|
|||||||
| Notka |
|
| Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne… |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
co znaczy context switch penalty???? pilne
Zlosliwcze, czy moze wiesz co znaczy ta komenda w jezyku komputerowcow - context switch penalty???
|
|
#2 |
|
Maskotka Wizaz.pl
|
Re: co znaczy context switch penalty???? pilne
wygląda jakby zawartość skierowana pod jurysdykcję ;ppp ale tu chyba więcej zależy od okoliczności w których to się wyświetliło ;p
choć nie ja tu osądem - zaczekamy na Zło-Wyrocznię ti.
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
dzieki Ti
Mam nadzieje ze Zlo to potwierdzi, bo ja na pewno nie ugryze tej komendy a potrzebuje wiedziec o co temu ustrojstwu chodzi N.
|
|
#4 |
|
Gość
|
Nef napisał(a):
> Zlosliwcze, czy moze wiesz co znaczy ta komenda w jezyku komputerowcow - context switch penalty??? Komenda sugeruje, że jest to jakiś język programowania, o którym piszesz. Pomogłoby mi, gdybym wiedział jaki. Ogólnie nie spotkałem się z takim określeniem, ale nie dziwię się, bo jestem programistą amatorem-praktykiem i nie w głowie mi wyrywanie na blachę teorii profesorków Mogę jedynie się domyślać, że zjawisko zmiany znaczenia może mieć miejsce przy: - zmianach w gramatyce języka programowania - zmianach w wartościach zmiennych podczas wykonywania się danego programu - błędnym / niespójnym nazywaniem zmiennych przez programistę If you wonder what's penalty - it should be relatively clear. It's just a prize for above mentioned mistakes Sincerely yours |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Bladego pojecia nie mam jakiego jezyka programowania: jak mam problem z kompem to usmiecham sie do fachowcow
generalnie tekst wygladal tak: Parameters shoud be in the following order:1) data file" "containing list of processes with their arrival and running times\\n" "2) algorithm to run, specified as FCFS, SJF, \\n" "3) The context switch penalty Ale BARDZO DZIEKUJE za pomoc i szybka reakcje Out of curiocity - do you happen to like Garfield? Your sence of humor is similar Best regards Nef
|
|
#6 |
|
Gość
|
To mi wygląda na linię opcji jakiegoś programiku... jeśli wywołasz ten programik z jedną z opcji:
-? /? --help --h -h możesz liczyć na nieco bardziej rozbudowany opis kary za utratę kontekstu, może jakiś pasek od spodni albo zakaz jedzenia czekolady... sam nie wiem... Być może nawet wzór na kratkę na pośladkach |
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
kratke na posladkach olewam, ale ta czekolada mnie zmartwiles
Co do komputerow - strona uzytkownika jest mi niezle znana ale odinstalowanie systemu i ponowne zainstalowanie przekracza juz moje mozliwosci, szczegolnie jesli system jest po grecku Ale dzieki
![]() |
Nowe wątki na forum Techniczne forum
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:29.