|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
Pokaż wyniki sondy: Kto w związku powinien kupować prezerwatywy? | |||
Kobieta |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 1,13% |
Mężczyzna |
167 | 62,78% |
Powinniśmy się na nie składać po połowie, skoro jesteśmy w związku. |
96 | 36,09% |
Głosujący: 266. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
"Składka" na gumki? :)
Mam takie małe pytanko do Was...
Kto w waszych związkach kupuje zazwyczaj prezerwatywy? Wy, czy wasi TŻ-ci? ![]() Pytam, bo wkurza mnie to, że mój TŻ, jak już nie musi się starać, to stara się wszystkimi kosztami obarczyć mnie, podczas gdy ja nie zarabiam ani za przeproszeniem nie s*am pieniędzmi, ani nikt nie rzuca mi ich pod nogi i mam ich naprawdę jak na lekarstwo. -_____- Otwieram też sondę przy okazji. ![]()
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: "Składka" na gumki? :)
Cytat:
Obecnie biore tabletki i sama je kupuje ponieważ moj Tz płaci za wszytsko inne np. kino, pizza, jakiekolwiek wypady do miasta, rozrywki, a kupno tabletek to nie jest dla mnie jakis wielki wydatek. Chociaż z poczatku upierał sie, że to on bedzie płacił za tabletki, ale dał sie przekonać ![]() Na Twoim miejscu przestałabym kupować prezerwatywy. Powiedz Tż jasno, że składacie sie po połowie, bo obydwoje macie w koncu z tego korzyści i z jakiej racji Ty masz za wszytsko płacić.
Edytowane przez Asienka187 Czas edycji: 2009-09-21 o 21:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Tż płaci za pigułki, ja za prezerwatywy (używamy ich w sytuacjach gdy do zbliżenia dochodzi np na łonie natury)
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może ja nie o prezerwatywach, ale o tabletkach ![]() ![]() natowmiast prezerwatywy.... hmmm powinnysmy płacic chyba po połowie, ale z doświadczenia wiem, że za ten sprzet płącił mój chłopak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Prezerwatywy kupowac Tz. Teraz biorę tabletki i to ja je kupiuję chyba,że nie mam czasu to wtedy proszę by on to zrobił.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
U mnie jest tak , że Tż płaci za globulki i za prezerwatywy.
Czasami źle się z tym czuję, ale on zawsze mówi ''schowaj te pieniądze, pamiętasz tamta (na przykład) biała koszulkę w Orsay, lepiej na nią przeznacza te pieniądze'' Ja nie zarabiam, nie dostaje tez typowego kieszonkowego, jak na coś potrzebuje po prostu proszę rodziców. Kiedy razem wychodzimy gdzieś czasami ja postawię jakąś kanapkę w tureckim barze albo np. kiedy mamy oglądać film kupie czipsy i inne przekąski. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
pigulki po polowie, gumki tż [ale dawno temu]
![]() generalnie głupio mi, że mój tż za wszystko płaci;knajpy,kina itd itp, ale kiedy mu to powiedziałam, to stwierdził ' CHCIAŁEŚ PANIĄ TO TERAZ PŁAĆ ZA NIĄ' ![]() ![]() ![]() Właściwie to się też mówi, że prawdziwy facet ma zawsze gumke w portfelu xD ale nie radze! bo tracą na bezpieczeństwie, że się tak wyraże ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zazdroszczę faceta. Chciałabym coś takiego usłyszeć, ale o tym to mogę pomarzyć.
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Gumki kupuje mój TŻ i jest tak od zawsze, nigdy nie dyskutowaliśmy na ten temat, po prostu On zawsze jest przygotowany
![]() Ja natomiast płacę za tabletki i też nie rozmawialiśmy nigdy o tym kto płaci, wyszło samo z siebie ![]() Jeśli nie masz kasy to po prostu powiedz żeby to on kupował. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Jak go raz "spławisz" że gumki się skończyły będzie kupował za swoje i robił zapas
![]() ![]() Ja zawsze kupowałem i moja była nawet nie wiedziała ile kosztują |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
To trochę smutne że osoba na której Ci zależy przestaje się starać... Ja jestem tradycjonalistką i uważam że mężczyzna powinien opiekować się swoją kobietą a nie powodować sytuacje w których ona poczuje się niekomfortowo. To oczywiste że Twój TŻ nie będzie płacił za wszystko ale tak 'fundamentalna kwestia'
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
bez przesady, składać się na gumki?
![]() ![]() u mnie było tak, że czasami kupowałam ja, czasami Tż. po prostu kto akurat był przy kasie to płacił, choć Tż protestował kiedy ja miałam płacić. głupio by mi było składać się na gumki. ![]() ale jeśli u Ciebie sytuacja jest taka że Tż niejako wykorzystuje Cię i szkoda mu kasy na gumki ale pobzykałby się chętnie to imo powinnaś strzelić focha, nie kupować ich i tym samym nie uprawiać z nim seksu. gwarantuję, że zacznie sam kupować. przy intymnej sytuacji powiedz mu: "nie ma gumek, nie ma seksu". może trochę zmądrzeje.
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
może mu się znudziłam... ;]
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W każdym razie ja za tabletki płacę sama, chociaż TŻ kilkakrotnie proponował, żebyśmy płacili po połowie, ale uważam, że bez przesady, po pierwsze, a po drugie w moim przypadku tabletki to też zalecenie medyczne, więc nie widzę powodu, dla którego TŻ miałby się dokładać do moich leków. Jak raz musieliśmy kupić prezerwatywy bo brałam antybiotyk i skuteczność tabletek mogła być obniżona, to TŻ kupił. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
U mnie jest tak ze to ja place za teblatki gdyz to ja je ze tak powiem zjadam (choc moj Tz bardzo protestuje i chce za nie placic) ale kiedy zachodzi potrzeba kupna prezerwatyw to On je kupuje
![]()
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ponieważ wiem, że też nie jest mu łatwo samemu na siebie zarabiać, mając minimalne wsparcie rodziców, a do tego się uczy... Ale mój Tż często kiedy np. jestesmy na zakupach a ja wydam wszystkie moje środki a zobacze np. świetne kolczyki, którymi będę sie zachwycac przez pól godziny, to wejdzie do sklepu i mi je kupi ![]() U mnie nie obejdzie się bez słow w stylu ''nie ma mowy, nie kupuj...'' alboe ''nie chcę Cię naciagac na kaske...'' ale On juz taki jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
u mnie zazwyczaj tz kupuje ale niczego wczesniej nie ustalalismy sobie a dlatego ze on czesciej mial kase ode mnie...ale jesli ja mam kase a on nie to bez problemu daje pieniadze mojemu tz i idzie kupic jakos nie mamy z tym problemu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie, ja od lat biorę harmonet kosztujący ok. 30zł i się nie skarżę, ale są osoby, które szukają jeszcze tańszych tabletek.
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Durex Avanti kosztuja ok 30 zł za 5 szt. Durex Avanti Ultima ok 70 zł za 5 szt.
Edytowane przez Asienka187 Czas edycji: 2009-09-22 o 09:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Ja pisałam o najtańszych prezerwatywach - których ceny ZACZYNAJĄ SIĘ OD 5zł. I już wtedy częste uprawianie seksu jest "drogie", a co dopiero przy prezerwatywach droższych.
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie prezerwatywy to w ogole nieopłacalny interes. Za tabletki płace 22 zł i można wszedzie i o kazdej porze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
TŻ kupuje, nie zawsze ale prawie zawsze... Głównie dlatego, że ma mniej więcej 3 razy większe fundusze na miesiąc, niż ja
![]() Ale nie uważam, że jest jakieś "kto powinien płacić" - to zależy od związku i od sytuacji, tzn gdybym to ja miała więcej pieniędzy, to bym kupowała. Daga, jeśli nie masz pieniędzy to powiedz mu wprost, że nie może od Ciebie oczekiwać, że będziesz zawsze płaciła za gumki bo nie masz na to pieniędzy. Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2009-09-22 o 09:48 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
najtańsze gumki za 5zł?
my kupowaliśmy takie 2.30 za 3 sztuki ale nie dlatego ze tanie, tylko dlatego że były dla nas najlepsze ![]() np durex nam pękł, unimil się zsunął a takie rosetexy w cenie 2.30 były idealne i nigdy nie zawiodły ![]() mówiąc że zrzutka na gumki jest śmieszna miałam sytuację przed oczami że dajmy na to te gumki kosztują 5zł a wy wyciągacie kasę i przeliczacie te 2,50 ![]() jak dla mnie śmieszne. nie prościej po prostu żeby raz kupował facet a raz dziewczyna? albo ewentualnie składka jak się kupuje kilka/kilkanaście opakowań za jednym razem.
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wpisałam w googlach prezerwatywy, takie jakie mi wyrzuciło najtanśze, takie podałam, sama cen nie znam, bo nie używam, więc temat kosztów gumek mnie nie dotyczy zasadniczo.
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
w sondzie jest opcja "powinniśmy się składać po połowie" i tak właśnie to zrozumiałam
![]()
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Ja biorę tabletki i sama sobie za nie płacę.
Wcześniej kiedy używaliśmy gumek, Tż się o nie troszczył, a nie ja ![]() Znam dziewczyny, które obciażają kosztami za tabletki swoich Tż'tów, bo szkoda im na tabsy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() więc nie rozumiem czemu On miałby za nie od czasu do czasu albo co drugie opakowanie nie płacić.
Książki w 2017: 10 Nie palę od 25/02/2017 Invisalign od 20/03/2016 Edytowane przez little.b.blue Czas edycji: 2009-09-22 o 11:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
TZ kupuje gumki. w sumie moglibysmy kupowac na zmiane, ale jakos sie tak juz przyjelo..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.