|
Notka |
|
Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne… |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Co z moim zgłoszeniem Dove Body Lotion?
W sobotę zgłosiłam balsam Dove Body Lotion (Balsam do ciała). Co się stało z tym zgłoszeniem? Czeka w kolejce czy może gdzieś się zapodziało? A może popełniłam jakiś błąd w zgłoszeniu tego kosmetyku?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Re: Co z moim zgłoszeniem Dove Body Lotion?
Dobrze że się odezwałaś
![]() Zgłoszenie czeka na rozstrzygnięcie wątpliwości, czy nie jest dublem - w tej chwili, po przeprowadzeniu śledztwa w redakcji i zaangazowaniem szpiegów w terenie ![]() Bo nie dołączyłaś zdjęcia i naprawdę trudno ocenić. Wg polskiej i niemieckiej strony Dove, wszystkie balsamy do ciała tej firmy są już w katalogu : Zerknij na 1-sze zdjęcie : - pierwsze z lewej jest tu : http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=4265 - następne tu: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=4673 - kolejne tutaj : http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=4265 - a jedwabiste tu : http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=3370 Na niemieckiej stronie też tylko 4 balsamy (załączam obrazki) A oto treśc Twojego zgłoszenia: "Opis kosmetyku ![]() Wg producenta: balsam zapewnia naturalną równowagę normalnej skóry. Odpowiednio skomponowane skuteczne środki nawilżające oraz lipidy pomagają utrzymać naturalny poziom nawilżenia skóry, co wyraźnie poprawia jej kondycję. Zawarta w balsamie wit. E, o właściwościach ochronnych i regenerujących, pomaga komórkom skóry bronić się przed negatywnymi skutkami zanieczyszczenia środowiska, przez co chroni jej naturalną strukturę. Balsam łatwo się rozprowadza i szybko wchłania, pozostawiając skórę aksamitnie gładką i miękką przez cały dzień. Zalety tego balsamu: -szybko się wchłania -łatwo się rozprowadza -wydajny Wady: -"plastikowy" zapach -nie ma długotrwałego efektu nawilżenia Cena: ok. 15 zł" Więc prośba : napisz nam jeszcze raz dokładną, pełną nazwę z opakowania i opisz, czym ono rózni sie od juz zgłoszonych, dobrze ? (kolor nakrętki, obrazek na butelce ... ? ) ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Re: Pierwszy raz się z takim czymś spotykam!:)
Dzięki za odzew. Obejrzałam dokładnie wszystkie zdjęcia z podanych stronek i aż sama oczom nie wierzę!! Są tam rzeczywiśćie 4 balsamy!! Jednocześnie mam teraz przed sobą opakowanie zgłoszonego przez mnie balsamu (Body Lotion - Balsam do ciała) oraz podobnego z wyglądu opakowania HydroCare Body Lotion (Balsam do ciała Hydrocare). Czy możliwe jest że zgłoszony przeze mnie balsam jest jakąś "podróbą"??
![]() Wobec tego postaram się przedstawić jak najbardziej dokładne różnice pomiędzy jednym opakowaniem a drugim: Body Lotion (Balsam do ciała) (zgłoszony przeze mnie): - granatowa nakrętka (HydroCare-błekitna) - dokładna nazwa: Body Lotion (Balsam do ciała, a pod spodem napis: "do skóry normalnej"); kolor tych napisów: błękitny (w HydroCare napisy:"HydroCareBody Lotion - Balsam do ciała HydroCare" są granatowe) - na samym dole opakowania "błyszczący" ![]() - dolna część naklejki ma odcień błękitny (W HydroCare biały) - a poza tym nigdzie nie ma napisu "With Spring Water" lub "Spring Water" Tylna strona opakowania zawiera informacje, które jeszcze raz przytoczę: balsam do ciała Dove zapewnia naturalną równowagę normalnej skóry. Odpowiednio skomponowane skuteczne środki nawilżające oraz lipidy pomagają utrzymać naturalny poziom nawilżenia skóry, co wyraźnie poprawia jej kondycję. Zawarta w balsamie wit. E, o właściwościach ochronnych i regenerujących, pomaga komórkom skóry bronić się przed negatywnymi skutkami zanieczyszczenia środowiska, przez co chroni jej naturalną strukturę. Balsam łatwo się rozprowadza i szybko wchłania, pozostawiając skórę aksamitnie gładką i miękką przez cały dzień. Oprócz tego napis: posiada świadectwo PZH. Podana jest także strona internetowa: www.Idoveyou.pl A w HydroCare: Dove HydroCare Body Lotion. Nie ma nic ważniejszego dla miękkiej, gładkiej skóry niż odpowiednie jej nawilżenie. Balsam Dove HydroCare, wzbogacony czystą, źródlaną wodą i chroniącą komórki skóry witaminą E, zapewnia intensywne nawilżanie Twojej skóry. Łączy składniki nawilżające z potrzebnymi skórze składnikami odżywczymi, aby skóra była miękka i gładka. - Utrzymuje naturalny poziom nawilżenia skóry przez cały dzień - Chroni naturalną strukturę skóry - Delikatna, odświeżająca pielęgnacja normalnej skóry - Lekka konsystencja łatwo się wchłania - Przebadany dermatologicznie Sprawdziłam także skład tych dwóch balsamów- jest taki sam. Obydwa mają pojemność 250 ml. Porównałam nawet kod kreskowy ![]() Ojej, ale się napisałam... ![]() ![]() Pozdrawiam!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
> Sprawdziłam także skład tych dwóch balsamów- jest taki sam.
I to przesądza sprawę : najwyraźniej to jest stara lub "uboższa" wersja balsamu Hydrocare. Czyli nie będziemy robic osobnego nowego zgłoszenia do KW - przyjęliśmy zasadę, że gdy firma "odświeża" produkt (np. nowe opakowanie) to na podstawie składu kosmetyku decydujemy o tym czy umieszczamy w KW nowe zgłoszenie, czy nie. Ale proszę, zaznacz w swojej recenzji Hydrocare że natknęłaś się na taki produkt i ze ma inne właściwości. W supermarketach często można spotkać takie wersje kosmetyków - ponieważ sieci handlowe negocjują z firmami duże dostawy po bardzo niskich cenach, to bywa że producenci puszczają produkt o zaniżonej jakości ... ale to tylko przypuszczenie; dla mnie bardziej prawdopodobne jest że to starsza wersja balsamu - z czasów jak firma nie namnożyła jeszcze odmian. > > Ojej, ale się napisałam... ![]() ![]() > Pozdrawiam!!! Dzięki Gonia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
maga napisał(a):
> I to przesądza sprawę : najwyraźniej to jest stara lub "uboższa" wersja balsamu Hydrocare. Ale w sklepach ciągle jest... I to już od dawna, obok tej wersji Hydro Care... LASKI!!! ZROBIŁAM WSZYSTKO!!!! 4 DNI KOMPLETNEJ LABY!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Hehe, dziękuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
tutaj jest instrukcja
![]() http://www.wizaz.pl/w-agora/view.php...m%20na%20forum
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dzięki serdeczne!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:47.