![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Suknie ślubne dla niskich Panien Młodych :D
Witam!
Dziewczyny wiecie może jakie typy sukienek są dobre dla niskich panien młodych? mniej więcej 155-160cm wzrostu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknie ślubne dla niskich Panien Młodych :D
Niska Panna Młoda będzie sprawiała wrażenie nieco wyższej, jeżeli zdecyduje się na suknię z podwyższonym stanem. Warto pamiętać, aby kreacja była gładka, w stonowanych kolorach, z małą ilością detali.
Powinno się wybierać tkaniny, które są zwiewne, cienkie a także lekkie materiały. Osoby niskie niekorzystnie wyglądają w bufiastych rękawach, które sprawią, że sylwetka będzie wydawała się niższa i szersza. Jeżeli między przyszłymi małżonkami jest duża różnica wzrostu, warto zwrócić uwagę na upięcie welonu. Niezależnie od tego czy włosy będą rozpuszczone, proste, kręcone czy spięte w finezyjny kok, to welon powinien być upięty jak najwyżej, aby optycznie dodać kilka centymetrów. Polecam także stronkę z modelami --> http://www.biancaneve.com.pl/Porady-...nie-slubna.htm ![]()
![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2009-11-15 o 18:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ja mam 159 wzrostu, i mialam sukienke odcinana pod biustem, dol lekko rozszerzany, z muslinu, z niewielkim trenem.
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
właśnie dziweczyny dużo słyszałam o tych sukienkach z podwyższonym stanem, ale ja nie wiemjakie to są
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
dziękuję bardzo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Model "rybka" dla zgrabnej i nienagannej figury --> http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=139714
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
no właśnie ja też szukam sukni dla niskiej osoby
![]() ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny będę z wami szczera. Stosujecie niebezpieczny skrót myslowy - można być niskim i mieć posągowe kształty, długie nogi patrz Eva Longoria (155cm!) , a można mieć nóżki jak u kaczuszki i długi tułów. Ważne są PROPORCJE Suknię trzeba dobrać przede wszystkim do sylwetki, wzrostu pana młodego, rozmiaru wesela. Nie ma uniwersalnych fasonów dla niskich dziewczyn.
Jedna np. będzie wyglądała posągowo w empire druga jak krasnoludek, jednej będzie dobrze w małym A a drugiej w "księżniczce".
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
ja też jestem niziutka,mam krótkie nogi i martwie sie na przyszlosc juz
![]() marzy mi sie suknia balowa,ale boje sie ze bede wygladac jak polukrowany paczek... dlatego jak juz przyjdzie czas na wybieranie sukni,pojde do salonu,i bede przymierzac rozne modele, zobacze w czym sie bede lepiej czula i w czym lepiej bede wygladac. chyba takie rozwiazanie jest najlepsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Właśnie też tak zamierzam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
ja jestem niska, mam 156 i tak właśnie zrobiłam. Jednego dnia zaczęłam odwiedzać salony i mierzyć te sukienki, które mi się podobały. Dylematy były spore, ale dzięki temu dowiedziałam się w jakim modelu jest mi dobrze, a w jakim nie. Z kilkudziesięciu przymierzonych wybrałam tą jedyną. Fotki można zobaczyć w moim suwaczku, gdzie jest albumik ze ślubnymi zdjęciami
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Niskie panny młode niekoniecznie muszą mieć skromną i prostą sukienke bez ozdób, a ja jestem tego przykładem. Najpierw takie właśnie mierzyłam, proste, satynowe, gładkie, ale wogóle do mnie nie pasowały, były ciężkie i przytłaczjące. Wybrałam taką:
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
A co jeśli ja jestem niska (163cm) a mój pan niewiele wyższy (jakieś 6-7 cm). Istnieją jakieś triki, dzięki którym nie będę przy nim wyglądać na "dużą"?
Słyszałam o męskich butach z takimi sprytnie wymodelowanymi podeszwami, że część obcasa jest schowana już w bucie, przez co z zewnątrz widać tylko klasyczny centymetr a w środku ukryte jest dodatkowe 2. Niestety nie wiem, gdzie takich butków szukać. No i ja też muszę jakiś obcasik założyć, a w 3 cm szpileczkach wyglądam komicznie (mam długie nogi w porównaniu z resztą ciała i w tak niskich obcasikach mam stopy jak kaczuszka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Mam do Was pytanie, Czy według was suknia ślubna, której gorset jest zdobiony, a dół sukni z tafty i dwóch warstw tiulu (halka na kole) pasuje do niskiej osoby - 153 cm wzrostu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
to zależy gdzie kończy się gorset a zaczyna spódnica
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Mniej więcej jak zaczynają się biodra. Suknia daje efekt księżniczki. Jestem osobą szczupłą, tylko nie wiem czy nie zrobi ze mnie bąbki. Jeśli chodzi o buty, to bede miała wysokie obcasy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
a nie masz może zdjęcia sukienki? bo tak to trudno powiedzieć
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Suknia oczywiście w kolorze białym...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
moim zdaniem odpada. Ja wygladam w takich sukniach koszmarnie. Niewysokie dziewczyny wyglądają naprawdę dziwnie, jakby był dół sukni takiej szerokości jak wysoka jest panna młoda. Osobiście odradzam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Zdecydowanie odradzam suknie typu beza, księżniczka, wszystkie bardzo rozkloszowane na mnóstwie halek i kole.
Moja koleżanka, 157cm, miała bezę z gorsetem, która zrobiła z niej nieproporcjonalnego karzełka, przez ten gorset miało się wrażenie, że jej się nogi zaczynają w kolanach. Nie wiem, jak to możliwe, ale złudzenie optyczne było nieziemskie. Zginęła w tej sukni kompletnie, to była właściwe chodząca kiecka, człowieka się nie widziało - chyba wiecie o co chodzi. Niestety. Nie dała się przekonać, ani ja, ani kobiety z salonu, nie mogłyśmy jej przetłumaczyć, że wygląda niekorzystnie. Uprała sie i kupiła. Ok, jej się podobała, jej ślub. Sama jestem niewysoka, najkorzystniej wyglądam w sukienkach empirowych, bez gorsetów, gładkich, ze zwiewnych materiałów. No i do tego jakiś obcas, tak z 10 cm ![]() Misiak, nie deformuj sukni kołem, ono zawsze wygląda FATALNIE, odznacza się, dół sukienki smętnie zwisa. Nie patrz na wyidealizowane zdjęcia z salonów, rzuć okiem na filmiki ślubne na You Tube, tam dopiero, kiedy babka jest w ruchu widać, jak koszmarnie sprawuje się koło. Mnie dodatkowo koło odradził (choć koło nigdy mi nawet przez myśl nie przeszło) ...... kamerzysta, który ma filmować moją imprezę... Zastąp koło halkami z tiulem, będziesz mieć suknię równie rozłożystą, a wyglądać i układać się będzie zdecydowanie lepiej. Co do Twojej sukni, nie musi być źle. Zmierzą ją, pooglądaj się w lustrze, zabierz koleżanki, niech obiektywnie ocenią.
"Bynajmniej" nie znaczy "przynajmniej" Bazarek na rzecz Azylu dla świń "Chrumkowo" Edytowane przez Vilqa Czas edycji: 2010-05-19 o 10:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Witajcie, ja też należę do niskich osób i myślę, że dobrze wybrałam suknię. Załączam jej zdjęcie. Wprawdzie sukni z tiulu nie mierzyłam, ale fatalnie czułam się w większości sukien, w których na dole były wszelkie poziome drapowania. Skośne - ok, ale poziome sprawiały, że wyglądałam ciężko i przysadziście. Oprócz stylu empire, mogę doradzić jeszcze rybki, które ładnie, proporcjonalnie podkreślają figurę, choć niekoniecznie wydłużają, oraz krój litery A ze skromnie zdobionym dołem.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
no tak tyle, że mi wogóle nie podobają się suknie typu empire....
Myśle, że musisz mierzyć i wziać kogoś obiektywnego do przymiarki... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
No to kilka innych sukien, które mierzyłam i dobrze się w nich czułam:
1 i 2 to Gala, 3 - Sposabella, 4 - Agnes, 5 - Karina (Kraków), 6 - Sincerity albo Sweetheart, nie pamietam dokładnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
No może faktycznie macie rację. Mimo że marzyłam o sukni księżniczki to zastanowię się jeszcze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Misiak, przede wszystkim zmierz. Nie jest powiedziane, że będziesz źle wyglądała w księżniczce.
Wszystko zależny o typu figury- być może będziesz wyglądać dobrze ![]()
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Hej! macie możę jeszcze jakieś propozycję?
![]()
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Ja zakochałam się w tej sukni.. jestem niska ok.157 cm, nie mam takiego wcięcia w talii jak ta modelka
![]()
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Musiałabyś przymierzyć, ale jest duża szansa, że Cię skróci jeszcze dodatkowo ta suknia, ze względu na obniżony stan.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.