|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Malezja - był ktoś? Co warto zobaczyć?
Witam,
Planuję właśnie wyprawę. Pierowtny plan jest taki: Londyn-Kuala Lumpur (ze 2-3 dni) - Borneo(Brunei) - KL - Bali. Czy ktoś z Was był w tych miejscach? Co warto zobaczyć? A może lepiej zrezygnować z czegoś i wybrać inne państwo/miasto w tym regionie?
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Malezja - był ktoś? Co warto zobaczyć?
Ja spędziłam w Malezji dwutygodniowe wojaże na własną rękę z koleżanką i bardzo spodobał mi się ten kraj. Ludzie przemili, mówią dobrze po angielsku i co za krajobrazy. Pięknie jest. Polecam wszystkim!! W razie czego służę pomocą!
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
![]()
...w różnorodnym kulturowo kraju:
azjatyckisloik.wordpress. com/ Zapraszam do czytania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Dot.: Malezja - blog o podróżach i codziennym życiu...
Uwielbiam to
![]() Rejestruje sie gwiazda, po to zeby pochwalic sie kolejnym blogaskiem ![]() Czuje sie zachecona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Dot.: Malezja - blog o podróżach i codziennym życiu...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Witajcie,
w tym roku wypadło na Malezję i 3 dni w Singapurze. Czy ktoś ostatnio był i może się podzielić informacjami.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Ja była w listopadzie w KUL na 2 dni. Mogę przekaz kilka info praktycznych:
1. jeśli będziesz korzystała z tanich linii lotniczych to w internecie możesz trafić na nieaktualne informacje odnośnie lotniska. Teraz lotniska międzynarodowe i dla tanich lini są koło siebie i można się między nimi przemieścić kolejką wewnętrzną 2. do centrum z lotniska można dojechać szybką kolejką. Podróż trwa 30 min i kosztuje ok. 35 zł OW. Też zastanawiam się na Malezją. Wstępny plan miałam na Borneo, Langlawi i tajlandzka Koh Lipe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Lecimy liniami Etihad w grudniu. Na pewno będziemy na Langkawi - to ze względu na dziecko.
Czy 3 dni na KL wystarczą? Możesz napisać co warto zobaczyć oprócz wież, akwarium.
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Moim zdaniem 3 dni na KUL to wystarczająco. Szczerze to nie wiem czy nie za dużo. Tam do zobaczenia jest bardzo nowoczesne centrum, hinduska i chińska dzielnica (1 dzień spokojnie). Wiem, że popularna jest też jaskinia pod miastem.
KUL nie jest klimatycznym miastem, to po prostu nowoczesne miasto tranzytowe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Ollie
|
Cytat:
![]() Na Borneo: Sepilok (orangutany), Kinabatangan (dziko żyjące zwierzęta), Kinabalu (wejście na szczyt), Mulu (dżungla i jaskinie). Byłam bardzo zadowolona z tego wyjazdu. I punkt obowiązkowy, czyli nurkowanie na Sipadan: http://the-ollie.com/2015/08/04/sipa...te-nurkowanie/ Było niesamowicie! ![]() Niestety na Borneo też dżungla wycinana jest pod plantacje palm na olej, mam nadzieję, że to się w końcu zacznie zmieniać, ale lepiej zobaczyć to co jeszcze tam jest ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.