Kozaki na platformie nadal modne? Co sądzicie o tych butach? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-10-24, 19:05   #1
GR33N
Przyczajenie

Kozaki na platformie nadal modne? Co sądzicie o tych butach?

Hej

Podobają mi się kozaki na obcasie sięgające powyżej kolan. Nosiłabym je do leginsów lub rurek i długich swetrów. Chcę kupić buty ze skóry licowej, bo z zamszem mam złe doświadczenia. Na allegro znalazłam fajne kozaki ze skóry naturalnej, niestety na wysokiej platformie.
Co myślicie o tych butach - kupić, czy nie?

pozdrowienia,
M.
GR33N jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-24, 19:17   #2
201704051255
Konto usunięte

Dot.: Kozaki na platformie nadal modne? Co sądzicie o tych butach?

modne jak najbardziej, ale moimz daniem zarezerwowane dla bardzo szczuplych i nie moga byc za szerokie, osobiscie wole bez sznurowania
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-24, 19:18   #3
paula78
Zakorzenienie

Jeśli jestes Doda lub inna gwiazda to ok .
Są brzydkie,zdzirowate,tande tne i maja brzydki przód.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-24, 19:22   #4
poldzia89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pushit Pokaż wiadomość
modne jak najbardziej, ale moimz daniem zarezerwowane dla bardzo szczuplych i nie moga byc za szerokie, osobiscie wole bez sznurowania
dokładnie ale sama bym takich nie kupiła :P

poldzia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-24, 19:25   #5
201704051255
Konto usunięte

mnie sie okrutnie podobaja te:

sama mam niestety na obcasie, a nie koturnie
Stary 2009-10-24, 20:05   #6
GR33N
Przyczajenie

Cytat:
moimz daniem zarezerwowane dla bardzo szczuplych i nie moga byc za szerokie
Ekstremalnie szczupła to ja nie jestem, tusza raczej w normie Może będzie możliwość przymierzenia przed zakupem.
Stary 2009-10-24, 20:16   #7
201704051255
Konto usunięte

to jest hicior, wiec w wiekszosci sklepow powinnas takie mieć
Stary 2009-10-24, 20:48   #8
gramwzielone
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez GR33N Pokaż wiadomość
Hej

Podobają mi się kozaki na obcasie sięgające powyżej kolan. Nosiłabym je do leginsów lub rurek i długich swetrów. Chcę kupić buty ze skóry licowej, bo z zamszem mam złe doświadczenia. Na allegro znalazłam fajne kozaki ze skóry naturalnej, niestety na wysokiej platformie.
Co myślicie o tych butach - kupić, czy nie?

pozdrowienia,
M.
Bez obrazy ale zgadzam się z paula78. Te konkretne kozaki wyglądają trochę kure..sko.
gramwzielone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-24, 21:21   #9
Cassi
Zadomowienie

GG do Cassi

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Jeśli jestes Doda lub inna gwiazda to ok .
Są brzydkie,zdzirowate,tande tne i maja brzydki przód.
na ich temat nie mam już chyba nic do dodania w każdym razie nic, co nadawałoby się na forum

1 kwietnia 2012 Martusia
Cassi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-24, 21:38   #10
201704051255
Konto usunięte

ogolnie wizaz nie jest dobrym miejscem, gdzie powinnas pytac.. jest bardzo stronniczy, nie ma tutaj przekroju modowego, akceptowalne jest tlyko to co najpopularniejsze (najwiecej na ulicach) w danym sezonie, bez ekstrawagancji

moze wrzuc je gdzies na stylio czy cos w tym klimacie, tam ocenia sie troche inaczej, kobitki wiecej eksperymentuja, bardziej siedza w trendach i kolekcjach znanych domow mody, a nie tlyko tym co oferuje allegro i okoliczne polskie sieciowki

poogladaj fotki victorii beckham, aniolkow victorias secret czy stylistek bloggerek (emma gelaude, caroline blomst), tam jest duzo muszkieterek plus propozycji strojow do nich, co by wlasnie nie wygladac jak spod latarni, ale z wybiegu no i co najwazniejsze tamte dziewczyny naprawde znaja sie na modzie, bo to ich zawod

Edytowane przez 201704051255
Czas edycji: 2009-10-24 o 21:40
Stary 2009-10-24, 22:47   #11
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
ogolnie wizaz nie jest dobrym miejscem, gdzie powinnas pytac.. jest bardzo stronniczy, nie ma tutaj przekroju modowego, akceptowalne jest tlyko to co najpopularniejsze (najwiecej na ulicach) w danym sezonie, bez ekstrawagancji

moze wrzuc je gdzies na stylio czy cos w tym klimacie, tam ocenia sie troche inaczej, kobitki wiecej eksperymentuja, bardziej siedza w trendach i kolekcjach znanych domow mody, a nie tlyko tym co oferuje allegro i okoliczne polskie sieciowki

poogladaj fotki victorii beckham, aniolkow victorias secret czy stylistek bloggerek (emma gelaude, caroline blomst), tam jest duzo muszkieterek plus propozycji strojow do nich, co by wlasnie nie wygladac jak spod latarni, ale z wybiegu no i co najwazniejsze tamte dziewczyny naprawde znaja sie na modzie, bo to ich zawod
zgadzam sie ze wizaz moda jest dosc specyficznym miejscem gdzie kroluja eko skorki i tiulowe sukienki z allegro jednak jest garsc dziewczyn ktore widza cos wiecej .
Oosbiscie zaliczam sie do ludzi ktorzy ida na przekor modom i ubieraniu sie w to co jest modne na swiecie i co nosi Beckhamowa bo to zadna wyrocznia a laleczka do ubieranai przez "wielkich" tego swiata w sferze mody.
To ,że cos jest na wybiegach nie oznacza zeby robić z siebie bezmyslnego manekina i tu na forum i na blogach np.szafiarek panuje pewna skrajność od tandety do dziwactwa ,ja preferuje środek i cos co wypływa z mojej potrzeby wewnętrznej.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-25, 07:32   #12
zawszeboska
Zakorzenienie

Mi się nie podobają.
zawszeboska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-25, 09:02   #13
_BlackAngel_
Rozeznanie

mi się średnio podobają... lubię długie kozaki za kolano, ale ta platforma jest brzydka... myślę, że znajdziesz ładniejsze
_BlackAngel_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-25, 11:16   #14
Gwiazda87
Raczkowanie

swietnie napewno beda wygladac do dlugich swetrow z szerokim paskiem i skorzanymi rekawiczkami ! Super komplet tez tworzą z sukienkami do polowy uda lub krotsze :P plus dlugi sweter do polowy uda no i rurki tez spoko, ale musisz miec wyczucie miedzy ''za duzo'' a ''za malo'' taki balans zeby nie wyjsc na bitch Moim zdaniem trzeba miec odwage zeby kupic-nosic te na platformie te bez juz troche mniej
ogolnie polecam , bo dalej sa na modzie. Wiem cos o tym
Stary 2009-10-25, 11:27   #15
Mysiaczek
Rozeznanie

Wklejam kilka linków szafiarki Styledigger w podobnych kozakach, moim zdaniem wygląda bardzo fajnie, ale osobiście nie kupiłabym takich butów
http://styledigger.blogspot.com/2009...ine-light.html
http://styledigger.blogspot.com/2009...ton-dress.html
http://styledigger.blogspot.com/2009/10/im-pirate.html
http://styledigger.blogspot.com/2009...oop-shoes.html
Mysiaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-25, 11:37   #16
paula-zla
Zakorzenienie

Okropne...
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-25, 12:16   #17
foxxxy
Organizatorka

GG do foxxxy

To prawda, że na wizażu raczej nie uświadczysz pochlebnych opinii na temat tak odważnych butów. Moim zdaniem te buty mają szanse się obronić, o ile będą dobrze wykonane i faktycznie ze skóry. Musisz też oczywiście wziąć pod uwagę z czym je zestawiasz, choć przedstawione przez Ciebie propozycje dobrze rokują (no może oprócz rurek - zostałabym przy sukienkach, spódnicach i legginsach Buty same w sobie są już odważne, więc najlepiej żeby reszta była już spokojna o ile nie chcesz wyglądać wulgarnie (sugerowałabym bez dekoltów, za to na gładką bluzkę pod szyje możesz ubrać fajny naszyjnik) . Ogólnie jeśli te buty pasują do Twojego charakteru i masz odwagę kroczyć w nich pewnie i nie chować głowy w piasek to jak najbardziej możesz je kupić.

Co do tego czy są modne czy nie, to czy to naprawdę ma znaczenie ?
Owszem, kozaki są najbardziej charakterystycznym modelem w tym sezonie zimowym, ale to chyba nie jest wystarczający powód by w nie inwestować... Zdarza się, że to co obecnie jest modne ( nie lubie tego słowa ) zaczyna się nam podobać i nie widzę w tym niczego złego o ile nie zostajesz manekinem

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
zgadzam sie ze wizaz moda jest dosc specyficznym miejscem gdzie kroluja eko skorki i tiulowe sukienki z allegro jednak jest garsc dziewczyn ktore widza cos wiecej .
Oosbiscie zaliczam sie do ludzi ktorzy ida na przekor modom i ubieraniu sie w to co jest modne na swiecie i co nosi Beckhamowa bo to zadna wyrocznia a laleczka do ubieranai przez "wielkich" tego swiata w sferze mody.
To ,że cos jest na wybiegach nie oznacza zeby robić z siebie bezmyslnego manekina i tu na forum i na blogach np.szafiarek panuje pewna skrajność od tandety do dziwactwa ,ja preferuje środek i cos co wypływa z mojej potrzeby wewnętrznej.
Tu się z Tobą nie zgodzę - bycie na przekór wszelkim modom jest naprawdę mało możliwe, bo w tej chwili teoretycznie modne jest wszystko - choć jak już mówiłam nie lubie słowa modne, czy jesteś modnie ubrana itd - masakra

Co do szafiarek to część z nich ma swój wypracowany styl i konsekwentnie idzie w pewnym kierunku wyciągając ze sklepów to co najlepiej do nich pasuje. Oczywiście tandeta i dziwactwo też się znajdzie, ale nie wrzucaj wszystkich do jednego worka.

Co do Mrs. Beckham to już w ogóle się nie zgodzę, zanim się wypowiesz na jej temat obejrzyj jej ponadczasowe kolekcje, zapoznaj się z recenzjami w fachowej nomenklaturze, przeczytaj jej książkę a nie sugeruj się artykułami na pudelku wyssanymi z palca. Obecnie ma ona wypracowany styl, któremu jest wierna i nie widzę w tym nic złego, że nosi nowe kolekcje projektantów - bo wybiera to co do niej pasuje ( od czasu do czasu zaliczy wpadkę - ale nikt nie jest idealny) I żeby było jasne, to mówię o jej ubraniach a nie o tym ile waży, bo na moje oko waży zdecydowanie za mało
foxxxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-25, 18:56   #18
6roove
Zakorzenienie

mnie sie podobają buty za kolano i to bardzo, a platformy jeszcze bardziej
natomiast te wklejone mają niezbyt ladny przod i górę (ta kojarzy mi się z butami dla rybaka )
oczywiscie najwazniejsze, aby podobaly się Tobie!

6roove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-26, 09:26   #19
aniolek64
Przyczajenie

Buty za kolano - jak najbardziej tak, wysoki obcas - tak, ale platforma... zdecydowanie nie!!!
aniolek64 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-28, 10:23   #20
GR33N
Przyczajenie

Dziękuję za wszystkie opinie. Kupiłam wczoraj w H&M skórzane kozaki za kolano, bez platformy, w 90% takie, jakie chciałam
Stary 2009-10-28, 13:32   #21
201704051255
Konto usunięte

pookaż
ja zamowie chyba z top shopu zamszowe
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości