Białe plamki na końcach włosów. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-12-11, 22:06   #1
beatrice1993
Raczkowanie

Białe plamki na końcach włosów.

Od pewnego czasu zauważyłam białe plamki na końcach włosów. W niektórych tych miejscach włosy mi się porozdwajały. Co robić aby znikły? Używam szamponow i masek na zniszczone włosy, ale nic....;/
beatrice1993 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-11, 22:19   #2
julianna-p
Wtajemniczenie

Dot.: Białe plamki na końcach włosów.

sciac i to szybko i mocno!! tez takie cos mialam. przekonala mnie fryzjerka do lekkiego podciecia i maseczek oczywiscie duzo i drogich
po roku nie mialam prawie grzywki , za to wlosy tak sie kruszyly , ze wygladalo jakbym siersc gubila, masakra.
moja rada - duuuzo zetnij , odzywiaj , odwiedz wlosomaniaczki itd
odrosna
ps mi sie to zrobilo po farbie brazowej

„Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel
julianna-p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-11, 22:27   #3
beatrice1993
Raczkowanie

nie, ale ja nie chce ścinać... tylko nie to... błagam a może coś innego doradzicie?
Stary 2009-12-12, 10:11   #4
kaska222
Moderator

Innej rady nie ma.Ja nie wyobrazam sobie chodzic zniszczonymi wlosami i porozdwojanymi.

RegulaminWizaz.pl
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno.
Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum.

Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
kaska222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-12, 10:53   #5
CheriiLady
Raczkowanie

Pozostaje Ci tylko ściąć włosy. Odrosną przeciez
A na dzien dzisiejszy lepiej chodzić w krótszych ale za to zdrowych włosach, niż w długich i zniszczonych.
CheriiLady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-12, 13:00   #6
Jamajka007
Zakorzenienie

Ściąć!
Jeżeli tego nie zrobisz, włosy będą się dalej rozdwajać... i to nie tylko na końcówkach, ale też dużo wyżej...

"Każdy popełnia głupstwa, kiedy jest nieszczęśliwy.."

Jamajka007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-12, 14:42   #7
Mini007
Zakorzenienie

Ściąć, niestety. Też to mam, u fryzjera nie byłam prawie półtora roku i też mam gdzieniegdzie te plamki. Idę w przyszłym tygodniu.
Mini007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-12, 16:10   #8
e881da125a136a9bffb8cbebcfb21e9747a0f67f_606e39721a1d5
Konto usunięte

Podcięcie końcówek nie jest takie straszne, a włosy ponoć wtedy szybciej rosną
e881da125a136a9bffb8cbebcfb21e9747a0f67f_606e39721a1d5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-12, 17:26   #9
beatrice1993
Raczkowanie

Podciąć końcówki mogę o 2-3 cm, ale nie więcej... nie chcę ścinać drastycznie...
Stary 2009-12-12, 17:41   #10
Emida
Przyczajenie

Mam podobny problem. Tylko , że moje oprócz plamek są jeszcze osłabione i wypadały garściami do miesiąca temu. Teraz to co mi zostało nie wygląda ładnie. W przyszłym tygodniu idę do fryzjera. Już się psychicznie nastawiłam na krótką fryzurę. Nigdy nie miałam krótkich włosów. Wolę jednak taką niż to co teraz mam na głowie. Jedyna rada to obciąć i dbać o odrastające włosy. W moim przypadku pomogły mi też surówki piękności. Nie pomogły mi natomiast tabletki typu skrzyp. Polecam jedzenie warzyw i owoców. Włosy odrosną. Głowa do góry
Emida jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-12, 21:08   #11
quench
Are you talking to me?!

Niestety, ścięcie zniszczonych końcówek to jedyne wyjście. Znam to z autopsji... Na początku na końcówkach włosów pojawiały mi się białe kuleczki, później włos pękał i się nie tyle rozdwajał co roztrajał i rozczwarzał (nowe słowo). Nie pomógł Wax, ani Absolut Repair L'Oreala ani łykanie suplementów, wcieranie jedwabiu, olejku kokosowego, migdałowego i rycynowego. Włosy podcinałam 3- krotnie. Na początku delikatnie, jakieś 3-4 cm. Początkowo było ok, ale później włosy znowu się rozdwajały (a zaprzestałam wszystkiego: prostowania, farbowania i stylizacji; splatałam je tylko w warkocz). Później obcięłam włosy do ramion (na tym mogłam poprzestać, bo porządne skrócenie włosów definitywnie rozwiązało problem rozdwojonych końców) aż w końcu pokusiłam się o krótką fryzurkę a'la chłopczyca. To akurat był błąd ale cóż... Fakt faktem- nic nie jest w stanie odbudować kompletnie uszkodzonego włókna włosa i podcięcie ich to jedyne wyjście.

Edytowane przez quench
Czas edycji: 2009-12-12 o 21:10
quench jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-08, 16:05   #12
solhate
Przyczajenie

[1=e881da125a136a9bffb8cbe bcfb21e9747a0f67f_606e397 21a1d5;15818024]Podcięcie końcówek nie jest takie straszne, a włosy ponoć wtedy szybciej rosną [/QUOTE]
Niestety nie rosna szybciej ale jesli zetnie sie odpowiednia dlugosc to moga zdrowo rosnac,nie lamiac sie (przy czym nie tracac na swojej dlugosci)
Stary 2012-09-09, 14:38   #13
esfira
Zakorzenienie

z moich obserwacji wynika, że w miejscach białych plamek włosy są złamane i jak się lekko pociąga, to się urywają w tym miejscu. Nie ma na to rady, tak samo jak nic nie sklei rozdwojonych końcówek podciąć i zacząć porządnie dbać o włosy- maski, olejowanie, jest dużo metod na forum. Na dłuższą metę nie opłaca ci się zostawiać na głowie zniszczonych i rozdwojonych końcówek, bo będą się dalej łamać i kruszyć i nici z zapuszczania :/

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-11, 14:35   #14
evelinka88
Przyczajenie

Lightbulb Dot.: Białe plamki na końcach włosów.

witam was zauważyłam już od jakiegoś dłuższego czasu tak jak w temacie byłe końcówki tzn tam gdzie obcinam sama rozdwojone końcówki nożyczkami w miarę ostrymi , pojawiają się takie białe hmm końce potem gdy głaskam się po włosach czuje istna szczotkę choć nie zawsze tam gdzie było mniej białych końcówek mam gładsze.. a włosy mimo to dalej się rozdwajają w tym miejscu... tydz. temu robiłam takie przycinanie i dziś znów miałam pełno rozdwojonych, myślę że czeka mnie solidna kuracja wzmacniająca i obcięcie włosów do ucha, hodowanych od początku roku z włosów od za ucho do łopatek.. ;/;/ zniszczonych po lecie.. nie wiem czy da się długość jakoś uratować.. szczerze było by fajnie

Tylko co tu uratuje moje włosy, robienie domowych maseczek to chyba zbyt nie miła dla moich dziwnych włosów sprawa.. zachowują się odwrotnie niż efekt jaki powinien być.. myślę też że może je przeterminowałam stąd szorstkość ale rozdwajanie ??

Edytowane przez evelinka88
Czas edycji: 2013-09-11 o 15:00
evelinka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-15, 22:32   #15
Kotowe
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez evelinka88 Pokaż wiadomość
witam was zauważyłam już od jakiegoś dłuższego czasu tak jak w temacie byłe końcówki tzn tam gdzie obcinam sama rozdwojone końcówki nożyczkami w miarę ostrymi , pojawiają się takie białe hmm końce potem gdy głaskam się po włosach czuje istna szczotkę choć nie zawsze tam gdzie było mniej białych końcówek mam gładsze.. a włosy mimo to dalej się rozdwajają w tym miejscu... tydz. temu robiłam takie przycinanie i dziś znów miałam pełno rozdwojonych, myślę że czeka mnie solidna kuracja wzmacniająca i obcięcie włosów do ucha, hodowanych od początku roku z włosów od za ucho do łopatek.. ;/;/ zniszczonych po lecie.. nie wiem czy da się długość jakoś uratować.. szczerze było by fajnie

Tylko co tu uratuje moje włosy, robienie domowych maseczek to chyba zbyt nie miła dla moich dziwnych włosów sprawa.. zachowują się odwrotnie niż efekt jaki powinien być.. myślę też że może je przeterminowałam stąd szorstkość ale rozdwajanie ??
A może masz tępe nożyczki? Wiem że napisałaś w miarę ostrymi ale może to za mało?

Razem od: 1.01.2010
Zaręczyny: 13.09.2014
Ślub: 6.08.2016

Edytowane przez Kotowe
Czas edycji: 2013-09-15 o 22:33
Kotowe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-23, 20:59   #16
evelinka88
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Białe plamki na końcach włosów.

Cytat:
Napisane przez Kotowe Pokaż wiadomość
A może masz tępe nożyczki? Wiem że napisałaś w miarę ostrymi ale może to za mało?

faktycznie i tak tez mogło być, ale zaściełam włosy u fryzjerki kilka dni góra tydzień i już mam gdzie nie gdzie rozdwojone..
evelinka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości