![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Matura 2011- jeszcze "na luzie"- wątpliwości i rozmowyMatura 2011: xxYashaxx: polski (P iR), angielski (P i R?), WOS (R), Matma (P), Historia (P lub R) - > UJ- dziennikarstwo Nie damy się ![]() ![]() Szotta: polski (P i R), angielski (P), Matma (P), Biologia (R)->Ratownictwo medyczne- Rzeszów/Poznań/Wrocław Edeldredzia: polski (P), angielski (P), Matma (P), Chemia (R)-> UMCS Lublin - chemia, zaoczne + Radom pielęgniarstwo/Pedagogika wczesnoszkolna Rosiek: polski (P), Matematyka (P), hiszpański (P), Biologia (R), Chemia (R), Fizyka (P lub R) -> UJ/UŚ/Politechnika Krakowska/Pol. Śląska - medycyna/dietetyka Bziu: polski (P), angielski (P), matematyka (P lub R), geografia (R) -> Finanse i rachunkowość (lub ekonomia) UE we Wrocławiu/AE w Katowicach. (awaryjnie zarządzanie- UE) Katalonkaaa: polski (P), angielski (P i R?), Matematyka (P), Chemia (R), Biologia (R) -> CMUJ/UP/UŚ- medycyna lub farmacja, awaryjnie kosmetologia Adus_: polski (P), matematyka (P i R), angielski (P i R), geografia (R) -> finanse i rachunkowość, Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu/Uniwersytet Szczeciński _Balba_: Geografia (P lub R), Matematyka (P), polski (P i R), angielski (P i R) ->Uniwersytet Przyrodniczy - Gospodarka Przestrzenna / U. Wrocławski: Dziennikarstwo i Komunikacja Społ, /U Ekonomiczny we Wrocławiu - Biznes Międzynarodowy GirlOfDeath: polski (P), niemiecki (P), matematyka (P), geografia (P) -> finanse i rachunkowość na UMK w Toruniu/ UE w Poznaniu Asienia1603: polski (P) Matematyka (P i R), angielski (P i R), Chemia (R) -> budownictwo - Politechnika Białostocka/SGGW. Olean: polski (P), angielski (P i R), Matematyka (P i R), Fizyka (R) -> Politechnika Warszawska/ WAT; - Inżynieria Śodowiska/Logistyka Natalka2:polski (P), geografia (R), angielski (P i R?), matma (P i R?) Monakaja: matma (P i R), Polski (P), Angielskie (P i R), Niemiecki (P), Geografia (P) ->SGH, UW - międzykierunkowe ekonom-menadż 3Natalia3: polski (P), Matma (P), angielski (P), Gegra (P lub R) -> Finanse i rachunkowość- WSB Wrocław Happiness: Wos (R), Historia (R), angielski (P i R), polski (P), Matma (P) -> politologia uw/uj Ladymoonn: polski (P), angielski (P), matematyka (P i R?), geografia (R) -> uniwersytet przyrodniczy Natalia74: polski (P i R), angielski (P i R), historia (P lub R), matematyka (P) -> psychologia/pedagogika specjalna/ dziennikarswto UWr Ania2132: angielski (P), polski (P), matma (P i R), geografia (P) -> ekonomia, finanse Olkaaaa_s: polski (P), angielski (P), matma (P i R?), Biologia (R), chemia (R) -> lekarski UMP lub CMUJ Miss Dramatique: polski (P i R), matma (P), angielski (P i R?), WOS (R) -> dziennikarstwo, zarządzanie lub stosunki międzynarodowe Sugarcane: polski (P i R), angielski (P i R), matma (P), Hiszpański? (P) -> iberystyka/MISH - UW/UJ NutkaStylu: polski (P), Niemiecki (P i R), matma (P i R), fizyka (R) Marti92: polski (P), matematyka (P), historia (R), wos (R), angielski (P i R) -> prawo na UJ, UW, bądź UG Matysia153: polski (P), matematyka (P), angielski (P i R), biologia (P) mmalinowa: polski (P), angielski (P), matma (P), chemia (R) -> biotechnologia leków i kosmetyków - Politechnika Warszawska/ farmacja- Lublin/ Uniwersytet w Manchesterze- Chemia + biznes i menadżerstwo Taranka: polski (R), matematyka (P), angielski (R), francuski (R) -> UW - lingwistyka stosowania franc-ang, romanistyka, iberystyka sekcja portugalska, iberystyka Marta 92: historia (R), wos (R), angielski (P i R), matematyka (P) polski (P i R?)-> prawo - UJ (ew dodatkowo politologia) Varda: Biologia (R), chemia (R) -> stomatologi/medycyna, ew: farmacja/analityka medyczna/ dietetyka/ratownictwo Sale_girl: polski (R), ang (R), mat (P), hist (R), wos (R)-> kulturoznawstwo na UJ albo UŚ. Jagoda09: polski (P), Hiszpański (P), Angielski (R), Geografia (R), Matematyka (P i R) -> SGH - finanse i rachunkowość/gospodarka przestrzenna Kloe: polski (P), Matma (P), angielski (P i R), Historia sztuki (R) -> ASP Łódź- projektowanie mody Teesha: polski (P), angielski (P), matma (P), biologia (R), chemia (R) -> weterynaria we Wrocławiu Wprawdzie do matury jeszcze trochę, ale może to właśnie czas żeby porozmawiać sobie spokojnie, rozwiać jakieś wątpliwości, może trochę się ukierunkować? Chociażby w zdawanych w przyszłym roku (szkolnym) przedmiotach, nie mówiąc już o kierunku, który często jest na ostatnią chwilę ![]() Co prawda jeszcze zbyt intensywnie o maturze nie myślę, chociaż może przydałoby się, ale mam kilka wątpliwości. Przykładowo nie wiem, czy dobrze słyszałam, że przedmiot wybrany trzeba zdawać na poziomie rozszerzonym?
Zwariowana, zabiegana, zakręcona. Edytowane przez Szotta Czas edycji: 2010-07-30 o 14:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Matura 2011- jeszcze "na luzie"- wątpliwości i rozmowy
Cytat:
![]() przedmiot dodatkowy możesz zdawac na poziomie podstawowym albo rozszerzonym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ja sie strasznie boje matury
![]()
"If you want something you've never had,then you've got to do something you've never done " ----> *mój postcrossingowy blog* <--- "When somebody tells you "you can't" turn around and say "watch me" "Never let the fear of striking out keep you from playing the game" |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;15356989]póki co macie jeszcze trochę czasu do matury
![]() Z czego się bardzo cieszę ![]() A Tobie życzę powodzenia na tej bliższej maturze ![]() [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;15356989]przedmiot dodatkowy możesz zdawac na poziomie podstawowym albo rozszerzonym.[/QUOTE] O widzisz. U nas w szkole każdy inaczej. Też zdajesz w przyszłym roku? Ja nieco inaczej do tego podchodzę ![]()
Zwariowana, zabiegana, zakręcona. Edytowane przez Szotta Czas edycji: 2009-11-18 o 16:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie bardzo matmy boje..zreszta innych przedmiotów też! żeby dostac sie na UŚ na dzienne musze zdać rozsz z angola i polskiego a z polaka też nie jestem zbyt dobra.. kurde z niczego nie jestem dobra ![]()
"If you want something you've never had,then you've got to do something you've never done " ----> *mój postcrossingowy blog* <--- "When somebody tells you "you can't" turn around and say "watch me" "Never let the fear of striking out keep you from playing the game" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, matmy to też się trochę obawiam, bo zawsze jakoś do tyłu byłam i nie przepadałam... I jeszcze okazało się że muszę zdawać WOS, który niezbyt mnie interesuje, a którego nawet nie mamy w szkole. A masz już jakiś kierunek na oku?
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jeszcze 2 lata temu marzyłam o weterynarii...
|
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Mi już przed biol- chemem się odwidziało
![]()
#11 |
Zakorzenienie
|
mi niestety dopiero w trakcie,a wszyscy mnie ostrzegali..
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja Ci powiem, że ja mam rozszerzoną biologie, chemie i... angielski. (celowy wybór szkoły bez rozsz. fizyki) Uparcie, od początku roku, planuję ratownictwo medyczne i pomimo gadania że dziewczyna, że ciężko, jeszcze nie zachwiałam się w swojej decyzji. Aczkolwiek ilość wiadomości z biologii mnie nieco przytłacza. Z chemii radośnie idę na minimum
![]()
#13 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, nie bać się matury!
![]() nie taki diabeł straszny jak go malują ![]() każdy przez to przechodzi i żyje ![]() dacie radę! powodzenia! a decyzje zmienią się wam pewnie jeszcze sto razy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje 2 bliższe kol też chcą iść na ratownictwo medyczne z biologii jest masakra:/ z chemii na bank będe mieć zagrozenie.. ![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
"If you want something you've never had,then you've got to do something you've never done " ----> *mój postcrossingowy blog* <--- "When somebody tells you "you can't" turn around and say "watch me" "Never let the fear of striking out keep you from playing the game" Edytowane przez cherry l Czas edycji: 2009-11-18 o 17:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
o jej, nie myślałam, że już powstanie taki wątek, ale w sumie to już po półmetkach....
![]() O widzę, że i wy biol-chemy ![]() Szczerze, to mnie przeraża biologia...bo tego co się uczyłam miesiąc temu już nie pamiętam... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
za duzo tego jest-domyślam sie,ze macie operona?
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
A cóż by innego
![]() Tyle tego jest, a jak się okazuje to nie ma tego co potrzeba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | ||
Zakorzenienie
|
Bardzo możliwe, że nawet diametralnie się zmieni
![]() Cytat:
![]() Z biologii mamy diabelnie wymagającego nauczyciela, ale może przynajmniej przygotuje do matury? Tak naprawdę, żeby te 3 mieć u niego, trzeba często dłużej przysiąść, a i tak jest ciężko. Z chemii w tym roku pierwszy zaliczam wszystko na 2 za pierwszym razem, w tamtym zaliczałam przed półroczem, bo miałam z pięć jedynek? Przed końcem roku też zaliczałam na 2 ![]() Jedyne co robię to trochę ten wos, ale to może raz rozdział przeczytałam... I trochę częściej chodzę na treningi. (egzaminy sprawnościowe) Cytat:
![]() A Ty o czym myślisz? Oczywiście Operon ![]()
Zwariowana, zabiegana, zakręcona. Edytowane przez Szotta Czas edycji: 2009-11-18 o 17:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W sumie szkoda, skoro właściwie do niczego Ci się to nie przyda.
Zwariowana, zabiegana, zakręcona. Edytowane przez Szotta Czas edycji: 2009-11-18 o 17:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy takiego nauczyciela,ze bedzie baaardzo ciężko.. ![]() w 1 klasie też ciągłam na 2 i na semestr i na koniec...
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
ja jestem maturzystka 2010 i dobrze Wam radzę: jesli zalerzy wam na dobrym wyniku i na dobrych studiach to juz teraz wezcie sie ostro do nauki.
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wtedy miałam same 1 na czysto, teraz mam same 2. W ogóle wyjątkowo z niczego nie mam "szans" na zagrożenie. O, widzę że też postcrossingujesz ![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Magdolena- W moim przypadku będzie to trudne ![]() A Tobie oczywiście powodzenia na maturze!
Zwariowana, zabiegana, zakręcona. Edytowane przez Szotta Czas edycji: 2009-11-18 o 17:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
mooj brat zdaje biol-chem na maturze i chce na weterynarie
![]() fakt, z 6 książek tego jest do omówienia ale cóżż.. nie martwic sie;* filologia angielska podobno jest trudna- pani od angielskiego studiuje |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
tylko filologia mnie jako tako interesuje..
angielski bardzo lubie poza tym..jako jedyny przedmiot..
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Jak masz zdolności do języków, to to chyba najlepszy wybór
![]() Gabryssiaa- ja "szłam" na weterynarię, do czasu kiedy kuzynka nieco nie sprowadziła moich wyobrażeń na ziemie. Już same praktyki w rzeźni, czy wszelkie badania mięsa brzmiały dla mnie odstraszająco. Poza tym przy porównywalnej ilości nauki wybrałabym medycynę. Ale to nie dla mnie.
Zwariowana, zabiegana, zakręcona. Edytowane przez Szotta Czas edycji: 2009-11-18 o 18:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na 15 ocen z angola mam 5 niepozytywnych-2,2,2,3,3 ..dla mnie to masakra jakaś jest.. ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Ja ogólnie mam ogromną nadzieję, że na naszym roczniku już wycofają ten durny pomysł z trzema obowiązkowymi (i rozszerzonymi) maturami tego samego dnia, trzy dni pod rząd. Jakaś masakra. Jak to usłyszałam, to myślałam, że moja nauczycielka sobie żarty robi ^^'
W sumie nie wiem jak się do tego wszystkiego przygotowywać. Kto wie, zdążą jeszcze wymyślić w przeciągu tego roku... |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
tak się składa, że mój tata jest weterynarzem w terenie
![]() i mój brat doskonale wie, co to rzeźnia, badanie mięsa i niejednokrotnie jeździł z tatą do zgłoszeń więc wie co i jak i jakby co, tata zawsze pomoże ![]() Edytowane przez gabryssiaa Czas edycji: 2009-11-18 o 18:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jak to dawno mój brat zdawał maturę i jak dobrze wtedy to wszystko było ustalone... A zauważyłyście, że o ile na Giertycha było i w mediach i w otoczeniu dużo gadania, tak o Hal wspomina się niewiele? Jakoś nie słyszę w mediach krytyki. Może poza sprawą 6-latków, ale i nawet o tym było stosunkowo cicho.
Zwariowana, zabiegana, zakręcona. Edytowane przez Szotta Czas edycji: 2009-11-18 o 18:36 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.