![]() |
#1 |
BAN stały
|
Narty w Austrii - gdzie najlepiej jechać?
jestem dopiero początkującą narciarką, ale znalazłam fajny artykuł i pomyślałam sobie, że narty w Austrii to całkiem fajny pomysł
![]() narty w Austrii Edytowane przez kakti Czas edycji: 2009-12-06 o 21:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Narty w Austrii - gdzie najlepiej jechać?
W Austrii byłam na lodowcu Hintertux. Tras sporo, dobrze przygotowane, choć dość twarde, super nasłonecznione. Jako początkująca znajdziesz tam kilka tras dla siebie. Są szerokie, łagodne i długie. Jeździ się tam całkiem przyjemnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Ja polecam narty w Austrii w miejscowości Kaprun. Byłem tam dwa razy i powiem tyle że mnie tam się podoba!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Bardzo fajnie jest w Stubaiu, tam jest lodowiec Stubaital. Dookoła piękne stoki, szczególnie na wiosnę gdy robią się zielone. Tam w okolicy kręcili kiedyś serial Doktor z alpejskiej wioski czy jakoś tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
obertauren! można naprawde wypocząć i pojeździc
|
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
ja za to polecam Styrie(dachstain), byłam rok temu i było cudnie!
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Cała dolina Zillertal- jeżdżenia tyle że w tydzień nie ma szans zjeździć wszystkiego, świetnie przygotowane trasy, fajny klimat miasteczek...polecam Mayrhofen, Hippach , Finkenberg.
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
ja wybieram sie juz 2 raz do tyrolu. jedziemy w 3 pary. kumpela z ap z chlopakiem jada 1 raz na narty. mysle ze jest to tez dobre miejsce na nauke bo tras jest mnostwo
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Nie wiem gdzie najlepiej, ale moge powiedziec gdzie jest naprawde niezle
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dokładnie potwierdzam, najlepsze miejsce w Austrii nie pamiętam żebym gdziekolwiek widział więcej stoków w jednym miejscu, wracam tam żeby spróbować wszystko zjeździć |
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Również polecam dolinę Zillertal, bardzo fajna miejscówa to Mayrhofen.
|
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
ja byłam w Kaprun
baaardzo polecam ![]() choć jeśli mogłabym Ci coś poradzić w Austrii narty to " ordnung must sein " ![]() we Włoszech " Fiesta & Dolce Vita " ![]() ![]() ja na pierwszy raz wybrałabym Italię ![]()
Bo kozdo rzec mo dwie stróny: dobróm i złóm. (..) Dysc leje - to dobre dlo tych, co im buroki wysychajóm. Słónko świeci - to dobre dlo tych, co akurat siano susóm. Ale, co powiy o słónku tyn, co mu buroki wysychajóm, a o dyscu tyn, co siano susy? Syćko jest względne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do tego we Włoszech jest pyszne jedzenie i bombardino ![]() ![]() No ale wszędzie są jakieś plusy i minusy. Mnie np bardzo miło zaskoczyła opieka medyczna na stokach w Austrii. W zeszłym roku byłam z osobami stawiającymi swoje pierwsze kroki na nartach i kilka razy zdarzyło się, że te osoby ze strachu i braku umiejętności, po kolejnym upadku po prostu poddawały sie w połowie górki . W takich momentach w ciągu kilku minut pojawaił sie pan na skuterze pytający czy wszystko jest OK, czy czasem nie trzeba pomóc i zwieźć tej osoby na dół. Moi znajomi tym sposobem zaliczyli kilka przejażdżek na skuterze ![]() Sama sie zastanawiałam czy nie wywalić sie spektakularnie na środku górki by zaliczyć darmową przejażdżkę ![]() We Włoszech nigdy czegoś takiego nie doświadczyłam. No i kolejna sprawa....jednak Włochom czasem sie nie chce i trasy nie są przygotowane tak jak powinny być.
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
A czy ktoś był w Ischgl?? Bardzo jestem ciekawa, wybieram się tam za dwa tygodnie i stoki wyglądają obiecująco.
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wrócisz daj znać jak było ![]()
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
A więc hania811 tak jak obiecałam, wczoraj wróciłam z Ischgl i zdaję relację
![]() Jak się zalogujesz na stronie Ischgl i podasz w jakim okresie chcesz jechać, to przyślą Ci maila z hotelami które w tym okresie maja wolne pokoje i od razu możesz rezerwować. Jak będziesz nocować w Ischgl tak jak ja, to dostaniesz zniżkę na karnet - my mieliśmy zniżę 20 euro dla każdej osoby. Jak coś pisz na priv to podam więcej szczegółów. Powiem tylko tyle - chciałabym tam wrócić i mogłabym jeździć innymi trasami i do innych knajp chodzić ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
polecam Flachau i Sallbach
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Pisałam o Ischgl - tutaj artykuł:
http://turystyka.gazeta.pl/Turystyka...4,9201435.html |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
To zależy jak masz pojemny portfel. Jeśli zależy ci na wrażeniach, dobrym hotelu i organizacji czasu, to polecam Tirol. ja byłam w Innsbrucku i byłam meeega zadowolona. Mnóstwo stoków, lodowiec jakieś 40 min. od centrum, świetne trasy i organizacja dojazdu, którą zapewnia większość hoteli, a w mieście i pozwiedzać i napić się i pobalować można. Ale trzeba się liczyć z tym, że ceny są dość wysokie.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ja polecam Sölden
![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Bardzo jestem zadowolony z regionu Zell am See,to miejsce stosunkowo blisko ale z gwarancja śniegu gdyz jest lodowiec,jest mnóstwo wyciągów i tras zjazdowych.Do tego można jezdzić na łyżwach na jeziorze,atrakcji mnóstwo.
A zakwaterowanie jeśli ktos szuka w miarę przyzwoitego standartu to polecam www.dwepolska.pl gdzie jest gwarancja w pełni wyposażonego i czystego apartamentu za 340 euro/tydzień.Naprawdę bardzo przyzwoicie. Jedynie że w styczniu i w lutym w Austrii może być zimno powyżej 2000 m dlatego ja jeżdżę marzec-kwiecień. Pozdrawiam Andrzej z Sosnowca. |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Przyczajenie
|
---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------
Cytat:
---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Ja korzystam z www.dwepolska.pl. Przynajmniej nie muszę tyle płacić a standart wyższy niz w hotelach.Andrzej. Edytowane przez Rachmaninov Czas edycji: 2011-08-19 o 13:22 Powód: Narty w Austrii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Zdecydowanie Ischgl , byłam w wielu miejscach w Austrii ale to.. nie dość że ma rewelacyjne trasy, można przejeżdzac na stronę Szwajcarską to widoki jak z bajki, klimat tego miejsca jest na prawdę nie ziemski !
---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2011-10
|
Ja polecam narty w Austrii w miejscowości Kaprun. Byłem tam dwa razy i powiem tyle że mnie tam się podoba!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
a może zillertal? jak pisano wyżej, choćbyś była tam i trzy tygodnie to nie zjeździsz wszystkich tras (nie to co w polskiej białce :/), jest tego chyba ponad 300km. no i rzecz jasna lodowiec, więc o śnieg się martwić nie musisz.
jedyne, co mi tam przeszkadzało, to język. niemiecki, fuj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
mozzarello, a co knujesz, wyjazd z juniorami, czy z seniorami? bo rodzina może znaczyć wiele rzeczy
![]() na pewno w zillertal są trasy o różnych poziomach zaawansowania, to jest super jeśli jedziesz zróżnicowaną grupą. |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.