|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Czat albo forum ginekologiczne
Mam dość nieprzyjemny problem i potrzebuję porady ginekologa albo kogoś kto zna się takich różnych kobiecych sprawach.. Znacie może jakieś adresy, linki dzięki którym mogłabym sie skontaktować ze specjalistą? Pewnie nie obejdzie się bez wizyty w gabinecie.. Proszę o odpowiedź!
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czat albo forum ginekologiczne
Mozesz poradzic sie tutaj ,co prawda lekarza nie ma ale dziewczyny maj aduzą wiedzę.
w innym wypadku pozostaje wizyta w gabinecie. |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
My chętnie służymy pomocą, nie jesteśmy specjalistami ale myślę że zawsze coś poradzimy. Musisz tylko nam powiedzieć jaki masz problem i nie wstydz się bo na tym forum raczej nie ma osoby która nie ma żadnego problemu więc coś zawsze nas wszystkie łączy
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Nie wiem ci się dzieje, ale od 3 miesięcy nie miałam okresu. Czy to coś poważnego? Nie wiem co mam zrobić, trochę głupio mi iść do ginekologa, a chciałabym się mniej więcej dowiedzieć do mi jest.
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czemu ci głupio do niego iśc? Zje Cię czy jak? Ile jeszcze będziesz zwlekać z wizyta? Co masz zrobić? Zapisać się jak najszybciej do gina Ciąża wchodzi w grę? |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co masz zrobic ?isc do ginekologa ,nikt na forum cie nie zbada i nie postawi diagnozy. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Oczywiście ciąża nie wchodzi w grę.
A do ginekologa to sama sie boje iść, ale chyba głównie tego że to nie będzie kobieta
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bierzesz książkę telefoniczna, albo google w obroty i szukasz ginekologów ze swojego miasta, albo okolicy. Myslę, że kobieta ginekolog będzie jakaś. A jak nie to do faceta idź. Nie martw sie, nie zje cie. Idź z koleżanka,mama, siostrą, Tżem czy kim tam jeszcze chcesz. Boisz się iść , bo to bo tamto i co? Masz zamiar czekać tak do końca życia z nadzieją, że okres sam sie pojawi? Zadbaj o swoje zdrowie, bo masz je tylko jedno. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Ja osobiscie do ginekologa wole isc do faceta.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Moja droga ja również mam takie problemy jak ty ostatnio też 3miesiące okresu nie miałam i musiałam go wywoływać luteiną. Nie bój się lekarzy i zmykaj do niego on napewno ci pomoże. Powinien cie wysłać na badania, zrobić cytologie, usg dopochwowe. Ja jestem bardzo częstym gościem u ginekologa bo przynajmniej 2 razy w miesiącu chodze. Pewnie chodzilabym więcej ale niestety on jest prywatny i trosze za wizyte bierze. Ale ja lubie wiedzieć co sie w moim organizmie dzieje i dlaczego. Więc wstyd chowamy w kieszeń i z podniesioną głową kroczymy do lekarz.
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Jest mi bardzo miło i ciesze sie że choć troszke mogłam pomóc
![]() ps. Jak będziesz po wizycie to napisz jak było i co powiedział lekarz. Zobaczysz będziesz przykładem dla innych wstydliwych dziewczyn.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
błgagam pomóżcie mi!!!
przez przypadek wziełam o dwa dni za szybko tabletke antykoncepcyjna!!!!! niewiem jak to zrobiłam? zamiast wziąść 26 wziełam 24... i biore dalej--ale niewiem czy dobrze robie birąc je dalej? mam nadzieje,ze nie istnieje ryzko zajścia w ciązy?! prosze pomóż mi co mam zrobić? |
|
|
|
|
#15 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Skróciłaś przerwę z siedmiu do pięciu dni? Tak? |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Przyczajenie
|
zatrucie alkoholem
Jestem pierwszy raz w takiej sytuacji i nie wiem co zrobić, dzis jest sobota i lekarze ginekolodzy nie przyjmują
![]() Normalnie tabletki przyjmuje o 9:30, w noc sylwestrową trochę przesadziłam z alkoholem i wymiotowałam 1 stycznia cały dzień. Tabletkę wzięłam 1 stycznia o 9:30 lecz po godz i tak ja zwymiotowałam. Jak już wspomniałam cały dzień wymiotowałam średnio z 5 razy - czy powinnam wziąźć tabletkę za każdym razem gdy zwymiotowałam? Dodam, że jest to niestety I tydzień cyklu (biorę od wtorku więc jest to 4 dzień ![]() Stosunek płciowy był wcześniej, tabletek nie pominęłam nie licząc dnia wymiotów. Jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę? |
|
|
|
|
#17 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: zatrucie alkoholem
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: zatrucie alkoholem
Wzięłam 31.12 o 9:30
01.01 i 2.01 o 9:30 Bardzo żle się czułąm ze nie pomyslam ze by wziążć przed spaniem 01.01 ale wtedy tez mnie mdlilo w sumie to cały 1 styczen taki byl ![]() Czy są jakies dodatkowe tabletki w takiej sytuacji nie na recepte? |
|
|
|
|
#19 | |
|
Zadomowienie
|
Rozumiem, że dziś wzięłaś 2 tabletki na raz (tę dzisiejszą zgodnie z planem i tą dodatkową za wczorajsze wymioty)? Bo tak należało postąpić według ulotki, jeśli minęło więcej niż 12 godzin od pominięcia tabletki:
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Przyczajenie
|
Nie, wzięłam dzis tylko jedną
---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Gdyż od wczoraj do dzisiaj tj od 01.01 do 02.01 minelo 24 h |
|
|
|
|
#21 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja bym wzięła teraz jeszcze tabletkę. Tak żeby organizm uznał tą z 9.30 jako tą wczorajszą zwymiotowaną, a tą którą teraz bym wzięła - jako dzisiejszą, tylko wziętą 3,5 godziny później niż zwykle. I powinnaś zgłosić się do lekarza. Z tych stosunków w ciągu ostatniego tygodnia może być ciąża. |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
podsumowujec, zabezpieczaj sie dodatkowo przez nastepne 7 dni, 14 dni od stosunku zrob test. ewentualnie mozesz jeszcze lecie po tabletke po, jesli nie minelo 72h. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Przyczajenie
|
Witam. Od 1,5 m-ca przyjmuję codziennie o stałych porach tabletki Regulon. Wczoraj zapomniałam o tabletce. Zorientowałam się po 13 godzinach. Wzięłam pominiętą tabletkę. Na ulotce jest napisane, że w przypadku pominięcia tabletki powyżej 12 godzin należy dodatkowo zabepieczać się przez 7 dni. Czy jeśli tabletka została przyjęta po 13 h przerwy, a wcześniej wszystkie tabletki byly brane o stałej porze - czy ich skuteczność może być aż tak obniżona, aby stosować dodatkowe zabepieczenie? Dodam, że jest to 12 tabletka - czyli 2 tydzień, tzw"najbezpieczniejszy". Z góry dziękuję za pomoc.
|
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() jestem nowa na forum i nie wiem za bradzo jak się tutaj poruszać ale potrzebuję pomocy. i opini co mam robić. 2 lata temu urodziłam dziecko i od pół roku zaćzełam miesiączkować. okresy są nieregularne trwają od 7 do 17 dni w odstępie 14 do 40 dni. wiem że tak może byc przy wkładce którą posiadam. ale co innego mnie niepokoi. na ostatnim USG wyszło że mam całe jajniki w bąblach i to dość duży. a odtatnio odczuwam ukłucia u okolicy podbrzusza sa dosc silne. dodatkowo odczuwam ból w trakcie stosunku z mężem. nie wiem co to może być. muszę wybrać sie do leakrza, ale ostatnio sama jestem dwójk amaluszków w domu w tych godzinach co gin przyjmuje . proszę o poradę---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- dodam tylko ze mam jeszcze okropny tradzik ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- |
|
|
|
|
#25 |
|
Przyczajenie
|
Witam!
Mam pewien problem... Czy mogę zacząć przyjmować tabletki antykoncepcyjne od połowy opakowania? Czy jest jakiś inny skład poszczególnych tabletek? Czy będą one działały normalnie , tyle tylko że szybciej się skończą? Bardzo proszę o przemyślane i poważne odpowiedzi! |
|
|
|
|
#26 |
|
Przyczajenie
|
Dobry wieczór mam pytanie czy jest możliwe tak jak w mojej sytułacji ja skczyłam juz 64 lata i juz od ponad 10 lat nie mam okresu ale nagla dzis po przebudzeniu zaczełam krwawic tak jak bym dostała miesiaczke czy to jest normalne czy mam jsc odrazu od lekarza
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zadomowienie
|
"Dobry wieczór mam pytanie czy jest możliwe tak jak w mojej sytułacji ja skczyłam juz 64 lata i juz od ponad 10 lat nie mam okresu ale nagla dzis po przebudzeniu zaczełam krwawic tak jak bym dostała miesiaczke czy to jest normalne czy mam jsc odrazu od lekarz"
Odrazu do lekarza, to na pewno nie jest normalne
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:55.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)