|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
czy opłaca się kupowaćd drogie buty?
a mianowicie Louboutin model Bianca kolor czarny.
mysle nze cena nie gwarantuje ze sie nie zniszcza szkoda z drugiej strony barrdzo mi sie podobaja! help ! |
|
|
|
|
#2 |
|
BAN stały
|
Dot.: czy opłaca się kupowaćd drogie buty?
śliczne.
nie wiem, jakiej odpowiedzi oczekujesz, bo buty za 700 dolców są pięknie wykonane i w ogóle, ale też niezniszczalne to na pewno nie są. np. rysują się tak samo jak takie za 70, np.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Czy się "opłaca" - rzecz względna. Trzeba pamiętać, że płaci się wiele za samą "metkę". Niszczyć się będą, bo nie ma na świecie takich butów, które by się nie niszczyły. Ja bym się nie zdecydowała, ale jeśli komuś zależy...
|
|
|
|
|
#4 |
|
BAN stały
|
czy opłaca się, no wiadomo, piękne buty to piękne buty, jeśli szukasz luksusu (i na niego Cię stać) no to tak. Taka jest przecież tego idea.
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
generalnie placisz za prestiz ktory stoi za ta marka... btw sa piekne
|
|
|
#6 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Więc takie pytanie raczej z cyklu, co kto lubi. Na pewno się nie opłaca, gdy człowiek ma popadac w długi (trudne do spłacenia, może juz tak powiem) przez realizowanie zachcianek, na które go nie stać... No chyba, że planuje szybko umrzeć więc olewa, albo podoba mu się chowanie po świecie przed wierzycielami. To wtedy też powiedziałby może, że warto.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
hmm...ja bym za nie tyle nie dala ;(
|
|
|
#8 |
|
BAN stały
|
e tam, gdybyś zarabiała np. 10 tyś miesięcznie i mieszkała w pięknym apartamencie na wysokim piętrze nad rozświetlonym miastem, to byś raczej dała.
![]() autorko, jak Cię stać, nie żal Ci kasy, no to przecież bierz.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam równie ładne z La Strady - 220 zł. Różnią się tym, że nie mają czerwonej podeszwy, ale tak w ogóle to są bardzo podobne. Ale jeśli stać Cię na firmowane światową marką, to jasne, że kup tamte.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
za 2 tyg wyjezdzam do rzymu i raczej je kupie
jak tylko beda wygodne itp dzieki !!
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Autorko wątku, jak Ci dzieci w głodu płakać nie będą, to kupuj
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Konto usunięte
|
Inaczej
..nie opłaca się kupować tanich.Te ze zdjęcia są w ogóle nie w moim guście,ta podwyższona podeszwa przy palcach przy takim obcasie jest zbyteczna.Ale też wiem ze nie o to pytasz.Ale skoro wkleiłaś foto a nie tylko zapytanie
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli cie stac to kup jesli na nie zbierasz i sobie odmawiasz to poszukaj podobnych tylko tanszych. wdg. mnie szkoda zycia na oszczedzania aby uzbierac na buty ! ktore nie gwarnatują jakości. Za kupieniem stoi tez zawód jaki wykonujesz. Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2009-12-14 o 18:22 |
|
|
|
|
|
#14 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
opłaca się kupować porządne buty
niekoniecznie drogie ale raczej nie tanie
|
|
|
|
|
#15 |
|
Wtajemniczenie
|
Osobiście uważam, że jeżeli kogoś stać na drogie gadżety, ciuchy, samochody itp. to kupienie bucików np. za 3tys jest OK. (A ile kosztują te ze zdjęcia, bo nawet nie wiem...
)Jeżeli natomiast dana osoba zbiera na buty przez 3 mce, oszczędza na wszystkim co popadnie i takie buty (czy też inny gadżet) jest celem jej życia, to zaczęłabym się zastanawiać czy to aby napewno zdrowe. |
|
|
|
|
#16 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- dla mnie tylko ta platforma sie liczy! takie najbardziej mi sie podobaja ;] |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
Ja chciałam tylko dodać, że one nie kosztują 700$. Są przecenione o 70% więc to tylko jakieś 220$ o ile dobrze pamiętam.
![]() Ja jestem w nich szczerze zakochana, może nie konkretnie ten model, ale generalnie w dalekiej przyszłości, kiedy już będę bogata ( ) planuję zakup klasycznych czarnych szpilek od Louboutina.![]() To takie moje skryte obuwnicze marzenie.
|
|
|
|
|
#18 |
|
Rozeznanie
|
Te buty kosztuja okolo 1000zl nie?
JEsli Cie na nie stac czy sobie uskladalas i Ci sie podobaja to se kup bo zwariujesz hehe ;p Pozniej sama stwierdzisz czy sie oplacalo czy nie. zreszta moze beda obnizki
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#20 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oczywiście na tyle, na ile wygodne mogą być buty na obcasie. Wiadomo że to nie trampki.
|
||
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
Cena nie zawsze gwarantuje jakość,wiadomo. Zależy też jak się chodzi w butach
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
http://www.christianlouboutincom.com...cc5518adb85cfc
Stąd. ![]() Myślę, że w butiku raczej nie. |
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Jedyne buty na jakie potrafię wydać na prawdę dużo to buty zimowe, albo trapery. Jak dla mnie na to szkoda pieniędzy chyba że masz ich dużo ;p
|
|
|
#24 |
|
Rozeznanie
|
Czy sie oplaca? Nie
placisz za marke po prostu. Mysle ze kupujac buciki za taka cene nie mysli sie kategoriami "czy sie oplaca?"Jesli stac Cie i bedziesz sie dobrze w nich czula to kupuj.
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
ja już sie przekonałam, że tanie buty są do kitu, bo na zime co roku kupuje po dwie pary, bo zawsze pierwsza się rozwala :/ w tym roku znowu kupiłam z ccc te po sto ileś i juz się rozwalają ;/ dlatego kolejne buty jakie kupie będą ze skórki
solidne przedewszytkim trudno, że droższe
|
|
#26 |
|
Rozeznanie
|
ale tam pisze ze sa one z katalogu z lipca.. takze ta znizka moze byc teraz inna albo wcale. .
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zadomowienie
|
Myślę, że jest taka sama, bo to jest normalny sklep internetowy, wkładasz do koszyka, kupujesz, płacisz, więc ceny na pewno są aktualne.
![]() Inna sprawa, że nie wysyłają za granicę, niestety nie doczytałam gdzie się ich siedziba znajduje, ale sądzę, że we Włoszech.
|
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
opłaca się pod warunkiem że nie będą to twoje jedyne buty które zajeździsz w miesiąc codziennym chodzeniem w nich po dziurawych polskich chodnikach
a jakby były faktycznie tak przecenione to w ogóle szał
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoja drogą trochę żenua buty za 3 i autobus ![]() no to jest sprawa b. indywidualna ,nie spotkalam w swoim zyciu butów które by mnie nie obtarły nawet trampki bywaja okrutne . |
|
|
|
|
|
#30 |
|
BAN stały
|
A ja tam uważam, że żadna racjonalna przesłanka nie stoi za tym, że wywalać przesadnie duże kwoty na cokolwiek. Czysty snobizm i cóż...strata forsy.
Właśnie dziś na wizażystce gadałyśmy o serum na celulit Diora, które bratowa mi sprezentowała (cena: 305 zł). I co ? Nico Totalny badziew. Główną substancją aktywną w tym preparacie jest alkohol - na pierwszym miejscu w składzie Mam kilku zamożnych zanjomych, którzy na tego typu gadżety mogliby sobie pozwolić, ale nie kupują tego. Z czystego zdrowego rozsądku. Można wybrać coś równie dobrego, ale mniej znanego i reklamowanego. Lubię sesnowne podejście do takich kwestii. Imponują mi ludzie, którzy wraz z przypływem gotówki nie dostają małpiego rozumu. No, chyba że z dużej przeceny/wyprzedaży, po przyjrzeniu się temu z bliska i ocenie jak to jest zrobione i ile mniej więcej wytrzyma, to się można zastanowić
Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2009-12-14 o 20:09 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.

np. rysują się tak samo jak takie za 70, np. 

jak tylko beda wygodne itp

)