|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
YSL - Parisienne.
Czy testowałyście już nowy zapach YSL - Parisienne?
![]() Jestem miłośniczką kwiatowych zapachów, więc poleciła mi go pani w Douglasie. Jego pierwsze nuty kojarzą się z musującym szampanem. Niesamowicie mi się spodobał, wprawił w dobry nastrój. Niestety, z mojej skóry bardzo szybko znika ![]() Podzielcie się wrażeniami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: YSL - Parisienne.
Testowałam go wczoraj na blotterku, wrażenie - owocoświeżak, jakich wiele.
![]() Spodobała mi się tylko Moss na zdjęciu reklamowym. ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Byle co (imho)...Nietrwaly, nudny, kolejna rozwodniona wersja Paris...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Testowalam go raz i efekt byl taki, ze po godzinie ledwo co bylo go czuc. Bardzo nietrwaly.
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Mnie zapach na początku kojarzy się z lekami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja też testowałam, pierwsze moje skojarzenie, było takie, że to perfumy dla starszej siostry baby doll...niewiele starszej. Jakiś taki niepoważny i fakt trwałością nie grzeszy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, sama sie zastanawialam nad tym samym - zapach baaardzo mi sie podoba, ale znika ze mnie w trybie natychmiastowym
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Na mnie pachnie przepieknie! Bardzo pudrowo, ale trwalosc gorsza niz najtanszych perfum z drogerii. Strasznie sie rozczarowalam.
---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Tak sie wlasnie zastanawiam czy YSL nie bedzie musialo poprawic tej trwalosci albo wycofac te perfumy ze sprzedazy, bo to w sumie nie przystoi takiej znanej marce i tylko psuje im wizerunek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
W ogole mi sie nie podoba. Nie lubie takich nudnych, oklepanych zapachow.
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Taki landrynkowy trochę, na pewno nie wrócę do przetestowania drugi raz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie to na początku leśne owoce w szampańskiej otoczce, takie musujące, potem szampan się wycisza i zostają te owoce, na drzewnej podstawie. Ładny i bezpieczny zapach, ale mało oryginalny...
PS. Jako wielbicielka pudru, w Parsienne go nie stwierdzam... Edytowane przez Pin up girl Czas edycji: 2009-09-23 o 07:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Na mnie to eksplozja pudru. Ostatnio cos mnie ciagnie do takich zasypek dla niemowlat wiec sie ucieszylam jak glupia, ale trwalosc jest po prostu straszna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Mi się zapach podoba, ale jest taki zwyczajny a powiedzialabym nawet, że nijaki. Do trwalości też się można przyczepić.
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Ja testowałam go w czwartek i okazał się aż zbyt trwały, jeszcze w piątek czułam go na skórze. Czułam samą różę, spodziewałam się czegoś lepszego po tym zapachu.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Delikatny, wesoły , lekko kremowy, słodki i baaaaardzo nietrwały. Dałam mojej 12 leniej córce. Może się zlewać
![]()
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Ja te perfumy próbowałam chyba miesiąc temu - urzekło mnie opakowanie, zapach też bardzo miły, delikatny i kwiatowy.
Na mnie nie było śladu tego zapachu już po kilku minutach - nie wiem jak to możliwe ale coś jest na rzeczy z tą niewyobrażalną nietrwałością - może poprawią??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Mi też od razu spodobała się reklama z Kate Moss (czy tylko mi się wydaje, czy z wiekiem jest coraz ładniejsza?!
![]() W drogerii specjalnie zwróciłam uwagę na wytrzymałość Parisienne i jestem bardzo zdziwiona waszymi opiniami. Zapach jest prześliczny i u mnie utrzymywał się przez cały dzień!! Mm... cudo ![]() Nie wiem od czego to zależy. Może trafiłyście na końcówkę testera??
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Ja dostałam próbkę przy okazji zakupów. Przez dwa dni próbowałam i niestety -zero- . Nawet rodzina w domu nic na mnie nie czuła,po pół godzinie.
![]() ![]() Już sporo osób mówiło , że kiepsko z trwałością Parisienne. ![]()
![]() |
#24 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Mnie również dziwią Wasze wypowiedzi, ja również uważam, że Parisienne są wytrzymałe. Używam ich od ok. miesiąca i nie mogę narzekać na ich trwałość!A sam zapach urzeka od pierwszych chwil ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Szczerze mówiąc to jestem zdziwiona komentarzami o nietrwałosci zapachu.
Ostatnio w sephorze testowałam parę nowych zapachow i akurat po wyjściu "Parisienne" utrzymywał się do wieczora. ORYGINALNY "Parisienne"
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Mnie się ten zapach podoba bardzo, może dlatego że nie jestem jeszcze tak obeznana w zapachach, a w tych "różowych" już tym bardziej, zazwyczaj znajduje coś dla siebie w zupełnie innych kategoriach. Ale że dostałam próbkę to sobie potestowałam i podwójne zaskoczenie: - bardzo mi się te perfumy spodobały, mąż też stwierdził że dawno nie wąchał tak ładnego zapachu,bez wahania bym je kupiła tym bardziej że cena jak na nowość całkiem znośna ale - i tu kolejne zaskoczenie - okazały się tak masakrycznie nietrwałe że aż dziw bierze. Jak to możliwe że taka porządna firma a trwałość, jak to już ktoś pisał - podobna do zwykłego badziewia z ulicznego straganu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Ja tez testowalam ORYGINALNY Parisenne i na mnie akurat jest wyjatkowo nietrwały. wszyystko zalezy do skóry.
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Dla mnie wielkie rozczarowanie. Nazwa wiele obiecywała..
Reklama- a i owszem pociągająca, ale zapach.. zbyt ostry, bez wyrazu, brak w nim namiętności i sexu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Podobny zapach do YSL Parisienne
Poszukuję już od dosyć dawna dobrych perfum o podobnym zapachu do Yves Saint Laurent Parisienne niestety bez efektów. Liczę na waszą pomoc. Cena nie gra roli. Z góry dziękuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:35.