|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Białe plamki na końcach włosów.
Od pewnego czasu zauważyłam białe plamki na końcach włosów. W niektórych tych miejscach włosy mi się porozdwajały. Co robić aby znikły? Używam szamponow i masek na zniszczone włosy, ale nic....;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Białe plamki na końcach włosów.
sciac i to szybko i mocno!! tez takie cos mialam. przekonala mnie fryzjerka do lekkiego podciecia i maseczek oczywiscie duzo i drogich
![]() po roku nie mialam prawie grzywki , za to wlosy tak sie kruszyly , ze wygladalo jakbym siersc gubila ![]() moja rada - duuuzo zetnij , odzywiaj , odwiedz wlosomaniaczki itd odrosna ![]() ps mi sie to zrobilo po farbie brazowej
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
nie, ale ja nie chce ścinać... tylko nie to... błagam a może coś innego doradzicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Innej rady nie ma.Ja nie wyobrazam sobie chodzic zniszczonymi wlosami i porozdwojanymi.
![]() ![]()
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Pozostaje Ci tylko ściąć włosy. Odrosną przeciez
![]() A na dzien dzisiejszy lepiej chodzić w krótszych ale za to zdrowych włosach, niż w długich i zniszczonych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ściąć!
![]() Jeżeli tego nie zrobisz, włosy będą się dalej rozdwajać... i to nie tylko na końcówkach, ale też dużo wyżej...
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ściąć, niestety. Też to mam, u fryzjera nie byłam prawie półtora roku i też mam gdzieniegdzie te plamki. Idę w przyszłym tygodniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Podcięcie końcówek nie jest takie straszne, a włosy ponoć wtedy szybciej rosną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Podciąć końcówki mogę o 2-3 cm, ale nie więcej... nie chcę ścinać drastycznie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Mam podobny problem. Tylko , że moje oprócz plamek są jeszcze osłabione i wypadały garściami do miesiąca temu. Teraz to co mi zostało nie wygląda ładnie. W przyszłym tygodniu idę do fryzjera. Już się psychicznie nastawiłam na krótką fryzurę. Nigdy nie miałam krótkich włosów. Wolę jednak taką niż to co teraz mam na głowie. Jedyna rada to obciąć i dbać o odrastające włosy. W moim przypadku pomogły mi też surówki piękności. Nie pomogły mi natomiast tabletki typu skrzyp. Polecam jedzenie warzyw i owoców. Włosy odrosną. Głowa do góry
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Are you talking to me?!
|
Niestety, ścięcie zniszczonych końcówek to jedyne wyjście. Znam to z autopsji... Na początku na końcówkach włosów pojawiały mi się białe kuleczki, później włos pękał i się nie tyle rozdwajał co roztrajał i rozczwarzał (nowe słowo
![]() ![]() Edytowane przez quench Czas edycji: 2009-12-12 o 21:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
[1=e881da125a136a9bffb8cbe bcfb21e9747a0f67f_606e397 21a1d5;15818024]Podcięcie końcówek nie jest takie straszne, a włosy ponoć wtedy szybciej rosną
![]() Niestety nie rosna szybciej ale jesli zetnie sie odpowiednia dlugosc to moga zdrowo rosnac,nie lamiac sie (przy czym nie tracac na swojej dlugosci) ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
z moich obserwacji wynika, że w miejscach białych plamek włosy są złamane i jak się lekko pociąga, to się urywają w tym miejscu. Nie ma na to rady, tak samo jak nic nie sklei rozdwojonych końcówek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
![]()
witam was zauważyłam już od jakiegoś dłuższego czasu tak jak w temacie byłe końcówki tzn tam gdzie obcinam sama rozdwojone końcówki nożyczkami w miarę ostrymi
![]() ![]() Tylko co tu uratuje moje włosy, robienie domowych maseczek to chyba zbyt nie miła dla moich dziwnych włosów sprawa.. zachowują się odwrotnie niż efekt jaki powinien być.. myślę też że może je przeterminowałam stąd szorstkość ale rozdwajanie ?? Edytowane przez evelinka88 Czas edycji: 2013-09-11 o 15:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zakochana ![]() I chciałabym codziennie spijać uśmiech z Twoich ust... ![]() Razem od: 1.01.2010 Zaręczyny: 13.09.2014 Ślub: 6.08.2016 ![]() Edytowane przez Kotowe Czas edycji: 2013-09-15 o 22:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:30.