|
|||||||
| Notka |
|
| Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
dziecięce inspiracje
Ostatnio szperając w sieci odkryłam pewną stronę, która zaskoczyła mnie z jednej strony swoim nowatorstwem, z drugiej prostotą pomysłu
![]() dzieci mają masę pomysłów, czasem są inspiracją ciekawych biżuteryjkowych tworów Może i Was zainspirowali kiedyś mali artyści, bądź spotkałyście się z podobnymi inspiracjami? Ponieważ zdjęcia nie są moją własnością, a z szacunku dla cudzej pracy należny podać źródło więc podaje :http://www.amjewellery.co.uk/ mam nadzieję że udało mi się dodać załączniki
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: dziecięce inspiracje
woof..
bardzo fajne ; p |
|
|
|
|
#3 |
|
www.dulcedo.pl
|
A mnie to nie przekonuje jako finalny produkt, może przeniesienie obrazu własnego dziecka miało by sens emocjonalny. Ale patrząc na ostateczny wygląd biżuterii nie mam pomysłu na jej ubranie.
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Lubomirko myślę, że w biżuterii tego typu, najważniejszy jest właśnie wydźwięk emocjonalny
. Też raczej bym takiej biżuterii nie założyła, bo nie miałabym pomysłu do czego ją ubrać. Jest to chyba bardziej forma ciekawego prezentu na dzień matki, babci itp., niż coś do noszenia na codzień. Pomijajać pewnie aspekt cenowy, myślę, też że np. 7-10. dziewczynka bardzo by się ucieszyła, gdyby mogła nosić wisiorek lub kolczyki, które "sama zaprojektowała".
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
dla mnie genialne,
są osoby na tyle ekscentryczne które mogą to ubrać, sama kiedyś przelotnie miałam do czynienia z dziećmi w przedszkolu, i widziałam jak pewna pani plastyczka z jakichś palm i gryzmołów potrafiła wydobyć coś niesamowitego ![]() pozwolę sobie załączyć 2 ilustrację głowonogów dziecięcych, w kiepskiej rozdzielczości, bo niestety takie wtedy miałam możliwości, ale takie rysunki mnie rozczulają, proszę się inspirować bez krępacji !!! pozdrawiam, 1. mój przyjaciel 2. pies
Dukan ![]() I faza 14III - 21III -2,5 kg II faza 21 III - 8 VII - 9kg ![]() ![]() III faza 8 VII - 10 XI Edytowane przez Lilnut Czas edycji: 2009-12-27 o 23:33 |
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Piesek jest genialny
, widzę, że ktoś ma większy talent do rysowania niż ja . Załączam kolejne dziecięce inspiracje znalezione w sieci ![]() Natomiast stąd : http://www.magicdogstudio.com/Off_th..._Out_of_t.html byłabym nawet skłonna wybrać coś dla siebie mają to "coś" w sobie.
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
Genialne prace pod tym linkiem który wrzuciłaś...
![]() i super że widać oryginalne obrazki dzieci WOW ![]() jest się czym inspirować... stamtąd... "Every child is an artist. The problem is how to remain an artist once he grows up.... it took me a whole lifetime to learn to draw like children." - Pablo Picasso
Dukan ![]() I faza 14III - 21III -2,5 kg II faza 21 III - 8 VII - 9kg ![]() ![]() III faza 8 VII - 10 XI Edytowane przez Lilnut Czas edycji: 2009-12-28 o 02:01 |
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Pragnę Wam zaprezentować dzieło pewnej artystki, która w tym roku skończy 4 lata
![]() W trakcie swojej pracy dostała nieograniczony dostęp do wszystkich moich bizuteryjko-koralikowych materiałów i narzędzi. Wybór koralików i innych elementów całkowicie autorski. Kompozycja tak samo . Moja jedyna ingerencja to pomoc w obcięciu drucika po owijaniu, w zrobieniu jednego loopika oraz zamknięcie bigielka po nałożeniu na niego kolczyczka. Kolczyczek tylko jeden, ponieważ mała artystka uznała, że dzieło jest już skończone i nie trzeba robić drugi raz tego samego ![]() Zatem chwalę się moją małą uczennicą ![]() za jakośc zdjęcia z góry przepraszam, ale robione na szybko
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Czterolatka zdolniejsza od niejednej 'nastki
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
Prawdziwa, artystyczna dusza- nie robić drugi raz tego samego
|
|
#11 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
Kasia83 tak mi się wydaje, że to był główny cel wrzucenia tutaj przeze mnie tego zdjęcia. Jak pomyślę o moich początkach to aż mi wstyd
, że taki maluch potrafi w tym wieku zrobić coś dużo lepszego, niż ja na początkach mojej przygody heurek coś w tym jest ![]() rusa1ka trzeba było się pochwalić małą artystką a ten wątek się idealnie do tego nadaje. Jak jej dzisiaj pokazałam, że też ma miejsce swoje miejsce, gdzie może prezentować swoje dzieła, była dumna jak paw
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
Nikt jak na razie tu nic nie zamieścił
![]() Odświeżam wątek . Wisiorek zrobiony przez małą artystkę . Dziś niepostrzeżenie zabrała się za moje sreberka. Tak więc wisiorek srebrno-posrebrzany . Zorientowałam się po fakcie, czyli jak przyniosła już gotowe, żeby zrobić "oczko". Pozostało tylko zrobić dobrą minę do złej gry i grzecznie machnąć loopika .
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje dla małej artystki!
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
Moje dzieciaki regularnie podbieraja mi materialy.Moja corka dostaje do swojej ''skrzynki ze skarbami'' wszystkie lekko uszkodzone krysztalki i kamienie.Narazie nawleka sama korale ale marzy jej sie robienie ''czegos takiego jak mama''.
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
mamahania zapraszam do prezentowania tu dzieł córki
na pewno tworzy cudeńka tak jak mama
|
|
#17 |
|
Rozeznanie
|
revenart, zdolna panna Ci rośnie. Moja ciągle kolekcjonuje moje pomyłki z zamówień i tworzy z tego maga długie naszyjniki
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
nutka brzmi interesująco
jestem ciekawa tych mega długich naszyjników pokażesz?
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
Raven zdolną małą artystke masz... gratuluję
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
Raven, pewnie często słyszała od Ciebie, żeby używać przekładek
Wisiorek jest uroczy. A jeśli chodzi o dziecięce inspiracje, to miałam taki pomysł z blaszkami, ale nie wiem właśnie czy to nie jest zbyt ekstrawaganckie.
|
|
|
|
|
#21 |
|
Rozeznanie
|
wisiorek cudny
mała szybciej za srebro się chwyta niż ja gratulacje córy
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
ładny ten wisiorek córy
Pamiętała o przekładkach i kuleczce na końcu :PKto wie, za rok, za dwa to już będziecie kręcić wspólny biznes :P |
|
|
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
Yaollinko genialny pomysł
, z przyjemnością bym taką srebrną blaszkę ubrała . Przy biżu, którą noszę jest jeden podstawowy warunek - ma się wyróżniać i przykuwać uwagę , a taka dziecięca koncepcja byłaby do tego idealna![]() Moniczko chyba będę musiała poczekać dłużej , wykorzystywanie dzieci do pracy jest do pewnego wieku zabronione
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.

. Też raczej bym takiej biżuterii nie założyła, bo nie miałabym pomysłu do czego ją ubrać. Jest to chyba bardziej forma ciekawego prezentu na dzień matki, babci itp., niż coś do noszenia na codzień. Pomijajać pewnie aspekt cenowy, myślę, też że np. 7-10. dziewczynka bardzo by się ucieszyła, gdyby mogła nosić wisiorek lub kolczyki, które "sama zaprojektowała".

.