|
Notka |
|
Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne… |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
...
Hmm skoro już dziewczęta się czepiają form gramatycznych od słówka forum, to ja powiem słówko od siebie, wiem wiem że jestem czepiasta
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Re: ...
youaresowonderful napisał(a):
> Hmm skoro już dziewczęta się czepiają form gramatycznych od słówka forum, to ja powiem słówko od siebie, wiem wiem że jestem czepiasta ![]() Pretendujesz, ale Gadzinki i tak nie dogonisz ![]() > Toteż: przy każdej gwiazdce na KW jest napisane jaka to mniej wiecej ocena. I przy pięciu gwiazdkach jest nastepujaca: Doskonały! Zasługuje na Kosmetyk Wszechczasów. Może lepiej by było: Doskonały! Zasługuje na miano Kosmetyku Wszechczasow. ![]() Jak już poprawiać, to do końca, nie powinno być aby (polonistki walczące okrwawionym mieczem, pliz help!) Doskonały! Zasługuje na Kosmetyk Wszech Czasów. ??? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Złosiu łocka mi się kleją ale sprawdziłam w ortograficznym i faktycznie! Wszech czasów...A moja mama, polonistka z powołania i zawodu dała się złapać tak samo jak ja i powiedziała że to razem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
Tak mi się WYDAJE. Stąd moje pytanie do walczących krwawym mieczem polonistek: może być?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Co prawda pytanie nie do mnie skierowane
![]() ![]() http://so.pwn.pl/slowo.php?co=wszech ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
A ja do starej nazwy " zasługuje na kosmetyk wszech czasów" nic nie mam
![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
youare: już dawno chciałam to zaproponować(!), ale się wstydziłam...oczywiście że masz rację-sformułowanie-"zasługuje na kosmetyk wszech czasów" jest bez sensu.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
jak dla mnie też, bo zupełnie inaczej odbieram to stwierdzenie. zasługuje na "Kosmetyk Wszech Czasów" czyli na wyróżnienie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
zlosliwiec napisał(a):
> Pretendujesz, ale Gadzinki i tak nie dogonisz ![]() > sssssssss..... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To nie moja wina że wtedy ten Szekspir ... tego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ps z tym wszech czasow to mi tez brzmi lepiej razem - kto to wymyslil żeby gramatycznie bylo osobno - w czolko sie powinien popukać ![]() Dobra - mam dzis glupawke ![]() ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
aaaaaa....no chyba że tak jak Sarenka mówi.to ma sens.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
trochę ma sens a trochę nie ma, bo chyba chodzi o to, że to coś JEST kosmetykiem wszech czasów
![]() ![]()
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
przemyślmy to na zasadzie analogii do Oskara-załóżmy że nazywałaby sie ta nagroda-Film Wszechczasów
![]() wydaje mni się że to drugie po prostu lepiej brzmi,już nawet nie chodzi o jakąkolwiek poprawność.a że nazywa się Oskar, to mówimy jak mówimy, bo tak brzmi zgrabniej. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
o cholera! wszech czasów przecież oddzielnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
koko napisał(a):
> aaaaaa....no chyba że tak jak Sarenka mówi.to ma sens. ![]() Zgadzam sie, dla mnie też brzmi niezgrabnie i nieggramatycznie. A może po prostu zmienić na: "Doskonały! To kosmetyk Wszech Czasów!"? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PS. tego co wymyślił te osobne wszechczasy, to faktyczni powinni popukać w czółko ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
BabciaWeatherwax napisał(a):
A może po prostu zmienić na: "Doskonały! To kosmetyk Wszech Czasów!"? o o o! to jest to! jakie to proste... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
a ja nadal obstaję przy pierwszym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
a może bez "doskonały" tylko samo "kosmetyk wszech czasów" nazwa sama mówi za siebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
no tak, ale moje obmyślenie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
ale z drugiej strony, jeśli potraktujemy to jako nazwę(analogicznie jak z tym Oscarem), to można by wówczas napisać i to by było na miejscu- "Kosmetyk Wszech Czasów dla tego kosmetyku". to już z lekka idiotyzm.
rozłożyłyśmy taką banalną kwestię na czynniki pierwsze... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Hm Sarenko, sądzę że Kosmetyk Wszechczasow sam w sobie nie oznacza nagrody dla kosmetyku, bo tak jak juz napisala Koko to bez sensu byłoby stwierdzenie: ten kosmetyk zasluguje na kosmetyk wszech czasow, takie maslo maslane..Popieram Babcie, moze byc: Doskonały! To kosmetyk Wszech czasow! A co nasz Zlosiu na to?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Youare.. jak już napisałam, ja tylko tak palnęłam, aby uzasadnić obecny wpis. ot tak.
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Youare.. chi chi.. a ja drążę temat...
a tytuł "Aktor Roku" albo "Wokalistka Roku" brzmi jak? wtedy nie mówi się: aktor Tom Cruise zasługuje na nagrodę Aktora Roku.. tylko: Tom Cruise zasługuje... ![]() wiem wiem.. tam jest dodane "na nagrodę".. ale chodzi mi wyłącznie o to, że masło maślane często wychodzi.. chyba, że przyznamy aktorowi nagrodę za wokal i odwrotnie ![]() a poza tym przypominam, że ja się nie upieram, że ma zostać tak jak jest.. nawet tego nie sugeruję.. jak już wspomniałam lubię dorabiać teorię do faktów i tak sobie "dyskutowałam", ale i tak jest za tym co wymyśliła Babcia ![]()
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Do Zło
To jak co robimy z tym przypisem do gwiazdek? Jak to z tym bedzie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Re: Do Zło
Youare...
Zło na pewno ma w tej chwili ważniejsze rzeczy na głowie , niż nazwa przy gwiazdkach. Poza tym jest kolejka ![]() ![]()
![]() |
#25 |
Gość
|
Po tym, jak stwierdziłem, że nasz oblubieniec, 8 letni włamywacz nadal nie wie, jak się włamać na serwer zmieniłem opis.
Uprzejmie proszę Radę Wizażanek Na Rzecz Czystości Językowej ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Gość
|
Dorixx
![]() Tylko piszczeć??? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
To zależy jakiej płci ów gwiazdeczki będą
![]()
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Nie czuję się żadna radą ale zatwierdzam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Gość
|
Dorixx napisał(a):
> To zależy jakiej płci ów gwiazdeczki będą ![]() Hmmm... Nie mogę dopuścić, aby były obojga płci, bo wiesz, do czego to doprowadzi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
A czyż nie chodzi o to, by KW sie rozrastało
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.