|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Łyżeczka oleju na chrypkę?
Jakiś czas temu słyszałam że na chrypkę podobno pomaga połknięcie łyżeczki oleju, bo nawilża gardło. Chciałam się spytać czy może któraś z was próbowała już tego sposobu i jakie były rezultaty? Mam jeszcze pytanie odnośnie tego jaki powinien być to rodzaj oleju, czy może być to zwykły olej słonecznikowy, i czy jak będę na codzień (często dostaje lekkiej chrypki i chciałabym to robić prewencyjnie) łykała na noc łyżeczkę takiego oleju, a oprócz tego będę płukała gardło wodą z solą w ciągu dnia to mi nie zaszkodzi? Z góry dzięki za odpowiedzi
Edytowane przez Kokosankaa Czas edycji: 2009-12-19 o 08:44 |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Łyżeczka oleju na chrypkę?
Pierwsze słysze, wiem że dobre na chrypkę i ból gardła jest siemie lniane - ubóstwiane przez mojego znajomego muzyka.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Łyżeczka oleju na chrypkę?
nie słyszałam nic o takim sposobie i nie stosowałabym tego bez sprawdzenia w wiarygodnym źródle- zwróciłam tylko uwagę na to:
"pomaga połknięcie łyżeczki oleju, bo nawilża gardło" olej nie nawilża, tylko natłuszcza jak już, a nawilża WODA!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:29.