![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Wszystko o Avonie - cz. 9
Witam w kolejnej cześci pogawędek nt. kosmetyków firmy Avon.
Proszę o uważne zapoznanie się z tym postem, również osoby udzielajace sie w poprzednich wątkach!! 1. link do 1 części: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=207408 link do 2 części: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219957 link do 3 części: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=235871 link do 4 części: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=261644 link do 5 części: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=291047 link do 6 części: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=319919 link do 7 części: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=354813 link do 8 części: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=378214 2. Wątek przeznaczony jest do dyskusji o firmie i kosmetykach Avon. W tym wątku dyskutujemy o kosmetykach firmy Avon, omawiamy także sprawy techniczne związane z zamawianiem kosmetyków. W tym wątku nie wklejamy katalogów ani zdjęć kosmetyków! Dostępne katalogi i zdjęcia znajdziesz tutaj(klik!) 3. Proszę o wypowiedzi związane z tematem. Ze względu na dużą liczbę osób odwiedzających wątek wszystkie posty nie na temat lub nie zawierające konkretnej treści (np. post z jedną emotką) będą usuwane. Jeżeli chcecie sobie luźno porozmawiać na tematy, które Was łączą zapraszam do tego wątku Chcesz zasubskrybować nowy watek?? Skorzystuj z opcji "narzędzia" gdzie mozna włączyć subskrypcje. Wszelkie posty typu: "witam w nowej części", "subskrybuję" będą usuwane!! 4. PROSZE NIE PYTAC O KATALOGI!! JEŚLI W WATKU Z KATALOGAMI NIE MA TO ZNACZY ŻE NIKT Z WIZAŻU JESZCZE GO NIE MA, ALBO NIE MA OCHOTY ZAMIEŚCIĆ - TO JEGO PRAWO, KTÓRE TRZEBA USZANOWAĆ. Posty z prośbami o katalogi będą kasowane. 5. Pamiętajcie, że wiele kosmetyków Avon zrecenzowanych jest w KWC. W bazie znajduje się prawie 900 kosmetyków! Recenzje kosmetyków Avon [kilknij tutaj !] Przed zadaniem pytania nt. kosmetyku sprawdź bazę KWC, przeszukaj poprzednie wątki korzystając opcji: "przeszukaj ten watek" - nikt nie ma ochoty pisać kilka razy tego samego, bo komuś najzwyczajniej w świecie się NIE CHCE poszukać. 6.Ważne jest dbanie o porządek w wątku - korzystajcie z opcji edycji i multicytowania! Żeby edytować post wystarczy nacisnąć przycisk Edycja obok Twojej wiadomości. Chcesz nauczyć się multicytować ? Przeczytaj pierwszy post tego(klik!) wątku. Nadal nie rozumiesz? Przejrzyj cały wątek - tam Wizażanki dokładnie tłumaczą sobie na czym to polega. Zawsze możesz też wysłać mi PW. Napisałaś wiadomość i zorientowałaś się, że chciałabyś dodać jeszcze jeden cytat ? Nic prostszego ![]() Wystarczy skorzystać z opcji edycji. Następnie skopiować treść wiadomości, którą chcesz zacytować i skorzystać z tego kodu (pomijając spacje) : [ quote=nazwa użytkownika od którego pochodzi wiadomość ] Tutaj wklej tekst wiadomości [/quote ] Możesz też skorzystać z "chmurki", która widnieje nad polem tekstowym i wstawia tę komendę po jej kliknięciu (ostatnia opcja formatowania tekstu) Proszę komunikować się z moderatorami za pomocą opcji Zły Post. W razie wątpliwości zawsze można wysłać PW do mnie ![]() Mam nadzieję, że będziecie stosować się do tych wytycznych - a wątek będzie przyjaznym miejscem dla każego użytkownika. Aby włączyć subskrypcję: narzedzia --> subskrybuj. Posty z "sub" , "subskrybuję" , "witam w nowym watku", z jedną emotką itp BĘDĄ USUWANE!
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-02-09 o 08:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 9
Matko, już nowa część
![]() Wiecie co, odmyśliłam się w kwestii zegarka Eternal-już go nie chcę... Mają mi teraz w zamówieniu przysłać-jak do nich napiszę, to nie dołożą mi go? |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
szybko ra 9-ta część
![]() ja dziś wieczorem składam zamówienie z 01/2010 ![]() ale niestety zamówienia klientek mam na nieco ponad 400zł .... przez ostatnie trzy katalogi udawało mi się przekraczać próg 1000zł, ale nie tym razem ![]() a szkoda, bo ja dla siebie chce dużo zamówić i chyba bedę musiała do tego dołożyć ![]() ![]()
#4 |
Zakorzenienie
|
drotek to wszystko zależy jaki jest skład kosmetyków. Każdy producent powinien umieszczać taką informację na opakowaniu. Poszukałam trochę w internecie i na niektórych opakowaniach jest informacja "Może być używany przez kobiety w czasie ciąży i połogu." lub "Preparat nie może być stosowany przez kobiety w ciąży i karmiące.".
Może najlepiej będzie jak napiszesz maila do avonu lub któraś dziewczyna, która ma opakowanie sprawdzi czy jest tam jakaś informacja na ten temat. Na pewno w tym okresie lekarze odradzają używanie kosmetyków do pielęgnacji piersi. |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, możecie mi powiedzieć czy zostając konsultantką Avon mam jakiś program lojalnościowy?? Na stronie znalazłam tylko informację o testerze skóry ale zastanawia mnie czy są jeszcze jakieś inne bonusy na początek.
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W sumie to co katalog dzieje się coś ciekawego... Niestety wycofali typowe dla nowych programy (może tylko tymczasowo). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, chciałam zwrócić perfumy In Bloom, bo jednak nie mogę się do tego zapachu przekonać - jak się nim psikam to przez pierwsze pół godziny potem kicham...
![]() ![]() Moje zamówienie z k01 marne - póki co na jakieś 30zł, może do 3 terminu coś się uzbiera więcej... |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
witam wszystkich
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
A moja składana szczotka, o której jedna z Was pisała pod koniec starego wątku rozleciała się-i to na czynniki pierwsze. W Sylwestrowy poranek przy jej otwieraniu lusterko oddzieliło się od szczotki. Pomyślałam sobie-nic to-będę miała malutkie lusterko i szczotkę bez przykrywki. Dziś wyciągnełam to lustereczko i mój wspaniały iskrzący błyszczyk w kolorze Sugar Cane. W połowie malowania lusterko wypadło z oprawki... Szczotka przetrwała jakieś pół roku. Nie jestem pewna, czy kupic drugą.
#10 |
Wtajemniczenie
|
nie kupować, z kolejną będzie to samo.. u mnie rozleciały się już dwie na części pierwsze, zamówiłam sobie te stare jak były w internetowej i one są bez zarzutu, w tych nowych coś przedobrzyli z udoskonalaniem
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja też chyba złożę dopiero na III termin, coś czuję, że będzie cienko.
Zastanawiam się nad torbą Heidi dla siebie, bo w katalogu jest cudowna, ale jak mówicie, ze na zywo nie ![]() Nie mogę wybaczyć Avonowi wycofania serii Naturals kokos-papaja ![]() Używała któraś z Was lawendowej kąpieli do stóp? Jest zbliżona działaniem do tej jeżynowo-miętowej?
![]() |
#12 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
witam avonkowe kobietki do mnie tez liderka nawet sie nie odezwala ani zyczen swiatecznych ani podziekowania za owocne zamowienia (ostatnie trzy kat po 1200zl) a juz o tym podpisywaniu czegos tam nic kompletna cisza tez ciekawa jestem czy za mnie sie podpisala a tak podsmiewalysmy sie ze niekture daly tylko dlugopis kat i pare probek swoim kk a tu nic zenada
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Torebkę zamów! Nawet jeśli będziesz musiała odesłać, to zbyt wiele za to nie zapłacisz. Tylko bierz czerwoną!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak się złożyło, że niedługo po tym inna klientka zareklamowała perfumy bo były bez rurki i wysłałam zwroty ![]() Perfumy oczywiście przysłali nowe a i ze szczotką nie było problemu bo zrobili korektę. ![]() Ze mną też się nikt nie skontaktował w sprawie podpisu. A co do zamówień z kat 1, nie mam jeszcze nic oprócz swojego za 50zł. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Hej,i ja melduje się w nowym wątku
![]() Niecierpliwie czekam na paczuszke z kat 01,klientki także czekają, zwłaszcza na kat 02... ![]()
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam cały karton zwrotów, niestety ja musze odesłać bo taniej mnie to wyniesie niż wycieszka do Warszawy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
od jakiegoś czasu Was podczytuję, bo w avonie jestem już od ponad roku i zawsze warto wiedzieć coś więcej
![]() ![]() co do składanej szczotki, to moja też się szybko rozleciała. miałam w tamtym czasie długie włosy i niestety nie wytrzymała porannego czesania ![]() a jakoś szcześliwie jeszcze ani razu nie miałam zwrotów ![]()
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Witam Was Kochane w Nowym Roku!
![]() Ja także się dołączam do meldunku w nowej części ![]()
"Gdybyś mógł zajrzeć w głębie mojej duszy, znalazłbyś bezcenne skarby. Gdybyś mógł spojrzeć na mnie raz jeszcze, ujrzałbyś wyjątkowość. Gdybyś mógł posłuchać mojego umysłu, usłyszałbyś bicie serca. Gdybyś tylko zechciał, mogłbyś mieć taką moc, gdybyś tylko chciał, mógłbyś ..." |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
u mnie jedynka też póki co słabo - 110zł, może jutro uda się jeszcze jakieś zamówienie złapać
|
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na pewno stopy nie są tak wysuszone jak po "moczeniu" w wodzie ze zwykłym mydłem i to tyle z jej działania. Takie ładnie pachnące lawendowe mydełko w płynie ![]()
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zgadzam się , seria do stóp jest bardzo dobra ![]() ![]()
![]() |
#23 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
![]()
Edytowane przez Anna Antonina Czas edycji: 2010-01-03 o 16:06 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#24 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Lawendowy czeka na mnie w szafce! Na razie mam ten z silikonem i muszę powiedzieć, że jest świetny! Lubiłam też korzenne aromaty. Zresztą ja nie narzekam na kosmetyki Avonu, jedynie kolorówkę omijam szerokim łukiem, głównie tusze do rzęs i podkłady.
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Pewnie wukażę się mega niewiedzą ale o jakich podpisach mowa?
Nic mi żadna lista nie mówi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mnie ostatnio jedynie Naturalsy rozczarowują. Wczoraj wywaliłam szampon i odżywkę do włosów zniszczonych olejek migdałowy i awokado. Do niczego to się nie nadawało. Ohydztwo drażniące nachalnym zapachem, kompletnie nie mające pozytywnego wpływu na włosy. ![]() Seria migdał i mleko też im się nie udała. Jest tak sztuczna i chemiczna w zapachu, że ![]() Postanowienie na ten rok w związku z Avonem: nie dać się skusić Naturalsom pięknymi zapachami i obietnicami owocowych uniesień ! ![]() Chociaż te nowe musy mogą być fajne ... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Przyznam,że faktycznie seria Naturals się bardzo popsuła... kiedyś ta seria była naprawde dobra
![]() ![]() ![]()
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
ja również witam w Nowym Roku i w kolejnej części wątku
![]() Cytat:
![]() ![]() moje szampon i odżywka do włosów zniszczonych olejek migdałowy i awokado podzieliły ten sam los - kosz na śmieci (kolejne postanowienie noworoczne: to co mi nie pasuje będę odsyłać a nie wyrzucać.....) co ciekawe mam parę klientek które zamawiają szampony, odżywki, balsamy, żele naturals w ilościach hurtowych ![]() ![]() a mnie strasznie kusi mus kokosowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mus kokosowy też sobie sprawię i nie sądzę, że będę żałować, bo przecież to tylko kosmetyk do mycia - ma za zadanie się pienić i ładnie pachnieć ![]() Zaraz wskakuję do wanny, a na moje włosy leci maseczka Planet SPA himalajskie jagody goji ![]()
![]() Edytowane przez Dagusiac Czas edycji: 2010-01-03 o 18:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Możecie mi powiedzieć jaka jest różnica między:
- wzornikiem do lakierów do paznkoci a - minizestawem wzorników do lakierów do paznokci? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.