![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Nowa pulchniutka duszyczka :]
Witam Dziewczynki
![]() ![]() ![]() Z krótka opowiem swoaj historie i zadam pytanie. Zawsze nalezalam do osob przy kosci i do pewnego okresu czasu tak sie przyzwyczailam do oponek, ze mi to nie przeszkadzalo. Nigdy nie bawilam sie w jakies diety cud, od czasu do czasu jakas herbatka wspomagajaca przemiane materii i tyle. Potem przyszedl okres stresu, ktory spowodowal zrzucenie kilku kilogramow, nakrecona machina i dumna ze straty stwierdzilam, ze tluszczyk nie musi byc moim nieodzownym elementem. Zastosowalam diete kopenhadzka, a po jej zakonczeniu odstawilam chleby, makarony, ziemniaki. Jakośbez wielkich wyrzeczen. Efekt byl swietny, w ciagu miesiecy wakacji zrzucilam 17 kg. Bylam zachwycona!! Ale powrot na studia spowodowal, ze znowu zaczelam jesc jak dawniej. Co prawda moze nie tak szybko, ale po roku przytylam z 5 kg.....po dwoch- nawet nie chce mowic! Zapuscilam sie strasznie i tak jak zrzucenie pierwszych kilogramow mnie zmotywowalo, tak teraz patrzenie w lustro motywuje mnie do wszamania tabliczki czekolady. A jak ogladam zdjecia, to nawet nie wylapuje momentu jak i kiedy to sie stalo. Wygladam STRA-SZNIE! Probowalam kolejnego podejscia do kopenhadzkiej, ale z powodow zdrowotnych przerwalam. Nie wiem czy to dlatego......ale zaraz po tej probie przytylam najwiecej i najszybciej. Jestem dosc wysoka osoba i ze szybko roslam mam dosyc slabe kosci. Po kolejnym zlamaniu zaczelam przegladac diete bialkowa. Pomyslalam: "dwie pieczenie na jednym ogniu". Czy dieta bialkowa pomaga w chudnieciu? I czy szybko osiagne cel? Myslalam tez o diecie garsciowej. Moze ktos sie dolaczy na wspolne liczenie zrzuconych kalorii i na wzajemne wsparcie? Pozdrawiam Mart1oszka
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Nowa pulchniutka duszyczka :]
Witam! Z chęcią się przyłącze do odchudzania. Przez wakacje utyłam prawie 5 kg! Mam 18 lat i waże 55 kg. Może nie jest tragicznie, ale lepiej czuje się z niższą wagą. Studniówka, matura, studia za pasem, więc wole teraz pomyśleć o odchudzaniu, niż potem obudzić się z ręką w nocniku. Moja dieta polegać będzie na wyeliminowaniu słodyczy ( cukru), białego pieczywa, alkoholu. Jeśli chodzi o sport, to ruchu mi raczej nie brakuje- chodzę na siłownie, rozciągam się prawie codziennie. Moją bolączką są niestety te słodycze, ale mam nadzieje, że razem wspólnymi siłami, uda nam się osiągnąć wymarzony cel
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
![]()
Ja też bym chciała schudnąć... a moga waga to 82,7 ;/ ważyłam w tamtym roku 68..
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
matr1oszko, o dziecie białkowej nie czytałam, ale jeżeli wspomaga, polecam jak najbardziej. Znam ból +80 na wadze, więc się przyłącze. A co do tego, jak szybko osiągniesz cel. Nie mierzyłabym tego, własnie tą miarą. Dla mnie po raz pierwszy nie liczy się czas, a cel. z 84 do 65. Do wakacji na pewno zrzucisz
![]() Pszczółko, można wiedzieć ile masz wzrostu? Moim zdaniem ważysz w sam raz ![]() Tak więc dołączę się do Was, choć jestem i na innych wątkach ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
No wiec Matr1oszka przejrzala produkty, ktore je sie przy diecie bialkowej (http://odchudzanie4u.fm.interia.pl/dieta-bialkowa.htm), zrobila liste i idzie na pakupki.
Dziewuszki, ktore sie zdeklarowaly do diety, dajcie znac kiedy mozemy wystartowac!!! ![]() ![]() Pozdrawiam Mart1oszka
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
hej ho ! ja bym sie chetnie przylaczyla ,ale ja zastosuje sobie diete 1300 kcal , i duzo sportu...
Musze sporo zrzucic bo od czerwca przytylam ok 10 kg !!!!! mialam bardo ciezki okres w zyciu i zamknelam sie w domu i jadlam. Teraz bedzie juz lepiej ![]() mam 165 i waze ok 68 kg chce wrocic do 58 Zaczynamy od dzis? czy z dieta inna niz bialkowa moge sie przylaczyc ![]() Edytowane przez spokojnie Czas edycji: 2009-10-20 o 11:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Witajcie, jeśli pozwolicie i ja będę do Was zaglądać. Wprawdzie przyjęłam metode odchudzania polecaną przez mojego dietetyka, ale nie o rodzaj diety przecież tutak chodzi. Będę więc wpadać na gościnne występy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Uzależnienie
|
Ja powoli przymierzam się do Protalu
![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Widzę, że uzbierała się pokaźna liczba dietujących wizażanek
![]() Czyli zdrowe odchudzanie czas zacząć! Dajmy sobie szanse pokochania nowego stylu życia ![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
czyli od jutra startujemy !
ja puki co cwiczyc nie moge bo jestem przeziebiona ![]() Ja bym chciała juz na zawsze zmienic sposob odzywiania na zdrowszy mam nadzieje ze tym razem sie uda ![]()
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Trzeba też skończyć z wymówkami
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez sarenka168 Czas edycji: 2009-10-20 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
![]()
Ja też przeziębiona ale to dobrze
![]() 2 dzień bez słodyczy .. no tylko zjadłam drożdżówkę to jedyne co mogę zjeść w czasie przerwy na uczelni ![]() chciałabym schudnąć do końca miesiąca tak by waga pokazała waga nawet i 79.9 ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Która lepsza nie mam pojęcia, choć ja chyba skłaniam się do zielonej < ja właśnie ją piję > ostatnio rozmawiałam z ciocia, która juz w nawyku ma picie zielonej herbaty...przez wakacje schudła 8 kg a mówi, że jadła normalnie jak zawsze, a ubrania jednak zrobiły się lużniejsze
![]() o mojej wadze porozmawiam jutro, bo teraz już na wieczór nie ma sensu się ważyć, ale jest to jakieś 75 kg lekką ręką niestety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
No, ja tu sobie przydreptałam z Vitalii... i dopiero poznaję portal, podobnie jak Wy
![]() Dieta białkowa powinna być szczególnie dobra przy dużej ilości ćwiczeń - w końcu to białko potrzebne jest przy wyrabianiu masy mięśniowej ![]() Więc jeśli boisz się przy diecie głodu, to białkowa pomoże ; ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Koło 3 moze byc chyba
![]() ![]() ![]() 75 kg to jest szcyt mojej wagi! nigdy tyle nie ważyłam i to jest dla mnie porażka straszna...nigdy nie miałam problemów z brzuszkiem bo wyglądał płasko i był proporcjonalny co do reszty. Teraz zrobił się ulany i mi przeszkadza strasznie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
ja dzis mam juz cały dzien bez słodyczy , moze ustalimy jakis dzien kiedy bedziemy sie wspolnie wazyc ?dzis jest wtorek wiec moze co wtorek
![]() Mnie tez zlapalo przeziebienie i dzis sie nic nie ruszalam , mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej to troszke pocwicze ![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
damy rady !!!! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
No ja miałam już wcześniej takie czerwone światło, a i tak przytyłam z nadwyżką i tego sobie darować nie mogę
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- co do ważenia to proponuje co dwa tyg. Jak będziemy ważyć się co tydzień to popadniemy w obłęd i waga będzie nas prześladowała !!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Gosiu powinnaś zejść do końca miesiąca z tego 82
![]() Dziewczyny co tam dzisiaj zjadłyście? Ja już po 10 dniu dietki ![]() Ś - tost z ciemnego pieczywa, z polędwicą i ogókiem kiszonym (zero sera żółtego) oraz odrobiną keczupu. Jabłko. O - talerz zupy ogórkowej < mniam > Podwieczorek - 4 mandarynki na pół z chłopakiem. K - 3 zawijasy z sałaty, polędwicy, sera light, pomidora i rzodkiewki ![]() I oczywiście dużo wody ;p.
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
SharMea ładnie Ci dziś poszło
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Dziękuję, dziękuję
![]() a jak u Ciebie? ;*
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Ja startuje dopiero... tzn muszę najpierw pozbyć sie wstrętnych nawyków < pisałam o chipsach, które najlepiej smakują właśnie o tej porze (kikla postów wyżej) > obecnie to ok 75 kg, ale dokładnie będę mogła to jutro stwierdzić, bo teraz na wagę włazić to bez sensu, jeśli chodzi o jedzenie zdrowe to uważam, że jem zdrowo...tylko te cholerne chipsy !!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
sharMea
gratuluje ;D ja tez chce 10 dni wytrzymac ! pierwszy za mna ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
No naprawdę nieźle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
Ja mam wagę w domu ;D koło łóżka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Było : 90.2 kg Jest : 87.0 kg Cel 10: 87 kg ( zaliczone ) Cel 9 : 85 kg Cel 8 : 82 kg Cel 7 : 80 kg Cel 6 : 78 kg Cel 5 : 75 kg Cel 4 : 72 kg Cel 3 : 70 kg Cel 2 : 68 kg Cel 1 : 65 kg A, gdy nadejdą deszczowe dni nauczę się przechodzić między kroplami... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
11 dzień czas zacząć
![]() Na razie na śniadanko owsianka i czerwona herbatka ![]() jutro się ważę, więc zobaczymy czy coś mi znów spadło ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Witam ;D
jaka pogoda u was ? ja dzis mam cały dzien wolny , bez szkoly i pracy wiec dopiero wstałam i szykuje sie zeby wyjsc na zakupy sniadaniowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
U mnie pochmurnie jakoś takoś ;/ ale nie pada.. nawet nie wychodziłam dzisiaj .. chora jestem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:13.