|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Koty syjamskie
Drogie koleżanki, czy ma któraś z Was kota syjamskiego? Jeżeli tak to proszę o wszelkie info. o takich kotach- jakie mają usposobienie, pielęgnacja itp. Oraz jesli macie to zdjęcia waszych kotków syjamskich zarówno małych jak i dużych, z góry dziękuję, pozdrawiam!
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty syjamskie
nie mam takiego kota, ale bardzo je lubię, kiedyś może się uda. Syjamy są bardzo 'psimi' kotami, przywiązują się do ludzi, wręcz do znudzenia, towarzyszą swojemu panu przy każdej czynności, łącznie z wkładaniem łapki pod nóż, gdy coś się kroi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja mam syjamkę starego typu.Obecnie ma 2 miesiące i jest żywiołowym kotkiem, domaga się zabaw i pieszczotek oraz jest bardzo towarzyska.
Umie nawet aportować ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Może być ciężko - i kotu, i Wam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() ![]() Moj to czekoladowy pregowany ( siamese seal tabby point ) syjamy z natury bardzo ludzkie koty czyli bardzo lubia towarzystwo czlowieka , chodza wrecz za panem i sa bardzo ciekawe wszystkiego co sie robi , dlatego nie sa to koty dla kogos kogo nie ma w domu caly dzien pod warunkiem ze maja towarzysza czyli innego kota , dobrze akceptuja inne koty .Moj uwielbia spac w lozku na poduszce i jak chce sie przytulac to az wchodzi na kolana , potrafi nawet dawac buzi jak jest w domu i slyszy ze wracamy do domu czeka juz pod drzwiami jak piesek i wita glosnym miauczeniem , gdy jest na podworku to biegnie na powitanie i pierwszy wchodzi do domu ![]() Syjamski jest kotem ktory potrzebuje duzo uwagi ze strony swojego wlasciciela ja mam w sumie 3 koty wiec moj sie nie nudzi bo nie jest sam ![]()
![]() Edytowane przez Anitast Czas edycji: 2012-04-03 o 21:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Nie ujmując nic Twojemu kotu - bo jest śliczny! - to kot syjamski wygląda zupełnie inaczej. Jest smuklejszy, ma dłuższe kończyny i wydłużony pyszczek, a także większe uszy
![]() Nie każdy point jest od razu syjamem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Moj jest syjamski starego typu
![]() ![]()
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny, dzieki za komentarze i rady
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() -> Anitast, ja wiem, że istnieją "syjamskie starego typu" - a tak naprawdę, koty tajskie, nieuznane przez FIFE - ale ponieważ rasowy=rodowodowy, to nie mogłam się nie odezwać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie koleżanki i mam nadzieję ,że dobrze będzie nam się gawędzić
![]() ![]() Pozdrawiam. Mariola. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Anitast
Kotek na zdjęciu to nie jest syjam.Przykro mi .Może nie zrozumiałam wątku,ale jak już napisałam kotek ten nie jest syjamski.Czy to ważne?Nie ważny wygląd tylko serce ,więż a to czy mieszaniec czy nie nie robi różnicy.Mój avatar to mój kot -to rasa syjam,ale gdyby to nie był syjam kochałabym tak samo .Zawsze miałam jakieś zwierzątko w domu z reguły to był piesek a teraz mam kotka i dziękuję Bogu za to ,bo nie wiedziałam,ze kot jest takim wspaniałym stworzonkiem. Pozdrawiam serdecznie. Mariola.
Mariola ![]() Ciesz się każdą chwilą, abyś potem nigdy nie żałował, że utraciłeś młodość. Każdemu etapowi życia Pan przypisał właściwe mu niepokoje. ... Paulo Coelho Edytowane przez mariola50 Czas edycji: 2013-01-10 o 09:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Anitast ma na myśli innego kota, nie tego z avatarka. A kot na Twoim avatarku to syjam starego typu, też nie wygląda jak taki rasowy syjam, jakie teraz są hodowane
![]() siamese_cat_pic.jpg to jest kot syjamski |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mariola kot w moim avatarku to Giulietta kotka europejka a kot którego miałam w typie syjama starej rasy nie nowej czyli taki jak widnieje na zdjęciu wyżej ![]() Mój Fuffy który jest na zdjęciach wyżej z wyglądu przypominał syjamsiego starego typu ten czekoladowy pregowany na zdjęciach wyżej , nigdy nie pisałam ze jest Syjamem czystej rasy bo to znajda a nie kot z rodowodem bo jak wiadomo kot rasowy = rodowodowy a nie kot w typie rasy czyli mający spokrewnienie z rasa lub wygladajacy jak rasowy a nie ma dokumentów ![]()
![]() Edytowane przez Anitast Czas edycji: 2013-01-10 o 13:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jak uraziłam kogoś to przepraszam ![]() Ostatnio jak byłam w Hiszpanii sasiadka moja miała takiego kota jak ja i święcie była przekonana iż to jest właśnie kot syjamski ![]() Pozdrawiam . Mariola.
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=Anitast;38565027]Dzięki Esfira
![]() Mariola kot w moim avatarku to Giulietta kotka europejka a kot którego miałam w typie syjama starej rasy nie nowej czyli taki jak widnieje na zdjęciu wyżej ![]() Z tego o wiem mój kot to-Old-Style tak ma napisane w rodowodzie. ![]() Mariola.
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=mariola50;38585157]
Cytat:
![]() inne nazwy Thai, Old-Style Siamese, Classic Siamese, Applehead moj tak napisalam mial charakter bardzo syjamski mimo ze nie byl rasowym kotem ale tak jak piszesz tez byl zadziorny , czasem jak sie bawil to potrafil nawet nie chcacy pazurami podrapac , strasznie zadrosny i bardzo przywiazany do swojego pana ( u mnie do meza - potrafil go napasc jak wracal z pracy zeby sie miziac godzine , tulac sie i ocierajac o twarz , gruchajac przy tym i mruczac ![]() Wrzuc pare fotek Twojej koteczki , czysto rasowe sa piekne ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich gorąco
Poszukuję do adopcji lub kupienia kotka syjamskiego starego typu... Obecnie mamy owczarka niemieckiego i za namową treserki poszukujemy dla niego towarzysza zabaw a dla nas członka rodziny. Padło na kotka syjamskiego bo już kiedyś miałam tą rase w domku niestety nasz kociak odszedł 2 lata temu za tęczowy most... po jakimś czasie trafił do nas psiak też z adopcji Owczarek niemiecki , a od dłuższego czasu myślimy o przyjacielu dla psiaka i dla nas. Niestety fundusze na kociaka mam ograniczone do 500zł lub adopcja młodego futerka. Jeśli ktoś chce oddać lub sprzedać kociaka proszę o informację ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.