|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Wymiana książki - Empik
Cześć Dziewczyny. Mam pewien problem. Kupiłam mamie pod choinkę książkę w Empiku i dzisiaj się okazało, że mama tą książkę ma
a specjalnie wcześniej sprawdzałam-musiałam jej nie zauważyć. I stąd moje pytanie. Czy orientuje się któraś z Was, czy będę mogła wymienić sobie tą książkę na jakąś inną, albo na jakiś film? Miała któraś z Was już taką sytuację?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wymiana prezentu
Myślę, że nie powinni robić problemu z wymianą, jeśli książka będzie w takim stanie jakim została kupiona i wymienisz ją na coś, co będzie w tej samej lub wyższej cenie
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Książka wcale nie była używana, po zakupie cały czas leżała w szafce. Mam nadzieje, że wymienią chociaż troche mi głupio tak iść i się pytać:P
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
A czemu ma Ci być głupio? Nie Ty pierwsza i nie ostatnia chcesz oddać/wymienić zakupiony artykuł.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
"Nowe zasady zwrotu towarów w Empiku budzą niepokój kontrahentów. Klienci będą mogli do 60 dni oddać każdy kupiony produkt – książkę płytę, nawet gazetę, jeśli nie będzie widać oznak użytkowania. – Koszty zostaną znowu przerzucone na wydawców, nie wyobrażam sobie takiej sytuacji – mówi Aldona Zawadzka, wiceprezes Polskiej Izby Książki.
Empik uspokaja. – Wydawcy nie mają żadnych powodów, aby się niepokoić. Do zwrotu lub wymiany przyjmujemy tylko i wyłącznie produkty, które nie noszą znamion użytkowania i są oryginalnie zapakowane, trzeba też okazać przy kasie dowód zakupu – wyjaśnia Monika Marianowicz, rzecznik sieci. Mówi, że trzy lata temu, kiedy wprowadzano 30-dniowy termin zwrotu, wydawcy i media twierdzili, że klienci zaczną traktować Empik jako wypożyczalnię. – Nic takiego się nie stało. Po wprowadzeniu tej zasady nie odnotowaliśmy wzrostu liczby zwrotów – dodaje. " info z 'Rzeczpospolitej' z maja tego roku
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję za informacje
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:31.

a specjalnie wcześniej sprawdzałam-musiałam jej nie zauważyć. I stąd moje pytanie. Czy orientuje się któraś z Was, czy będę mogła wymienić sobie tą książkę na jakąś inną, albo na jakiś film? Miała któraś z Was już taką sytuację?