|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() "Perfumed deodorant" - co to jest??
Witam,
dla Was to pewnie oczywiste, a ja zupełne nie wiem co to jest - dostałam w szklanej buteleczce coś dosyć mocno (i ładnie) pachnącego, podpisanego jako: PERFUMED DEODORANT NATUR SPRAY - i nie mam pojęcia co to właściwie jest - perfumy? woda toaletowa? dezodorant? Podpowiedzcie nieświadomej - jak tego używać? Jak dezodorantu..? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: "Perfumed deodorant" - co to jest??
Cytat:
Chociaż ja sama tak nie robię, bo jeśli się na taki dezodorant decyduję to używam jak wody toaletowej. Tyle tylko,że psikam więcej razy. Nigdy nic mi się od takiego stosowania nie stało, a część pachnie naprawdę długo i intensywnie. co za zapach dostałaś? ![]()
![]() Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2009-04-13 o 08:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
jest do dezodorant w formie sprayu. czyli wersja >psikana<
Mam taki z Naomi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziala takie coś jak dezodorant + owiewa mnie od czasu do czasu ulubiony zapach. Mam DKNY Woman i DKNY Delicious Night i jestem bardzo zadowolona z trwałości zapachu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
- i też raczej nie będę go używać jak dezodorantu, bo zapach jest intensywny i mam wrażenie, że gdybym się w nim spociła to zapach perfum wymieszany z zapachem potu stworzy mieszankę piorunującą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Co to jest deodorant natural spray?
Drogie Panie, nie raz wpadło mi w oko coś takiego jak deodorant natural spray. Ma to coś bardziej wspólnego z typowym dezodorantem czy coś bardziej jak słabsza wersja EDT?
Zamierzam zakupić zestaw Adidasa Active Bodies i nie wiem co mam począć z tym natural sprayem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co to jest deodorant natural spray?
Dokładnie - zapach podobny lecz o niebo mniej trwały i intensywny (zazwyczaj).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Rozumiem, ale chyba nie ma zastosowania standardowego dezodorantu w spray.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Nie, raczej jako woda do ciała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Dziękuje bardzo za odpowiedzi
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
a ja bym sie nie zgodziła. Własnie raczej ma zastosowanie pod paszki, a nie jako woda do ciala. Rózni sie tylko atomizerem- natural spray to taki atomizer jak w wodach toaletowych, w odróżnieniu od puszkowych gdzie zznajduje się "gaz sprejujący" deodorant natural spray to uzupełnienie wody toaletowej. edt na szyje ,a deodorant pod pachy poza tym deodorant natural spray moze być perfumowany albo nie, ale nawet perfumowany pozostaje dalej deodorantem-czyli ma służyc do zabijania odoru (spod pach)
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-12-01 o 11:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
grozi wypollizowaniem
|
nie mo..czemu wszystkie...moja sis używa puma jamaica i jest to edt, c-thru tez robi wody toaletowe, adidas chyba tez. ale dezodorant to dezodorant, a natural spray to forma atomizera-zresztą na niektórych edp pisze- edp natural spray.
a fakt faktem ze dezodoranty tego typu w Polsce upowszechniło Coty
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Polly, nie do końca bym się z Tobą zgodziła, choć masz dużo racji. Dezodorat jako taki ma neutralizować nieprzyjemne zapachy, niezależnie od ich pochodzenia. Wiadomo, że istnieją dezodoranty zarówno do ciała (w tym także intymne, do stóp), ale są również dezodoranty do obuwia czy pomieszczeń i to zaprzeczałoby przeznaczeniu tej grupy środków jedynie do usuwania (w wielu przypadkach zagłuszania) zapachu potu. Druga rzecz - zauważcie, że w większości reklam dezodoranty są rozpylane nie tylko pod pachami, ale również na całej klatce piersiowej, szczególnie dotyczy to specyfików dla facetów. Więc chyba dozwolone jest stosowanie dezodorantów i w innych partiach ciała w których się pocimy, a nie tylko pod pachami. Tak mi się przynajmniej wydaje
![]() ![]() Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2009-12-01 o 13:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Zakorzenienie
|
o to mi chodzi:
Załącznik 2691008
![]() |
![]() |
#18 | ||
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
http://www.dolce.pl/puma/flowing_woman/1085.php5 ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
no wiadomo, wiadomo oczywiście-tylko ze popsikać wszędzie można sie każdym dezodorantem, nie tylko natural spray, zwykłym można tak samo. chodzi mi o to, o co pytał załozyciel wątku- ze deodorant natural spray jest bardziej podobny do dezodorantu (którym tez mozna sie psikać po całości) niz do edt. bo to jest dezodorant a nie edt, a dziewczyny napisały ze raczej nie pod pachy. ja mowie ze pod pachy jak najbardziej, a gdzie indziej tez można-w odróznieniu od edt której stanowczo nie rozpylamy pod paszkami polemizuje ze stwierdzeniem ze "raczej nie pod pachy" i twierdze ze jak najbardziej pod pachy, a gdzie indziej według uznania....nawet po swetrze- męskim sposobem ![]() tylko trzeba uważac aby to nie był antyperspirant...ale nie ma antyperspirantów natural spray
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-12-01 o 13:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Dziękuje za rozjaśnienie tematu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:46.