|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Cel 17-20 kg do Wakacji 2010- Ktoś ze mna?
No cóż... trzeba by wsiąść się w końcu w troki nie?
Poprzedzając wasze pytania o wagę i wzrost to podam od razu : 164-165 cm - 70 kg-17 lat Do zrzucenia wagi skłania mnie to ,że czuję się bardzo źle z moją wagą oraz ślub 10 lipca 2010 mojej ciotki ![]() Tak sobie postanowiłam ,że będę piękna w tym dniu i wreszcie będę zadowolona z tego ,że coś dobrego dla siebie zrobiłam . Może niekoniecznie chcę ważyć 50-53 , być może zadowolę się 55kg ale to się zobaczy . Kiedy wyzdrowieję (na razie jestem chora) spróbuje zacząć ćwiczyć regularnie : na początek zacznę od treningu biegów( fuj) i 2-3 x rowerek na 4-8 km + słodycze raz w miesiącu+ zdrowa dieta . Z fast foodami nie mam problemów więc się obejdę , gorzej ze słodyczami właśnie i brakiem silnej woli. oraz systematyczności. (miałam niestety efekt jojo ale to dlatego ,że się baaaardzo źle odchudzałam) No więc jak ? Trzymacie kciuki ? Może ktoś się dołączy ? ![]() PS.Nie wiem czy to dobry pomysł ,że założyłam ten wątek ale postanowiłam sprubować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Cel 17-20 kg do Wakacji 2010- Ktoś ze mna?
może lepiej zasięgnać porad specjalisty? kolezanka schudła ok 10 kg i mimo iz juz nie ma tej diety trzyma wage. ja sobie codzien powtarzam ze od jutra sie bede odchudzac, ale jakos nie moge sie zmotywowac....
![]() ale oczywiscie za Ciebie 3mam kciuki ![]()
3 lata i 8 miesięcy razem ![]() 17.01.2010r.- romantyczny wyjazd do Londynu z TŻ na 4 rocznicę ![]() “Yesterday's the past, tomorrow's the future, but today is a gift. That's why it's called the present...” |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jestem z Tobą
![]() Dodatkowo brzuszki, pompki po bieganiu - i widze zdziwione miny znajomych jak mnie widzą ![]() ![]() ![]() Bede dawala znac co ze mną - ale zawzięłam się i od miesiaca nie opuscilam zadnego treningu, ani podczas anginy ( biegam na biezni w domu) ani podczas złych kobiecych dni. Uzaleznienie? Oby wiecej takich uzaleznien ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
coco16- do specjalisty raczej nie pójdę
![]() Prosiłam kiedyś o to mamę , ale ona uważa ,że nie jestem w aż tak złej sytuacji i ,że sama mogę o to zawalczyć . Chociaż fakt chciała bym bo miała bym chyba większego kopa przez to , ale cóż... mówi się trudno ![]() ![]() Mini82- To WSPANIALE że jesteś ze mną ![]() W grupie raźniej prawda ? Podziwiam twoją motywację .... Co do treningów w czasie choroby to nie ma zmiłuj niestety. Wiecie jak to mamy... ![]() ![]() ehhhhh.... Dzisiaj natchnęło mnie i przykleiłam na szafeczce nad łóżkiem pod spodem taką zgrabną dziewczynę i jak bedę się budzić to pierwsze co zobaczę to właśnie JĄ (nowa ja w przyszłości) ![]()
#5 |
Rozeznanie
|
Jestem z wami dziewczyny ! też jestem chora więc narazie o ćwiczeniach mogę zapomnieć .
ps. mam 175cm i 70 kg :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja również się przyłączam
![]() Razem raźniej ![]()
Zrzucę ciężar twych kłamstw, powtarzanych co dnia Zacznę wierzyć w to że żyć bez ciebie się da Obiecam otrzeć swe łzy, już wiem nie po to mam być By się zadręczać, do wnętrza, swój krzyk chować, nie tego chcę Dziś nie tego chcę. |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
heheheh wreszcie jakis watek dla nas- gdzie nie czytam tam przewaznie laski z 55kg maja depresje bo by chciały 47
![]() Czuje sie przy nich jak hipopotam ![]() Jednak na n/w forum postaram się odnotowywac kazdy utracony kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam tak samo ![]() Tylko ,że jak czytam o takich dziewczynach(bez urazy) to mi się smiać chce . Nie wiem czemu .... albo z ich "głupoty" ( bo nie widzą co to nadwaga i szukają problemu) , albo to taka moja obrona organizmu ...
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Mam 15 lat, 168 wzrostu i odchudzam się od początku roku szkolnego. Właściwie moim celem jest schudnąć i nabrać kondycji przed pójściem do liceum, ale ładnie wyglądać chciałabym trochę wcześniej
![]() Cytat:
I gratuluję wszystkim, które postanowiły coś w sobie zmienić, bo to nie jest łatwa decyzja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Też trzymam kciuki za ciebie i za wszystkich... Tylko jedno cię proszę ! Odchudzaj się z głową ! Ja w twoim wieku tak nierozsądnie się odchudzałam ,że w rok( a było już ok 61 kg ehhh) wróciłam do 70 kg... a to za sprawą tych " głodówek" ![]() I co się stało? Nadeszły dni "świąteczne" ... w czasie tych zimowych ... 5 kg w górę! Przeszłam chyba załamanie nerwowe ![]() Późniejzaczęłam się uspokajać ,że to przecież nie koniec świata... i było trudniej niż kiedy zaczęłam się odchudzać... ciągłe frustracje, płacz i .... chyba 3 wagi łazienki łazienkowe rozwalone ![]() ![]() ehhh.... noi zaczęły się schody.... a to ,że zima to i tak nie schudnę , a to ze zaraz wielkanoc , a to ze urodziny iiiiiiiiiiii 70 kg!! Bo mama wyjechała a ja bez niej jak ziemia bez tlenu... Po prostupoczułam chcice na słodkie i razem z kuzynką se pofolgowałyśmy . owrót mamy : a co tam smakołyki z KRYMU! Przecież to może nigdy się nie zdarzyć... i oto wylądowałam na wizażu po raz n-ty z próba odchudzania się z głową ![]() ufff ależ się opisałam .... ![]()
I CEL : ![]() II CEL : ![]() III CEL : GO! GO!----> ![]() IV CEL: ![]() + jeśli zechce mi się - 50 kg(ale to niekoniecznie) ![]() Edytowane przez Sumomo Czas edycji: 2009-09-21 o 19:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ależ oczywiście. Ja po prostu zaczęłam więcej się ruszać i jeść zdrowo. Nie jem słodyczy, fast-foodów (ale na razie nie mam na nie nawet ochoty). Jem duuużo owoców i warzyw. A na głodówkę nigdy bym się nie zdecydowała tym bardziej, że mi zależy nie tylko na wyglądzie, ale też na kondycji fizycznej. Ale dziękuję za troskę
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Kamień spadł mi z serca no
![]() Cieszę się ,że jesteś rozsądna bo jeszcze wiele 15-latek no i 17latek(nie żebym się przemądrzała ![]() Ja i rozsądek ???? DOBRE SOOOBIEE ![]()
#13 |
Raczkowanie
|
A to moze i ja sie dolacze
![]() W sumie chcialabym schudnac tak z 5kg i gitara;] ale chyba mnie rpzyjmiecie? Zawsze razniej razem. Zaczynam diete od pojutrze;D bo jutro grill;]
#14 |
Raczkowanie
|
Eternia89- witamy witamy
![]() A dlaczego nie od teraz? Wystarczy jeść normalnie i ok (tzn nie obrzerać się) . Mimo ,że chora jestem to próbuje się pilnować w miarę ![]() Tzn nie pije herbaty z cukrem . Dużo ziołowych zwłaszcza mięta, rumianek i zielona herbata. Jem co 2-3 godziny małe posiłki( + leki oczywiście) . Tylko właśnie nie ćwiczę bo by mnie w domu ukatrupili ![]() Miałam kiedyś takie nastawienie ,że ZACZYNAM OD JUTRA! I co robiłam ? W ostatni dzień jadłam to na co miałam ochotę ,że aż nie mogłam , bo to NA POŻEGNANIE.... ehhhh ..... Ale rób tak jak ty uważasz za dobre dla ciebie ![]()
#15 |
Zakorzenienie
|
Witam nowe
![]() Chcialam tylko zameldować, iz dzisiejsza porcja biegania zaliczona ![]() Brzuszki także. Podniosłam treningi o 20%. Dałam radę uwielbiam przezwyciężac własne słabosci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Od jutra zaczynam diete i cwiczenia: basen siłownia i dieta niskoweglowodanowa
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ostatnio zauważyłam, że odkąd zaczęłam się odchudzać to zaczęłam tyć - i nie wiem kompletnie dlaczego. Niby jem miej i nie jem dużo słodyczy, a zamiast chudnąć, tyje. Przez jakieś dwa tygodnie 3 kg - już sama nie wiem co zrobić, żeby zacząć chudnąć.. Może miał ktoś tak samo ?
Zrzucę ciężar twych kłamstw, powtarzanych co dnia Zacznę wierzyć w to że żyć bez ciebie się da Obiecam otrzeć swe łzy, już wiem nie po to mam być By się zadręczać, do wnętrza, swój krzyk chować, nie tego chcę Dziś nie tego chcę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Również dołączam
![]() Bezczynne, leniwe wakacje w Anglii spowodowaly ze w szybkim tępie przybrałam pare kilo co przy 165 cm widać od razu. Chciała bym zrzucić trochę kg, co najmniej 10. Powoli, nigdzie mi się nie śpieszy na razie. Daltego postanowaiłam coś z tym zrobić. Od niedzieli zaczęłam biegać na bieżni i robić jakieś tam ćwiczonka- na razie chce troche polepszyc kondycje , potem zając się konkretną redukcją. Z diety staram sie wyeliminować słodycze, stopniowo bo wiem, że od razu nie dam rady. Musze zapoznać się dokładnie z zasadami żywienia. Stosuję również Therm Line II. Teraz nic tylko czekać na efekty ![]() Głównie chodzi mi o "zrzucenie " ud, brzuszka, boczków i mojej zmory... galaretowatych ramion... Dziewczyny plaża 2010 jest nasza ![]()
"Bo życie to coś więcej, nie tylko krew,pot sperma i łzy " Marzą się lepsze dni ? One przyjdą z czasem. Wystarczy ruszyć dupę i pokazać klasę ! Na pewno znasz takie noce, ten destrukcyjny moment, w którym każda myśl waży grubo ponad tonę |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
O matko nie wiedziałam ,że taki odzew będzie
![]() SugarFree- to nie możliwe że miała byś tyć. To może mięśnie są? A może okres się zbliża? Dziewczyny wiecie może czy chodzenie z napiętym/wciągniętym brzuchem cos daje? ![]()
#20 |
Raczkowanie
|
Ajjjj widzisz, bo tak to już jest, że my kobitki lubimy się sobie podobać i chcemy innym
![]() Również dołączam do Was dziewczyny w tej nieludzkiej walce! Tak jak i Paulinax stosuje Therm Line II, ale szczerze to bez większych rewelacji. Mój cel to min. 60kg (chciałam do końca tego roku, ale zaczynam powoli w to wątpić, że mi się uda-do wakacji 2010 to dobry termin ![]() 3mam kciuki ![]() CEL: - utrata zbędnych kg (najlepiej powrócić do wagi z przed ciąży) - zredukować cellulit - uśmiechać się do siebie w lustrze - nie patrzeć z obrzydzeniem 87...80-75-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61- ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Aaa.. I chcę dodać, że w boju o ładne ciałko i utratę kg pomagają mi: -twister -rolletic -leg magic (dopiero zacznie, jak w końcu kurier zastuka do mych drzwi) -brzuszki -niejedzenie po 18 ponadto zamierzam (jak zawsze kiedy przecholuje) ograniczyć słodycze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Pulpecik - u mnie 5 tygodni biegania i cellulit mniejszy o 70%
![]() Jesli tylko któras ma ochote - spróbujcie, ja się od biegania uzaleznilam ![]() ale dzisiaj mam dzien wolnosci ( cwicze co 2 dzien) i ide na piwko dla relaxu ![]() buziaki
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To ja idę pobiegać trochę ![]()
"Bo życie to coś więcej, nie tylko krew,pot sperma i łzy " Marzą się lepsze dni ? One przyjdą z czasem. Wystarczy ruszyć dupę i pokazać klasę ! Na pewno znasz takie noce, ten destrukcyjny moment, w którym każda myśl waży grubo ponad tonę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#24 | ||
Zakorzenienie
|
To może i ja się przyłączę
![]() W sumie na diecie jestem już od kilku dni, mam nadzieję, że wytrwam dużo dłużej... Mój plan: lekka kolacja, mniej słodyczy i regularny aerobik, czasem rower... Chciałabym się zmusić do biegania, ale ciężko jest... W sumie lato się skończyło, więc nie wierzę w to, że jeszcze w tym roku się przekonam ![]() Cytat:
![]() ![]() Powodzenia!
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
hej wszystkim
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Mini82 miałam zamiar biegać. Na początku (po porodzie) robiłam sobie spokojne spacery, potem szybkie przynajmniej 30-40min marsze no i następnym etapem miały być biegi.. ale zabrakło troche mobilizacji i powera. Przestałam maszerować (robiłam to wieczorami) bo to jakiś filmik się chciało obejrzeć, bo synek nie chciał zasnąc, bo nie było go z kim zostawić kiedy mąż dłużej pracował, lub zwyczajnie- padałam na pysk po całym dniu :/ Czy jeszcze uda mi się zachęcić do biegania? Szczerze mówiąc nie wiem.. Napewno to rozważe, kiedy skonczy mi się karnet na rolletic
![]() Dziś w pełni zmobilizowana - znów zaczełam ćwiczyć (miałam jakieś 2 tygodnie przerwy, byłam zła i podłamana ciągle niespadającą wagą) Pozdrawiam ![]() 87...80-75-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61- ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
No więc juz pisze. W sierpniu po 9 latach postanowiłam rzucic palenie. No i stwierdzilam, że nie dam sie dodatkowym kg bo i tak mam problemy z wejsciem w moje ulubione spodnie. Zebrałam sie w sobie. Za zaoszczedzone pieniazki z niepalenia kupilam bieznie ( magnetyczna bo na elektr mnie nie stac no i szkoda mi pieniazkow na nia). nie moge niestety biegac odrazu po terenie bo mialam zerwane sciegno Achillesa i musze wzmocnic nozki by zaczac biegac bez bolu i martwienia sie czy cos sie znow ze sciegnem nie stanie. Poszlam na silownie, porozmawialam z pewnym trenerem i ulozyl mi plan dla osob ktore nigdy nie biegaly ( choc biegalam ponad 10 lat temu hehh nic z tego nie zostalo). Do konca grudnia mam treningi rozplanowane po 3x w tygodniu. Z poczatku to byly same marsze stopniowo wydluzane, teraz jestem na marszu przerywanym biegiem. Pokonuje kolejne stopnie, ktore miesiac temu wydaly sie nie do zdobycia. Suger free jakbys doczytala w/w posty przeczytalabys, że nie jestem na zadnej diecie - ja nie potrafie odmowic sobie jedzenia - a z drugiej strony skad miec sile do cwiczen jak sie nic nie je?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nie dawajcie sie dziewczynki jesienno - zimowemu stanowi. na wiosne bedziemy zadowolone z siebie ze troszke sie z nas potu wylalo. A ze mnie leje sie tak, ze musze scierac podloge w pokoju ![]() Alez sie napisalam ![]() buziaki
Żyję po raz drugi ... teraz wszystko musi być na 100% !!! Edytowane przez Mini82 Czas edycji: 2009-09-24 o 08:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Nawet nie pytam ile taka bieżnia, bo nie miałabym jej gdzie postawić
![]() Mieliśmy ławeczkę do ćwiczeń, ale musieliśmy ją wywieść, bo raz- gdy maluch zacznie już baraszkować po całej chałupie, żeby sobie krzywdy nie zrobił, a dwa- mieszkanko małe i z gumy nie jest żeby to wszystko trzymać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- 87...80-75-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61- ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
też się przyłącze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Agusska musisz się poruszać. Chociaż 3-4x w tygodniu znaleźć czas żeby poćwiczyć żebyś potem nie wyglądała jak worek.
![]() Wiem wiem... mi też nie zawsze się chce, ale teraz na zmotywowanie patrze na swoje zdjęcia z przed półtora roku i obecnej siebie w lustrze to zaraz dostaje kopa żeby się ogarnąć ![]() 87...80-75-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61- ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.