|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Odrosty po trwałej i dylemat, proszę o opinie.
Witam. Równe dwa miesiące temu zrobiłam sobie trwałą. Na początku byłam bardzo zadowolona z efektu, ponieważ uzyskałam loczki jakie zawsze chciałam mieć; właściwie to nadal jestem zadowolona. Trwała trochę rozjaśniła mi włosy czyniąc ze mnie blond aniołka, co mi się zresztą podobało.
![]() ![]() W dodatku włosy bardzo mi wypadają (oczywiście rozumiem, ze to osłabienie po trwałej) i są osłabione. Mam dylemat: ściąć włosy na krótko, czy dofarbować te odrosty i je jakby "dokręcać" (chodzi mi o to, żeby włosy na całej długości były kręcone)? Aha, trwałą robiłam na mój naturalny kolor, a jest to średni blond. Edytowane przez No air Czas edycji: 2009-10-25 o 17:42 Powód: dodanie kilku zdań |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odrosty po trwałej i dylemat, proszę o opinie.
ja bym obciela wlosy bo po trawlej sa przesuszone wiec kiedys i tak bedziesz muaiala je obciac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze swojego doświadczenia wiem, że trwała nawet po pół roku moze ładnie wyglądac, tylko włosy trzeba bardzo pielęgnowac, nawilzac silnymi maskami. Generalnie, im dłuzszy odrost, tym mniej kręcące się włosy i to dobrze, bo jest równowaga. ja nakąłdałam na taki stan rzeczy kosmetyki wygładzające i pozwalałam włosom wyschnąc samym lub średnio ciepłym strumieniem powietrza z suszarki podnoszac u nasady szeroką płąską szczotką, reszcie nadawałam kształt wygiatajac. Kolejna mozliwosc to użycie dyfuzora. Po 2 miesiacahc jest tak niewielki odrost, ze naprawde nie warto dokrecac trwałej, choc jest taka możliwosc. Uzywaj specyfikow do włosów blond np Wax for blondes. Zawierają rumianek i rozjaśnią Ci odrosty an tyle, ze nie bedzie widac roznicy. Nie farbuj. Zniszczysz włosy osłabione juz chemią. A wypadanie ustanie za jakis miesiąc. Mnie po trwałej tez leciały zawsze. A za 4-6 miesiecy podetniesz włosy i dokrecisz.
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
to noramlne że włosy odrastają proste i swoim kolorze
zapytaj się kogoś czy widac mocno te odrosty, może dla innych nie jest to aż tak widoczne. farbowanie tylko odrostów jest ryzykowne, farbowanie całości po 2 mc jest normalne
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.