrzane byłoby do czerwoności od zgłoszeń, że w poście Kowalskiej w tym i tym wątku, w poście Nowakowej w tamtym i tamtym, roi się od błędów. Bo. Albo by ludzie udawali, że nie widzą, albo sami (bezpośrednio w wątku) przekazywaliby pozdrowienia od Słownika
Zważywszy na przyrost naturalny postów na forum dnia każdego, praca takiego moda byłaby syzyfowa... ale może przynajmniej tytuły świeciłyby poprawną pisownią.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Techniczne forum

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości