|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: KTÓRE IMIĘ DLA DZIEWCZYNKI : | |||
MARIA |
![]() ![]() ![]() ![]() |
87 | 81,31% |
NIKITA |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 18,69% |
Głosujący: 107. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() SONDA - Pomoc w wyborze imienia
Hej. Potrzebuje pomocy w wyborze imienia dla dziewczynki. To już 36 tydzien, a ja ciągle nie jestem zdecydowana. W gre wchodzą 2 imiona:
1. Maria (Marysia) - tradycyjne, zachowawcze 2. Nikita - rzadkie, nietypowe czy nie za bardzo? Dziadkowie oczywiście są za Marysią, ale nie chce aby oni o tym zdecydowali. Ja się skłaniam bardziej ku Nikicie. Na drugie będzie miała na imie Anna. Będe wdzieczna za pomoc i głosowanie. Edytowane przez neferetete Czas edycji: 2009-10-30 o 15:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: SONDA - Pomoc w wyborze imienia
Zdecydowanie Marysia, Nikita kojarzy mi się (no cóż) z filmem o tym tytule. A zresztą Marysia to b.ładne imię a Nikita (nie obrażając nikogo) okropne
![]() A teraz trochę pomędrkuję ![]()
To jest życie- tu nie ma sentymentów ![]() Edytowane przez kassate1203 Czas edycji: 2009-10-30 o 15:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Hej kassate1203. Dzieki za opinie. To samo probują mi wytłumaczyć przyszli dziadkowie
![]() Ale z drugiej strony Marysii jest całkiem sporo, a Nikita w klasie zawsze będzie jedyna. Wydaje mi się, że fonetycznie "Nikita" nie brzmi tak strasznie.. ale to tylko moje zdanie. Dlatego czekam na wyniki sondy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o mnie to ani Maria ani Nikita mi sie nie podoba ale jesli mialabym wybrac z tych imion to zdecydowanie Maria.
P.s. Moja córcia tez bedzie miala na drugie Anna ![]()
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ps. Mi zawsze podobała się Natalia, Patrycja i Weronika. Ostatnio wiele osób dziewczynkom daje na imię Amelia- też ładnie.
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Zależy mi waśnie na imieniu nietypowym. Przeglądałam rankingi imion i broń boże nie chciałabym nazwać dziecka imieniem z pierwszej dziesiątki.
Weronika ładne, ale zbyt długie, 3 sylaby to max ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
trudno jest doradzic, bo tak naprawde to wam rodzicom musi sie podobac. maria - nie ale zdrobniale marysia- sliczne ![]() nikita- tak sobie ale niki- b.ladnie i widzisz nic ci nie pomoglam.... szkoda
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wcale nie jest ich tak dużo, przynajmniej ja nie znam zbyt wielu osób o tym imieniu ![]() Podoba mi się, ze zależy Ci na oryginalnym imieniu ![]() Sama poznałam może cztery osoby o takim imieniu jak moje i cenię sobie, że jest nietypowe, bo zawsze lepiej zapamiętywane i wiadomo o kogo chodzi ![]() Tylko dobrze jest wybrać takie imię przy którym ludzie nie będą chichotać ![]() Jest różnica między oryginalnym, nietypowym imieniem, a śmiesznym i dziwnym ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
a moze by tak Maria Nikita??
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
z tych dwoch imion to moim skromnym zdaniem Maria jest lepsze, jakoś nie moge sobie wyobrazic takiej malej kruszynki z imieniem Nikita. troszke czasu jeszcze masz moze akurat spodoba ci sie jeszcze jakies. mi osobiscie bardzo podoba sie imie Luiza, Eliza, Laura, Olga, Klara, Marika.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie jeśli będzie dziewczynka to będzie Lena lub Michalina ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Kurcze, szczerze powiem, że troche jestem zszokowana, że imie Nikita, ma aż tak mało zwolenników. Kurcze a jak rozmawiałam ze znajomymi, to mowili że Nikita to ciekawe imie. Pewnie nie byli szczerzy prosto w oczy.
madzik UK- "Maria Nikita" odpada, bo na drugie musi mieć Anna. Dwie babcie mają takie imie, wiec nie ma bata! ![]() Może jednak jakaś zwolenniczka Nikity się odezwie. Na razie jest 15 : 2 ( z czego jeden głos na "Nikite" to mój ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Marysia jak najbardziej
![]() Nikita...to taka psinka ![]() Pola,Liwia,Nadia,Laura,Ko rnelia,Karina...jest wiele dosc nie popularnych a ładnych imion....Radzę jeszcze poszperac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ja pewnie też za wiele nie pomogę, ale co tam wypowiem się.
Maria - Marysia - pierwsze co mi się kojarzy z tym imieniem to sierotka marysia... więc jak dla mnie kategorycznie odpada Nikita - kurcze no nie wiem, w pierwszej chwili pomyślałam koszmar, po chwili takie sobie, ale niezbyt mi się podoba, podoba mi się baaardzooo za to zdrobnienie Niki, Nika, Nikuś - brzmi super, ale dziecko będzie używało pełnego imienia a nie zdrobnienia, więc sama nie wiem.... Gdybym jednak miała wybrać tylko i wyłącznie z tych dwóch to chyba jednak Nikita by zwyciężyła.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Widziałyście tą stronke z rankingiem imion nadawanych w ostatnich latach w Warszawie:
http://gorny.edu.pl/imiona/index.php? - całkiem niezła Może znacie jakieś lepsze? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
No to ja powiem tak, skoro nie jestes przekonana do zadnego z tych imion, tzn nie mialas olsnienia, to ja bym sobie darowala obydwa.
wg mnie imie ma sie podobac od samego poczatku, ja od razu wiedzialam jak chce, zeby moja Niunka miala na imie. jesli nie umiesz wybrac w tym momencie, to poczekaj, daj sobie na wstrzymanie a imie przyjdzie samo w odpowiednim momencie, byc moze dopiero jak zobaczysz malenstwo ![]() powodzenia przy wyborze
02.02.2010 urodzilo sie najwieksze szczescie mojego zycia-Natalia: http://picasaweb.google.co.uk/stanczak.magdalena/Natalia# Edytowane przez madzikUK Czas edycji: 2009-10-30 o 18:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
jak dla mnie to zdecydowanie Marysia , Nikita to bardziej wymyślne imię
![]() ![]()
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Nikita.... Chruszczow?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Z tych dwóch oczywiście ładniejsze to Maria
![]() mała Marysia ![]() natomiast wg tego rankingu Nikita to imię męskie ![]() Cytat:
właśnie np. Nikita Chruszczow..
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2009-10-30 o 19:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj właśnie byłam w urzędzie dowiadywać się czy nie będzie problemu z nazwaniem dziewczynki imieniem Nikita. Wiem, że wg. oficjalnej decyzji Rady Języka Polskiego Nikita to imie męskie. Jednak w urzędzie, w ,Poznaniu odpowiedziei, że nie będzie z tym problemu.
Mimo, że na wschodzie Nikita kojarzy się właśnie z Chruszczowem, to jednak jest to imie kończące się na "a" wiec dla większości to imie dla dziewczynki. Znacie jakieś inne imie męsie kończące się na "a"? Edytowane przez neferetete Czas edycji: 2009-10-30 o 19:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Mi się bardzo podoba imię Marysia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Ja też słyszałam że nikita to męskie imie nawet w mojej ksiązce imion tak jest...
Marysia zdecydowanie z tych dwóch!! Ale np. Marika wtedy masz Nika albo jeszcze ładniej Mari itp.
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serdecznie wspołczuje twojej corce jeśli dasz jej na imię N-I-K-i-T-A....
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
mi sie bardziej podoba Nikita niz Maria ale zadnego z tych imion nie dalabym swojemu dziecku
a skrot Niki moze tez byc od Nikoli.. moze takie imie??
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
No to masz Nefretete ciężki orzech do zgryzienia.
Ale dasz sobie radę, wiem że niektórzy robią tak, że dają dziecku imię które było w dniu ich narodzin w kalendarzu ![]() ps. byle nie Nikita!
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Oj, nie! Nie Nikita! Zrobisz pewno jak będziesz uważała, ale Marysia zdecydowanie ładniejsze, Maria, Marysia, Maja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Któraś dziewczyna napisała że Nikita brzmi jak - psinka ![]() No cóż... Ludzie nazywają psy imionami Kuba, Max, Kajtek... A żółwie to zazwyczaj Karole ![]() ![]() Tak na prawdę nie imie jest ważne a osobowość człowieka - a Wasze dziecko będzie na pewno wyjątkowe - jak zresztą każde! Życzę powodzenia w doborze imienia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
a może Nina albo Nicola ? podobne troszeczkę do Nikity
![]() wybacz, ale Nikita kojarzy mi się z tym bananem Chikuita czy jak się tam pisze.. ![]() więc skoro mam do wyboru te dwa imiona to obstawiam raczej na Marię ![]() powodzenia w wyborze ! ![]()
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widze ze pare osób tez tutaj jest za Nicolą (Nikolą)
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2009-10-31 o 11:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Ja znam kikanaście dziewczynek o imieniu Nikola. Wszędzie się to imię teraz słyszy i już sczerze mówiąc mam go dość. Może rzeczywiście Nina? Imię rzadkie, ale nie wymyślne. Fajne, proste i eleganckie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.