Co z moim zgłoszeniem Dove Body Lotion? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne forum

Notka

Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne…

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2003-11-06, 15:18   #1
Gonia1
Zakorzenienie

Co z moim zgłoszeniem Dove Body Lotion?

W sobotę zgłosiłam balsam Dove Body Lotion (Balsam do ciała). Co się stało z tym zgłoszeniem? Czeka w kolejce czy może gdzieś się zapodziało? A może popełniłam jakiś błąd w zgłoszeniu tego kosmetyku?
Gonia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-11-07, 06:47   #2
systematica
Wtajemniczenie

Re: Co z moim zgłoszeniem Dove Body Lotion?

Dobrze że się odezwałaś
Zgłoszenie czeka na rozstrzygnięcie wątpliwości, czy nie jest dublem - w tej chwili, po przeprowadzeniu śledztwa w redakcji i zaangazowaniem szpiegów w terenie skłaniamy się do wniosku, że jednak tak - ale może pomożesz rozstrzygnąć ?
Bo nie dołączyłaś zdjęcia i naprawdę trudno ocenić.

Wg polskiej i niemieckiej strony Dove, wszystkie balsamy do ciała tej firmy są już w katalogu :
Zerknij na 1-sze zdjęcie :
- pierwsze z lewej jest tu : http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=4265
- następne tu: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=4673
- kolejne tutaj : http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=4265
- a jedwabiste tu : http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=3370

Na niemieckiej stronie też tylko 4 balsamy (załączam obrazki)

A oto treśc Twojego zgłoszenia:

"Opis kosmetykupakowanie podobne do Dove HydroCare Body Lotion.
Wg producenta: balsam zapewnia naturalną równowagę normalnej skóry. Odpowiednio skomponowane skuteczne środki nawilżające oraz lipidy pomagają utrzymać naturalny poziom nawilżenia skóry, co wyraźnie poprawia jej kondycję. Zawarta w balsamie wit. E, o właściwościach ochronnych i regenerujących, pomaga komórkom skóry bronić się przed negatywnymi skutkami zanieczyszczenia środowiska, przez co chroni jej naturalną strukturę. Balsam łatwo się rozprowadza i szybko wchłania, pozostawiając skórę aksamitnie gładką i miękką przez cały dzień.
Zalety tego balsamu:
-szybko się wchłania
-łatwo się rozprowadza
-wydajny

Wady:
-"plastikowy" zapach
-nie ma długotrwałego efektu nawilżenia

Cena: ok. 15 zł"

Więc prośba : napisz nam jeszcze raz dokładną, pełną nazwę z opakowania i opisz, czym ono rózni sie od juz zgłoszonych, dobrze ? (kolor nakrętki, obrazek na butelce ... ? )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dove-5.jpg (137,2 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dove-1.jpg (115,7 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dove-2.jpg (121,5 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dove-3.jpg (108,5 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dove-4.jpg (123,4 KB, 1 załadowań)
Stary 2003-11-07, 08:46   #3
Gonia1
Zakorzenienie

Re: Pierwszy raz się z takim czymś spotykam!:)

Dzięki za odzew. Obejrzałam dokładnie wszystkie zdjęcia z podanych stronek i aż sama oczom nie wierzę!! Są tam rzeczywiśćie 4 balsamy!! Jednocześnie mam teraz przed sobą opakowanie zgłoszonego przez mnie balsamu (Body Lotion - Balsam do ciała) oraz podobnego z wyglądu opakowania HydroCare Body Lotion (Balsam do ciała Hydrocare). Czy możliwe jest że zgłoszony przeze mnie balsam jest jakąś "podróbą"?? Kupiłam go w supermarkecie Albert (jeśli to może w ogóle mieć jakieś znaczenie). A może to jest jakaś stara wersja balsamu Hydrocare? Chociaż obydwa różnią się konsystencją.
Wobec tego postaram się przedstawić jak najbardziej dokładne różnice pomiędzy jednym opakowaniem a drugim:
Body Lotion (Balsam do ciała) (zgłoszony przeze mnie):
- granatowa nakrętka (HydroCare-błekitna)
- dokładna nazwa: Body Lotion (Balsam do ciała, a pod spodem napis: "do skóry normalnej"); kolor tych napisów: błękitny (w HydroCare napisy:"HydroCareBody Lotion - Balsam do ciała HydroCare" są granatowe)
- na samym dole opakowania "błyszczący" napis : Vitamin E (w HydroCare jest w tym miejscu napis: "do skóry normalnej")
- dolna część naklejki ma odcień błękitny (W HydroCare biały)
- a poza tym nigdzie nie ma napisu "With Spring Water" lub "Spring Water"

Tylna strona opakowania zawiera informacje, które jeszcze raz przytoczę:
balsam do ciała Dove zapewnia naturalną równowagę normalnej skóry. Odpowiednio skomponowane skuteczne środki nawilżające oraz lipidy pomagają utrzymać naturalny poziom nawilżenia skóry, co wyraźnie poprawia jej kondycję. Zawarta w balsamie wit. E, o właściwościach ochronnych i regenerujących, pomaga komórkom skóry bronić się przed negatywnymi skutkami zanieczyszczenia środowiska, przez co chroni jej naturalną strukturę. Balsam łatwo się rozprowadza i szybko wchłania, pozostawiając skórę aksamitnie gładką i miękką przez cały dzień.

Oprócz tego napis: posiada świadectwo PZH.
Podana jest także strona internetowa: www.Idoveyou.pl

A w HydroCare:
Dove HydroCare Body Lotion. Nie ma nic ważniejszego dla miękkiej, gładkiej skóry niż odpowiednie jej nawilżenie. Balsam Dove HydroCare, wzbogacony czystą, źródlaną wodą i chroniącą komórki skóry witaminą E, zapewnia intensywne nawilżanie Twojej skóry. Łączy składniki nawilżające z potrzebnymi skórze składnikami odżywczymi, aby skóra była miękka i gładka.
- Utrzymuje naturalny poziom nawilżenia skóry przez cały dzień
- Chroni naturalną strukturę skóry
- Delikatna, odświeżająca pielęgnacja normalnej skóry
- Lekka konsystencja łatwo się wchłania
- Przebadany dermatologicznie

Sprawdziłam także skład tych dwóch balsamów- jest taki sam.
Obydwa mają pojemność 250 ml.
Porównałam nawet kod kreskowy i też jest taki sam (ale nie wiem czy ma to jakieś znaczenie).

Ojej, ale się napisałam... Mam nadzieję, że uda nam się "rozgryźć" tę "zagadkę"
Pozdrawiam!!!
Stary 2003-11-07, 14:54   #4
systematica
Wtajemniczenie

> Sprawdziłam także skład tych dwóch balsamów- jest taki sam.

I to przesądza sprawę : najwyraźniej to jest stara lub "uboższa" wersja balsamu Hydrocare. Czyli nie będziemy robic osobnego nowego zgłoszenia do KW - przyjęliśmy zasadę, że gdy firma "odświeża" produkt (np. nowe opakowanie) to na podstawie składu kosmetyku decydujemy o tym czy umieszczamy w KW nowe zgłoszenie, czy nie.

Ale proszę, zaznacz w swojej recenzji Hydrocare że natknęłaś się na taki produkt i ze ma inne właściwości.
W supermarketach często można spotkać takie wersje kosmetyków - ponieważ sieci handlowe negocjują z firmami duże dostawy po bardzo niskich cenach, to bywa że producenci puszczają produkt o zaniżonej jakości ... ale to tylko przypuszczenie; dla mnie bardziej prawdopodobne jest że to starsza wersja balsamu - z czasów jak firma nie namnożyła jeszcze odmian.

>
> Ojej, ale się napisałam... Mam nadzieję, że uda nam się "rozgryźć" tę "zagadkę"
> Pozdrawiam!!!

Dzięki Gonia Odwaliłaś kawał dobrej roboty przyjmujemy Cię do wizażowej lotnej brygady szpiegów kosmetycznych
Stary 2003-11-07, 16:23   #5
lejka
Zakorzenienie

maga napisał(a):
> I to przesądza sprawę : najwyraźniej to jest stara lub "uboższa" wersja balsamu Hydrocare.

Ale w sklepach ciągle jest... I to już od dawna, obok tej wersji Hydro Care...

LASKI!!! ZROBIŁAM WSZYSTKO!!!! 4 DNI KOMPLETNEJ LABY!!!
lejka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-11-07, 17:40   #6
Gonia1
Zakorzenienie

Hehe, dziękuję A tak a propos mam jeszcze jedno pytanko: co trzeba zrobić żeby zmieniać kolor w tekście, pogrubiać go, zastosować kursywę,itp.? Czy można także zmienić typ czcionki?
Stary 2003-11-07, 18:12   #7
systematica
Wtajemniczenie

tutaj jest instrukcja
http://www.wizaz.pl/w-agora/view.php...m%20na%20forum
Stary 2003-11-07, 18:35   #8
Gonia1
Zakorzenienie

Dzięki serdeczne!!!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Techniczne forum

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości